Yoga som fast del av morgenrutinen.

Yoga som fast del av morgenrutinen.

Postet av Elisabeth Heier den 7. Apr 2017

Jeg liker å våkne med yoga. Jeg opplever at treningsformen gjør meg mer fokusert, både mentalt på dagens oppgaver og kroppslig med tanke på holdning. Begge deler har gjort underverker for en rygg og nakke med mye spenning grunnet stress i hverdagen.

Jeg har et fast morgenprogram som jeg kjører, uten særlig variasjon. Er ryggen i ulage bytter jeg ut den faste rutinene med en dobbel økt yoga beregnet på å styrke og bevegelighet i rygg og nakke. Jeg har aldri deltatt på et yoga-kurs, eller trent yoga i sal på Sats-Elixia. Jeg kunne sikkert hatt godt av tid med en instruktør, men har så langt bare benyttet meg av en app som heter Yoga Studio. Appen inneholder mange forskjellige programmer, både for morgen, middag og kveld, For nybegynnere og viderekommende og til og med egne programmer for løpere! Hver posisjon er godt forklart med tekst og bilde og kan studeres og perfeksjoneres. Hvert program tar deg gjennom alle positurene i form av en film som viser alle positurer og bevegelser akkopagnert av en behagelig kvinnestemme. Jeg har bekjente som mener stemmen er søvndyssende, men for meg som trener på morningen er den perfekt og gir en myk start på dagen.

Jeg hadde en periode i høst hvor jeg kom ut av rutinene og ikke trente yoga på etpar måneder. Det straffet seg mer enn jeg trodde var mulig. Ved oppstart på nyåret følte jeg meg nok en gang som en fullstendig nybegynner, stiv i kroppen og med tydelig redusert styrke i kjernemuskelaturen.

Nå er jeg igjen tilbake i rutinene, og vet at det lønner seg å tviholde på den!

Ett år etter oppstart forteller jeg fremdeles venner at de 44 kronene jeg brukte på appen Yoga Studio er de best anvendte 44 kronene i mitt liv!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc