Fra stillstand til velstand

Fra stillstand til velstand

Postet av Sykle til jobben den 5. Aug 2015

Kjell Olav var yrkessjåfør med mye stillesitting. For han ble sykkelen nøkkelen til bedre helse, bedre form, nye venner og en ny hobby. Det hele startet med en enkel DBS-sykkel og et spark bak fra fysioterapauten.Kjell Olav forteller fra sin syklende opptur:


Eg var yrkessjåfør i 25 år og hadde ein stillesittande job. Eg prøvde å holde meg i form med jogging i dei tider. Etter ein skiveprolaps i 1994 måtte eg leggje om. Fysioteraputen gav meg eit spark i baken. Han sa til meg du er for ung til å gå med dårlig rygg! Finn ein treningsmetode som passer for deg.

Dermed var det gjort. Eg starta forsiktigt med ein enkel DBS-sykkel med 3 gir. Tok små distanser for og bygge meg opp igjen. So gjekk eg over til ein offroad-sykkel i 1999 og aukte treningsdosene til turer på 20 km og so til turer rundt Stord på 63 km.

Nye venner i Stord sykkelklubb

Eg meldte meg inn i Stord SK og fekk nye venner og ny inspirisjon. I 2001 so fekk eg min første racer trente jevnt og trutt. Faktisk ble interessen så stor at eg skifta jobb i 2004 og starta på InterSport på Stord. Då starta også sykling til jobben for meg.100 km i veka med arbeidssykling

Har ca 100 km i veka i arbeidssykling vår-haust- vinter, gråvrekna omlag 240 dager i året i arbeidssykling. Det skulle bli ca 4800 km i året til arbeid. For meg so er sykkelen ein fantatisk fin måte og komme seg fram på, og føler meg previligert som kan holde på med det.

Sjølvsagt har eg dager so eg må motivere meg,er jo dager so det høljer ned med regn små surt og kalt er på ingen måtte ein tøffehelt eg heller. Då er det fram med gode kler og sei til seg sjølv “dette går fint”. So kommer det gode dager vår og sommer sol då er berre heilt topp alt.

Eg har hatt utrulig mange og gode opplevelser på sykkel opp gjennom tide,har jo sjølvsagt møtt asfalten ein 4-5 ganger sett både måne og stjerner på ein gang. Men det viktigaste då for meg var hjelmen - den har redda meg!

Sett deg mål – du kan nå dem!

So kjære sykkelvenner, det går an og sette seg mål! Det er viktigt og starte forsiktigt. So må dere huske på og gjere det med lyst og ikkje tvang og ha det kjekt, finne gode venner som ein kan sykle med. Ha ein fin sykkeltur, om det blir til arbeid, trening eller i lag med gode venner. Og til dere som sykler: Ha ein fine haust til, tenk kor previligert vi er og for lykkerus me har!


Kjell Olav Tharaldsen

Kjell Olav er også med og konkurrerer på hobbybasis. Han har syklet Birkebeineren 12 år, Bergen-Voss - 170 km 5 ganger, Odda til Bø i Telemark 3 ganger og Nordsjørittet 2 ganger i tillegg til flere lokale løp på sine hjemtrakter.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc