Vil du sykle en tur med Abid Raja?

Vil du sykle en tur med Abid Raja?

Postet av Sykle til jobben den 16. Jun 2015

Har du lyst til å bli med meg på sykkeltur? Jeg kommer nemlig til din kommune, da jeg tester sykkelveiene i Norge fra Lindenes i sør til Nordkapp i nord. Det er langt. Veldig langt. Derfor hadde det vært til veldig stor hjelp for meg om du hadde kommet, og syklet 500 meter med meg, eventuelt 5 eller 50km.
Helt opp til deg hvor lenge du vil henge på. Ta med barna og ektefellen, eller alle kollegaene på kontoret. Kan vi ikke sammen sykle ett lite strekk, for å vise at sykkel ikke bare en miljøvennlig og folkehelsevennlig, men først og fremst innmari gøy. Og så blir et lite morsomt avbrekk i sommerhverdagen. Bli med på tur da –det blir lenge til en annen stortingsmann kommer syklende fra Lindenes til Nordkapp.

Som en av ambassadørene for Friluftslivets år, ser jeg det som min store oppgave å få folk ut i naturen. Sykkel er noe vi alle har forhold til. Vi lærte selv å sykle av våre foreldre, eller vi har et fint minne om bestefar som dyttet oss bortover veien. Og vi gir dette videre til våre egne barn. Vi tenker ikke alltid over det å være i friluft, men det er utelukkende positive sider med å bevege seg. Frisk luft, bevegelighet, sykkel, ikke bare er det bare bra for den fysiske helsen, men jeg liker å kalle det antidepressiva på grønn resept. Naturen er gratis å nyte, og på sykkel får man store opplevelser påkorte minutter. Man kan sykle ganske langt bare på noen få timer, selv om man er bare på kosetur.

Sykkelsporten har vokst veldig de siste årene, veldig takket være Alexander Kristoff, Knut Asle Arvesen, Tor Hushovd, Anita Valen, Dag-Otto Lauritzen og mange andre norske sykkelprofiler vi er så stolte av. Dette har gjort at vi ser flere og flere en racere-sykkelsetet enn før.

Prosjektet er støttet av Norges sykkelforbund, Friluftlivets år, Sykle til jobben aksjonen, og jeg er sikker mine alle 168 øvrige kollegaer på stortinget også støtter meg i dette. Jeg håper på å treffe deg, høre din lokale sykkelhistorie og utfordring, og få dine konstruktive forslag til hva vi politikere kan gjøre bedre. Får du med Ordføreren i din kommune til Rådhuset iført ordførerkjedet for å vinke oss avsted, eller til å bli med et stykke på sykkel? Vi er så mye uenige gjennom hele året politisk; kan vi ikke om å ha det gøy være sykkelpolitisk enige?

For vi trenger et felles løft for sykkel i Norge. Barn og voksne skal være trygge på veien når de sykler til skole, jobb, kulturtilbud, idrettskamper og venner. Det er derfor stortinget har etablert en støtteordning for kommuner som satser på sykkel. Det er også derfor et flertall på stortinget har støttet Venstre og meg i å legge bedre til rette for el-sykkel og tillate flere og billigere sykkelvegløsninger.

Mer sykkel gir også bedre luft og mindre støy. Som en tommelfingerregel kan man si at en person sparer miljøet for 300 kilo CO2 i året om en lar bilen stå og sykler 5 kilometer til jobb hver dag.
Jeg håper jeg møter deg på vegen når jeg sykler gjennom din kommune. Jeg gleder meg.

Les mer om Abid Raja og når han sykler forbi eller sammen med deg: http://www.venstre.no/lokal/andre/abidsykler/

1 Kommentar

Kommentarer

  • Kjell olav Tharaldsen

    Eg tar tar han gjerne med på ein tur runt Stord øya,masse fin natur og vise her.

    17 juni 2015

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc