Har du vurdert å sykle ritt?

Har du vurdert å sykle ritt?

Postet av Sykle til jobben den 19. Mai 2015

For mange kan et ritt være en motivator og et hårete mål som gjør hverdagstreningen litt mer spennende. For andre er det naturopplevelsen eller det sosiale som står i sentrum. Her har vi funnet frem noen eksempler på ritt som kan være en god målsetting etter Sykle til jobben-aksjonen.

Hårfagrerittet - Kappestrid for alle

Dato: 06/06/2015
Sted: Kårstø og Aksdal i Tysvær til Haugesund.
Hårfagrerittet er et terrengsykkelritt som går på grus, asfalt og terreng fra Kårstø og Aksdal i Tysvær til kaien i sentrum av Haugesund. Du kan velge mellom to ulike distanser; 40 km og 70 km, i små kupert terreng i flott natur i Tysvær og Haugesund kommune.

Her kan alle delta, så lenge du er 17 år, har en sykkel, hjelm og en målsetning om å fullføre.

Hårfagrerittet arrangerer i tillegg et eget Barnas Hårfagreritt på søndagen (7.juni). Dette er et gratis arrangement som tar mål av seg til å bli Norges største barneritt. Her blir det servert pølser, boler, is og en fantastisk ramme for barna.

Farrisrunden - Et ekte terrengritt

Tid: 13.juni
Sted: Larvik13. juni arrangeres Farrisrunden for 20 gang. Farrisrunden er et terrengritt for aktive og mosjonister arrangert av Nanset IF. Rittet går i vakre omgivelser rundt Farrisvannet.

For å heve kvalitet og trivsel for deltakerne ble det i fjor utført endringer i de to lengste terrengpartiene. I partiene Skolapperåsen (35 km) og Kringlemyr (56 km), har mange deltakere tidligere år møtt på vått og utfordrende terreng. Ved å bruke klopper sikrer Farrisrunden gode og langvarige løsninger.

Løypetrassen er ca. 67 km lang og underlaget fordeler seg slik:
Det er også mulig å sykle Sparebank1-runden som er 19 km samt eget barneritt fra 10-16 år.

Les mer på www.farrisrunden.no

Nordsjørittet - For folk flest

Dato: Lørdag 13.juni
Sted: Jæren mellom Egersund og Sandnes
Lørdag 13 juni 2015 går Norges vakreste sykkelritt av stabelen. Arrangøren gir en unik mulighet til å oppleve Jæren mellom Egersund og Sandnes, på grus og landevei, i innlandet og langs havet.

Det er et 91 km tur-ritt i lett syklet terreng som starter i en folkefest og avsluttes i et folkehav. 500 frivillige loser nærmere 12 000 syklister fra omtrent 200 kommuner og fra mer enn 50 nasjoner trygt gjennom løypen.

Nordsjørittet er en stor naturopplevelse med heiagjenger langs løypen. Etter rittet blir det fest i Vågen med mattelter som serverer etterlengtet og deilig mat. En god prat i målområdet med nye og gamle venner. Dusjmuligheter før festen fortsetter. Gratiskonsert i målområdet. Alt lagt til rette for en flott opplevelse fra start til mål, fra tidlig til seint.

De unge og barna er også viktige for Nordsjørittet. I år arrangeres Barnas Nordsjøritt i Egersund og på Nærbø, og dette er gratis og alle premieres. Ungdomsrittet starter på Orre og flettes inn i hoved løypen og sykler inn i målområdet hvor Thor Hushovd dette året står får premieringen.

Nytt av året er Nordsjørittets eget Dameritt på 45 km som starter med stor fest i Nærbø og flettes inn hoved løypen, 500 damer stiller på startstreken i et av landets største og kjekkeste dameritt.

Parolen vår «For folk flest» stemmer, våre yngste er 2 år og de eldste er 80.

Arrangøren tilbyr pakkereiser fra Oslo og Bergen.

Oppfølger til sykkelrittet er vårt motbakkeløp Hilleknuten 1209, 22. august 2015.
Sett av også Nordsjørittet 11. juni 2016.

Vil du vite mer om Nordsjørittet, se www.nordsjorittet.no

Valdresrittet 18.juli - For hele familien!

Tid: 18.juli
Sted: VasetValdresrittet går i variert terreng i et av landets mest aktive støls-/sæterområder. Naturen skifter mellom flate vidder til bratte fjell, omkranset av friske vann og klukkende bekker. Underlaget varierer mellom gode singletrackstier og grusveier med sugende motbakker og raske utforkjøringer. Løypa er 54 km lang og har start og mål på Vaset i Vestre Slidre. Vi passer for hele familien og har traseer på 22 og 11 km, samt et miniritt. Ta med hele familien til Vaset denne helgen og nyt den flotte Valdresnaturen!

Les mer på www.valdresrittet.com

Midnattsolrittet - Sykle med den sykkelen du har

Tid: 13.juni
Sted: BodøMidnattsolrittet er et sykkelritt i Bodø og omegn og ble i sitt første år i 2009 en gedigen suksess! Hovedmålet er at alle som deltar skal få en like god opplevelse og at det sosiale skal stå i sentrum. Her kan du velge mellom fire distanser og du kan sykle med den sykkelen du har!
Stor fet etter målgang! Kom og sykle Nord-Norges største sykkelritt!

Vi har fire distanser:
  • 30 om dagen 34km. Trimritt uten tidtaking
  • VB-rittet 53km. Mosjonsritt der alle kan delta
  • SNN-rittet 98km. Kupert løype med start fra Rognan
  • Diadora Challenge 182km. Salten Rundt på sykkel!
Les mer på www.midnattsolrittet

Birkebeinerrittet - verdens største terrengsykkelritt

Tid: 29.august
Sted: Rena til Lillehammer
Birkebeinerrittet er verdens største terrengsykkelritt og arrangeres for 23. gang. Det 92 km lange, tradisjonsrike sykkelrittet foregår i vakker natur fra Rena til Lillehammer og er en stor folkefest både for deltakere og publikum langs løypa. Birkebeinerrittet har også arrangement som er tilpasset hele familien; BarneBirken, UngdomsBirken, HalvBirken, UltraBirken, FredagsBirken og det tradisjonelle Birkebeinerrittet. Her kan du bli med på en naturopplevelse av de sjeldne!

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc