29 dager igjen - Min barndoms dal

29 dager igjen - Min barndoms dal

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 19. Mai 2016

I går begynte det å regne straks jeg hadde bestemt meg for å sanke inn poeng så da ble det ingen tur. I dag tenkte jeg å ta med speilreflekskameraet og gå en tur i Øyerfjellet. På vei dit ombestemte jeg meg, jeg tok heller turen for å se på elva. Sekken med speilrefleksen ble værende på ryggen, men mobilkameraet ble flittig brukt.

Det har vært tatt mange storfisker under denne brua.

Hunderfossen
For folk flest i dag betyr vel Hundefossen det samme som familiepark. For Amcar folket har det vel alltid betydd treff og utstilling, mens for meg og mange i min alder betyr det fisking. Hunderørretten er viden kjent og de største tas i strekningen nedenfor Hunderfossen.

Pytt pytt

Jeg tror jeg har fisket i Gudbrandsdalslågen siden 7 års alderen. Det har alltid vært rekreasjon å rusle langs elvekanten. Vi startet som guttunger og fisket stort sett i Ottaelva. Etterhvert som vi ble gamle nok til at vi fikk lov til å sykle på egen hånd ble radiusen utvidet.

Når vi ble gamle nok til å kjøre moped var det nesten ingen grenser. Jeg har mistet mange stangtupper fordi jeg ikke festet de godt nok på bagasjebæreren.

På denne årstida er det gøy å lete etter sluker og annet rask mellom steinene. En kan lure på hvordan alt søppelet finner veien til elva.

Du vil ikke være her når slusene åpnes

Turen langs elva tok en drøy halvtime og jeg var mer svett etter denne turen enn jeg bruker på å være etter sykkelturene, kanskje ikke like sliten, men det tar på å hoppe fra stein til stein.

Når jeg går langs elva syns jeg til og med søppel er pent. En gammel sparkesykkel, en ødelagt campingstol, en rusten bolt eller ei potte med ei plante som ikke lenger skjønner hva som er opp og ned, fantastisk kunst!

Det ligger som sagt mye søppel langs elva. Kanskje ikke så rart med tanke på de store flommene som har vært de siste åra. Vi har sett både campinghytter og campingvogner bli tatt av flommen. I disse dager venter vi på at den første flommen skal komme, og litt utpå sommeren kommer det en flom til når Ottaelva vokser seg stor.

Sannelig var jeg heldig og fant en dupp med en fortom med to fluer på! Regner med at noen har slitt hardt for å dra opp den før de måtte kutte senet.

Jeg er veldig glad for at dette ble dagens sykle til jobben utflukt og kommer nok til å gjenta turen. Fiskesesongen nedenfor Hunderfossen starter 1.6 og da kommer fiskerne står i kø.

Ta gjerne turen du også, men på egen risiko!


Dagens låt kommer vel ikke som noen overraskelse?Som sagt så er ikke statistikken på endomondo mye å skryte av, men prøv å hoppe fra stein til stein langs elvekanten så lover jeg at du kjenner det.
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc