Mange sykkeltiltak i gang på Haukeland sykehus

Mange sykkeltiltak i gang på Haukeland sykehus

Postet av Sykkelbyen Bergen den 27. Apr 2015

På Haukeland sykehus er det mye fokus på at de ansatte skal kunne sykle til og fra jobb. De er med i årets Sykle til jobben-aksjon og har flere sykkelrelaterte tilbud på jobben.

Fra 2015 er det blitt færre parkeringsplasser på Haukeland sykehus, og sykehuset oppfordrer ansatte til å finne alternative måter å komme seg til og fra jobb. I løpet av de siste to årene har Haukeland gjennomført flere tiltak for å tilrettelegge for syklende og Haukeland sykehus Idrettslag (HSI) starter opp spinninggruppe i mai.

- Vi ønsker også i løpet av året å få etablert en sykkelgruppe som har fellesturer og gjerne deltar i Bergen-Voss eller Skjærgårdsrittet, sier Merete Skjellanger Hilby i HSI.

Carl Michael Baravelli, opprinnelig fra Australia, sykler fire mil daglig mellom hjemmet i Åsane og jobben på Haukeland, og skal være med i Sykle til jobben-aksjonen. Han er også en av instruktørene i HSIs nye spinninggruppe.

– Håper mange blir med på dette, sykling er gøy, sier han.


I tillegg har Haukeland fått i gang flere andre tiltak for å tilrettelegge for syklende:
• Nesten alle sykkelstativer på Haukeland og i Sandviken er skiftet ut til sykkelstativer som er festet i bakken/veggen og sykkelen kan trygt låses fast i rammen.

• Sykkelrommene i Sentralblokken har fått sykkelstativ i to etasjer, slik at kapasiteten er doblet. Rommene har også adgangskontroll, og det er satt opp en enkel servicestasjon med arbeidsbenk, verktøy og trykkluft i begge sykkelrommene.

• Det er bygget nytt sykkelrom på Sandviken med adgangskontroll.

• Arbeidet med nytt sykkelrom ved Kvinneklinikken er i gang, og skal være ferdig i juni/juli 2015.

• Sykehuset har også tilbudt sykkelservice for ansatte de siste årene, der ansatte kan levere inn sykkel for å få utført enkel service.
Kommentarer

1 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc