Kjappest å sykle til jobben

Kjappest å sykle til jobben

Postet av Bypakke Nedre Glomma den 10. Jun 2015

Posten i Fredrikstad stiller med et aktivt lag i Sykle til jobben hvor flere av deltagerne velger sykkel til fordel for bilen når de skal på jobb. Hvorfor? Fordi det rett og slett går fortere enn å stampe i bilkø i rushtiden.

Henning Nøklebye er en av dem som velger sykkel til Posten i Fredrikstad. Han sykler til sammen 20 kilometer til og fra jobb. – Jeg bor i Sarpsborg og det går fortere å sykle hjem, enn å bruke bilen, sier han.


Når Henning ikke sykler til jobben, liker han å spille golf.

Det samme gjelder Wenche Sahlin. – Jeg må bruke Rolvsøyveien hjem og da er sykkelen lettvint i forhold til trafikk, sier hun. Men Wenche kan du også treffe på i Fredrikstad-marka. Med et dekk hengende etter seg. :-)

For Ellen Steen er det tre ting som er viktig motivasjonsfaktorer for å velge sykkelen:
1. Trening er sundt
2. Husstanden disponerer én bil
3. Miljøet
Hun velger sykkelen så ofte hun kan! Hun skal dessuten på sykkelsetet i sommer, også – planen er å tilbakelegge 120 mil i de franske og italienske alper.


Her er Ellen på sykkel i Frankrike.

Lagleder Geir Martinsen bor i Moss og sykler så snart det er godt vær. Tur/retur Moss er 71 kilometer. – Én gang brukte jeg hele 60 minutter i køkjøring med bil hjem fra jobb, og rekorden på sykkel er én time og 23 minutter. Det er ikke store forskjellen!, sier han. – Det å sykle forbi vakre Visterflo gir masse energi, legger han til. Han starter sykkelturen 05.30 fra Moss og nyter det idylliske landskapet på vei til Fredrikstad.Lagleder Geir
----
20 prosent færre biler på veiene. Om alle som kjører bil til og fra jobb i Sarpsborg og Fredrikstad hadde valgt sykkel fremfor bil én arbeidsdag i uka, ville vi redusert trafikkmengden med 20% på hverdagene. Vi anbefaler å prøve, og legg det til en dag det passer deg: En dag du ikke trenger å handle, levere i barnehagen eller noe må fikses på vei fra jobb. God tur!

Hilsen Sykkelbyen Nedre Glomma og Bypakke Nedre Glomma0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc