Er du helt sjuk i hodet, eller?

Er du helt sjuk i hodet, eller?

Postet av Christine Meisterlin den 28. Apr 2017

Nå kommer det, det som alltid kommer, og det er ikke regn jeg snakker om (denne gangen), men det er et oppriktig hjertesukk fra en som både er bilist og syklist til alle dere som kun er én av delene, og da i hovedsak dere som bare er bilister, sjøl om dette er en blogg som publiseres gjennom "sykle til jobben". Tror ikke jeg har så mange egobilister med lav IQ på vennelista på facebook heller, men om du er en av dem jeg nå kommer til ettertrykkelig ironisere over, så kan du jo ta det som et PANSERhint.

Ja, jeg sykler på vegen og, ja, jeg sykler saktere enn fartsgrensa i 99,9 % av tilfellene.

Joda, jeg har lov til å gjøre det.

Neida, jeg ikke bruke gang- og sykkelvegen, særlig ikke om jeg sykler fort, da skal jeg faktisk IKKE bruke det, og kan få bot om jeg gjør det.

Joda, vi kan sykle to i bredda.

Neida, det er ingenting som heter bilveg, og sjøl om du har betalt vegavgift, så har jeg også betalt. Alle som betaler skatt i landet betaler faktisk for denne vegen - og alle andre veger som ikke er private.

Jada, det vil ta (litt) lengre tid for deg når du havner bak meg.

Neida, jeg er ikke forplikta til å stoppe eller hoppe ned i grøfta for å slippe deg forbi. Når jeg sykler innom busslommer for å slippe biler forbi, er det fordi jeg faktisk også er bilist, og fordi jeg vet at bilister som følger vegtrafikkloven ønsker å kjøre hensynsfullt, og dermed ikke vil kjøre forbi meg ute god klarering, og dette er min måte å hjelpe deg på.

Nei, jeg kan ikke sykle på bane, den nærmeste banen er vel sikkert i Oslo, og jeg og jeg tror at jeg ikke vil like banesykling uansett. Jeg liker utsikt og variert terreng når jeg sykler.

Jo, du legge deg ut når du kjører forbi meg! Hvorfor? Vel, hvis du ikke finner det innlysende, noe du burde, ellers synes jeg du skal skrote både bilen og sertifikatet ditt, kan jeg godt mate deg det med teskjei, har tross alt tre levende og (halv)voksne barn, så jeg har gjort det før med stor suksess: Når du passerer meg, skjer det noe med lufta. Det kalles dragsug, og vil si at dess større størrelsesdifferanse det er mellom meg og deg, dess mer ustabil blir mitt lille framkomstmiddel. I verste fall ramler jeg. Hvis jeg ramler inn i vegbanen, ja, da er det beste vi kan håpe på, at jeg skader meg. I verste fall ender du opp som bildrapsmann, og det var vel ikke det du tenkte da du i fullt raseri over ENDA EN AV DE JÆVLA SYKLISTENE SOM INNBILLER SEG AT DE HAR NOE PÅ BILVEGEN Å GJØRE NÅR JEG SKAL HJEM FOR Å SPISE FISKEPINNENE MINE. JEG HAR NEMLIG REMULADE, OG DET ELSKER JEG, OG DA KAN JEG IKKE VENTE I TO MINUTTER FOR Å KOMME MEG HJEM, OG DERFOR KJØRER JEG FORBI DEG HER, SJØL OM DET KOMMER EN BIL I MOT pressa deg forbi meg når du ikke hadde sikt.

Nei, du skal IKKE stille inn vindusspylevæskedysene slik at du kan sprute vindusspylevæske på meg når du kjører forbi (og gjør du det, så kjører du mest sannsynlig for nært også, jmf punkt overfor).

Nei, du skal IKKE bråbremse rett foran meg, svinge inn foran meg i et kryss eller ei avkjørsel fra en veg til en annen når jeg er foran deg, stikke inn i rundkjøringa når jeg er inni den, tute for å skremme, vise fingeren, dunke deg i hodet eller rope bannskap ut av vinduet. Det er rett og slett kun variasjoner av lovbrudd eller veldig dårlig oppdragelse.

Jada, jeg skal ta hensyn til deg også, og gjøre det jeg kan slik at du kan komme deg heim til fiskepinnene dine, men jeg sitter fast i sykkelen, og du har mange hestekrefter, så hvis du kjører sakte, eller til og med må stoppe, så er det lettere for deg å komme deg i gang igjen, jeg har bare en menneskekraft, og det er ikke så mye, motvind og grus mellom tennene har jeg også, derfor er det faktisk mest rimelig at du viser litt mer hensyn til det å stoppe helt eller delvis opp enn meg.

Verken du eller jeg har behov for at ditt roadrage skal føre til at jeg dør. Så når du ikke følger loven, og generelt oppfører deg som en riktig looser og drittsekk, er det fordi du er helt sjuk i hodet, eller...?1 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc