Motiverende erting

Motiverende erting

Postet av Sykle til jobben den 12. Mai 2015

Et lag har utpekt seg med spesielle motivasjonstiltak. Team Maurits Hansen har inkludert koner for å sette press på teammedlemmene. Les brevet de har skrevet her.
Kjære fru Øverby.

Vi i Team Maurits Hansen vil rette en stor takk til Dem. Vi ser at Deres mann, herr Anders Øverby, kjemper en ensom kamp i bunnen av lista når det gjelder intern rangering i Team Maurits Hansen. Vi er takknemlige for at den nevnte herr Anders Øverby ikke får lov til å kjøpe nytt og moderne utstyr som kunne intensivert trengingsiveren hans, og dermed truet nr 4 på lista. Ja, kanskje til og med truet nr 3 på lista med helt topp moderne utstyr.

Om Deres mann, herr Anders Øverby, skulle mase mer om å få gå til innkjøp av mer moderne utstyr, vil gi i all vennskapelighet gi Dem noen gode argumenter mot dette:

 • En gammel kropp har ikke godt av å overdrive treningen, og bør ikke ta opp kampen mot de andre i laget som tross alt er av langt yngre årgang
 • En gammel mann vil, etter hvert som hans demens blir mer og mer tydelig, ha godt av ha gammelt utstyr som minner han om ungdommens velosiped som han koste seg med
 • Et slikt innhugg i husholdningsbudsjettet vil gå ut over andre ting som Deres møblerte hjem da må klare seg uten, evt at barnebarn ikke får de unødvendig dyre lekene de krever
Andre argumenter kan fremskaffes om det er behov for det.


Med vennlig hilsen,

Øvrige deltakere i Team Maurits Hansen


Hvem er Team Maurits Hansen?

Teammedlem Asbjørn forteller:
Laget heter Team Maurits Hansen, og er oppkalt etter undervisningsstedet der vi alle jobber på Kongsberg vgs. Det er noen flere lag på jobben, men vi konkurrer ikke mot dem – bare mot hverandre. En av deltakerne er skikkelig ivrig (etter vår målestokk), vi andre er hobbymosjonister. Alle deltakere er lærere (jeg er i tillegg leder av realfagsseksjonen, og er sjefen til tre andre på laget). De fire andre sitter på samme arbeidsrom. (Der de sikkert baktaler og mobber sjefen.)

Laget ble opprettet for to år siden. Da inviterte en av deltakerne (Anders) oss opp til hytta si i juni. Passe lang sykkeltur på (20 - 25 km hver vei, men masse tunge bakker på slutten). I fjor lå laget «brakk», men i år er vi i gang igjen. Men nå har Anders invitert oss alt onsdag 13. mai. Vi må m.a.o. trene som bare f… for å komme i form til å orke sykkelturen så raskt i kampanjen.

"Motivasjonsmobbebrevet" over viser hvordan vi motiverer hverandre til å sykle mer. Ellers er det mye mobbing når vi møtes i lunsjen eller gangen. Mobbing som virker motiverende.Vi ønsker Team Maurits Hansen lykke til på sykkelturen!

4 Kommentarer

Kommentarer

 • Tom Heskestad

  Satser på at ingen skoleelver leser dette, vanskelig å forklare dem forskjellen på motiverende "mobbing" og vanlig mobbing. Synes lærere bør være veldig forsiktig med å legge ut slikt, da dette kan virke helt mot sin hensikt. Jeg skjønner godt hva som menes her og slik intern erting er ikke unormalt rundt. Men føler det kan bli oppfattet feil når det her står mobbing, og spesielt blant lærere!

  12 mai 2015
 • Yngve Johannessen

  Nå er vel ikke det som er skrevet noen form for mobbing, mobbing er en negativ handling. Hvis det er elever som skulle komme over dette og ikke forstå hva som er skrevet så bør det videreleveres til Norsklærer som bør ta dem et kurs i ironi.

  12 mai 2015
 • Thomas Eikeland

  At lærere har et så slapt forhold til begrepet "mobbing" er ganske bekymringsfullt. Å forsøke å vri mobbing til noe positivt er vel ganske meningsløst (motivasjonsmobbing) i disse dager?

  12 mai 2015
 • Ida Eikebrokk

  12 mai 2015

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc