Er din arbeidsplass sykkelvennlig eller har lyst å bli det?

Er din arbeidsplass sykkelvennlig eller har lyst å bli det?

Postet av Sykle til jobben den 4. Mai 2017

I årets aksjon skal Syklistens Landsforening og Sykle til jobben hedre tre arbeidsplasser som viser at de gjør det lille ekstra som kan bidra til at flere sykler til jobben. Det vil bli kåret to arbeidsplasser basert på kriterier opp mot følgende punkter:

  • Fasiliteter for sykler – sykkelparkering inne og ute, muligheter for vask og reparasjoner m.m.
  • Fasiliteter for syklister – dusj- og garderobeanlegg, klesoppbevaring, tørkemulighet m.m.
  • Cirka antall ansatte – og andel av de ansatte – som sykler til jobben
  • Antall deltakere i Sykle til jobben

Arbeidsplassene vil bli vurdert med utgangspunkt i god tilrettelegging, positiv stemning på arbeidsplassen knyttet til aktiv transport og ledelsens engasjement. Kom gjerne med annen viktig informasjon, kreative ideer og annet dere har gjort for å bidra til at flere velger en aktiv reisevei til og fra jobb.

De heldige vinnere får en flott premium sykkelservicestasjon fra Sykkelbyprodukter til sin arbeidsplass. Produktet leveres med ni av de vanligste verktøyene for syklister. Ved bruk kan sykkelen henges opp i setepinnen, noe som gjør at hjulene fritt spinner rundt og arbeidssituasjonen blir mer ergonomisk riktig. Servicestasjonen har også en innbygd manuell sykkelpumpe med trykkmåler og passer de vanlige ventiltypene.

I tillegg til de to arbeidsplassene som hedres ut ifra kriterier og innsendt søknad, trekker vi en heldig arbeidsplass blant alle deltakende arbeidsplasser i Sykle til jobben som har 10 eller flere som sykler til jobben.

Slik bedrifter blir ISO- eller Miljøfyrtårn-sertifisert, oppfordrer vi nå til at arbeidsplasser sertifiserer seg som sykkelvennlige arbeidsplasser. Les mer om sertifiseringen her og kontakt Syklistenes Landsforening for mer informasjon og bistand.

Søknadsfristen til Sykle til jobbens Sykkelvennlige arbeidsplass er 29. mai. Søknad sendes til lotte.frost@bedriftsidretten.no. Dere og bedriftene velger selv format for søknaden, men ovenstående kriterier og en kort beskrivelse av kommunen/bedriften må inkluderes i søknaden. Vær kreative, bli med i kåringen og vinn en fantastisk sykkelservicestasjon! Spørsmål? Kontakt Lotte Frost på telefon 950 76 232.

Kilde for bilde; Syklistenes landsforening - Oslo rådhus er en sykkelvennlig arbeidsplass, foto Roar Løkken.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc