Kjell Gunnar Årnes Blog.

Gavekort, Ida Pida og verdensveven

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 2. Mai 2018

Mandag var jeg innom Sport 1 fordi jeg var tenkt på å kjøpe en sykkelcomputer for gavekortet jeg vant i sykle til jobben kampanjen. Når jeg så at prisene lå på 5 - 600 kroner så droppet jeg det. 

En hyggelig ekspeditør kunne fortelle at sykkelcomputerne hadde 10 funksjoner, men jeg parerte raskt med at jeg har en Polar M600 og premium utgaven av Endomondo så jeg trenger ikke alle de funksjonene. Han prøvde ikke en gang å argumentere mot. Jeg reiste hjem med uforrettet sak.

I dag ble det plutselig klart for meg hva som ville være en nyttig ting som i tillegg blir brukt: fiskestang. 

En teleskopstang liten nok til at den kan ligge i bilen sånn at jeg kan dra den fram ved anledning. Det synes jeg var en flott gave!

Jeg har brukt gavekortet jeg vant! Ikke på noe treningsrelatert, men på noe matnyttig!


I år som tidligere år så har jeg bestemt meg for å bli aller flinkest på teknologi her i kampanjen. Og jeg syns jeg ligger ganske bra an på både bloggteknologi og dingser.

I dag fikk jeg hyggelig mail av Ida Pida. Hun er faktisk en av de som finleser Endomondodataene mine og hun har helt korrekt oppfattet at selve ruta ikke er synlig her i blogginnleggene.

Det er jo veldig stas at noen faktisk ser på den Endomondostatistikken som jeg limer inn her. Sant og si så har jeg trodd at det er sikkerhetsregimet til Sykehuspartner på jobben som har gjort at hele verden vises og ikke bare mine personlige ruter fra dag til dag. Men det må være en bug her inne.

Visningen under blir feil siden den bare viser verdenskartet, så du bør nok melde deg inn i Endomondouniverset og legge meg til som venn. Da kan du også lese alle detaljer om meg!Dette er årsaken til at jeg limte inn Endomondodataene som bilde og ikke HTML-kode i det siste innlegget. Jeg tror jeg må gjøre en henvendelse til support folka her inne.

Nerder må nerde.
0 Kommentar

Wearables

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 21. Apr 2018

Denne uka har jeg googlet og stått i verre for å finne motivasjon for å drive med sykletiljobben kampanjen. Som jeg har vært inne på tidligere i bloggen så er jo selvfølgelig løsningen å kjøpe dingser. 

Tidligere har jeg gjort et stort nummer ut av at du kan kjøpe dingsene på Biltema og ikke nødvendigvis gå for "top of the line" løsningen.

Nå har jeg driti på draget.

Etter å ha sett litt på sportsklokker til en billig penge, analysert forskjeller og funksjonalitet så fant jeg ut at jeg måtte kjøpe meg en Polar M600. Ikke en M400 eller M430, nei en vaskeekte M600.

Du må gjerne google veiledende pris på denne dingsen.

Det er rart det der når du begynner å google og lese deg opp på ting så justerer prisen oppover sånn helt uten at du merker det. Sånn er det hver gang jeg drømmer om en bil eller motorsykkel på finn.no og sånn var det når jeg skulle lære meg litt om sportsklokker.

Når jeg hadde bestemt meg for riktig type så viste det seg at ingen hadde denne på Lillehammer, og istedenfor å bestille på nett så kjørte jeg ens ærend til Power Hunndalen og kjøpte klokka.

Nå er det litt med blandede følelser jeg bruker denne klokka. Det er jo vanvittig gøy med dingser, men så sender det jo ut sånne signaler som jeg ikke vi bli forbundet med.

Når det er sagt så vil jeg følge med på kollegene om jeg kanskje kan få et og annet megetsigende blikk som sier "Å jasså han har kjøpt en M600 ja, den er ikke akkurat tatt fra nederste hylle".


Lørdag kveld, nesten ved midnatt og jeg skal snart la denne datamaskinen registrere mitt søvnmønster.


Nå har jeg betalt for premium utgaven av Endomondo, det måtte jeg nemlig for å få aktivert pulsmålerdelen av Endomondo. Den henter data fra min Polar dings.

Polar dingsen synkroniserer data via mobilen til min konto på Polar Flow, og her kan jeg lese av hva som til enhver tid er status med puls, søvn og om jeg er aktiv nok. Jeg har bare sett litt av mulighetene med wearables som det kalles. Dingser du drar med deg som er koblet til internett og som skal utgi seg for å være smarte.


Nettsiden "Polar Flow" viser at jeg hadde en lat start på lørdagen, men så  tok det seg litt opp.


Jeg vet ikke hvor smart det er av meg å dele disse dataene med aktører verden rundt. Kanskje sitter det en kineser og hacker sidene og flirer av den håpløse kroppen min. Eller hva om forsikringsselskapet plutselig skulle få ta del i hvor dårlig det egentlig står til med denne skrotten?

Men søvnmålingen den scorer jeg bra på, jeg sover godt, jeg har veldig god søvnkvalitet. 

Det er godt å være god på noe.0 Kommentar

Pakke i posten

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 9. Mai 2016

Jeg har tidligere skrevet om Biltema speedometeret mitt, nei jeg mener sykkelcomputeren. Den sluttet på et tidspunkt å fungere, men nå har den våknet til liv igjen. Min analyse går i retning av at Biltema dingsen liker fuktig vær like dårlig som eieren.

I dag fikk jeg pakke i posten. Jeg har nemlig eBay konto og nå er jeg eier av en vaskeekte BICYCLE COMPUTER! Jeg skal montere den i morgen og jeg lover å ta bilde.


I dag hyller vi sykkelen:


0 Kommentar

Dagen før dagen - jeg er sykkelreperatør

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 18. Apr 2016

Etter å ha vært runden hos sportsforretningene i byen for å kjøpe ny sykkel så ble jeg så lei av å bli anbefalt dyrere sykler så jeg valgte å ta en liten oppgradering på min gode gamle DBS Kilimanjaro.

Etter å ha skrudd sykkel utover ettermiddagen og kvelden i kveld så ble det en liten prøvetur for å teste at sykkelen og ikke minst Endomondo appen fungerer. Du verden så sliten jeg ble etter snaut to km. Gruer meg litt til i morgen, men både sykkelen og appen fungerer!

Kjell i solnedgang


Her er et "før-bilde".

Denne sykkelen kjøpe jeg brukt for snart en mannsalder siden. Den bar litt preg av tidens tann, men heldigvis har de reservedeler på Biltema!


Dekkene var morkne også liker jeg ikke helt rullemotstanden i knastedekkene.

Setet var hullete og stygt.

Den gamle innfestingen til barnesetet må bort.

Drevbeskyttelsen ved krankdrevet er ødelagt.

Styrehornene er rustne.

Flaskeholderen er rusten og stygg.

Osv osv.


Dekkvalg

26x1,9 Slicks, selvfølgelig fra Biltema. Jeg satser på at disse ruller bedre enn knastedekkene som satt på originalt.


Sete og lås

Sete og lås fra Biltema. Dette er sånn gubbesete som en sitter godt på, jeg vet ikke om noen gidder å stjele en sånn sykkel, men jeg fikk en lås for en femtilapp!


Styrehorn

De gamle hornene var rustrøde, jeg liker litt bling og gikk for disse i aluminium.


Flaskeholder

Ny bling bling holder fra Biltema, jeg lurer på om jeg må ha en til slik at jeg kan dekke væskebehovet.


Her kommer "etter bildet"


Jeg ble ganske godt fornøyd med min "nye" sykkel, men som sagt så gruer jeg meg litt til i morgen.


0 Kommentar

Powered by: Bloc