Kjell Gunnar Årnes Blog.

Dag 59 - Jeg fullførte!

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 17. Jun 2018

I dag er siste dag i årets sykle til jobben kampanje. Jeg er forferdelig støl etter gårsdagens tur på Ringebufjellet og gruer meg litt til å bevege meg ute blant folk.

Statistikken viser at jeg er den dårligste på laget mitt, jeg er bortimot nederst på lista av deltagerne på jobben. MEN jeg er over gjennomsnittet både i kommunen, fylket og landet og det holder for meg.

Jeg er egentlig ganske stolt av min egen innsats!


Dette er tredje året jeg deltar i kampanjen og jeg sliter fortsatt med å motivere meg selv til trening. Bra vær er en suksessfaktor og det er årsaken til at kampanjen ble en stor fiasko i fjor, men også at den ble en suksess i år. Det har virkelig vært en fin vår for uteaktiviteter.

Sykle til jobben har skaffet meg en gratis sykkel fra Biltema. Lue, drikkeflaske og gavekort fra trekningene på jobben. Også er det en teoretisk mulighet for at jeg har skaffet meg litt bedre form, men akkurat det er jeg litt i tvil om.

Mest av alt har jeg bevist overfor meg selv at jeg er en sta jævel som klarer å gjennomføre på tross av manglende motivasjon.

Her kommer noen bilder fra årets innsats

Vingnesbrua med maling til flere hundre tusen kroner.

Mosodden i litt småkjølig vær

Det kongelige slott

Jeg vant gavekort på 250,- som ble brukt til å kjøpe fiskestang

Hunderfossen med alle sluser åpne

Polar M600 sportsur med Metallica!


Om det vil bli noen deltagelse i neste års kampanje vil tiden vise. Akkurat nå har jeg så vondt i bena etter fjellturen i går at det overskygger alt annet.


Men kjære sykkelvenner til vi sees igjen: RIDE ON!0 Kommentar

Dag 58 - En reise i tid - eller "The Grand Finale"

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 16. Jun 2018

Det er nest siste dag i sykle til jobben kampanjen og jeg dro på skikkelig og gikk inn til flyvraket på Ringebufjellet. Det er en Junker 52 som ligger på Øverlihøgda. Du som har fulgt bloggen har vel nå oppdaget min interesse for historie, og her kommer en liten godbit i så måte.

Her er jeg omsider framme ved flyvraket!

Historien starter vel for rundt 15 år siden da jeg surfet på nett etter forskjellige krigshistoriske artikler fra området. Det var da jeg først hørte om dette flyet, og rester av ett som ligger ved Åndalsnes. Videre så var det høy aktivitet med fly på Lesjaskogsvatnet, som ble brukt som landingsbane. Men flyet på Ringebufjellet ligger kort vei fra hjemme så det har vært et turmål som jeg har tenkt mye på disse åra.

Her er et bilde fra krigen mens flyet var mer intakt. Kilde: http://ktsorens.tihlde.org/fly...

Flyet er av typen Junker 52. Det var et mannskap på 4 som tok av fra Fornebu og målet var Banak i Lakselv. Planen var å mellomlande i Trondheim og Bardufoss.

Dette var mannskapet:

Uffz Franz Stromberg, †
Uffz Nobel,
Obgfr Wilhelm Tönnes,
Obgfr Wilhelm Strehle

Etter en time fikk de problemer med ising på flyet og de prøvde å få til en nødlanding på Øverlihøgda på Ringebufjellet, men det ble en krasjlanding hvor piloten døde. 7 soldater ble skadet og et annet besetningsmedlem døde noen timer senere. Jeg har ikke klart å finne ut av hvem det var.

Du bør regne 6 timer på turen, ikke 4 som det står på ut.no 

Turen ble nesten i lengste laget for meg, men det var kanskje fordi at det stod at det var 7 km. til vraket og at hele turen tar 4 timer. Det var ikke jeg helt forberedt på og jeg tror ikke det kan stemme selv for en som er bedre trent. 

Det er ikke så mye igjen av flykroppen nå

Det forundrer meg litt at Den Norske Turistforeningen har veldig godt oppmerkede stier unntatt fra Saubu og til flyvraket. Jeg traff et par som hadde gått feil vei og heldigvis sparte det meg for tid for jeg holdt på å ta samme vegen.

Hvis du skal gå turen så må fu følge elva noen hundre meter etter saubu også blir stien mer synlig og du kan følge den helt fram. Men den er ikke merket.

"Stjernemotor"som var mye brukt på fly, kanskje det fortsatt er vanlig for alt jeg vet.

Junker 52 har tre motorer, ved vraket ligger det èn motor og hvor de to andre har blitt av vet jeg ikke. Egentlig er det litt rart at ikke noen har hentet skroget med helikopter.

Her er det god plass til både mannskap og materiell


Kan dette være en bensintank?


Dette er fra bakenden på flyet, eller heter det akter? 


Hva var disse holderne til mon tro?Bakenden på flyet var så ødelagt at jeg kunne heise den opp og ned med hånda. Det er rart hvor lett det føltes, aluminium veier ikke mye.

Det føles nesten som å reise i tid å besøke flyvraket og det er utrolig at det tross alt er såpass intakt etter alle disse årene.

Turen tilbake gikk litt tungt. Dette var vel egentlig en tur som ble i overkant lang, det kjennes hvertfall sånn ut på bena nå etter at jeg kom hjem.

I morgen er aller siste dag i sykle til jobben kampanjen. Jeg skal ikke hverken sykle eller gå en meter, ihvertfall ikke som trening. Dette var min Grand Finale på sykle til jobben 2018.

Men jeg svinger nok innom bloggen i morgen for å gjøre opp regnskap med årets kampanje.


I dag får du Endomondostatistikken med mobil layout.


Siden jeg har hilst på tyske etterlatenskaper så hyller jeg Nina Hagen i dag, du må spole litt ut i videoen.
0 Kommentar

Dag 55 - Matauk?

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 13. Jun 2018

I dag hadde jeg ikke lyst til å sykle den samme kjedelige løypa så jeg tok bilen til Øyer for å rusle en tur. Først tenkte jeg å ta en runde ved Nermo som jeg fant på ut.no, men så var det så vanskelig å få parkert der så jeg kjørte nordover.

Her er stien ned til strandpromenaden


Jeg trodde først at jeg kunne gå strandpromenaden fra den gamle Øyervekta og sydover, men så oppdaget jeg at veien ned går rett nedenfor Rustberg camping. Det går fint å parkere bilen ved kanten av veien.

Stien ned til elva er godt merket


Stien nedover ender ved en liten undergang som ikke er så veldig godt synlig fra veien. Det er nok derfor det aldri har slått meg at jeg kunne finne strandpromenaden her.

Det er lys i tunellen


Det var når jeg kom gjennom undergangen jeg forstod hvor genialt dette er. Her har de jo laget fiskeplasser langs hele kanten. Og bunnforholdene så bra ut. Fiskestanga lå faktisk i bilen, men jeg får heller ta turen en annen dag. 

Jeg har akkurat funnet en ny fiskeplass, her er det mulighet for matauk.


I morgen er det spådd regn, men jeg skal prøve å få til en liten runde allikevel. Værmeldingen for helga ser foreløpig bra ut. Jeg forbereder fortsatt en grand finale på kampanjen.


Endomondo tror tydeligvis at jeg har vært ute på en svømmetur.


Jeg fisker i Gudbrandsdalen, men syns denne låta passer likevel1 Kommentar

Dag 54 - Ja nå trodde du vel..

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 12. Jun 2018

Ja nå trodde du vel at jeg hadde gitt opp hele kampanjen? Neida det har jeg ikke, men torsdag måtte jeg gjøre klar motorsykkelen til MC tur. Fredag, lørdag og søndag var jeg på tur, i går skulle jeg trimme, men da måtte jeg til en kompis og fikse PC'n hans. Da går det fort en del dager uten trim, men nå skal jeg stå på for å fullføre de siste dagene i kampanjen.

En gjeng fra Norsk Moto Guzzi Klubb ute på Tautra i Trøndelag mens vi hadde treff i helga, det ble dårlig med trim.

I dag fant jeg frem Oline igjen og syklet gjennom byen og nesten opp til utsiktsplassen. Det er hyggelig å sykle gjennom gågata når det er fult av turister og yrende liv.

Ved MC huset fant jeg ut at jeg skulle koste på meg en cola, nå har de faktisk kortleser på colaautomaten også.


Jeg var litt i tvil om jeg skulle kjøpe en flaske cola til kr 88,88 men jeg tok sjansen og fikk den for 25,-


Colaautomaten viste at jeg skulle betale kr 88,88, men jeg fullførte handelen likevel, heldigvis ble jeg ikke lurt.

Etter å ha tatt en slurk av flaska så begynte det å regne så jeg beveget meg under taket for å se an været litt før jeg dro hjem.

Oline må stå i regnet mens jeg står under tak.


Etter å ha tenkt meg litt om så fant jeg ut at det verste som kunne skje var at jeg ble litt bløt så da tråkket jeg hjem.

Det er fem dager igjen av Sykle til jobben aksjonen. Jeg leker med å gjøre en ordentlig grand finale til helga, men jeg må se an været tror jeg.

Følg med....


Endomondo skryter av at dagens tur var beste prestasjon i juni, jeg er enig!I dag hørte jeg ikke på musikk, men på Misjonen mens jeg syklet. Det fungerte veldig bra, men det ser kanskje litt rart ut når jeg flirer og sykler.
0 Kommentar

Dag 48 - Pølse

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 6. Jun 2018

I dag har jeg vært borte hele dagen og var litt sigen når jeg kom hjem ved 17 tida. Etter å ha veid litt for og mot ble det til at jeg tok en liten sykkeltur for å fortsette å samle poeng.

Turen gikk til Cirkle K Smestad.


Jeg belønnet meg selv med pølse på Cirkle K, nå blir det kluss i kaloriregnskapet her inne

Dagens tur gikk greit, det koster meg ikke så veldig mye å ta denne halvtimesøkta. Ihvertfall ikke når det er vindstille.

Jeg kjøpte meg pølse med rå løk, sennep og ketsjup. Et godt tips til alle er å legge løken under pølsa, da søler du mindre.

I morgen skal jeg pakke til motorsykkelturen jeg skal på i helga, men jeg skal prøve å få trent litt likevel. Jeg lurer fælt på om jeg får til noe trening på motorsykkeltreffet. Tiden vil vise.


Dagens data:

Ketsjup og sennep betyr mye for enkelte av oss, også musikalsk!0 Kommentar

Dag 47 - In the neighborhood

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 5. Jun 2018

Nå har jeg skulket et par dager igjen. Det har nemlig vært litt trekk i lufta og da er det ikke mygg i lufta, og uten mygg så blir det motorsykkelskruing.

Før jeg startet skruinga i kveld så tok jeg en sykkeltur til Biltema for å handle litt deler.

Jeg var ikke helt sikker på hvor jeg skulle sykle, så jeg tok i bruk GPS'en på mobilen. 

Jeg har aldri tenkt over at dette var en sykkel og gangbru når jeg har kjørt bil under

Dette gjorde at jeg fant en sykkel og gangbane som jeg aldri har lagt merke til før. Den startet ved der eggesentralen lå, og førte meg ned til Sannom via noen kriker og kroker som du kan se av Endomondorapporten min nederst.


Visste du at du kan hente vann her?

På disse turene i nærområdet så lærer jeg stadig nye ting, hvem trenger vel å reise til utlandet når en stadig kan lære nye ting her hjemme. 

Her er det klare retningslinjer.

Lillehammer Kommune har en vannpost nedenfor Mekonomen. Dette må jo være genialt når vannet blir borte, det har jeg nemlig opplevd flere ganger. Vi har nemlig privat vann og kloakk i grenda der jeg bor og det kan av og til by på utfordringer.

Vel framme på Biltema lot jeg Oline stå i skyggen sammen med en Diamant sykkel mens jeg var inne.

Etter at jeg hadde fylt sideveska med deler tok jeg sykkelturen langs strandpromenaden til Cirkle K på Strandtorget. Her rakk jeg å treffe mine venner i Laagen MC som skulle ut på dagens tirsdagstur til Myklegaard på Løten. 


Oline sammen med noen Hondaer og en Harley

Det falt en og annen kommentar om undertegnede som stilte med trøsykkel. Men med denne maskina av en veltrent kropp struttet jeg av selvtillit og lot det prelle av.

Endomondo gav meg noen gode ord i dag siden jeg dro på med noen kilometer ekstra. Det er hyggelig at det blir lagt merke til.I dag har jeg oppdaget nye stier i nabolaget0 Kommentar

Dag 44 - Jeg og Oline på lørdagshandel

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 2. Jun 2018

I dag er det nok en varm dag her i dølabyen. Nok en gang startet jeg dagen med å gå ut for å skru litt på motorykkelen. I dag hadde jeg endelig det store gjennombruddet i feilsøkinga. Men hva hjelper det når jeg stadig må rømme inn på grunn av mygg! Det går virkelig ikke an å være ute mer enn en halvtime om gangen.

Litt utpå dagen bestemte jeg meg for å ta sykkelen til Kiwi for å gjøre dagens lørdagshandel. Varmen gjør at dagens middag blir reker, loff, majones, dill og majones. 

Tror du at det blir plass til to handleposer i en sideveske fra Biltema?

Vanligvis er jeg ganske flink til å kun kjøpe det som jeg har bestemt meg for. Men i dag ble det med litt ost og kjeks og litt søtsaker.

Det er klart at når bagasjerommet er ei sideveske så er det ikke rom for de helt store spontane kjøpene. Jeg stoppet litt for sent med handelen og hadde plutselig et par handleposer som skulle være med hjem. Spennende!


Jaggu fikk jeg plass, men sykkelen (Oline) velter selv om den står på sidestøtta.


Hele handelen gikk faktisk opp i sideveska og så lenge jeg holdt meg på sykkelen og ikke satte den fra meg så gikk det bra. Oline velter nemlig med full sideveske.

Muligens brukte jeg ikke så mye lenger tid enn om jeg hadde brukt bilen turen, det kan jo være noe å tenkte litt over.

Dagens tørre data kommer her:


I dag er det forferdelig varmt og det er lørdag:0 Kommentar

Dag 43 - Kjærleik som vekkjer åtgaum

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 1. Jun 2018

Det er fredag og etter jobb ble det litt skruing på den berømmelige motorsykkelen, men så fikk jeg ikke til det jeg hadde tenkt. Det endte med at jeg droppa å se på Norge Rundt og tok heller en sykkeltur til byen.

I dag var det ganske vindstille så jeg følte litt på mestringsfølelsen med å få god driv på sykkelen. Mestringsfølelse er et ord jeg begynner å bli litt lei av, men det var den følelsen.

På vei tilbake stoppet jeg på Mesnabrua.


Mesnabrua/elva i hjertet av Lillehammer


Vanligvis så ligger det mye søppel i Mesnaelva like under brua, så jeg hadde en litt morsom tanke om å blogge litt om dette opp mot plast i hvaler osv. Sånn ble det ikke, det er ikke spesielt mye søppel under brua.

Det var da jeg la merke til en liten hyggelig detalj.

Ser du det samme som meg?

Disse tullingene som står på for å lage miljø på Vingnesbrua har allerede blitt akterutseilt. Det er allerede blitt brukt 600.000,- på å male noe som ligner et halvferdig gulvbelegg. Også er det en og annen smarting som har funnet på at Vingnesbrua er så vanvittig vakker at den kan de lage kjærlighetsbru av, med hengelåser og det hele. 

Vel, Mesnabrua kom dem i forkjøpet. 

Husk å kjøpe lås med lang bøyle for å få på plass låsen på Mesnabrua.


Jeg vet ikke om det er mitt øye for detaljer eller om det er sånn når du etterhvert begynner å bli en lettrørt middelaldrende herre. Men jeg syns det var en hyggelig detalj å se at Mesnabrua har blitt kjærlighetsbru, eller kjærlighetsbro med o. Det klinger bedre.

Hvem gidder vel å gå helt til Vingnesbrua når en har Heim og hele lysløypa i umiddelbar nærhet for å dyrke lidenskapen.

På vei hjem hadde jeg klekt ut en god plan for hvordan jeg skulle koble strømmen på motorsykkelen, bare for å oppdage at myggen var på sitt verste igjen.

Derfor sitter jeg nå og blogger.

Her er dagens treningsdata:

Dagens gladlåt:


0 Kommentar

Dag 42 - Skulking

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 31. Mai 2018

Nå har jeg skulket "sykle til jobben" aksjonen i flere dager. Det skyldes ikke at jeg sliter litt med pollenallergi. Det skyldes ikke at det faktisk er alt for varmt til å sykle, nei det skyldes at jeg må prøve å komme i mål med motorsykkelprosjektet mitt.

Ville ikke du også satt av litt tid for å få denne på veien?


Men etter å ha blitt forbannet over både tekniske utfordringer på motorsykkelen og en mygginvasjon uten sidestykke så var jeg tilbake på ryggen til Oline igjen i dag.

Det er helt klart for varmt å sykle, også er det forbanna irriterende med motvind sjøl om det helt klart er fønvind. 

Turen gikk til syd i storgata i dag også.

De leser vel ikke akkurat Morgan Kane de folka som frekventerer denne festivalen?


I byen var det yrende folkeliv med masse folk på uterestaurantene og med salgsboder i forbindelse med Norsk Litteraturfestival.

Sigrid Undset blir nok en gang dratt fram i lyset. Jeg forstår virkelig ikke hvordan hun var så unik. Min leseglede  holdt på å bli drept en gang for alle i niende klasse når vi hadde triologien hennes i pensum. Snakk om barnemishandling. Nå gadd jeg ikke å lese den heller og slapp unna med det.

Nei gi barna Donald Duck eller Morgan Kane så kommer lesegleden av seg selv.

Her er dagens tørre data  (eller klamme)


Dagens låt er denne

0 Kommentar

Dag 35 - Det er bedre med motsol enn motvind

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 24. Mai 2018

I går skrudde jeg motorsykkel etter jobb og tenkte å ta en sykkeltur når det ble litt kjøligere i lufta, men tida går fort når en har det gøy så vips så var det kvelden. 

I dag kjørte jeg samme plan, men i dag gjennomførte jeg en sykkeltur selv om jeg burde jobbe enda hardere for å få motorsykkelen på veien så raskt som mulig.

Dette vidunderet skal etter planen på veien i neste uke, for uinnvidde ser det kanskje håpløst ut?


Sykkelturen i dag gikk helt greit, det er ikke uten grunn at det er enklere å delta i aksjonen i år. Det er jo så vanvittig bra vær. Så til de som husker hvordan våren var i fjor så er det ikke uten grunn at sykle til jobben deltagelsen min ble en fiasko. Lurer på hvordan deltagelsen er i Nord Norge med tanke på værtypen.


Oline ble låst fast mens jeg tok litt energidrikk på Heim, jeg syns jeg hadde fortjent det.


Jeg har nok vært inne på tanken å stoppe på Heim på noen av de tidligere turene mine, men det har liksom ikke vært helt stemning for det tidligere syns jeg.

Men i dag var det så varmt at jeg unnet meg et glass energidrikk. Kaloriregnskapet går nok ikke helt opp etter den smellen der, men pytt pytt.


Det er bedre med motsol enn motvind.


Turen hjem gikk som vanlig enda lettere enn på vei til byen. Jeg slipper nesten å tråkke fra Fåberg alders og sykehjem til HiL. Ihvertfall når jeg ikke har motvind.

Det er fristende å drøye turen til å ta over en time, men det er også gøy å prøve å prestere litt raskere enn forrige tur. I dag valgte jeg det siste og da fikk jeg skryt av Endomondo. Litt synd at jeg ikke blir belønnet her inne.Denne har jeg lagt ut mange ganger før, det er den ultimate sykkel låta for å få inn god rytme. 0 Kommentar

Dag 33 - Blandevann

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 22. Mai 2018

Nå har jeg gjort bare det jeg har lyst til et par dager, nemlig lekt med motorsyklene mine. Egentlig skulle jeg gjort det i kveld også, men så ligger fjorårets labre deltagelse på mine skuldre. Derfor ble det en sykkeltur i dag igjen selv om jeg klødde etter å skru motorsykkel.


Ikke kjøp denne hvis du er tørst!


Turen gikk til Kiwi på Ex Biltema. Jeg vet ikke helt hva den heter, det ville være naturlig å kalle den Kiwi Smestad, men den Kiwi butikken finnes jo allerede lenger opp.

På Kiwi kjøpte jeg drikke for å slukke tørsten, det er nesten for varmt å sykle i dag. Jeg gjorde ikke et imponerende bra valg. Schweppes mint & lime er ikke tørstedrikk, det er blandevann.


Hvis jeg hadde tenkt meg litt om så hadde det nok bare blitt gressklipping som aktivitet i dag, da hadde jeg hatt mer tid til å skru motorsykkel.

Vel hjemme kunne jeg tikke inn en halvtimes sykkeløkt. Men gav jeg meg med det? Neida, gresset gror, så det ble en halvtimes økt med gressklipperen også. Dette registrerte jeg med sykle-til-jobben-appen. Den appen fungerer litt tregt, men det ble da riktig til slutt.

Nå blir det litt mekking i sene kveldstimer, med god samvittighet!


Her er dagens tur før gressklippinga.


Du trenger ikke å være mørkeredd for å like denne0 Kommentar

Dag 30 - Tranvestitt

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 19. Mai 2018

I dag er jeg på motorsykkeltreff på Støa Camping i Braskereidfoss. Jeg kjører Moto Guzzi med sidevogn på treffet. De fleste som kjenner meg har vel fått med seg at den var med i filmen "Rett Vest" som hadde premiere i januar.

Du kan se traileren her:


Været her på Braskereidfoss har vært helt strålende og vi har hatt en fin rundtur med gamle motorsykler i Våler området.

Vi hadde en stopp i Hof i dag. Der var det marked med salgsboder.

Fellesturen gikk til Hof, ikke i Vestfold men i Våler. Her var det et hyggelig bruktmarked og stor stemning. Mens vi var der passerte syklistene som deltar i Tour of Norway. 

Grilling i nydelig vær

Til slutt hadde vi loddtrekning og jeg vant en vinflaske, når jeg mottok den benyttet jeg anledningen til å dele ut et fat fra Norsk Veteran Motorsykkel Club til arrangørene som takk for vel gjennomført arrangement. 

Kvelden ble avsluttet med grilling og tullprat.

Og det mest imponerende er at jeg fikk tatt en halvtimes rusletur, faktisk!

Her er dataene:0 Kommentar

Dag 29 - Machomann

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 18. Mai 2018

Blide karer på 17. mai, jeg syns det er ganske imponerende at jeg har en trippelhake!


I går var det 17. mai og da kjørte jeg og en kompis en lang motorsykkeltur via Lillehammer - Otta - Vågå - Sognefjellet - Tindevegen - Fagernes - Dokka - Lillehammer. Det ble ikke rom for noe trening den dagen. Når det er sagt så er det få som vet hvilken trening det er å kjøre motorsykkel i flere timer, men jeg skriver ikke noe for det.

Dette er sånn omtrent midt i økta med hagearbeid!


I dag har jeg ryddet i hagen. Når en bor sånn like ved grensa til skogen så er det greit å ta motorsaga en runde for å få unna løvtrær som vokser og etterhvert henger innover tomta.


For første gang prøvde jeg å starte aktiviteten fra Sykle-til-jobben-appen, men den gav jo opp lenge før jeg var ferdig så jeg måtte redigere antallminutter til slutt.

Det var sannelig bra at jeg fikk anledningen til å vise en litt macho side her på bloggen. 

Her er problemet med sånne bilder, de fanger ikke opp hvor pent det har blitt. Du må altså bare stole på at det har blitt mye penere.


Resten av pinsa er jeg på motorsykkeltreff. Kanskje jeg klarer å få lurt inn ei treningsøkt langs Glommas bredd. Tiden vil vise.

Det blir ingen endmondodata i dag for i dag brukte jeg sykle til jobben appen.

Men du kan få den dølle motorsykkellåta som alle tv programmer som ikke har respekt for seg sjøl spiller når de har en motorsykkelscene.0 Kommentar

Dag 27 - Jeg går i loop

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 16. Mai 2018

Å skrive blogg er nesten som å skrive dagbok. Det gjør at jeg legger merke til at jeg trekkes mot de samme stedene fra år til  år. I dag satt jeg i godstolen og gruet meg lenge for å ta dagens sykkeltur. Etterhvert gikk jeg ut og når jeg kjente nordavinden så bestemte jeg meg for en gåtur isteden.

Kjellfie på Hunderfossen

Jeg tok bilen til Fossekroa på Hunderfossen for å se om jeg fant friske spor etter beverne som herjet der i fjor. Det føles litt som jeg går i loop og gjør de samme aktivitetene hvert eneste år. Men det er forsåvidt greit. Til helga er det motorsykkeltreff på Støa Camping og snart er årets fisketur til Åfarnes begge deler akkurat som i fjor. Det er ingen grunn til å forandre på noe som funker.

Det var ikke friske spor etter beverne i år.

Nesten tørrlagt fiskefelle, i huset bakerst i bildet kan du snart se hunderørret i forskjellige størrelser.


Jeg lurer på hvorfor det ikke er vann i fiskefella nå. Kan det være at fisken ikke går opp når det er såpass stor vannføring i fossen? Send meg gjerne en melding om du har greie på det.

Forskjellen på leketøy til små og store gutter er prisen


Tilbake på Fossekroa måtte jeg selvfølgelig innom lekeplassen for å ta bilde av den flotte Fordson traktoren som står der. Det varmet en gammel manns hjerte at gamle traktorer kan brkues til noe nyttig og at det kanskje kan så et skrotnissefrø i en og annen krabat.


Her kommer dagens statistikk:Ganske ensformig i musikkvalget, men sånn er det.

0 Kommentar

Dag 26 - Konvertitt?

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 15. Mai 2018

Sykle til jobben appen min forteller meg at jeg er langt foran målene både med tanke på både antall poeng og timer. Laaangt over faktisk. Men det gjør ikke at jeg hviler på laurbærene. Når det er sagt så blir det fort litt skulk når jeg skal prøve å ha et sosialt liv oppi alt dette her.

I går dro jeg ut på sykkeltur, og et par hundre meter fra hjemme ringte en barndomsvenn og lurte på om jeg var hjemme. Helt seriøst så vurderte jeg et kvart sekund å si at jeg var ute og trente før jeg heldigvis hentet meg inn igjen. Trivelig var det med besøk, kjempe trivelig!

Den følelsen: skal jeg følge hodet eller hjertet når jeg velger tohjuling i kveld?


I kveld reiser Laagen MC på tirsdagstur til Sillongen, men jeg skal ha styremøte på Skype i Norsk Veteran Motorsykkel Club. På vegkontoret er det MC kveld. Etter å ha lurt litt på hvordan jeg skulle slå ihjel tida fram til styremøtet så endte jeg med å ta Oline en tur for å hilse på MC folka på vegkontoret.

Mens motorsyklistene er i ferd med å samles for sosialt lag tråkker en ensom syklist hjem til Fåberg


På vegkontoret var det allerede kommet en del, og pølsegryta var på gang. Temperaturen er vel rundt 30 grader så det virker like meningsløst å tråkke rundt på en sykkel som å skulle sitte inne i Skype møte.

Jeg innser at jeg fortsatt tilhører menigheten av motorsyklister, ikke tråsyklistene. Det blir ingen konvertering.

Vi må aldri glemme vår nære historie, den føles ihvertfall nær enda.


På veg tilbake tar jeg en stopp ved Balberg for å ta bilde av minneplaten for Balbergstillingen. Jeg vet at jeg har skrevet om denne i et av de første blogginnleggene her inne. Men den tåler en reprise.

Du finner den på fjellveggen ved Balberglia bussholdeplass. Her kan du lese litt om omstendighetene rundt trefningene.Dagens gladlåt som hjalp meg å tråkke i varmen
0 Kommentar

Dag 23 - Dynamitt

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 12. Mai 2018

Nå har jeg skulket trening to dager. 

Torsdag som var kristi himmelfartsdag var jeg på ordentlig trivelig skrotnissetreff med masse veteranmotorsykler, mopeder og biler. I går var det dårlig vær så jeg reiste på besøk til en gammel venn og kombinerte det med en aldri så liten flomsafari.

Dagen i dag startet med en tur på Toten for å se om jeg kunne få til en handel av noe brukt verktøy. Det gjorde det, og sjekk denne kule trekassa som jeg fikk kjøpt til å ha verktøy i.

Alfred Nobel fant opp dynamitten, jeg digger denne logoen.


Etterpå var jeg innom https://www.motorspeed.no de hadde et stort opplegg i forbindelse med at de feirer 40 års jubileet. Så gjorde jeg en tur på handel for å forberede tacomiddag. Vi har ikke fredagstaco her i huset, men lørdagstaco har vi ofte.

Men så var den den der lille dårlige samvittigheten over ikke å ha trent som lå der i bakhodet da..... så til slutt ruslet jeg en halvtimes tur bare for å få fred.

Det begynner å bli mye vann på "vøllom"


Turen gikk bortover sykkel og gangbana til jeg hadde gått et kvarter sånn at jeg kunne snu. Vannet begynner å stige ganske mye, men i morgen og på mandag ser det nok verre ut tenker jeg.

Her er huset mitt....og banken sitt

Den siste bakken før jeg er hjemme er alltid tung. Jeg tok en pust i bakken og tok bilde av huset mitt. Stedet kalles Bratteng fra gammelt av, jeg liker gammel historie og stedsnavnet blir fortsatt brukt i dagligtale.


Kort effektiv gange som gjorde at jeg fikk pokal av Endomondo faktisk!

Det handler om å gå0 Kommentar

Dag 20 - På'n igjen!

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 9. Mai 2018

I går tok jeg fri fra trening og reiste på motorsykkeltur med Laagen MC.

I følge sykle til jobben appen så ligger jeg langt foran både når det gjelder poeng og antall timer, så det smakte godt å bare drive med morsomme ting en hel kveld.

Men i dag var det tilbake i sykkelsadelen igjen. 

Det var sønnavind i dag og skikkelig tungt å tråkke i retning byen. Jeg skjønner ikke hvorfor det er så til de grader tungt å sykle i motvind! Bonus var selvfølgelig at hjemturen gikk raskt.

Den fine sideveska mi kom til nytte i dag når jeg stoppet på Kiwi for å handle med litt godsaker hjem.

Sjekk det kule sykkelstativet på Kiwi Smestad


I morgen skal jeg på veterantreff på Stange. Der skal jeg stille ut motorsykkelen min. 

Jeg får se om jeg trener i morgen, kanskje det kan bli en liten tur utpå ettermiddagen.

I dag fikk jeg skryt fra Endomondoen min


Dagens gladlåt1 Kommentar

Dag 18 - En hyllest

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 7. Mai 2018

Vanligvis når jeg sykler eller går en tur så er det helt tilfeldig hva jeg tar bilde av for å legge her på bloggen. I dag er det ikke det.

På veg hjem fra jobb i dag stoppet jeg hos Carlsen lakkering for å få pris på noen lakkeringsjobber. Med diverse motorsykler i stallen og en bil som slipper klarlakk så er det greit å gjøre avtale med lokale fagfolk.

Det gleder en entusiast som meg å komme inn i et gammeldags verksted og kjenne lukten av lakk og tynner.

Priser og service er det ikke noe å si på, så her er det hyggelig å gjøre en handel!

Dette bildet er tatt i dag, det kunne kanskje vært tatt for 30 år siden, ingen ville sett forskjell


Det som er flott med Carlsens lakkeringsverksted er at de biter seg fast og lar seg ikke rokke av at nye flotte forretningsbygg nærmest popper opp rundt dem. Og aller sist en ny rundkjøring rett utenfor tomta.

Jeg kan se for meg at de har hatt oppkjøpere i fine dresser med slipsnål og gele i håret flere ganger. Men den lille bedriften holder stand og drives sånn som det har vært gjort i alle år.

Så om du har en lakkeringsjobb så støtt opp om en tradisjonsrik gammel Lillehammerbedrift!


Jeg sykla til parken i dag også, Endomondo gav meg til og med skryt :)

Sånn har du nok aldri sett Lady Gaga?
0 Kommentar

Dag 17 - Aktiv dag

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 6. Mai 2018

Dagen startet med telefonmøte i forbindelse med jobben, en stor oppgradering pågår i hele dag. Etterpå hadde jeg bare lyst til å leke med motorsykler, men jeg tenkte at det bare best å gjøre unna dagens treningsøkt sånn at jeg ikke skulle ha det liggende i bakhodet hele dagen.

Vårtegn

Turen gikk til Cirkle K, Smestad og tilbake, det er akkurat sånn at jeg bikker halvtimen når jeg tar den turen.

Vel hjemme så ville det blå lynet ha på seg sommerskoene så da var det bare å suge seg på jekken og få byttet om.

Det er nesten trening å skifte dekk også


Etter at sommerskoene var på, så ble det nok en tur opp til bekken for å rydde i kvist og kvast. Jeg liker ting som brummer, så det var greit å ta ei økt med motorsaga for å få fri bane til bekkeløpet. Jeg skriver en halvtime i sykle til jobben regnskapet for den der.

Jeg så litt stort på at det er søndag i dag, og fyra i gang motorsaga.


Til slutt så ble det tid til å leke med motorsykkel. Triumphen fikk seg en vask før jeg tok en runde på en times tid som kjørelærer for en ivrig MC-kollega med Honda VT500.

Triumphen bader i sol og vann.


Nå står det igjen bare et par telefonmøter i kveld også er en ganske aktiv dag over. Ting går alltid mye lettere når det er solskinn.


Lemmy er død, leve Lemmy!0 Kommentar

Dag 16 - Lunsj

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 5. Mai 2018

I går skulka jeg treninga og kjørte motorsykkel isteden og det syns jeg faktisk at jeg hadde fortjent. Dessuten så sliter jeg litt med foten fortsatt. Men i dag var det på'n igjen.

Egentlig hadde jeg satt av dagen til å drive med motorsykler, men jeg fikk liksom ikke helt fred før jeg hadde tatt den obligatoriske turen.

Naboen har fin skigard, jeg har fin sykkel, det ble et fint bilde


I dag var hovedmålet Øverlikiosken i gågata for å spise lunsj, men først måtte jeg innom Jula og kjøpe sykkellås. Jeg kunne jo ikke risikere at noen kidnappet Oline.

Her var Oline låst fast sammen med en helt ukjent sykkel, jeg hadde litt vondt av henne.


I dag var det nesten bare russ og unger som spurte om russekort i gågata, så det var faktisk litt utfordrende å navigere seg fram. Men til slutt kunne jeg ta den nyinnkjøpte låsen og plassere Oline i et sykkelstativ.

Dette er en tyrkisk rett som heter sucuk. Den pølsa der var mye mer kraftig enn en pepperoni


Øverlikiosken har blitt tyrkisk restaurant og jeg bestemte meg etterhvert for å prøve tyrkernes versjon av cowboymat: sucuk. Det var et flott måltid, med noen skikkelige heftige pølser. Anbefales.

Turen hjem gikk helt fint, men du verden som den sykkelturen har sittet i kroppen i hele dag. Denne fulgte meg på vegen i dag.


0 Kommentar

Dag 14 - Idrettsskade og kroppsfokus!

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 3. Mai 2018

I dag er det møkkavær. Jeg foretrekker å sykle, men i regn blir jeg så søkkende våt når jeg sykler så jeg valgte å ta bilen til sentrum for å gå en tur. Jeg parkerte ved polet og ruslet nordover.

Rett etter at jeg tok dette bildet så vrikka jeg foten

Som turist i egen by så er det mye rart å kikke på.  I dag var målet å kansjke kikke innom noen bakgårder eller å finne noe annet spennende. Første bakgård var bak kunstsamlingen, jeg har aldri sett hele vannrenna, så det tenkte jeg at var et fint fotoobjekt. 

Litt nedi trappa ved kunstmuseet så lurte jeg litt på hvordan jeg skulle klare å fange renna, og mens jeg gikk og grublet på det så klarte jeg å vrikke foten sånn skikkelig.

På grunn av at det satt en del folk i kafeen så lot jeg som ingenting og forsøkte å stikke av få raskt som mulig.

Litt idyllisk her?


Mannfolk klager jo med en gang og jeg er ikke noe forskjellig fra andre, men nå bet jeg i meg smerten og haltet i retning lilletorget. Videre gjorde jeg runden ved det jeg kaller Blåmann og tok steinbrua over Mesnaelva til Elvegata.

Neste gang du går "lysløypa" i Lillehammer så kan du stoppe opp og lese litt om Elvegata.


Vi er vel mange som har frekventert Elvegata en sen fredags eller lørdagskveld. Det ligger mye histore i byggene her og en del av den kan du lese på en plakat som er slått opp på tømmerveggen retning Heim.

Jeg fortsatte sydover gågata og skjønte at jeg måtte gå runden om Banken for å at turen skulle ta over en halvtime.

Jeg og flere med meg forbinder vel dette bygget mest med slakter Holtlien

På vei nordover igjen så ser jeg et lite skilt på hjørnet ved det gamle bygget hvor slakter Holtlien holdt til før han flyttet til Søre Ål, og etterpå til Løkkegata for så å havne på Søre Ål igjen.

Jeg krysset gata og her har sannelig Rotary faktisk hengt opp et skilt med historien til bygget.

Her har faktisk kong Oskar 2. overnattet

Nå er ikke jeg noen ekspert på kongerekka, men ved å google kong Oskar 2. så har jeg lært at han var mye på reise for å åpne jernbaner rundt om i Norge.

Dette har ledet meg videre til å lese om båten Mjøsen også kalt Kong Oscar som tapte konkurransen mot Skibladner. Den endte derfor opp som spikerk i 1930. Den skal jeg lære mer om.


Vel hjemme har jeg fortsatt vondt i ankelen. Det har faktisk kommet en kul med en rar form. Hadde det ikke vært for at det er så mye kroppsfokus blant mine medbloggere så skulle jeg lagt ut et bilde av den snodige kulen her.

Men så vet jeg at i morgen har jeg tilgang på leger, fysioterapeuter, ergoterapeuter og annet fagpersonell så jeg vet at jeg er i trygge hender.

Jeg har en Carlsberg i kjøleskapet, nå skal jeg se om den hjelper.0 Kommentar

Gavekort, Ida Pida og verdensveven

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 2. Mai 2018

Mandag var jeg innom Sport 1 fordi jeg var tenkt på å kjøpe en sykkelcomputer for gavekortet jeg vant i sykle til jobben kampanjen. Når jeg så at prisene lå på 5 - 600 kroner så droppet jeg det. 

En hyggelig ekspeditør kunne fortelle at sykkelcomputerne hadde 10 funksjoner, men jeg parerte raskt med at jeg har en Polar M600 og premium utgaven av Endomondo så jeg trenger ikke alle de funksjonene. Han prøvde ikke en gang å argumentere mot. Jeg reiste hjem med uforrettet sak.

I dag ble det plutselig klart for meg hva som ville være en nyttig ting som i tillegg blir brukt: fiskestang. 

En teleskopstang liten nok til at den kan ligge i bilen sånn at jeg kan dra den fram ved anledning. Det synes jeg var en flott gave!

Jeg har brukt gavekortet jeg vant! Ikke på noe treningsrelatert, men på noe matnyttig!


I år som tidligere år så har jeg bestemt meg for å bli aller flinkest på teknologi her i kampanjen. Og jeg syns jeg ligger ganske bra an på både bloggteknologi og dingser.

I dag fikk jeg hyggelig mail av Ida Pida. Hun er faktisk en av de som finleser Endomondodataene mine og hun har helt korrekt oppfattet at selve ruta ikke er synlig her i blogginnleggene.

Det er jo veldig stas at noen faktisk ser på den Endomondostatistikken som jeg limer inn her. Sant og si så har jeg trodd at det er sikkerhetsregimet til Sykehuspartner på jobben som har gjort at hele verden vises og ikke bare mine personlige ruter fra dag til dag. Men det må være en bug her inne.

Visningen under blir feil siden den bare viser verdenskartet, så du bør nok melde deg inn i Endomondouniverset og legge meg til som venn. Da kan du også lese alle detaljer om meg!Dette er årsaken til at jeg limte inn Endomondodataene som bilde og ikke HTML-kode i det siste innlegget. Jeg tror jeg må gjøre en henvendelse til support folka her inne.

Nerder må nerde.
0 Kommentar

Dag 13 - Underskudd på overskudd

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 2. Mai 2018

I dag ble jeg sittende litt for lenge i godstolen etter at jeg kom hjem fra jobb, og da er den mye tyngre å slite seg ut for å trene. 

Men så er det noe med ikke å komme bakpå når jeg har klart å holde koken såpass lenge.

Dagens tur ble nok en gang av plikt typen og gikk tur/retur Ensby.

Dette er Smerudgrinda miljøtorg, det er her jeg kaster søpla mi. Sånn for å veie opp for den lille miljøglippen fra i går liksom.

Jeg syns dagens tur gikk veldig bra. Det ingen grunn til å tro at formen har blitt spesielt mye bedre på disse dagene, men jeg må få lov til å si at flyten på syklinga er litt inne. 

Det som er litt dumt er at jeg ikke får mer overskudd av å trene, det er jo det alle sier. Nei etter treninga så gidder jo ikke jeg å vaske motorsykkelen eller gjøre andre litt mer viktige oppgaver.

Her er dagens rute, du kan forøvrig lese litt funfacts i neste blogginnlegg om disse dataene!


I kveld spiller Metallica i Telenor Arena

0 Kommentar

Dag 12 - I CO2'ens tegn

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 1. Mai 2018

Det er 1. mai og på grunn av diverse tekniske utfordringer ble det bare en liten runde i regnværet med motorsykkelen. Jeg endte opp med å ta turen i bil til Skreia for å se på den tradisjonelle utstillingen av veterankjøretøy på Skreia stasjon.

Hvem blir ikke glad av å se en Vespa?


Jeg brenner for gamle veteranmotorsykler og har styreverv i Norsk Veteran Motorsykkel Club

Når det gjelder CO2 så er vi nok ikke best i klassen. Men når det gjelder engasjementet for å bevare kulturhistorie på to og tre hjul så leverer vi.

Og det er jo det vi ser at treffer noe hos folk i alle aldre, for det finnes sikkert en god historie om en Tempo moped eller motorsykkel i din familie også?

Du har helt sikkert en slektning som har hatt en Tempo Corvette?


Om kanskje ikke alle er så glad i tohjulinger, så har alle et forhold til bilen. På Skreia stasjon kan du hver 1. mai se masse entusiastbiler. Det er mye amerikansk og Yttervika bandet spiller femtitallsmusikk live.


Du har helt sikkert en slektning som har hatt en Boble?


Jeg parkerte et stykke bort fra stasjonen og satte på Endomondoen og gikk meg en runde. Dette var en av de mer hyggelig treningsøktene. Et lite minus med tanke på Endomondostatistikken er at jeg traff en gammel venn som også har bensin i blodet.

Det ble en litt lang stopp for å prate om biler og motorsykler ned på detaljnivå. Men siden det er flaggdag så velger jeg å se jeg slitt stort på det. Jeg kan jo ikke miste meg selv helt i dette opplegget.


Her er kampanjens dagens tall

 


0 Kommentar

Dag 11 - Jeg og Ludwig

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 30. Apr 2018

Det blir ikke rare blogginnlegget i kveld for nå må jeg rekke å vaske motorsykkelen selv om det er meldt regn i morgen. 

Ja og for deg som ikke tar poenget så er det 1. mai i morgen og da er det jo tradisjon for å kjøre Mjøsa rundt. Det er faktisk spådd snø, men jeg velger å tenke positivt.

Jeg rakk en tur med Oline i dag også, og snudde ved parken igjen. Også ble det en liten stopp på Lilletorget hvor jeg og Ludvig Wiese skuet mot det grå været som kom innover byen.

Jeg og Ludwig i en ellers folketom by


Her er runden:Dagens låt bare fordi den er veldig fin

0 Kommentar

Premie!

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 30. Apr 2018

Det smakte!


Nå har jeg gledet meg siden fredag til å kunne kassere inn premien for uke 17. 

Noe skjelven i knærne tok jeg heisen ned i fysioavdelingen sånn at vi kunne ha en litt seremoniell overrekkelse. Det har gått et par år siden sist jeg fikk oppleve dette, det kan du lese om her.


Gleden var stor når jeg fikk vite at det ikke var billige giveaways på premiebordet denne gangen. 

Neida nå er det 250,- klingende norske kroner som kan brukes hos Sport 1.


Så nå skal jeg bruke 1. mai til å google over sortimentet til Sport 1 sånn at jeg kan få maks ut av premien min.


Sist jeg vant så ble det feiret med Queen og We Are The Champions. Nå blir det omtrent i samme gate.


0 Kommentar

Dag 10 - Fokus

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 29. Apr 2018

Det er søndag og jeg lå lenge, mye lenger enn folk flest syns er akseptabelt. 

Været var sånn grått og trist og den eneste planen var å vaske og gjøre klar motorsykkelen til mjøsrunden som er på tirsdag. Ja også måtte jeg selvfølgelig få til ei treningsøkt.

Motivasjonen var ikke på topp, så timene gikk, men så tok jeg meg sjøl i nakken for å ta en sykkeltur. Da begynte det selvfølgelig å regne så da blir det gåtur isteden.

For å motivere meg selv så tok jeg med sekken med speilreflekskameraet.


Du er vel ikke akkurat naturfotograf når du må sette ring rundt det som er i fokus


Etter å ha kjørt litt rundt så endte jeg opp med å ta turen til Kanthaugen og rusle litt rundt i terrenget. Nå er ikke akkurat hoppbakken noe spesielt å ta bilde av så jeg ruslet litt på forskjellige turstier. Plutselig stod det et rådyr rett foran meg, et nydelig motiv med akkurat så nøytral bakgrunn at det potensielt kunne havne innrammet på veggen.

Men speilreflekskameraet det lå jo i ryggsekken! Jeg heiv opp mobilen for å ta bilde, men knota med tastelåsen sånn at rådyret rakk å stikke. Jeg har et par tre veldig dårlige bilder, det føles nesten som storfisken som forsvant.

Det hjelper ikke å ha med alt mulig av fotoutstyr når det ligger i sekken på ryggen!


Men det er klart at turen trengte jo ikke å bli forgjeves, jeg hadde jo en viss peiling på hvor rådyret tok vegen. Derfor ble kameraet hengt rundt halsen, ligg skjult bak jakka på grunn av regn i lufta.

Fokuset var nå selvfølgelig å liste seg inn på rådyret ved å gå i sirkel til andre enden av skogen. Det er derfor du ser den rare løypa nederst på Endomondokartet.

Med området fullt av folk i treningsmodus så føltes det litt rart å gå og skjule et kamera innenfor jakken mens jeg gikk og myste inn i skogen. Det så veldig suspekt ut!

Det ble ikke noen flere bilder av rådyret, men bonusen er at fokuset på rådyret gjorde at jeg surra rundt i terrenget i en time, ikke en halv en som jeg egentlig hadde planlagt.


Dette er ikke spor etter en småfull russ i terrenget, nei det er mine spor som naturfotograf:Black Sabbath med Dio som vokalist (ikke Ozzy) fulgte meg i dag, hør på denne nydelige låta:


2 Kommentarer

Dag 9 - Jeg føler meg som en konge!

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 27. Apr 2018

I dag var jeg oppe litt ekstra tidlig igjen for å dra til Oslo på kurs.

Mens jeg satt på kurset og var dypt inne i faglige betraktninger rundt den nye personvernforordningen så tikket det inn en særdeles hyggelig mail. Det var fra den tidligere omtalte dronninga av sykle-til-jobben-kampanjen her på huset.

JEG HAR VUNNET PREMIE!

Den skal hentes på mandag, nå har du altså enda en grunn til å følge med på bloggen her over helga.


Det er ikke rart om jeg føler meg som en konge i dag!


Etter at jeg var ferdig på kurset så fant jeg ut at jeg kunne ta en halvtimes gåtur for å tilfredstille minstekravet til deltagelse her i aksjonen. Bonus er at jeg med god samvittighet da kunne ta fri på fredagskvelden.

Tilfeldighetene gjorde at jeg tok turen oppom slottet for å få til lang nok omvei til å fylle halvtimen.

Mens jeg gikk der på historisk grunn og grublet på om jeg skulle skrive litt i bloggen om hvor urettferdig det er at Maud har fått en liten bortgjemt statue i forhold til Karl Johan og Kong Haakon VII så dirret det i mobilen.

Jeg glemmer raskt Maud når det kommer mail fra Anne


Det er mail fra Anne, hun kommer ikke inn på bloggen min. Er det noe jeg liker så er det når folk klager over at de ikke kommer inn på bloggen min, så jeg droppa tanken om å skrive noe glupt om kongelige og stressa mot toget for å få rydda opp i blogg innstillingene.

Jeg trodde seriøst at dette var statue av Leif Juster før jeg rundet den sånn at jeg så den fra riktig side. Det er Haakon VII.


I det jeg er på vei inn på Nationaltheateret stasjon så dirrer det i mobilen igjen. Denne gangen er det den nylig tilbakevendte mammaen som har hatt permisjon som sender en hyggelig melding i inboksen.

Kan det være at unge mødre er en bra målgruppe for treningsbloggen min?. Jeg fikk jo hyggelig  tilbakemelding fra en nybakt mamma i permisjon i går også?

Jeg liker oppmerksomhet og jeg liker å vinne premier, ikke rart at jeg føler meg som en konge i dag.


Her er dagens kongelige rundeJeg er klar over at musikken er litt enspora, men denne passer veldig godt i dag.
0 Kommentar

Dag 8 - Jeg er trøtt og kjei, men Oline vil på spa

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 26. Apr 2018

I dag våknet jeg kl 5:00 fordi jeg skulle på et tidlig tog til Oslo. Det hadde jeg tenkt å bruke som unnskyldning for å droppe trening i dag.

Men så skjedde det utrolige at jeg har fått melding fra to av dere lesere i dag. Om det er et resultat av den lille fiskinga jeg hadde her på bloggen i går eller om det rett og slett bare er nesegrus beundring vites ikke.

Men jeg skjønner at jeg har et ansvar som blogger, eller influencer om vil.

Uansett så er det dere to som har æren for at jeg tok økta i dag, takk dere vet begge hvem dere er uansett om du jobber i fysioen og er i fødselspermisjon eller om du er dronninga for hele denne aksjonen her på huset.

Ulrik Fredrik har fått en bauta veldig sentralt, men det er ikke så lett å få øye på den likevel.

Turen gikk også i dag til Søndre park hvor jeg snudde. Om du ser opp mot Lillehammer Videregående fra parken så kan du se bautaen av Ulrik Fredrik Lange (1808 - 1878).  Han var rektor, stortingsrepresentant og ordfører i Lillehammer. Og var en bankdirektør i Lillehammer Sparebank.

På vei tilbake måtte vi stoppe på Cirkle K (Jeg hater fortsatt å si Sørkel key). Jeg hadde nemlig lovet Oline en aldri så liten spabehandling.

For deg som ikke kjenner Oline så kan du lese om henne her.

Oline nyter en deilig dusj med avfetting


Her ble det full pakke med avfetting og renspyling. Vet du at det finnes eget program på høytrykkspyleren for motorsykler og tråsykler?

Godt fornøyd med spabehandlingen så føltes det som turen hjem gikk enda lettere enn normalt. Men det kan ha vært musikken som bidro til den taktfaste tråkkinga.


Hvor mange er det som har Metallica på sportsuret sitt?


Sportsuret mitt har vært tema på jobben ved flere anledninger de siste dagene. Til deg som ikke kan forstå vitsen med at Polar appen på mobilen spør meg om hvordan jeg har sovet, så kan jeg bare si at det er hyggelig for alle som bryr seg.

Ellers så har jeg jo musikken min kobla til min Polar M600 og musikk er jeg avhengig av, jeg tror ikke den muligheten finnes på de billige modellene....;)


Her kommer dagens bevis for at jeg fullførte


Og her kommer låta0 Kommentar

Dag 7 - Personvern og kultur i alle former

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 25. Apr 2018

Under panseret her på bloggen så ligger det en besøksstatistikk. Den statistikken kan enten slå veldig positivt ut, eller veldig negativt. 2018 bloggen min har slått veldig negativt ut. Praktisk talt ingen leser. Jeg innrømmer å ha tenkt litt på det, men jeg skal da ikke plage folk til å lese.

Men, så fikk jeg høre i dag at personverninnstillingene var dradd til her så det var jo nesten ingen som hadde tillatelse til å se noe av det jeg hadde skrevet. Så etter å ha åpnet døren på vid gap for alle så øyner jeg et lite håp om at selvbildet kan få en liten opptur igjen.

Her er dagens tur.

Moksa er ikke spesielt stor enda


Jeg begynner å bli litt lei av å sykle og gå de samme stedene så i dag gikk turen til Tretten for å besøke Moksa kunstpark igjen. Jeg har vært her før og jeg var helt sikker på at jeg hadde skrevet om stedet i bloggen tidligere, men nå har jeg faktisk såpass mange innlegg at jeg ikke klart å finne tilbake til det. Så her kommer da evt. en liten reprise.

Visste du at Tretten har sin egen triumfbue?


I parken kan du se litt forskejllige kunstinnstallasjoner og du kan slå deg ned på en av benkene. Jeg vet ikke hvor mye dette området blir brukt, men her er det potensiale.

Du kan se et gammelt kvernhus med beskrivelse av hvordan det fungerer. Og litt lenger opp er det laget en fin bro over Moksa.


Gammelt kvernhus hvor den yngre garde kan lære om hvordan et vanndrevet kvernhus fungerte.

Vannrenna til kvernhuset er lang og imponerende!


Motivasjonen var ikke all verden i dag og jeg kom ikke til kunstparken for å leke kulturell. Den egentlige grunnen var for å se om den gamle veteranbilen jeg så sist, fortsatt sto i det gamle e-verks bygget.

Den gamle ærverdige e-verks bygningen


Øyer kommune ønsker å bruke bygget til kulturarbeid. Som gammelt bensinhode med hjerte for gamle kjøretøy gledet det meg å se at her sto det et par amerikanske biler inne. Gamle biler er jo både kunstverk og kultur.


Her ser du ikke bare en sykle til jobben deltager, her ser du også en pickup med stepside plan på. 


Etter å ha gått runden ved Moksa kunstverksted så tenke jeg at jeg hadde klart å slite turen til å bli en halvtime lang. Men når jeg var omtrent tilbake ved bilen så var det noen minutter igjen. 

Da ble løsningen å gå en ekstra runde i retning stavsplassen. For hesteinsteresserte er dette et eldorado. Jeg har mer sans for jernhester og fant en gammel Fordson Dexta som bare sto der og oste av sjarm.

Du hører nesten hvordan denne Dextaen forteller sin livshistorie!


Etter å ha hilst på den gamle traktoren hadde jeg nok en gang klart å bli litt klam på ryggen og å ha brukt en halvtime for å hanke inn det poenget her.


Dagens tørre fakta, her er det forresten en del stigning..


Dagens beste låt på øret var nok denne0 Kommentar

Dag 6 - vann

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 24. Apr 2018

Ny dag og nye muligheter. Invitasjon fra MC klubben om å være med på tur ble droppet til fordel for en sykkeltur til byen. 

Lillehammer kommune setter pris på syklister

Jeg syklet til Søndre park og snudde nesen hjem igjen da jeg skjønte at turen totalt kom til å ta en times tid. Det betyr nemlig bra uttelling med poeng her i kampanjen.


Branntomta i Storgata er skjult bak et flott segl.

Jeg stoppet ved branntomta ved Lilletorget for å knipse et bilde av det fine seglet som skjuler elendigheten. Jeg har tidligere skrevet om Farver Skar her på bloggen. Han hadde Lillehammers første bil. Jeg synes det er flott at de har valgt et motiv av ham på det store seglet.

Originalbildet kan du se her


Skybrudd

Når jeg nærmet med Shell på Nordre Ål så om det er aldri så lite skybrudd. Endomondoen fikk et kvarters pause til regnet gav seg.Utfordrende bekk


Etter sykkelturen var jeg godt fornøyd med egen innsats og kjørte en tur til en kompis som hjelper meg med noen motorsykkeldeler. I det jeg kom hjem så var det flom på gang over hele gårdsplassen så da var det bare å ta på seg støvlene og ta ei økt med å rydde bekken.

E-verket har drevet skogrydding og de har ikke tatt hensyn til at det skal renne vann i bekken, neida de har fylt bekken med stokker og kvister. 

Noe forbannet tikket jeg inn en halvtimes jobb med det styret, og kan tilfreds se at gårdsplassen tørket opp igjen.


Dagens tur rapportert fra EndomondoOg her er dagens gladlåt som fulgte meg på sykkelturen.
0 Kommentar

Dag 5 - Dårlig vær, lite fugl

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 23. Apr 2018

Jeg loggførte ikke noe trening i går siden jeg ikke satte av noen tid til trening. Men dette nye fantastiske apparatet som jeg har på venstre hånd rapporterte faktisk at jeg hadde høy aktivitet.

Restitusjonsstatusen nådde faktisk "belastet".

Denne imponerende aktiviteten er ikke loggført her, bare så det er sagt!


I dag var det sånt utrivelig vær som nesten kunne vært unnskyldning for å droppe trening. Men jeg fikk da plottet inn en halvtime i kveld også.

Turen gikk langs standpromenaden fra Korgen og sørover forbi fugletårnet.

Det finnes ikke dårlig vær osv...


Det var nesten en Black Sabbath'sk stemning ved Mosodden i dag. Det hadde vært gøy å ha med speilrefleks kameraet, det er vanskelig å fange sånne inntrykk på bilder. Her er et forøk fra mobilen.

Jeg synes dette bildet oser av låta Black Sabbath med Black Sabbath, men det sier kanskje mer om meg enn om bildet.


Jeg var innom fugletårnet på turen, det kunne være fristende å lage noen billige poenger av det tårnet, men jeg skal la det ligge. Det er et staselig bygg og jeg liker elva så jeg tar gjerne turen for å meditere litt en gang. Fugler har jeg ikke greie på.


Her kommer dagens tørre fakta:Og her kommer dagen låt:

0 Kommentar

Wearables

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 21. Apr 2018

Denne uka har jeg googlet og stått i verre for å finne motivasjon for å drive med sykletiljobben kampanjen. Som jeg har vært inne på tidligere i bloggen så er jo selvfølgelig løsningen å kjøpe dingser. 

Tidligere har jeg gjort et stort nummer ut av at du kan kjøpe dingsene på Biltema og ikke nødvendigvis gå for "top of the line" løsningen.

Nå har jeg driti på draget.

Etter å ha sett litt på sportsklokker til en billig penge, analysert forskjeller og funksjonalitet så fant jeg ut at jeg måtte kjøpe meg en Polar M600. Ikke en M400 eller M430, nei en vaskeekte M600.

Du må gjerne google veiledende pris på denne dingsen.

Det er rart det der når du begynner å google og lese deg opp på ting så justerer prisen oppover sånn helt uten at du merker det. Sånn er det hver gang jeg drømmer om en bil eller motorsykkel på finn.no og sånn var det når jeg skulle lære meg litt om sportsklokker.

Når jeg hadde bestemt meg for riktig type så viste det seg at ingen hadde denne på Lillehammer, og istedenfor å bestille på nett så kjørte jeg ens ærend til Power Hunndalen og kjøpte klokka.

Nå er det litt med blandede følelser jeg bruker denne klokka. Det er jo vanvittig gøy med dingser, men så sender det jo ut sånne signaler som jeg ikke vi bli forbundet med.

Når det er sagt så vil jeg følge med på kollegene om jeg kanskje kan få et og annet megetsigende blikk som sier "Å jasså han har kjøpt en M600 ja, den er ikke akkurat tatt fra nederste hylle".


Lørdag kveld, nesten ved midnatt og jeg skal snart la denne datamaskinen registrere mitt søvnmønster.


Nå har jeg betalt for premium utgaven av Endomondo, det måtte jeg nemlig for å få aktivert pulsmålerdelen av Endomondo. Den henter data fra min Polar dings.

Polar dingsen synkroniserer data via mobilen til min konto på Polar Flow, og her kan jeg lese av hva som til enhver tid er status med puls, søvn og om jeg er aktiv nok. Jeg har bare sett litt av mulighetene med wearables som det kalles. Dingser du drar med deg som er koblet til internett og som skal utgi seg for å være smarte.


Nettsiden "Polar Flow" viser at jeg hadde en lat start på lørdagen, men så  tok det seg litt opp.


Jeg vet ikke hvor smart det er av meg å dele disse dataene med aktører verden rundt. Kanskje sitter det en kineser og hacker sidene og flirer av den håpløse kroppen min. Eller hva om forsikringsselskapet plutselig skulle få ta del i hvor dårlig det egentlig står til med denne skrotten?

Men søvnmålingen den scorer jeg bra på, jeg sover godt, jeg har veldig god søvnkvalitet. 

Det er godt å være god på noe.0 Kommentar

Dag 3 - vondt

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 21. Apr 2018

Sykkelturen i går kjennes godt i kroppen i dag. Jeg har rett og slett vondt over alt. 

Normalt ville jeg droppet treningen i dag siden det er lørdag, men så har sykle-til-jobben folka startet med sånne merker. Og merker liker jeg å få, så da tar jeg med meg alle vondtene mine og tar ei økt i dag også.

Her har jeg altså fått merke for å være aktiv 3 av sju dager!


For å klare premien ble det en aldri så liten gåtur, og den var ikke lystbetont. Også har jeg skjønt at jeg bare må droppe å bruke det nye headsettet for jeg blir da så forferdelig varm på ørene!

Hvis du ser nøye på bildet så ser ganske heftig vannføring i stikkrenna.


Her er de tørre fakta om dagens workout:


Og her er dagens gladlåt:

0 Kommentar

Dag 2 - Vingnesrunden bare på trass.

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 20. Apr 2018

Det er fredag og jeg lar meg inspirere av de medaljene som jeg kan gjøre meg fortjent til her inne. Normalt er jo fredagen hellig, dvs fysiske utskeielser burde være utelukket. Men så sikter jeg litt mot å få flere medaljer å skryte av her inne så jeg tok litt tak.

Jeg gjorde klar Oline (sykkelen) med 3 bar vårlig luft i slangene, bak kan du se hennes mer aggressive halvbror som har gjort tjeneste hos som Italiensk Polizia.


Så bar det løs på årets første Vingnesrunde. Jeg synes vel egentlig ikke at formen var helt gal med tanke på at jeg absolutt ikke har beveget legemet mer enn nødvendig siden fjoråret aksjon.

Det ligger mye snø langs ruta fortsatt- Jeg har tatt såpass mange bilder fra kjente og kjære steder som Kaleb Hindars Plass, Rundtomodden og Svartevja tidligerre så nå tråkka jeg på isteden.

Men når jeg kom til Vingnesbrua fikk jeg tatt i skue et nytt verk som jeg bare har sett i avisa.

Årets første Kjellfie!

At Lillehammer kommune har svidd av 600.000,- kroner på å male gulvtepper på Vingnesbrua er så dumt at jeg ikke kommer til å nevne det igjen.

Men utsikten er fortsatt fin.....og gratis.

20. april, fortsatt småkjølig og is på mjøsa. 

Jeg liker å bruk Endomondo. Når jeg sammenlignet dagens tur med tilsvarende tur i april i fjor så brukte jeg faktisk 20 minutter lengre i dag. Det kan ikke være noe annet enn dårlig form som gjør det for været og innsatsen var upåklagelig i dag.


Her kommer de tørre fakta:Og her er gladlåta jeg hørte aller mest på i dag.0 Kommentar

2018 Dag 1 - Når du ikke vet å passe kjeften din!

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 19. Apr 2018

Fjorårets sykle til jobben aksjon hadde jeg egentlig tenkt skulle bli min siste. 

Men stor i kjeften som jeg var så gikk jeg jo høyt ut og fikk sponsa sykkel, men fulgte jeg opp? Nei jeg gjorde ikke det. Hver gang jeg har forsøkt å fortelle om den dårlige våren og hvor utrivelig det var å komme seg ut å trene så hører jeg jo sjøl at det høres ut som en dårlig unnskyldning. 

Når det er sagt så slapp jeg ganske lett unna ubehagelige bemerkninger. Nok om det. Nytt år, nye muligheter. 

For å få fram sykkelen ved navn Oline så må jeg forsere en halvmeter snø og det gadd jeg ikke i dag så det ble en gåtur.

Jeg har oppgradert headsettet siden i fjor, ble varm på ørene.


Som vanlig trekkes jeg mot elva, så i dag tok jeg bilen til  Tingberg i Øyer og gikk strandpromenaden nordover. Jeg fant ut at det tok nøyaktig et kvarter å gå fra rundkjøringa ved Tingberg og til den første benken langs promenaden. Det er jo akkurat passe langt til å få til et poeng her i  konkurransen.

Hun der borte i gult treningstøy fikk gleden av å passere meg mens jeg sang på "Black Crow On A Toombstone" med Satyricon. Jeg lærer aldri å passe kjeften min.


Jeg har kjøpt med nytt headsett som jeg brukte på turen i dag. Det fine med de er at de fungerer som ørevarmere. Det som var litt snålt var hvordan jeg stenge ute verden enda mer enn med de gamle.

Det var skikkelig så jeg skvatt til når en gulkledd dame passerte meg i fullt driv. Det var jo ikke meningen at noen skulle nå meg igjen, og enda mindre at noen skulle høre meg synge!

Her er bru-karene etter den gamle Tingbergbrua, trykk her for å se hvordan den så ut


Det begynner å bli bli mye vann i bekker og stikkrennener, det skal bli spennende å følge med på årets flom. Om et par uker går det ikke an å gå hele strandpromenaden fra Tingberg til Skarsmoen.

Nå skal jeg gjøre meg litt kjent med årets sykle til jobben aksjon. Det skal visst vanke noen premier her inne, også har vi de lagene jeg må få oversikt over. Jeg vet ikke hvor sunt dette gruppepresset er, men pytt pytt.

Det var dagens blogginnlegg, jeg er ganske fornøyd med meg sjøl tross alt.

Her er dagens godleik:0 Kommentar

Powered by: Bloc