En dag med å sykle til jobben, på godt og vondt

En dag med å sykle til jobben, på godt og vondt

Postet av Christine Svela den 16. Mai 2018

I går syklet jeg til kunde i Oslo fra Bærum, 14 km hver vei. Ingen ting spesielt med det, men på sykkelsetet gjorde jeg meg noen tanker som jeg vil dele med dere:) 

Møtet i byen startet kl 9, så jeg startet hjemmefra kl 7.50, og var framme i god tid. Hadde jeg skulle tatt kollektivt eller bil, hadde jeg minst brukt like mye tid, med tanke på bilkø/parkering, eller å gå til og fra buss/t-bane eller tog i tillegg til reisetiden. 

Altså, ingen tid tapt så langt, og miljø og penger spart.. 

Hvor mye penger spart? Alternativet mitt hadde vært bil, og det hadde kostet ca kr 500 for de 4 timene jeg var i byen (bom: kr 77, km-godtgjørelse: kr 120 og parkering ca kr 300).

Jeg dro tilbake fra byen i 13-tiden, og da "tapte jeg" nok 0,5 time på hjemveien i forhold til bil, i og med at det ikke er kø på den tiden av dagen. Men, jeg spiste lunchen min på sykkelsetet, og brukte ikke ekstra tid på lunch den dagen, og dermed; ingen tid tapt på hjemveien heller. 

Dagen kort oppsummert:

Da jeg "logget meg ut" fra hjemmekontoret i går kl 16.30, hadde jeg jobbet mine 7,5 timer, spart firmaet for 500 kr, ikke belastet miljøet, ferdig jobbet, ferdig trent, og jeg fikk gleden av å nyte et par timer ute i fantastisk sommervær på en arbeidsdag.. Ikke minst er det en fantastisk mental avkobling før og etter en arbeidsdag å sykle, og å få sortert tankene sine.. Kan det bli bedre?

Et tristere tankekors:

Som syklister må vi ikke glemme hvor sårbare vi er i trafikken.. Da jeg kom til Lysaker i går, hadde en syklist forulykket der, og så hardt skadet ut. Flere politi- og sykebiler på stedet. Like etterpå hørte jeg at en syklist og motorsyklist hadde krasjet ved E18 på Skøyen, og full utrykning med politi- og sykebiler var der også.. 


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc