Vinnernes oppskrift: Et hårete mål, variasjon, moro og tålmodighet

Vinnernes oppskrift: Et hårete mål, variasjon, moro og tålmodighet

Postet av Sykle til jobben den 17. Jun 2015

Her er ukens vinnere!

Mine 30 - Inspirasjonskilden Elisabeth Bjone

Bosatt i Oslo, har beveget sin minst 30 minutter foregående uke.Den første telefonen jeg fikk i dag var fra dere med beskjed om at jeg hadde vunnet. Jeg hadde ikke egentlig regnet med å vinne noe som helst, det er jo så mange som er med på aksjonen, så det må jeg si var en bra start på dagen!

Jeg har ikke syklet én meter siden aksjonen startet, men jeg går veldig mye, så for meg er dette "Gå til jobben-aksjonen". Siden starten har jeg tilbakelagt noe sånt som 46 mil.

Faktisk har laget jeg er på, "Groteske minuskler" (alle fotgjengere), nesten kommet seg helt til Paris. Vi visste fra dag én at vi ikke ville klare å nå Madrid til fots, men leder den interne konkurransen om å legge ned mest treningstimer.

I løpet av aksjonen har jeg nok gått enda litt mer enn vanlig. Dessuten har det blitt mindre trikk og buss i helgene enn det pleier.

Familien har jeg også slept med ut på tur, så det blir jo hyggelig at de kan få være med på weekendtur som takk for at de har holdt ut med meg!

I tillegg til de daglige spaserturene trener jeg tre ganger i uka, både styrketrening, løping og god, gammeldags dance-aerobics. Variasjon må til!

Jeg tror det aller viktigste er å finne en form for trening man trives med og synes er gøy. Det er mye lettere å være aktiv hvis man gjør noe man liker. Da jeg kom meg opp av sofaen for litt over ti år siden (etter noen ganske stillesittende år) satte jeg meg svært lave mål, og sa til meg selv at det er veldig mye bedre å trene én gang i uka enn ingen. Faktisk er det 52 treningsøkter i løpet av et år!

Og så er det jo sånn at når man først får en rutine og begynner å mestre noe, så blir det gøy, og det tok ikke mer enn et halvt år før jeg økte til både to og tre økter i uka. Og da kom jo resultatene fort i form av mer overskudd og bedre form. Har du brukt ti år på å bli tjukk og utrent er det ikke rettferdig mot kroppen din å bare gi den 8 uker på bli tynn og trent igjen. Det er ingen rask løsning som trengs, men en rolig endring av rutiner og livsstil. Det tar kanskje lenger tid, men resultatene varer også lenger.
Ukens mosjonist - Nils Petter Dønningen

En over snittet sprek 55 år ung bestefar.
Jeg er en aktiv, og sikkert over snittet sprek, 55 år ung bestefar.

Jeg sykler alltid på jobb, uansett vær. Det er bare 4 km. hver vei, men med nærmere 200 dager med jobbsykling blir det likevel 150-160 mil gjennom året.

De dagene det er for glatt og mye snø bruker jeg beina og går de 4 kilometerne hver vei. Har som motto at jeg alltid skal komme meg på jobb uten motorkraft.

På jobb er vi 4-5 kollegaer i Sparebanken Møre som bruker lunsjen til en daglig luftetur når det er oppholdsvær og vi ellers har tid. Da går vi fra jobben i Ålesund sentrum opp de 418 trappetrinnene og 150 høydemetrene til Fjellstua og Kniven. Fra Kniven går vi litt videre innover Aksla, ned Vannspringdalen og tilbake til jobb. I lengde er det ca. 2,4 km og tidsbruken er ca. 30 minutt pr. dag. Denne turen blir det ca. 150 av gjennom året. Vi ser på denne daglige turen som en sosial måte å få litt frisk luft på, og ikke som trening. Men det er likevel artig å leke seg med litt tall. Gjennom året blir denne daglige lunsjturen 62 700 trappetrinn, 22 500 høydemeter og 360 kilometer. Det er fin hverdagstrim det!

Siden jeg bestemte meg for å sykle Birken i 2005 har det blitt mye sykling, som trening og kos. Gjennom året blir det en god del mil. Jeg er blitt meget glad i sykkelen, selv om den også har gitt meg noen smeller etter noen bråstopp (dette er en historie for seg selv). Lar imidlertid ikke dette stoppe meg. Ser på sykkelen som en super og skånsom måte og forflytte meg, samt trene på.
Med bopel i Norges flotteste by og kanskje den mest naturskjønne regionen i landet er jeg meget glad i naturen. Helt fra de ytterste nakne skjær til de spisseste tinder.

Rekreasjonen får jeg på en rusletur i fjæra eller på en topptur. Fjelltopper er det rikelig av på Sunnmøre og mange av de er besøkt, men mange står fortsatt på ønskelisten.

For meg er ikke det å være best viktigst, men å ta vare på helsa mi. Styrke og kondisjon er ferskvare, men en ferskvare du ikke får kjøpt på butikken.

Jeg er en friluftsmann og velger å gjennomføre de fleste treninger ute. 1 time trening utgir meg mye mer en den samme timen inne. Dørstokkmila kan være både høy og lang når sørvesten pisker rundt husveggene, men aldri er det så godt å komme hjem etter trening som da!


Sykle til jobben er ikke det viktigste for meg, da jeg likevel er mye i aktivitet. Synes det imidlertid er et flott tiltak og blir gjerne med for det sosiale og at vi i fellesskap kan nå et mål! Og få vi flere i aktivitet er det bare supert.

Ukens jobbsyklist - Kjetil Lorentzen

Fra Tynset kommune, har blitt ivrig jobbsyklist etter påmelding til trippel-Birken helt uten skiferdigheter, løpeerfaring og minimalt med sykling.


Illustrasjonsfoto

«Hva er det du sier? Har jeg vunnet en sykkelcomputer..?? Så artig».

Syklingen for meg startet ved at to kollegaer og jeg satt på møterommet og leste at påmelding til Birken hadde begynt. Jeg hadde da en uttalelse om at «alle klarer å gjennomføre Birken». «Det sitter først og fremst i hodet», hevdet jeg. Samtalen utviklet seg mer etter hvert som flere kollegaer «koblet seg på». Utfordringen lot heller ikke vente på seg, og 15 minutter senere, var tre eplekjekke menn påmeldt. Undertegnede helt uten skiferdigheter, løpeerfaring og minimalt med sykling.

Alvoret begynte å synke inn etter påmeldingen, da det faktisk er ganske langt over «fjellet». Da startet min debut for å gjøre reisen så behagelig som mulig. Dermed kom også Sykle til jobben – aksjonen som en kjærkommen motivasjonspakke. Jeg elsker tekniske «duppeditter», så nå jeg kunne loggføre all syklingen på Endomondo og i tillegg følge med andre kollegaer, var det helt klart en ekstra motivasjon. Jeg kunne kjenne et barnslig konkurranseinstinkt våkne til liv. Dermed ble det en del sykling utenom jobb også. I dag er sykling bare moro. Bilen har nesten ikke vært i bruk siden kampanjen startet. Jeg har skaffet meg ny sykkel, som gjør sykling enda morsommere. I tillegg har jeg lagt igjen 7 unødvendige kg langs veiene i Nord – Østerdalen.

Hvordan har jeg klart dette? For min del har det vært viktig å ha noe å trene mot/ sette seg et mål og ikke minst gjøre en forpliktende avtale med kollegaer. Da er det ikke like lett å skulke unna når været er dårlig.


Min målsetting - Kari Øverby

Deltar på sjette året, med ny rekord i år!Så flott å være blant de heldige som vant premie!

Det er 6. året jeg har vært med å arrangere syklet til jobben for min bedrift. I år har vi hatt rekorddeltakelse på 75 deltakere.
Jeg har fått mange tilbakemeldinger på at aksjonen er en motivasjon for å holde seg i aktivitet.
Selv blir det ski på meg vinterstid og sykkel i sommerhalvåret med løping innimellom pluss aerobic.
Ellers er jeg glad i fjellturer og har vært på både Kilimanjaro og Everest Base camp pluss mange fantastiske fjellturer i Norge.

Så langt i år har jeg syklet 200 mil, så får jeg se om jeg slår rekorden på 550 mill i fjor.

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc