Personvern og brukervilkår


PERSONVERNERKLÆRING

Når du bruker Sykle til jobben, gir du oss tilgang til opplysninger om deg. Her kan du lese hvilke opplysninger vi samler inn, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en person, for eksempel navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse.

Hvilken informasjon samler vi om deg?

Opplysninger du selv oppgir

  • Når du registrerer deg som bruker på Sykle til jobben eller legger inn informasjon i annonser og skjemaer.

  • Meldinger du sender via Sykle til jobben, for eksempel til Sykle til jobben-teamet, eller andre brukere i løsningen.

  • Kommentarer og andre tilbakemeldinger du gir gjennom tjenesten.

Opplysninger vi samler inn om din bruk av Sykle til jobben

  • Hvilken teknologi du bruker. Om du er på laptop, nettbrett eller mobil, hvilken nettleser du bruker,  IP-adresse, nettverksoperatør og liknende.

  • Hva du gjør. For eksempel hvilke sider du besøker og treningsaktiviteter du registrerer.

  • Hvor du er. Hvis du aksepterer vilkårene for stedstjeneste i våre apper blir din GPS-posisjon registrert, og dette vil kun bli brukt til å regne ut antall meter brukeren har forflyttet seg fra start til stopp inne i appen. Informasjonen lagres enten i våre databaser eller på enheten du bruker (pc, mobiltelefon etc.).

Hva brukes informasjonen til?

Vi jobber hele tiden for å gi deg en tilpasset og god opplevelse av Sykle til jobben. Her er de viktigste formålene vi bruker personopplysninger til:

  1. Levere tjenestene du forventer av oss.

  2. Topplister på aktivitet for deltakere, bedrifter og lag. Ditt navn vil kunne dukke opp på ulike topplister synlig for andre enn deg selv.

  3. Spare deg for tid og arbeid gjennom blant annet automatisk pålogging og forhåndsutfylling av skjemaer.

  4. Forstå markedstrender og behov gjennom statistikk. Vi analyserer data fra store grupper Sykle til jobben-brukere for å forbedre og videreutvikle tjenesten vår.

Personvernombud

I tråd med nytt GDPR skal Norges Bedriftsidrettsforbund etablere en personvernombud ordning for å sikre en trygg og god behandling av personopplysninger. Ordningen er initiert av Datatilsynet. Du kan kontakte vår Kommunikasjonssjef på e-postadressen lotte.frost@bedriftsidretten.no, dersom du har spørsmål.

Bruk av cookies

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) for å forbedre besøkendes opplevelse av våre websider. En cookie er en liten datafil plassert på data-enhetens (datamaskin, smarttelefon, nettbrett etc.) harddisk som gjør at vi kan spore aktiviteten din på nettsiden. Cookien i seg selv inneholder ingen personlige opplysninger, men hvis du frivillig oppgir personlige opplysninger (for eksempel fyller inn et skjema) kan cookien fungere som en identifikator for å knytte din personlige informasjon til din IP-adresse eller data-enhet. Du kan velge å slette cookies fra data-enhetens harddisk når som helst, eller deaktivere cookies på data-enheten. Hvis du velger å slette cookies som vedrører våre nettsteder kan det hende at vi ikke kan identifisere deg når du returnerer til nettstedet. I tillegg kan det hende, hvis du deaktiverer data-enhetens cookies, at du ikke får tilgang til enkelte funksjoner på våre websider som krever at cookies er aktivert. Nettstedets cookie kan ikke brukes til å lese data fra harddisken og kan ikke hente informasjon fra andre cookies laget av andre eksterne nettsteder. Våre cookies brukes til å hjelpe oss med å forstå hvordan besøkende bruker våre websider, slik at vi kan fortsette å gi en bedre, mer personlig brukeropplevelse på våre websider.

Nettbasert behandling av personopplysninger

Kampanjeansvarlig har det daglige ansvaret for Sykle til jobbens nettbaserte behandlinger av personopplysninger på www.sykletiljobben.no, med mindre annet er oppgitt under.

Bloc As er Norges Bedriftsidrettsforbunds databehandler, og er vår totalleverandør for utvikling, drift og vedlikehold av nettstedet. Samarbeidet er regulert av en databehandleravtale.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettstedet, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er kun Norges Bedriftsidrettsforbund og Bloc As som har tilgang til opplysningene som samles inn. Alle data lagres på servere i Norge.

Behandlingsansvarlig

Norges Bedriftsidrettsforbund er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert til andre, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret.

Markedsføring og spørreundersøkelser

Vi kan sende deg tilbud om produkter og tjenester på e-post eller andre typer meldinger. Du kan velge å takke nei til dette. All markedsføring vi sender ut på denne måten følger markedsføringsloven.   

Av og til utfører vi spørreundersøkelser på vegne av oss selv eller våre samarbeidspartnere. Målgruppen for slike undersøkelser kan være basert på personopplysninger, for eksempel kan vi rette en undersøkelse mot folk i en spesifikk landsdel eller som utøver spesifikke treningsøvelser.

Deles informasjonen med andre?

Opplysninger om deg og din bruk av tjenestene deles kun med ansatte i Norges Bedriftsidrettsforbmed andre prosjekter i Norges Bedriftsforbund (f.eks Aktiv Bedrift) for å kunne gi deg relevante anbefalinger. Opplysningene blir også brukt til analyseformål og for å forstå markedstrender på tvers av tjenestene.

Nettstatistikk

Sykle til jobben samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på sykletiljobben.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker for å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics på vårt nettsted. Informasjon fra dette verktøyet utleveres ikke fra Norges Bedriftsidrettsforbund til andre aktører.

Søk

Sykle til jobben lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter. Bruksmønsteret for søk lagres i vår database, og de blir bare lagret i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

Identifiserbare undersøkelser

Dersom undersøkelsen ikke er anonym, kan Norges Bedriftsidrettsforbund identifisere de som har besvart undersøkelsen. Vi kan også benytte EasyQuest til å sende ut undersøkelsen, din e-postadresse vil i så fall bli delt med Sendgrid.

Vilkår for Sykle til jobben

Sykle til jobben er en kampanje med app og nettside som lar deltakerne i kampanjen registrere sin aktive reisevei og all annen aktivitet. Det er helt frivillig å registrere seg i kampanjen. Kampanjen skal motivere til en aktiv hverdag og fungere som et bidrag til den norske folkehelsen.

Som del av kampanjen er appen Sykle til jobben utviklet. Appen er en mobilapplikasjon som kan registrere at man beveger seg aktivt enten ved å gå, sykle, skate, sparkesykle eller reise på en annen aktiv måte. Appens front-end er utviklet av Automagi Ltd. og back-end av Bloc AS.

Som bruker av appen og/eller nettsiden må du lese og godta kampanjens brukervilkår og personvernerklæring. Ved nedlasting av appen og registrering som bruker av appen eller ved registrering som bruker på nettsiden anses du for å ha akseptert disse vilkårene:

Mobilapplikasjonen Sykle til jobben (appen) kan nedlastes fra Apples App Store og Google Play Store til smarttelefoner. Du må registrere deg med grunnleggende kontaktinformasjon. Dine personopplysninger vil kun brukes for å levere deg tjenestene beskrevet i kampanjen og ikke deles med noen. All statistikk hentet fra kampanjen vil være gruppevis og ikke personlig. De personopplysninger du gir fra deg ved registrering i appen vil ikke deles. Statistikk delt med samarbeidspartnere etter endt kampanje vil være gruppevis og ikke personlig. Det er frivillig å registrere seg i kampanjen. Du kan når som helst melde deg av. Ved deltakelse i kampanjen vil brukere bli bedt om å oppgi enkelte opplysninger om seg selv, som epostadresse, navn, kjønn og alder. Appen vil samle transportdata fra brukerne så lenge Sykle til jobben er åpen og startet på mobiltelefonen.

Ved bruk av appen og/eller nettsiden samtykker du som bruker at opplysningene om deg samles og behandles til disse formål:

Bruk av opplysningene som er nødvendig for at du skal kunne bruke appen med oppgitt funksjonalitet. Dette inkluderer overføring til og behandling av opplysningene til Bloc AS, som er kampanjens driftsleverandør og databehandler. Dine personopplysninger vil ikke bli brukt til noen kommersielle formål eller bli delt. All statistikk hentet fra kampanjen vil være gruppevis og ikke personlig. Bruk av aktivitetsopplysninger gruppevis til statistikk til våre rapporter og for evaluering av hvordan slike kampanjer fungerer som et tiltak for folkehelsen. Det er frivillig å delta i kampanjen, og du kan når som helst trekke deg fra kampanjen og trekke ditt samtykke uten å oppgi noen grunn ved å sende e-post til sykle@bedriftsidrett.no. Dersom du trekker deg, vil alle opplysninger om deg bli anonymisert. Innsamlede personopplysninger vil aldri bli brukt til andre formål enn det som er beskrevet i denne brukeravtalen og personvernerklæringen. Dine personopplysninger vil aldri selges eller deles med andre tredjeparter enn de som er omtalt i brukervilkårene eller personvernerklæringen.

Dersom du har spørsmål til kampanjen ta kontakt på sykle@bedriftsidrett.no.

Appen

Sykle til jobben-aksjonen er en applikasjon som gjør det mulig for brukeren å registrere aktivitet. Muligheten for å spore brukerens bevegelser på kart benyttes kun for å regne ut antall meter brukeren har forflyttet seg fra brukeren trykker på start til brukeren trykker på stopp. Ingenting spores uten at brukeren selv har gjort dette aktivt ved å trykke start.

Applikasjonen lagrer ikke brukerens bevegelser utover data om avstand.

Ved å installere Sykle til jobben-applikasjonen på telefonen du disponerer, samtykker du til at applikasjonen kan benytte telefonens posisjon for å kalkulere avstand. Data for tilbakelagt avstand vil bli lagret på din konto hos Sykle til jobben.

Dine data blir behandlet og lagret i.h.t. Lov av 14. april 2000 nr. 31 om behandling av personopplysninger (personopplysningsloven), og forskrift av 15. desember 2000 nr. 1265 (personopplysningsforskriften). Det er kun Bedriftsidrettsforbundet og deres underleverandører som har tilgang til dine data. Ved spørsmål rundt Databehandleravtalen, kontakt Bedriftsidrettsforbundet.

Sykle til jobben-applikasjonen benytter GPS, Wifi, Bluetooth og teleoperatørenes basestasjoner for å angi din posisjon når du aktiverer applikasjonen. Ved bruk av Sykle til jobben vil applikasjonen benytte telefonens abonnement til kommunikasjon og kostnader rundt bruk av data vil bli belastet telefonens abonnement.

Vær OBS på at bruk av Sykle til jobben kan øke strømforbruket på telefonen du disponerer.


----------


Sluttbrukeravtale 

1. Avtalens parter og innhold  1.1 Denne sluttbrukeravtalen («Avtalen») er inngått mellom Norges Bedriftsidrettsforbund (“NBIF”) og den som har registrert seg som bruker på nettstedet www.sykletiljobben.no («Brukeren»).  1.2 Sykle til jobben er en kampanje med app og nettside som lar deltakerne i kampanjen registrere sin aktive reisevei og all annen aktivitet. Det er helt frivillig å registrere seg i kampanjen. Kampanjen skal motivere til en aktiv hverdag og fungere som et bidrag til den norske folkehelsen. Avtalen gjelder bruk av de tjenester som til enhver tid tilbys på www.sykletiljobben.no («Tjenestene»), og regulerer partenes rettigheter og plikter.  1.3 Avtalen anses inngått og er bindende for begge parter fra det tidspunkt Brukeren har klikket "Aksepter" på www.sykletiljobben.no.  2. Brukerkonto  2.1 Bruk av Tjenestene krever en brukerkonto på www.sykletiljobben.no. Brukerkonto er opprettet når Avtalen er akseptert av Brukeren i henhold til punkt 1.3.  2.2 Brukeren er forpliktet til å sikre at registrert informasjon om Brukeren til enhver tid er korrekt.

2.3 Brukeren kan når som helst avslutte brukerkontoen. Dette gjøres ved å enten velge «slett konto» inne på Brukerens personlige brukerprofil på www.sykletiljobben.no, eller ved å sende en e-post til sykle@bedriftsidrett.no. Velger Brukeren å avslutte brukerkontoen vil all data lagret i Brukerens personlige profil slettes. Dersom Brukeren ønsker å beholde data lagret i den personlige profilen, er Brukeren selv ansvarlig for å ta nødvendige kopier av ønsket data og lagre kopiene et annet egnet sted før brukerkontoen avsluttes.Velger Brukeren å avslutte brukerkontoen vil også denne Avtalen opphøre. Det økonomiske mellomværende vil imidlertid bestå inntil disse er gjort opp. 2.4 NBIF forbeholder seg retten til å midlertidig stenge Brukerens brukerkonto:

• Ved manglende betaling fra Brukeren. Når Brukeren eventuelt har gjort opp sitt mellomværende med NBIF skal kontoen åpnes igjen.

• Dersom Brukeren ikke overholder, eller NBIF mistenker at Brukeren ikke overholder, sine forpliktelser som behandlingsansvarlig etter den til enhver tid gjeldende personopplysningslov.

• Dersom Brukeren ikke overholder, eller NBIF mistenker at Brukeren ikke overholder, sine forpliktelser etter gjeldende lover og regler av betydning for denne Avtalen.

• Ved misbruk, eller mistanke om misbruk av Tjenestene.

• Dersom det etter NBIFs oppfatning foreligger andre saklige grunner.  2.5 Dersom Brukerens brukerkonto midlertidig stenges i henhold til punkt 2.4, vil NBIF informere Brukeren om dette ved å sende en e-post til Brukerens registrerte e-postadresse. Brukeren skal gis mulighet til å redegjøre for bruken av Tjenestene og eventuelt gis en frist til å bringe forholdet i orden. Midlertidig stenging av brukerkonto regnes ikke som heving av Avtalen.  2.6 Dersom Brukeren ikke tilfredsstillende besvarer NBIF sin henvendelse om å redegjøre for bruken av Tjenestene innen 30 dager forbeholder NBIF seg retten til å heve Avtalen med umiddelbar virkning. Brukeren vil ikke gis anledning til å laste ned kopi av data lagret i Brukerens personlige profil for egen lagring med mindre annet er skriftlig avtalt med Unit

3. Bruk av Tjenestene  3.1 Brukeren er ansvarlig for og garanterer at alle opplysninger som registreres ved bruk av Tjenestene er korrekte. 3.2 Brukeren er ansvarlig for all aktivitet knyttet til sin personlige profil.  4. Tilleggstjenester  4.1 Som bruker av Tjenestene har Brukeren mulighet til å knytte Tjenestene til ulike tilleggstjenester levert av våre samarbeidspartnere. En oversikt over våre til enhver tid gjeldende tilleggstjenester er tilgjengelig på nettsiden www.sykletiljobben.no.

4.2 Tilleggstjenestene knyttes kun til Tjenestene etter instruks fra Brukeren. Brukeren kan velge eventuelle tilleggstjenester inne på sin private profil. Brukeren må ved valg av tilleggstjenester akseptere den aktuelle leverandørens brukervilkår. Det opprettes da en separat avtale mellom Brukeren og den aktuelle leverandøren vedrørende den valgte tilleggstjeneste som gjelder i tillegg til og uavhengig av denne Avtalen. NBIF er ikke ansvarlig for levering av tilleggstjenestene og kan ikke holdes ansvarlig for feil, mangler mv. ved disse tilleggstjenestene.

4.3 Nettsiden www.sykletiljobben.no inneholder linker til tredjepartsnettsider. NBIF kan ikke holdes ansvarlig for innhold, materiale, funksjonalitet eller annet som fremkommer på tredjepartsnettsider som har linker til eller i www.Sykletiljobben.no, utover det som følger av ufravikelige lovregler.

5. Markedsføring

5.1 Ved inngåelsen av Avtalen godtar Brukeren at NBIF kan benytte Brukerens registrerte e-postadresse til å sende informasjon om og/eller markedsføre Tjenestene og relaterte produkter fra NBIF og sine samarbeidspartnere. Mottak av markedsføringshenvendelser er ikke en betingelse for å inngå Avtalen og Brukeren kan når som helst melde seg av mottakerlisten for markedsføringshenvendelser, uten at dette vil påvirke vilkårene i Avtalen.

6. Betaling

6.1 NBIF tar betalt i henhold til de priser som er angitt på www.sykletiljobben.no. Prisendringer varsles kun på www.sykletiljobben.no.

7. Personvern

7.1 NBIF er opptatt av personvern og behandler personopplysninger i samsvar med den til enhver tid gjeldende personvernlovgivning.

7.2 NBIF vil behandle personopplysninger på vegne av Brukeren i forbindelse med oppfyllelsen av Avtalen. Databehandleravtalen inntatt som vedlegg til denne Avtalen gjelder for behandlingen. Ved å klikke "Aksepter" på www.sykletiljobben.no, vil databehandleravtalen også anses inngått mellom partene. Databehandleravtalen har til hensikt å regulere partenes rettigheter og plikter etter personvernlovgivningen, herunder rammene for NBIFs behandling av personopplysninger.

7.3 Brukeren er å anse som behandlingsansvarlig for egne medlemmers personopplysninger og de opplysninger som registreres og lastes opp av Brukeren på www.sykletiljobben.no. Brukeren har ansvar for og garanterer at Brukerens behandling av personopplysninger skjer i samsvar med den til enhver tid gjeldende personopplysningslov, herunder at de grunnleggende prinsipper for behandling av personopplysninger overholdes. Dette innebærer blant annet at Brukeren er ansvarlig for å ha gyldig behandlingsgrunnlag for alle personopplysninger som registreres og lastes opp via www.sykletiljobben.no, og at det ikke registreres mer informasjon om medlemmene enn det som er nødvendig for at Brukeren skal kunne administrere sine medlemmer gjennom www.sykletiljobben.no.

7.4 Brukeren er ansvarlig for ethvert krav som rettes mot NBIF fra personer som har fått sine personopplysninger lastet opp i Brukerens personlige profil, med mindre kravet rettmessig er rettet mot NBIF som databehandler.

7.5 I den grad NBIF er behandlingsansvarlig for personopplysninger, vil opplysningene behandles etter den til enhver tid gjeldende personopplysningslovgivning.

8. Lagring

8.1 Brukeren er ansvarlig for at opplysninger som er lagret i den personlige profilen slettes når dette er påkrevd etter lov. Brukeren er med dette selv ansvarlig for å foreta løpende sletting av lagret informasjon. Sletting av informasjon gjøres gjennom Brukerens personlige profil. NBIF vil kun slette lagrede opplysninger etter skriftlig instruks fra Brukeren.

8.2 Vedlegg og filer som er lastet opp til Brukerens personlige profil lagres i Microsoft Azure sin nettsky.

9. Endringer

9.1 For å opprettholde kvaliteten og forbedre Tjenestene, forbeholder NBIF seg retten til å endre vilkårene i Avtalen. Slike endringer vil bli varslet om på nettsiden www.sykletiljobben.no en måned før endringene trer i kraft. Dersom Brukeren ikke er villig til å godta de endrede avtalebetingelsene, kan Brukeren si opp Avtalen med NBIF. Brukeren kan si opp Avtalen ved å slette brukerkontoen i samsvar med punkt [2.3]. Økonomiske mellomværende vil imidlertid bestå inntil disse er gjort opp. Endringer i Avtalen publiseres på www.sykletiljobben.no.

10. Immaterielle rettigheter

10.1 Alle immaterielle rettigheter (inkludert, men ikke begrenset til opphavs- og fotorettigheter, varemerker og patenter) knyttet til www.sykletiljobben.no tilhører NBIF eller NBIFs leverandører og samarbeidspartnere.

11. Overdragelse av rettigheter og plikter

11.1 Brukeren har ikke rett til å overdra Avtalen, herunder sin brukerkonto til andre uten at dette er skriftlig forhåndsgodkjent av NBIF.

11.2 NBIF har rett til å overdra Avtalen og kundeforholdet til andre selskaper. Ved eventuelt oppkjøp, fusjon eller fisjon overdras Avtalen og kundeforholdet til den virksomheten som driver Tjenestene videre. Brukeren vil i så fall bli varsel om dette på forhånd.

12. Ansvar

12.1 Brukeren skal gjøre nødvendige tiltak for å forhindre at skadelig programvare blir lastet opp til Brukerens personlige profil, f.eks. i forbindelse med Brukerens opplasting av vedlegg. For det tilfellet at skadelig programvare blir lastet opp av Brukeren, skal Brukeren være ansvarlig for konsekvensene av dette. Dette gjelder både overfor NBIF, samt mottakere av vedlegget som Brukeren har forespurt utsendelse til. Eventuelle krav mot NBIF fra mottakere av vedlegget, som følger slik skadelig programvare, skal dekkes av Brukeren. Dersom Brukeren laster opp skadelig programvare og dette skyldes uaktsomme eller forsettlige handlinger skal det anses som vesentlig mislighold av Avtalen og NBIF kan heve Avtalen og slette Brukerens personlige profil.

12.2 NBIF har ikke ansvar for e-poster som ikke kommer frem på grunn av at Brukerens e-postadresse ikke eksisterer, ikke fungerer, filtrerer bort e-posten som søppelpost eller lignende.

12.4 NBIF er ikke ansvarlig for skade eller tap som skyldes innholdet på www.sykletiljobben.no. NBIF er ikke ansvarlig for direkte eller indirekte tap, uteblitt fortjeneste eller annet tap som skyldes at informasjonen publisert i www.sykletiljobben.no er eller presenteres feil, eller ikke vises. Dette gjelder også der Tjenestene er ute av funksjon for kortere eller lengre tid uansett om dette skyldes tekniske årsaker, som for eksempel datasystem, nettverksoppkoblinger mv.

12.5 Ved mislighold av Avtalen kan den part som rammes kreve erstatning for dokumentert økonomisk tap innenfor følgende begrensninger:

(a) Tapets art og omfang må være adekvat og påregnelig etter vanlige prinsipper for erstatning i avtaleforhold.

(b) Tap av fortjeneste, indirekte tap, konsekvenstap og andre følgetap dekkes ikke.

(c) Erstatningskravet kan ikke overstige det samlede årlige vederlag etter Avtalen. Ansvarsbegrensningene i pkt. b og c gjelder ikke dersom vedkommende part har utvist grov uaktsomhet eller forsett.

13. Mislighold

13.1 Dersom en av partene vesentlig misligholder sine forpliktelser etter denne Avtalen, kan den annen part, etter å ha gitt den andre parten skriftlig forhåndsvarsel med 30 dagers frist til å bringe forholdet i orden, heve Avtalen med øyeblikkelig virkning. Midlertidig stenging av konto i henhold til punkt 2.4 regnes ikke som heving av Avtalen.

13.2 Dersom NBIF hever Avtalen i henhold til punkt 13.1 ovenfor, slettes Brukerens personlige profil inkludert all data og dokumentasjon lagret i brukerprofilen, med mindre annet skriftlig avtales med Brukeren. Sletting skjer likevel ikke dersom NBIF har et gyldig rettslig grunnlag for fortsatt lagring av opplysningene. Dette gjelder for eksempel opplysninger som er nødvendige for at NBIF skal kunne forfølge eventuelle utestående krav mot Brukeren.

13.3 Som vesentlig mislighold regnes blant annet, men er ikke begrenset til, følgende forhold:

• Ved vesentlig betalingsmislighold fra Brukeren.

• Dersom Brukeren laster opp skadelig programvare opp til www.sykletiljobben.no og dette skyldes uaktsomme eller forsettlige handlinger fra Brukeren.

• Ved vesentlig mislighold av forpliktelser etter gjeldende personopplysningslov.

13.4 Dersom Brukeren vesentlig misligholder Avtalen forbeholder NBIF seg retten til å nekte Brukeren å opprette en ny konto.

13.5 Dersom Avtalens gjennomføring helt eller delvis hindres, eller i vesentlig grad vanskeliggjøres av forhold som ligger utenfor NBIFs kontroll, suspenderes pliktene i den utstrekning forholdet er relevant, og for så lang tid som forholdet varer. Slike forhold inkluderer, men er ikke begrenset til streik, lockout, og ethvert forhold som etter norsk rett vil bli bedømt som force majeure. Hver av partene kan imidlertid si opp Avtalen med én måneds varsel dersom force majeure-tilfellet gjør det særlig byrdefullt for vedkommende å opprettholde Avtalen.

14. Tvister

14.1 Tvister mellom partene skal søkes løst i minnelighet. Dersom det ikke lar seg gjøre, kan hver av partene bringe tvisten inn for de ordinære domstoler med Oslo Tingrett som verneting.

Databehandleravtale

mellom

Den som er registrert som Bruker på www.sykletiljobben.no

(Behandlingsansvarlig)

og

NBIF AS

(Databehandler)

i fellesskap ”Partene”

1. Avtalens bakgrunn og hensikt

1.1 Partene har inngått en sluttbrukeravtale («Hovedavtalen») som gir Behandlingsansvarlig en bruksrett til tjenester levert av Databehandler gjennom nettsiden www.sykletiljobben.no. Denne avtalen er et vedlegg til Hovedavtalen, og skal anses inngått på samme tidspunkt som Hovedavtalen trer i kraft.

1.2 Som ledd i oppfyllelsen av pliktene etter Hovedavtalen, skal Databehandler behandle personopplysninger på vegne av Behandlingsansvarlig. Avtalens hensikt er derfor å regulere Partenes rettigheter og plikter etter den til enhver tid gjeldende personopplysningslov, herunder rammene for Databehandlers behandling av personopplysninger. Avtalen skal sikre at databehandlingen er i samsvar med gjeldende personopplysningslov og at personopplysninger om de registrerte ikke brukes urettmessig eller kommer uberettigede i hende.

1.3 Ved å godta Hovedavtalen, herunder denne avtalen, bekrefter Partene at Databehandler har avgitt tilstrekkelige garantier for at de vil gjennomføre egnede tekniske og organisatoriske tiltak som sikrer at databehandlingen oppfyller kravene i den til enhver tid gjeldende personvernlovgivning, herunder vern av de registrertes rettigheter.

2. Formålet med databehandlingen

2.1 Databehandler skal i henhold til Hovedavtalen tilby en nettløsning gjennom www.sykletiljobben.no som tilrettelegger for Behandlingsansvarliges medlemmer. Databehandler vil også yte supporttjenester til Behandlingsansvarlig (samlet benevnt «Tjenestene»).

2.2 Databehandlers Tjenester gjør det mulig for Behandlingsansvarlig å administrere sine medlemmer, holde oversikt over sine medlemmer og aktivitet. Tjenestene forenkler også påmelding og administrering av arrangementer i regi av Behandlingsansvarlig.

2.3 Behandlingsansvarlig vil i forbindelse med bruk av Tjenestene registrere personopplysninger i egen brukerprofil i Databehandlers nettløsning. For at Databehandler skal kunne levere Tjenestene til Behandlingsansvarlig og oppfylle sine forpliktelser etter Hovedavtalen, vil Databehandler få tilgang til og behandle personopplysninger lagret i Behandlingsansvarliges personlige profil, på vegne av Behandlingsansvarlig. Databehandler vil videre behandle personopplysninger lagret i nettjenesten www.sykletiljobben.no, for å administrere kundeforholdet med Behandlingsansvarlig og sikre optimal drift av Tjenestene, herunder forbedre, effektivisere og vedlikeholde Tjenestene levert i henhold til Hovedavtalen.

2.4 Dersom Behandlingsansvarlig har inngått avtale om tilleggstjenester, vil Databehandler også behandle personopplysninger mottatt fra samarbeidspartnere for å sikre at Tjenestene fungerer sammen med valgt(e) tilleggstjeneste(r).

2.5 Databehandler vil bruke anonymiserte personopplysninger til å generere statistikk og for å utvikle nye tjenester og produkter.

2.6 Med behandling menes enhver operasjon foretatt av Databehandler, enten automatisert eller ikke, for eksempel innsamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, tilpasning, endring, bruk, utlevering, overføring, sammenstilling og sletting.

2.7 Databehandler vil behandle opplysninger om Behandlingsansvarliges kontaktperson, medlemmer og deltagere av eventuelle arrangement. De registrerte kan være for eksempel Behandlingsansvarliges ansatte, medlemmer, kurs- eller arrangement deltager eller lignende. De registrerte kan også være mindreårige. Alle de registrerte vil ha en form for avtaleforhold med Behandlingsansvarlig.

2.8 Databehandler vil behandle opplysninger som navn, telefonnummer, e-postadresse, adresse, IP-adresse, aktivitetshistorikk og annen informasjon den Behandlingsansvarlige finner nødvendig å registrere i nettløsningen for å gjennomføre korrekt fakturering, fullstendig påmelding til arrangementer og oppfølging av kundeforhold.

2.9 Eksempler på historikk er informasjon om treningsøkter, handlede produkter og tjenester, innbetaling av avgifter og medlemskontingenter, beløp, dato, kontonummer og andre opplysninger som normalt fremgår av en faktura.

3. Behandlingsansvarliges plikter

3.1 Behandlingsansvarlig er ansvarlig for hvilken informasjon som legges inn og registreres i nettløsningen, herunder Behandlingsansvarliges personlige profil og at denne informasjonen er adekvat, relevant og begrenset til det som er nødvendig for at Behandlingsansvarlig skal kunne oppnå formålet med bruk av Tjenestene.

3.2 Behandlingsansvarlig garanterer for at alle personopplysninger som lagres, registreres og ellers behandles i nettløsningen til Databehandler har rettslig grunnlag, herunder at det foreligger særskilt rettslig grunnlag ved behandling av sensitive personopplysninger. Med sensitive personopplysninger menes informasjon om rasemessig eller etnisk opprinnelse, politisk oppfatning (for eksempel deltakelse i politiske organisasjoner eller partier), religion, overbevisning eller fagforeningsmedlemskap, helseopplysninger (som for eksempel allergier) eller seksuelle forhold eller legning.

3.3 Dersom Behandlingsansvarlig oppretter egendefinerte felt i forbindelse med for eksempel utsendelse av faktura eller opprettelse av et arrangement, er Behandlingsansvarlig forpliktet til å utvise særlig varsomhet da egendefinerte felt gir Behandlingsansvarliges kunder mulighet til å legge inn informasjon som Behandlingsansvarlig ikke har full kontroll over. Behandlingsansvarlig bærer den fulle risikoen for at personopplysninger registrert i Behandlingsansvarliges egendefinerte felt har rettslig grunnlag og ellers er adekvat, relevant og begrenset til det som er nødvendig for at Behandlingsansvarlig skal kunne oppnå formålet med sin behandling.

3.4 For behandling av personopplysninger om mindreårige, det vil si personer under 16 år, er Behandlingsansvarlig ansvarlig for å innhente gyldig samtykke fra den som har foreldreansvaret for barnet.

3.5 Behandlingsansvarlig har ansvar for at behandling av personopplysninger i forbindelse med bruk av Tjenestene skjer i samsvar med den til enhver tid gjeldende personopplysningslov, herunder at de grunnleggende prinsipper for behandling av personopplysninger overholdes. Dette innebærer at Behandlingsansvarlig blant annet er forpliktet til å oppfylle personopplysningslovens krav til å informere de registrerte, det vil si de fysiske personene opplysningene kan knyttes til, om databehandlingen og de registrertes rettigheter.

3.6 Brukeren er ansvarlig for å svare på anmodninger som Brukerens medlemmer inngir med hensyn til å utøve sine rettigheter etter den til enhver til gjeldende personvernlovgivning.

3.7 Behandlingsansvarlig har før inngåelsen av Hovedavtalen foretatt en vurdering av risikoen knyttet til bruken av Tjenestene og Databehandler, og funnet dette forsvarlig og i samsvar med personvernlovgivningen.

4. Databehandlers plikter

4.1 Databehandler skal følge de rutiner og instrukser for behandlingen som behandlingsansvarlig til enhver tid har bestemt skal gjelde.

Databehandler plikter å gi behandlingsansvarlig tilgang til sin sikkerhetsdokumentasjon, og bistå, slik at behandlingsansvarlig kan ivareta sitt eget ansvar etter lov og forskrift.

Behandlingsansvarlig har, med mindre annet er avtalt eller følger av lov, rett til tilgang til og

innsyn i personopplysningene som behandles og systemene som benyttes til dette formål.

Databehandler plikter å gi nødvendig bistand til dette.

Databehandler har taushetsplikt om dokumentasjon og personopplysninger som vedkommende får tilgang til iht. Avtalen og Databehandleravtalen. Denne bestemmelsen gjelder også etter Avtalens opphør.

5. Utlevering av personopplysninger til tredjeparter

5.1 Behandlingsansvarlig kan bestille tilleggstjenester fra andre leverandører som innebærer at NBIF må utlevere personopplysninger til disse tredjepartene. Ved bestilling av tilleggstjenester må Behandlingsansvarlig akseptere den aktuelle leverandørens vilkår, og det opprettes en separat avtale mellom Behandlingsansvarlig og den eksterne leverandøren som er uavhengig av Hovedavtalen.

5.2 Databehandler vil kun utlevere personopplysninger til eksterne leverandører dersom dette er nødvendig for at den aktuelle leverandøren skal kunne levere tilleggstjenesten den Behandlingsansvarlige har bestilt gjennom www.sykletiljobben.no. Ved utlevering i henhold til dette punkt 5 handler Databehandler etter instruks og på vegne av Behandlingsansvarlig. Behandlingsansvarlig er ansvarlig for at bruken av den aktuelle eksterne leverandør er i samsvar med personopplysningsloven.

6. Bruk av underleverandør

6.1 Databehandler har rett til å benytte underleverandører til behandlingen så langt det er nødvendig for at Databehandler skal kunne utføre sine forpliktelser etter Hovedavtalen. Dette vil for eksempel være tredjeparter eller andre foretak innenfor NBIF-gruppen som leverer tjenester innen drift, vedlikehold, servere for lagring eller andre tekniske løsninger til www.sykletiljobben.no.

6.2 Databehandleren underretter den Behandlingsansvarlige om endringer i benyttede underleverandører ved å publisere informasjon om endringene på den Behandlingsansvarliges personlige profil på www.sykletiljobben.no. Varsel om endring av underleverandører gis i rimelig tid før underleverandøren tas i bruk for å gi den Behandlingsansvarlige mulighet til å heve Hovedavtalen om ønskelig før underleverandøren benyttes.

6.3 Databehandler er ansvarlig for at bruken av underleverandører skjer i samsvar med lov og evt. forskrift, herunder at det er inngått tilfredsstillende databehandleravtale. Databehandler skal sikre at underleverandørene er kjent med Databehandlers avtalemessige og lovmessige forpliktelser, og underleverandørene skal være forpliktet til å oppfylle vilkårene etter disse på samme måte som databehandler.

7. Sikkerhet

7.1 Databehandler skal oppfylle de krav til sikkerhetstiltak som stilles etter personopplysningsloven og personopplysningsforskriften, herunder særlig personopplysningslovens §§ 13 – 15 med forskrifter. Databehandler skal dokumentere rutiner og andre tiltak for å oppfylle disse kravene. Dokumentasjonen skal være tilgjengelig på behandlingsansvarliges forespørsel. Avviksmelding etter personopplysningsforskriftens § 2-6 skal skje ved at databehandler melder avviket til behandlingsansvarlig. Behandlingsansvarlig har ansvaret for at avviksmelding sendes Datatilsynet.

8. Avtalens varighet

8.1 Denne avtalen gjelder så lenge Databehandler behandler personopplysninger på vegne av Behandlingsansvarlig etter Hovedavtalen.

9. Ved opphør

9.1 Ved opphør av Databehandleravtalen plikter databehandler å tilbakelevere alle personopplysninger som er mottatt på vegne av den behandlingsansvarlige og som omfattes av Databehandleravtalen. Databehandler skal slette alle dokumenter og data på elektroniske lagringsmedia, som inneholder opplysninger som omfattes av Databehandleravtalen, på en slik måte at data ikke kan gjenopprettes etter sletting. Dette gjelder også for eventuelle sikkerhetskopier. Unntak fra dette gjelder dersom Databehandler har en direkte avtale med medlem. I disse tilfeller skal ikke data slettes med mindre disse avtalene også opphører.

10. Meddelelser

10.1 Alle meddelelser og/eller varsler fra Databehandler vil bli sendt til Behandlingsansvarliges registrerte e-postadresse på nettsiden www.sykletiljobben.no.

10.2 Alle meddelelser og/eller instrukser relatert til behandling av personopplysninger fra Behandlingsansvarlig til Databehandler skal bli sendt til sykle@bedriftsidrett.no

10.3 Databehandleren skal omgående underrette den Behandlingsansvarlige dersom Databehandleren mener at en instruks er i strid med lov.

11. Lovvalg og verneting

11.1 Avtalen er underlagt norsk rett og Partene vedtar Oslo tingrett som verneting. Dette gjelder også etter opphør av avtalen.



Powered by: Bloc