Gode grunner til å sykle

Gode grunner til å sykle

Postet av Sykle til jobben den 1. Apr 2015

Å sykle har så mange fordeler at vi så oss nødt til å liste dem opp.Du kommer raskt fram.

I de store byene er det mye raskere å sykle enn å ta bilen eller offentlig transport. Du sparer også tid ved å lete etter parkeringsplass eller vente på bussen.

Sykling gjør det lett å holde vekta!

I gjennomsnitt forbrenner du ca. 300 kalorier i timen når du sykler. Både langsomme og raske turer teller med i kaloriregnskapet.

Du forebygger helseplager.

Risikoen for sykdommer og lidelser (spesielt hjerte- og karsykdommer) reduseres kraftig.

Fordi det er gøy!

Den gode følelsen av frihet og uavhengighet nevnes av flere, deriblant Olav Torvlund.

Alle kan bruke sykkel.

Å sykle er skånsomt for leddene, samtidig som du bruker store muskelgrupper som rumpe, lår og legger.

Du trenger minimalt med utstyr.

Du trenger faktisk bare en sykkel og sykkelhjelm. Dette behøver ikke koste skjorta for å gi en god opplevelse.

Reduserer sykefravær.

Ifølge Syklistenes Landsforening gir økt sykkelbruk mindre sykefravær.

Du sikrer deg dine påkrevde 30 minutter om dagen med hverdagsaktivitet.

Helsemyndighetene anbefaler minst 30 minutter hverdagsaktivitet om dagen. Sykler du til og fra jobben så kan du gjør unna din daglige dose anbefalt bevegelse i en transportetappe.

Lavere reisekostnader.

Du trenger ingen racersykkel for å sykle, og kan spare mye penger på å la bilen stå. Du kan spare inn på både bilbruk, parkeringsavgifter, bompenger og trikke- og togbilletter.

God miljøsamvittighet.

Utslipp fra transportsektoren står for om lag en tredjedelav norske utslipp. Ditt bidrag på sykkelen monner på utslippene. I tillegg bidrar du til bedret luftkvalitet for ikke å snakke om reduserert lydforurensning.

Frisk luft.

Frisk luft i kinnene er jo selve ungdomskilden.

Du får luftet tankene.

Sykler du frem og tilbake til jobb får du etterlengtet egentid. Du kan både forberede deg til jobbdagen, eller koble av etter jobb. Kanskje er det lettere å være tilstede der man er, etter at man har luftet tankene på jernhesten?

Mindre sint sammenliknet med bilsjåfører.

Bilkjøring medvirker til sinne oftere enn andre aktiviteter. (Kilde: Colleen Laing) Ved å unngå bilkjøring er det dermed rimelig å anta at man kan bli mindre sint.

Du blir gladere!

Å være i aktivitet reduserer stress og virker positivt på vår mentale helse. Aktivitet på regelmessig basis gir en deilig følelse av velvære!

Bidra positivt til det samfunnsøkonomiske regnskapet.

Sykling er god samfunnsøkonomi – sykler du 3 km til jobb sparer du samfunnet for mer enn 150 kroner per dag! I henhold til Oslos sykkelstrategi er det en samfunnsgevinst på 26 kroner for hver km du sykler. Til sammenlikning er det en samfunnsøkonomisk kostnad på 5,90 kroner for hver km i bil.
Oppsummert kan vi si oss enige i at "sykkelen kan bli katalysatoren for å løse mange samfunnsmessige problemer." (Kilde: Twinhouse)

Stå på med syklinga! :)
1 Kommentar

Kommentarer

  • Erik Øystein Johansen

    En kjapp utregning basert på tallene over så har "Sykle til Jobbben" per idag 6.mai spart samfunnet for mer enn 43 millioner kroner i kostnader. Forutsetter man at denne distansen erstatter bilisme blir beløpet over 53 millioner. Ved utgangen av årets aksjon vil tallene være henholdsvis 172 millioner og 212 millioner kroner spart. Det virker som våre politikerne rett og slett ikke evner å forstå hvilket samfunnsøkonomisk potensial som ligger i sykling!

    06 mai 2015

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc