Gjør det, gjør det, gjennomfør det!

Postet av Sykle til jobben den 25. Mai 2015

Mange snakker om det, men Camilla Bock (39) gjorde det og vant en avansert el-sykkel til 20.000 kroner.

Buskerudbyens ”Gjør det”-kampanjeFORNØYDE SYKKEL-ENTUSIASTER: En strålende fornøyd Camilla Bock fra Danvik i Drammen som vant elsykkel til 20.000 kroner. Sykkel-koordinator for Buskerudbyens ”Gjør det”-kampanje, Kjerstin Spångberg (bak t.v.) og Drammen kommunes sykkel-koordinator Elisabeth von Enzberg-Viker er godt fornøyde med responsen kampanjen har fått.


Camilla vant en el-sykkel:

– Jeg kommer opprinnelig fra Danmark der jeg syklet veldig mye. Etter å ha prøvd denne elsykkelen tror jeg nesten at vi må kjøpe oss enda en elsykkel, slik at mannen min og jeg kan dra på elsykkel-tur til Drammen sammen. Dette var jo bare helt fantastisk, smiler en strålende fornøyd vinner, Camilla Bock.


Tobarnsmoren, som til daglig er styrerassistent i Blåbærlyngen barnehage på Skoppum, er bosatt på Danvik i Drammen sammen med mann og to barn. 39-åringen deltok i ”Gjør det, gjør det, gjennomfør det!”-kampanjen som skal få flere i Buskerudbyen til å sykle til jobb, studiested og fritidsaktiviteter.


– Bra for helse og miljø

I Buskerudbyen varierer sykkelandelen fra kommune til kommune. Kongsberg er på topp med en sykkelandel på nesten 10 %, som sykler til jobb og/eller fritidsaktiviteter. De andre kommunene har rundt 4 %. Målet innen 2023 er 15 % for Kongsberg og å doble sykkelandelen til 8 % for de andre. I den anledning ble det lagt opp til en konkurranse der innbyggerne i Buskerudbyen som gikk inn og likte kampanjen på Facebook eller lastet opp en sykkel-selfie, kunne vinne en splitter ny elsykkel til 20.000 kroner. Og vinneren ble altså Camilla Bock fra Danvik. – Sykling er flott, både for egen helse og for miljøet, sier den glade vinneren.


Det er Buskerudbyen, med kommunene Lier, Drammen, Nedre Eiker, Øvre Eiker og Kongsberg, som i samarbeid med Buskerud fylkeskommune, Statens vegvesen, Jernbaneverket og Fylkesmannen, står bak kampanjen.

Vellykket kampanje

– Responsen har vært over all forventning med hele 1.750 deltakere i konkurransen. I tillegg hadde vi ca. 50.000 visninger i sosiale medier av sykkel-filmer med Mjøndalen-trener Vegard Hansen i hovedrollen, sier engasjert koordinator for Buskerudbyens kampanje, Kjerstin Spångberg.

Også Drammen kommunes sykkel-koordinator, Elisabeth von Enzberg-Viker er svært fornøyd med kampanjen. – Dette er med på å skape et veldig bra engasjement rundt det å sykle, i tillegg til at vi får stadig flere gode ambassadører for sykkelsaken der ute, sier von Enzberg-Viker. Hun opplyser at kommunens målinger viser at stadig flere nå bruker sykkel som fremkomstmiddel i Drammen.
GLAD VINNER: Camilla Bock fra Danvik i Drammen vant elsykkel til 20.000 kroner i ”Gjør det, gjør det, gjennomfør det!”-kampanjen.
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.


Kontakt


Norges Bedriftsidrettsforbund har arrangert
Sykle til jobben-aksjonen siden 1973.

Kontakt oss gjerne! sykle@bedriftsidrett.no

Powered by: Bloc