Gjør det, gjør det, gjennomfør det!

Gjør det, gjør det, gjennomfør det!

Postet av Sykle til jobben den 25. Mai 2015

Mange snakker om det, men Camilla Bock (39) gjorde det og vant en avansert el-sykkel til 20.000 kroner.

Buskerudbyens ”Gjør det”-kampanjeFORNØYDE SYKKEL-ENTUSIASTER: En strålende fornøyd Camilla Bock fra Danvik i Drammen som vant elsykkel til 20.000 kroner. Sykkel-koordinator for Buskerudbyens ”Gjør det”-kampanje, Kjerstin Spångberg (bak t.v.) og Drammen kommunes sykkel-koordinator Elisabeth von Enzberg-Viker er godt fornøyde med responsen kampanjen har fått.


Camilla vant en el-sykkel:

– Jeg kommer opprinnelig fra Danmark der jeg syklet veldig mye. Etter å ha prøvd denne elsykkelen tror jeg nesten at vi må kjøpe oss enda en elsykkel, slik at mannen min og jeg kan dra på elsykkel-tur til Drammen sammen. Dette var jo bare helt fantastisk, smiler en strålende fornøyd vinner, Camilla Bock.


Tobarnsmoren, som til daglig er styrerassistent i Blåbærlyngen barnehage på Skoppum, er bosatt på Danvik i Drammen sammen med mann og to barn. 39-åringen deltok i ”Gjør det, gjør det, gjennomfør det!”-kampanjen som skal få flere i Buskerudbyen til å sykle til jobb, studiested og fritidsaktiviteter.


– Bra for helse og miljø

I Buskerudbyen varierer sykkelandelen fra kommune til kommune. Kongsberg er på topp med en sykkelandel på nesten 10 %, som sykler til jobb og/eller fritidsaktiviteter. De andre kommunene har rundt 4 %. Målet innen 2023 er 15 % for Kongsberg og å doble sykkelandelen til 8 % for de andre. I den anledning ble det lagt opp til en konkurranse der innbyggerne i Buskerudbyen som gikk inn og likte kampanjen på Facebook eller lastet opp en sykkel-selfie, kunne vinne en splitter ny elsykkel til 20.000 kroner. Og vinneren ble altså Camilla Bock fra Danvik. – Sykling er flott, både for egen helse og for miljøet, sier den glade vinneren.


Det er Buskerudbyen, med kommunene Lier, Drammen, Nedre Eiker, Øvre Eiker og Kongsberg, som i samarbeid med Buskerud fylkeskommune, Statens vegvesen, Jernbaneverket og Fylkesmannen, står bak kampanjen.

Vellykket kampanje

– Responsen har vært over all forventning med hele 1.750 deltakere i konkurransen. I tillegg hadde vi ca. 50.000 visninger i sosiale medier av sykkel-filmer med Mjøndalen-trener Vegard Hansen i hovedrollen, sier engasjert koordinator for Buskerudbyens kampanje, Kjerstin Spångberg.

Også Drammen kommunes sykkel-koordinator, Elisabeth von Enzberg-Viker er svært fornøyd med kampanjen. – Dette er med på å skape et veldig bra engasjement rundt det å sykle, i tillegg til at vi får stadig flere gode ambassadører for sykkelsaken der ute, sier von Enzberg-Viker. Hun opplyser at kommunens målinger viser at stadig flere nå bruker sykkel som fremkomstmiddel i Drammen.
GLAD VINNER: Camilla Bock fra Danvik i Drammen vant elsykkel til 20.000 kroner i ”Gjør det, gjør det, gjennomfør det!”-kampanjen.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc