Tørre klær og trygge sykler hos KCA Deutag Drilling Norge

Tørre klær og trygge sykler hos KCA Deutag Drilling Norge

Postet av Sykkelbyen Bergen den 29. Mai 2015

KCA Deutag Drilling Norge har i følge sykkelkoordinator for velferden, Vidar Hollevik, lagt godt til rette for at de ansatte kan sykle til jobben. De bruker aksjonen både som et sosialt og aktiviserende samlingspunkt.

Hos KCA Deutag Drilling har de en egen velferdsgruppe, representert av de ansatte, som koordinerer Sykle til jobben-aksjonen innad i bedriften. Tilretteleggingen er det arbeidsgiversiden som står for.

- De har bl.a sørget for at vi har en flott sykkelparkering i låst garasje. Dette er en dobbel etasje sykkelparkering som tar liten plass men som da får en ekstra etasje for parkering av sykler, sier Hollevik.
I tillegg har bedriften tilrettelagt for dame- og herregarderober med gode dusjmuligheter og et tørkerom så syklistene kan sykle hjem igjen med varme og tørre klær.

- Vi har fått med oss en god del deltakere hvert år og denne gangen er vi ca. 50 påmeldte. I 2014 var vi nærmere 100 stk. Jeg tror grunnen til en så stor oppslutning er at bedriften har tilrettelagt godt for sykling. Samtidig så har vi det sosialt rundt denne aksjonen der vi starter aksjonen med en felles frokost i kantina og deler ut en liten startpremie for å komme i gang. Vi har også en beskjeden premiering underveis. Premien kan for eksempel gå til være laget med flest minutter i uken.

Bedriften har stor fokus på å holde sykefraværet nede og anser sykkelaksjonen som en god bidragsyter til dette da den åpner for all fysisk aktivitet. Det er ikke bare sykle til/fra jobb som gjelder, også annen fysisk aktivitet på hjemmefronten teller med.

- Det er ikke alle som har anledning til å sykle til og fra jobb, men de kan da trene på kvelden og allikevel være med på denne flotte aksjonen, avlutter Hollevik.Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc