Rekrutteringen er i gang for fullt!

Rekrutteringen er i gang for fullt!

Postet av Sykle til jobben den 13. Apr 2016

Mandag 11. april var det en stor vervekampanje for å få flere av de ansatte i Jonsvollkvarteret til å sykle til jobben. Tilstede var både arrangøren for Sykle til Jobben-aksjonen, Sykkelsenteret og ikke minst sykkelsjefen i bergen, Einar Grieg.

Sykle til jobben-gjengen: fra venstre Mona Vikør (Sparebanken Vest), sykkelsjef Einar Grieg (Bergen kommune), Britt Nyheim (Sparebanken Vest), Torleif Madsen (Sparebanken Vest) og Truls Langeland (Frende Forsikring)

Tanken bak var først å ha en liten stand for å synliggjøre mulighetene de ansatte har i et så moderne bygg. Både sykkelbod og garderobeanlegg står klar til bruk, så da er det bare for oss å endre vanene våre, sier en entusiastisk Britt Nyheim, Leder for Sykkelgruppen i Sparebanken vest. Da denne tanken sammenfalt med Sykle til jobben-aksjonen var det enkelt å få andre aktører inn, slik at markedsføringen ble litt bredere.

Sykkelsenteret stilte med både sykler og el-sykler til svært gode priser.

Sykle til jobben-aksjonen er en perfekt anledning til uformelle konkurranser både mellom avdelinger i de ulike selskapene i bygget, og mellom selskapene. Vi har landet på at internkonkurransene må bestå av antall minutter mosjon pr ansatt, slik at alle har like konkurransevilkår, uttaler Truls Langeland i Frende. Alternativt kan vi gjøre en kåring på hvem som har prøvd ut flest mulige aktiviteter, da alle typer mosjon teller i denne konkurransen, fortsetter han ivrig. Størrelsen på selskapene i bygget varierer jo fra et par ansatte til flere hundre, så totalt antall kilometer eller lignende vil fort bli en urettferdig konkurranse.


Inger Søndervik hos Brage og Silje Hjelmtveit fra Sparebanken Vest har akkurat meldt seg på Sykle til jobben-aksjonen og gleder seg til å komme i gang!

Det er selvfølgelig også kjekt å måle seg med andre selskaper rundt om, spesielt mot de i samme bransje som oss, men vårt fokus handler mer om å skape et sunt og miljøvennlig klima enn at det skal være konkurranse «med livet som innsats». Fana Sparebank annonserte tidlig at de hadde mønstret på 35 stykker blant sine 150 ansatte, så det var jo et mål å få høyere enn deres 23,5% oppslutning, uttaler Langeland med et glimt i øyet.

Gjør ulike tiltak for å forenkle sykkelhverdagen

Som et ledd i å legge forholdene til rette for syklistene, har selskapene i Jonsvollkvarteret gjort flere tiltak. I forbindelse med denne aksjonen har vi hanket inn et par sykkelkyndige ungdommer som skal komme og utføre en sjekk av syklene folk sykler til jobb med. De vil utføre enkle justeringer på gir og bremser, samt melde tilbake dersom de anbefaler tyngre vedlikehold og reparasjoner, uttaler Mona Vikøyr på vegne av sykkelgruppen. Vi er også svært fornøyde med at det serveres sunn frokost i kantinen, slik at både syklister og andre kan spise en brødblings eller litt yoghurt som en god start på arbeidshverdagen.

Mosjon for alle

For å vise at sykling ikke bare er for Boasson Hagen og Alexander Kristoff-kloner, er det hanket inn tilbud på flere ulike typer sykler fra samarbeidspartner Sykkelsenteret i Lars Hillesgate. Formålet med denne standen er ikke å skape vinneren av Bergen-Voss, men å få dørstokkmilen litt mindre for de som bor i riktig avstand, men som enda ikke har tatt steget. Derfor fikk vi inn samarbeidspartnere til å vise frem både tursykler og el-sykler.

Det spiller ingen rolle hvor langt eller fort en sykler, eller om en helst ønsker å drive med annen type mosjon og til andre tider på døgnet. Det viktigste er å benytte muligheten til å bevege seg litt mer, og å ta de små enkle valgene for å sitte litt mindre stille. Vi har også spinningtilbud én til to ganger i uken for de som helst vil sykle inne. Actic rett borte ved Hotel Norge har både spinning- og saltilbud, samt kondisjons- og styrketrening midt i sentrum. Kan det bli bedre? avslutter Nyheim før hun snur seg for å hjelpe enda en av de godt over hundre Jonsvoll-ansatte som i løpet av dagen registrerte seg på www.sykletiljobben.no


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc