​Ut med trikk – inn med pedaler og klikk

​Ut med trikk – inn med pedaler og klikk

Postet av Sykle til jobben den 6. Mai 2016

Uke to er godt i gang for gjengen som ser frem til Styrkeprøven den 18. juni. Vi har tatt en prat med leder i Sporveien Oslo sitt bedriftsidrettslag, Zoran Stepanoski, om hvordan laget hans ligger an inn mot den mildt sagt krevende utfordringen.

Zoran har allerede kjørt trikk siden klokken 04:15, så det er en opplagt og engasjert Zoran som snakker i den andre enden av telefonen.

Hvordan gikk mandagens økt?

– Mandagens økt innbar et lite mannefall, hvorav to av fem møtte opp grunnet blant annet sykdom. Vi som var der fikk kjørt oss i form av sirkeltrening, og vi fikk trent andre muskelgrupper enn hva man er vant med. Vi trente muskler som skal hjelpe oss når vi skal sykle, og som skal gjøre det enklere å ligge på sykkelen, sier Zoran.

Er du støl?
– Støl er jeg, det skal jeg si deg. Som sagt så har jeg drevet med fotball i alle år, så muskulaturen i overkroppen er ikke den beste. Dette resulterer i at man kjenner godt at man trener muskler man gjerne ikke har trent så mye til vanlig. Det samme kjente jeg da vi hadde spinning - men samtidig kjenner man at effekten allerede er i gang med å utbrede seg i kroppen! Skryt til de dyktige instruktørene på Myrens Sportssenter.

Dere skal jo sykle Styrkeprøven. Hvis dere hadde satt dere på sykkelen i dag – hvordan tror du det ville gått?
– Vel, først og fremst må man skaffe seg en sykkel. Jeg skal hente sykkelen jeg har bestilt i morgen, også håper jeg resten av laget klarer å skaffe seg sykkel så fort som mulig. Da skal vi ut å sykle turer sammen og forhåpentligvis spisse treningen inn mot Styrkeprøven.

Undertegnede har sett et par sykkelturer hvor personer har prøvd sykkelsko for første gang, og kunne rett og slett ikke dy seg fra å spørre om noen på laget har syklet med det før.

Har du prøvd sykkelsko og klikkpedaler før?
– Nei, det har jeg aldri prøvd. Jeg skal ned på Sørensen Sykkel på Helsfyr i morgen å få tilpasset skoene mine, sier en entusiastisk Zoran.

Tror du at du lander teknikken ved første forsøk?
Jeg sier ikke nei til en utfordring. Før i tiden brukte man rett og slett tau rundt skoene og pedalene for å få den samme effekten som man får med sykkelsko.

I neste innlegg vil man få svar på om laget har rusket av seg sykdommen i kjent Ole Einar Bjørndalen-stil, om hvordan Zoran sin første tur med sykkelsko gikk, og om den spennende sykkeljakten endelig er i boks. Følg med!
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc