Norges Bedriftsidrettsforbund Blog.

Legg sommerferien til vakre Skåbu Fjellhotell!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 5. Jun 2018

Årets hovedpremie for lag går til vakre Skåbu Fjellhotell! Har laget ditt over 300 poeng til sammen ved endt aksjon, kan du og laget ditt få en opplevelse utenom det vanlige i Gudbrandsdalen! 


Ligger idyllisk til

Skåbu er Nord Europas høyestliggende bygd (870 m.o.h.), og en av Norges vakreste bygdeperler. Bygda er endel av Gudbrandsdalen og ligger sentralt plassert på trappen til Jotunheimen nasjonalpark, omgitt av gjestmilde fjell, vakker natur og gamle maleriske tun.
 


Hjemmekoselig hotell
På Skåbu fjellhotell bor du naturskjønt og hjemmekoselig. I restauranten vår kan du nyte god lokal mat, basert på sesongens råvarer og gamle mattradisjoner, og i peisestuen er det tilrettelagt for sosial hygge og avslapning.

Røtter langt tilbake i tid
I Skåbu har steinaldermenneskene drevet med jakt og fangst allerede for 10000 år siden, og i 2014 fant arkeologer rester etter brent elgbein som er det eldste funnet etter elgjakt i Norge, og blant de eldste funnene etter mennesker her i landet overhode.
Skåbu ligger i Elgland og her finner du Europas største elgtrekk. Flere hundre elger går fra snørike til snøfattige områder for å få mat om vinteren, og tilbake om våren.
 
Jakt, fangst og matkultur
Jakt og fangst har lange og stolte tradisjoner i Skåbu, og er en naturlig aktivitet i bygda på høsten. Hånd i hånd med våre nedarvede jakttradisjoner finner vi gamle konserveringsmetoder av mat, og en spennende og innholdsrik matkultur. Vi har en unik tilgang til smakfulle råvarer i hele Gudbrandsdalen som gir maten vår høy kvalitet og næringsinnhold.
 


Naturopplevelser i alle retninger
Det finnes en et bredt spekter av turmuligheter fra helt enkle fjellturer til spektakulære topper. Fra Skardfjellet i Skåbu ser du inne i 4 nasjonalparker: Jotunheimen, Reinheim, Langsua og Rondane. I sommerhalvåret er det flere åpne fjellveier som gjør at du raskt kommer deg på tur til Besseggen eller Glittertind.
 
Andre aktiviteter
Nærheten til dyr og natur er nok det som først og fremst gjør Skåbu til en spesielt attraktiv reiselivsdestinasjon, men det finnes mange ulike aktiviteter å gjøre i Skåbu som bl.a. ridning i fjellet, seterbesøk, sykkelturer, hundekjøring, hest og vogn (eller slede om vinteren). Vi har en gammel vakker kirke, et lite fangstmuseum, vår egen lille svømmehall, bakst og håndarbeidstradisjoner.
En kort biltur unna kan du besøke Sikkilsdalen og Sjoa rafting
 
Skåbu arrangerer bl.a.
* Liv Låga fra 12-15 juli der hele Skåbu forvandles inn til en stor markedsplass med boder, matservering og utekonsert med  ”Ni Liv”.
* 29. September arrangerer Skåbu for tredje året på rad Norges vakreste fjellmaraton i Jotunheimens forgård med distansene hel og halv maraton, 8 km og barneløp.
* Norges mest spektakulære hundekjøringsløp (2. Helgen i januar) med verdens lengste og mest krevende enkelt etappe. I løpet av et døgn har over 700 hunder hatt hvile og sjekkpunkt i Skåbu. Det er skikkelig liv og røre.
 

Som deltaker i Sykle til jobben får du hele 30% på overnatting på vakre Skåbu Fjellhotell om du bestiller før 1. juli. Det tas forbehold om ledig kapasitet. Send mail til post@skabufjellhotell.no og bruk koden sykle 2018 eller ring 93 24 53 73.


I Skåbu kjenner du gjestfrihet, varme og inkludering. Det er et godt sted å kjenne på roen, og bare være.


Hjertelig velkommen til Skåbu! :) 


2 Kommentarer

Motivert deltaker gikk ned 10 kilo

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 19. Mar 2018

Sykle til jobben jobber for å få flere motivert til å drive med trening på regelmessig basis. Vi er skikkelig stolt av Yngves innsats i fjor. Han gikk ned hele 10 kilo. Se filmen. Bli inspirert.


Motivert, ned i vekt og opp i humøret

- Aksjonen hadde virkelig positive effekter på humøret! forteller Yngve som deltok i 2017-aksjonen. 

Se filmen for å få hele historien.1 Kommentar

Bli inspirert av fjorårets vinnertur!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 14. Mar 2018

Blant 7348 deltakende lag var det to lag som vant en råflott tur til Lofoten. Etter 9 uker med intens innsats, og en intens sluttspurt, fikk to lag belønning som fortjent.  Årets hovedpremie blir snart lansert, men i mellomtiden kan du drømme deg bort i vakre Lofoten.


Sykle til jobben-vinnere på Lofoten-tur

Skrevet av laget selv

Gjennom Sykle til jobben-aksjonen før sommerferien ble vi, Bru og Geo Trondheim Øst i ÅF Engineering, bestående av Øyvind Trygge Moltubakk (kaptein), Børre Bekkelien, Roar Hugudal, Anne Cecilie Nordsve og Rune Sander Pedersen plukket ut som vinnere i kategorien for lag som i perioden fikk over 300 poeng. Premien var en tur til Lofoten og nest siste helga i september dro vi nordover.

 

Glade og spente møtte vi derfor opp på Værnes fredag 22. september klar for tur i regi av Maxpulse. Flere av oss var førstereis til Lofoten, noe som satte en ekstra spenning tilknyttet turen. Og Lofoten levde opp til forventningene. 

 

Etter å ha landet i Bodø i nydelig vær, slått oss sammen med vår fotograf, Stian, som var med oss hele helga, gikk vi om bord på hurtigruta M/S Finnmarken med retning Svolvær.

Turen over Vestfjorden nøt vi fra panoramadekket. En nydelig 3-retters middag ble inntatt om bord før vi ankom Svolvær samme kveld.

 


Etter ei god natts søvn benyttet vi muligheten til å ta oss en tur opp på Tjeldbergtind med flott utsikt over både Svolvær og Kabelvåg i et storslagent september-vær. Tilbake i sentrum ventet en god, lokal lammelunsj på Paleo Artic før turen bar videre med RIB-båt til Trollfjorden. Et mektig skue, til og med for en vestlending som undertegnede(Øyvind). Etter å ha herjet rundt i Trollfjorden med ei drone rundt RIB-båten i en times tid og fått oppleve de lokale havørnene på nært hold, var vi tilbake i Svolvær til en spennende drinkopplevelse i fryserommet Magic Ice, før nok en god middag ventet med lokal mat på Børsen spiseri.

 


Søndag morgen var det tid for det vi faktisk vant turen for å gjøre, nemlig sykkeltur fra Svolvær til Henningsvær. En strekning på 2,5 mil, som også ble noe lengre da vi også drev med en del promoopptak til neste års sykle til jobben-aksjon. Vi venter spent på disse klippene. Vel fremme i Henningsvær ble det servert fiskesuppe på den lokale favoritten Fiskekrogen. Etter galleribesøk på både Galleri Lofotens Hus og Kaviar Factory i Henningsvær delte vi oss, hvor Roar beinet opp på fjellet Festvågtind, mens resten av oss dro ut til den berømte fotballbanen ved havet og fyret (hvor vi var vi spesielt invitert av galleriet Kaviar Factory-eier Venke Hoff) for å nyte utsikten. Med sola som bakteppet knipset vi i vei med mobiltelefonene. Kveldens middag ble inntatt på overnattingsstedet vårt, Henningsvær Bryggehotell.


 

Mandag morgen ble en transportetappe tilbake til Trondheim. Øyvind og Roar tok syklene fatt og kjørte lagtempo tilbake til Svolvær, mens resten valgte en mer behagelig start på dagen ved bryggehotellet i Henningsvær. Vel framme i Svolvær var vi alle enige om at vi hadde vært veldig heldig som hadde vunnet denne turen og at den hadde gitt oss mange gode minner. For flere av oss ga også Lofoten-naturen mersmak og du skal ikke se bort ifra at flere av oss reiser oppover på ferie privat ved en senere anledning.

 


Takk for en flott tur! :)

Turen ble sponset av Maxpulse, Widerøe, Hurtigruten, Destinasjon Lofoten, Widerøeog Scandic.


1 Kommentar