Utmerkelse til sykkelvennlige arbeidsplasser!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 22. Jun 2017

Private Barnehagers Landsforbund i Bodø og Universitetssykehuset i Stavanger premieres for ekstra god tilrettelegging som sykkelvennlig arbeidsplass.

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) med hovedsete i Bodø var meget fornøyd med å få denne tildelingen. Hele 123 av 144 ansatte i landsforbundet er medlem av Team Pøbel, et meget aktivt og sosialt bedriftsidrettslag. Ledelsen går foran med et godt eksempel, noe som sikrer en høy bevissthet om aktivitet blant de ansatte.

Stavanger universitetssykehus er stolte av utmerkelsen. Sykehuset med daglig 3.500 på jobb gjennomfører i dag en rekke tiltak, som utlån av el-sykkel, utlån av sammenleggbare sykler samt tilbyr diverse fasiliteter som gode garderobe og tørkemuligheter og sikker sykkelparkering. I tillegg kjøres det kampanjer som sykkelverksted, dekkskifteaksjon og vår- og høstaksjon med gode tilbud på sykler, bekledning og sykkelutstyr. Vi opplever et stort press på parkeringsplassene på sykehusområdet.

I tillegg har vi foretatt en trekning blant alle bedrifter i aksjonen som har deltakere som er aktive til og fra jobb. Det var Aker Solutions som stakk av med seieren og nå får den aktive gjengen på Aker Solutions mulighet for selv å mekke litt på syklene. Vi gratulerer!

Vi oppfordrer alle Sykle til jobben-bedrifter og alle andre bedrifter til å delta i den nye sertifiseringsordningen Sykkelvennlig arbeidsplass, som Syklistenes Landsforening nylig har lansert - les mer om sertifiseringsordningen her.


Nyhet! Sertifiseringsordningen – Sykkelvennlig arbeidsplass:

Sykkelvennlig arbeidsplass er en ny sertifiseringsordning der arbeidsplasser har mulighet til å bli sertifisert som sykkelvennlige. Ordningen ble lansert av Syklistenes Landsforening i april 2017.

Ved å legge til rette for at flere ansatte sykler til jobb, bidrar virksomheten

  • til å vise miljøansvar
  • bedre helse hos ansatte,
  • styrket bunnlinje ved reduksjon av sykefravær.

Trygg sykkelparkering, tilgjengelighet, garderobefasiliteter, tjenester, ledelse og incentiver er noen av områdene som kartlegges i sertifiseringsprosessen. Til sammen er det rundt 50 indikatorer. Sammen med en digital reisevaneundersøkelse blant de ansatte gir dette grunnlaget for en rapport som beskriver forholdene for tilrettelegging hos bedriften. Avhengig av resultatene kan virksomheten oppnå gull-, sølv- eller bronsesertifisering.




Turbo-Turid er Laila Jørgensen

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 21. Jun 2017

Laila Jørgensen fra Ringsaker kommune ble årets Turbo Turid 2017. Hun er den heldige vinneren av en fantastisk Kråkerøy 7 Lady EQ fra Merida. Som Laila sier ”nå blir det flere sykkelturer på meg”. Det var hele 6.300 som sendte inn svar på quizen og Laila var en av fem heldige vinnere. Nå er det bare å tråke på, god sykkelsommer allesammen!



Thomas Bruun Bertelsen er vår Hurtig-Hans!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 20. Jun 2017

Thomas er vår Hurtig-Hans, han er dansk og jobber i Statoil Bergen. "Jeg er utrolig glad for å ha vunnet en Cyclocross fra Merida, for det betyr at sykkel sesongen kan utvides til hele året!", sier Thomas.

Som det står skrevet i en gammel dansk barnevise "Jeg er så glad for min cykel, den får mig hurtigt langt omkring". Det er like sant i Bergen som i Danmark - selv med den nye utvidelsen av lettbanen i byen, er det like raskt å komme seg på jobb med sykkelen. Dessverre har den sykkel jeg har nå alt for smalle dekk og for lite plass til piggdekk, så jeg føler meg usikker i vinterhalvåret. Jeg tror derfor den første anskaffelsen til den ny Cyclocross blir et par piggdekk så jeg ikke lenger må bruke unødvendig tid på offentlig transport til vinter, sier Thomas.

Vi gratulerer Thomas og ønsker lykke til med flotte sykkelturer hele året!



Kjell-Einar Karlsen er Monster-Mats!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 19. Jun 2017

Hele 31% av alle innsendte svar i quizen ble en Monster-Mats. Men det altså Kjell-Einar som trakk det lengste strået og vant en Crossway Urban 20 fra Merida. Kjell-Einar ble veldig glad, når vi informerte han om at han var trukket ut som vinner.

"Joda, det blir nok noen flere turer i nærområdet for min del. Da tenker jeg rolige turer på 1-2 timer.Den blir i alle fall brukt til butikken, henting i barnehage (med sykkelvogn) og ikke minst til og fra jobben", sier Kjell-Einar. "Den gamle traveren jeg har er helt grei til daglig bruk, men kjennes som om den er lagd av tungmetaller. Går som et olja lyn nedover, men er blytung oppover :) Den er nokså «sliten» etter 20 års bruk, så tanken på ny sykkel har streifa meg i vår. Fantastisk at jeg da var så heldig å bli trukket ut som vinner av ny sykkel", avslutter årets Monster-Mats.

Lykke til med mange flotte turer



Årets Rakett-Randi er Kristoffer Kire Johansen fra Fredrikstad kommune

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 17. Jun 2017

Kristoffer er en aktiv kar og derfor er vi ekstra glad for at han vinner en fantastisk elsykkel, eSpresso STEPS 600 EQ fra Merida.

Kristoffer forteller gjerne litt om sin sykkelhverdag.

Jeg er 33 år, bor på Kråkerøy i Fredrikstad, er gift og har tre gutter. Jeg bruker sykkelen hver dag, hele året. Om vinteren legger jeg om til piggdekk. Selv om det er kort vei til jobben, blir det jo litt trim allikevel, og jeg er glad i å sykle. Om jeg har har god tid på morgenen sykler jeg Glommastien mot sentrum, dette er en gruslagt sti. Da passerer jeg en stor båthavn, Isegran og jeg ser hele Fredrikstad by fra Kråkerøysiden. Nyter stillheten man får med en sykkel og nærheten til omgivelsene underveis og fleksibiliteten. Slipper å lete etter parkeringsplass osv. Jeg bruker sykkelen også på fritiden ellers og har ofte barnesete på. Jeg har tre gutter som alle har sittet i det, før de på tur og orden har vokst ut av det og over til sine egne sykler. Nå sitter minstemann på 1 år i setet. Vi sykler ofte til byen eller i nærområdet. El-sykkelen vil nok hele familien dele på, gleder oss.

Vi gratulerer enda en gang Kristoffer og resten av familien, lykke til med ny sykkel!



Hilde Bjørnstøl Hansen ble årets Tralle-Trulte

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 17. Jun 2017

Hilde Bjørnestøl Hansen fra Sørlandet sykehus Kristiansand ble vår Tralle Trulte 2017 og dermed den heldige vinneren av den eksklusive sykkelen fra Butchers and Bicycles, gitt av vår samarbeidspartner, design- og kommunikasjonsbyrået Face2Face Creatives. Hilde har alltid mange jern i ilden, og en slik transportsykkel kan frakte alt av handleposer, interiørting, vesker, ja til og med hunden til Hilde. «Jeg ser er at sykkelen er svært anvendelig og jeg gleder meg til å ta den i bruk», sier Hilde.

Face2face Creatives er store sykkel-fans, så når sykle til jobben tok kontakt måtte vi bare henge oss på! Bedriftsidrettsforbundet har tatt fantastisk initiativ som vi er stolte av å støtte sier Per Meland, styreleder i Face2face Creatives. Vi håper Hilde Bjørnestøl Hansen blir fornøyd med sykkelen - vi har selv 50 stykker som våre ansatte bruker hver dag, og kan anbefale den på det varmeste. Les mer om design- og kommunikasjonsbyrået Face2face.

Butchers & Bicycles Built cargo bike, verdi 52.600.-. Sykkelen er gitt til Norges Bedriftsidrettsforbund av støttespilleren design og kommunikasjonsbyrået Face2face Creatives. Bilde: Face2face Creatives



Design- og Kommunikasjonsbyrået Face2face sykler både til og på jobben

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 16. Jun 2017

Vi har en utpreget grønn profil på alt vi gjør, og det er lenge siden vi endret fremkomstmiddel i bybildet fra bil til sykkel, sier Kari-Ann Johnsen i Face2face.

Responsen fra de ansatte som bruker sykler i jobben hver eneste dag er overveldende positiv.

At kontoret vårt ligger på toppen av en bakketopp gir også sjansen for en fin treningsøkt. For de som orker! Syklene kan kobles til elektrisk kraft, og på den måten passer de for både de sprekeste som sykler på ren muskelkraft, og for de som foretrekker å cruise opp bakkene og bare nyter å ha vinden i håret, og hånden på gassen.

Vi er faktisk blitt så glade i denne måten å fyke rundt i byen på, at vi bestemte oss for å donere bort en sykkel til ”Sykle til jobben” prosjektet. At dette er et helt unikt og fyrrig fartøy kan dere ta vårt ord på. Vi er sykkelfrelst.

Les mer om design- og kommunikasjonsbyrået Face2face.



Sykkelvennlig arbeidsplass-stjerne!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 16. Jun 2017

Sykle til jobben i samarbeid med Syklistenes landsforening og Sykkelbyprodukter.no er stolte over å kunne meddele at Universitetssykehuset i Stavanger og Private Barnehagers Landsforbund er kåret til sykkelvennlige arbeidsplasser 2017. Begge bedriftene kan vise til god tilrettelegging og høyt engasjement for at ansatte kan sykle til jobben og de gjør det lille ekstra som skaper nye jobbsyklister. Tusen takk til alle søkere, alle utviste stor interesse og engasjement for saken, det blir lagt merke til. Les mer om sertifiseringsordningen, kanskje din bedrift har lyst å bli en sykkelvennlig arbeidsplass?



Mange vinnere - Quiz, uke 8 og #sykletilkamp

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 16. Jun 2017

Det er med stor glede at vi på sykkelens 200-års dag kunne kåre 5 flotte sykkeltyper - Monster-Mats, Rakett-Randi, Hurtig-Hans, Turbo-Turid og Tralle-Trulte. Gratulerer til dere og takk til de 6.300 som sendte inn sitt svar.

Vi gratulerer også alle uke 8 vinnere.

Les alt om vinnerne her!



Lofoten – drømmen om en sykkeltur i verdens vakreste øyrike

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 15. Jun 2017

Lofoten er kjent for sin dramatiske natur, og dette gir rom for fantastiske sykkelopplevelser. Man sykler store deler av Lofoten i flatt og lett terreng og det er noe spennende og vakkert bak hver en sving; hvite sandstrender, idylliske fiskevær eller spisse fjell og fjorder. Det er kort vei mellom store opplevelser i Lofoten. Kombiner sykkelturen med kajakk, fjelltur, dykking, havørnsafari, surfing, havfiske, klatring, golf, ridning, museer og gallerier. Ikke vent med å bestille din magiske opplevelse i Lofoten. Ta kontakt med oss for mer informasjon. Les mer om vakre Lofoten her !



U-Go — en suksess for en aktiv skolevei!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 8. Jun 2017

Denne våren ble aktivitetskampanjen U-Go lansert for første gang!


U-Go 2017 var en aktivitetskampanje for ungdomsskoleklasser i Oslo og Akershus. Kampanjen ble lansert våren 2017 og varte fra 3.mai til 31.mai. U-Go gikk rett og slett ut på at deltakende klasser skulle bruke skoleveien sin aktivt enten ved å gå, sykle, skate osv. til og fra skolen og registrere dette i kampanje-appen eller på en egen bruker på kampanjens nettside. Deltakende klasser kunne vinne spennende premier som utflukt til Tusenfryd, klatreparken på Tryvann, Rush, Fangene på Fortet eller Megazone!

I årets kampanje var det over 3000 påmeldte og 1900 aktive deltakere som ivrig konkurrerte om å være de mest aktive. I løpet av kampanjen var det 14 klasser som vant forskjellige premier! Ta gjerne en titt på våre spreke vinnere her!

Målet med U-Gokampanjen er å bidra til økt hverdagsaktivitet blant ungdomsskoleelever, gjennom en morsom lavterskelkonkurranse med fokus på en aktiv skolevei, klassesamhold og samarbeid.

Med våre samarbeidspartnere, Sparebankstiftelsen, Samferdselsdepartementet, Oslo Kommune og Akershus Fylkeskommune, ønsker Bedriftsidretten å bidra til å skape gode reisevaner blant ungdom som de kan ta med seg videre inn i voksenlivet.

U-Go fikk også god hjelp av Samferdselsdepartementet, Trygg Trafikk og Statens Vegvesen til å implementere trafikksikkerhetsbudskap i kampanjen. Et element vi ønsker å jobbe grundig videre med!

Nå er målet å kunne spre U-Go ut til enda flere deler av landet og kunne tilby så mange ungdomsskoleklasser som mulig å delta i aksjonen. Vi håper virkelig på å gjennomføre andre runde neste vår og til slutt vokse oss til en nasjonal kampanje!

Interessert i å lese mer om U-Go? Ta en titt på nettsiden til kampanjen da vel :)




Mange vinnere i uke 7

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 8. Jun 2017

Vinnere i uke 7 (31.mai-06.juni): pokal.jpg

  • Ukens hverdagssyklister er lag De spreke aktuarer fra KLP BIL. Laget får designe sin egen Craft sykkelbekledning.
  • Ukens stjerne er Rasmus Hansen fra Flekkefjord. Han får en hodelykt fra Silva.
  • Ukens stjernependler er Lisa Svendsen fra Teknova AS. Hun får en allværsjakke fra Craft.
  • Laget mitt har gjort en forskjell. Idd skole kan si ja til det og derfor vinner de hver sin sykkellykt fra Silva.


Vinnere av "jeg har registrert aktivitet mellom 2. og 7. juni":

10 heldige vinnere av hver sin sykkellykt fra Silva:
  • Linda Stewart - Hedmark fylkeskommune
  • Petter Thorsø Johansen - Innherred Renovasjon IKS
  • Nevena Misiljenovic
  • Sonja Aasen - Skedsmo kommune
  • Patrycja Monika Korpalska - Sarpsborg kommune
  • Fredrik Hansen - Høgskolen i Sørøst-Norge
  • Thanh Ngan Nguyen
  • Sonja Rismoen
  • Runar Salte - Stavanger universitetssjukehus
  • Håkon Lerøy Riple - Marine Construction AS

10 heldige vinnere av hvert sitt gavekort til en valgfri kamp i Eliteserien/OBOSligaen som er levert av Norsk Toppfotball:

  • Andreas Mørch - Evry Card Services
  • Camilla Ålien
  • Bojana Pavlovic
  • Hans Olav Rolfsnes - Universitetet i Bergen
  • Hans Petter Brauten - NTE
  • Anette Leksås - Helse Nord-Trøndelag
  • Jan Petter Lie - Cyviz AS
  • Are Torstensen
  • Anders Åsland Hansen - ÅF Engineering
  • Wenche Dramstad - NIBIO Ås

Vi gratulerer alle våre heldige vinnere. Og til alle dere andre – dere er alle vinnere hos oss. Stå på, flere sjanser neste uke :)




Se og bli sett – søk blikkontakt!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 6. Jun 2017

Visste du at de alvorligste sykkelulykkene skjer fordi bilisten overser syklisten selv om det er fullt dagslys? Pass på å bli sett når du sykler. Søk blikkontakt med bilister når du skal krysse en veg eller avkjørsel. Får du blikkontakt er du sikker på å bli sett, og faren er over. Gi gjerne også et smil :) Et smil kan løse opp i frustrasjoner og hindre aggressiv kjøring.



Fly & bike med Widerøe ☺

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 6. Jun 2017

Mange drømmer om å kunne reise på en skikkelig sykkelferie, bare tråkke av gårde innover vidda, gjennom skogen, opp fjellet eller rett og slett bare sykle rundt i storbyene. Dessverre blir planene ofte nedprioritert fordi det er knotete å få med seg sykkelen – eller syklene, om man er en hel familie.

Men, det finnes et fantastisk konsept som lar deg dra på tidenes sykkelferie — uten sykkel. Les mer om Fly and Bike!

Widerøe er en av våre samarbeidspartnere på hovedpremien – en tur for 2 heldige lag til Lofoten.



Vinnere i uke 6

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 6. Jun 2017

Vinnere i uke 6 (24.mai-30.mai):

  • Ukens hverdagssyklister er lag Link Oslo – Nesten i kjelleren fra Link Arkitektur. Laget får lettsekker fra Silva.
  • Ukens stjerne er Andreas Berge fra Os kommune. Han får en Polar M200.
  • Ukens stjernependler er Åse Marit Kleppe fra Elverum kommune. Hun får en allværsjakke fra Craft.
  • Hurra, jeg har syklet mer enn 3 ganger den siste uken. Stig Rune Jenssen fra Elektroservice i Kristiansund kan si ja til det og derfor vinner han en Polar Sykkelcomputer.

Vi gratulerer alle våre heldige vinnere. Og til alle dere andre – dere er alle vinnere hos oss. Stå på, flere sjanser neste uke :)



Registrer aktivitet mellom 2. og 7. juni, vinn drøssevis av premier

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 1. Jun 2017

Det nærmer seg dere... Nå er det bare godt to uker igjen, det er ikke til å tru :) Så hjelp hverandre i mål, få med dere all aktivitet, ta en ekstra gåtur i lunsjen eller når dere kommer hjem, ta en joggetur når barna er på trening - all aktivitet teller. Du blir med i trekningen av drøssevis av premier om du registrerer aktivitet mellom 2. og 7. juni.

Minn alle dine kollegaer om å registrere, også de som kanskje ikke har kommet i gang, det er ikke for sent. Vi heier på deg og laget, dere gjør en kjempeinnsats!