​Full rulle på Myrens Sportssenter

​Full rulle på Myrens Sportssenter

Postet av Sykle til jobben den 23. Mai 2016

Full rulle på Myrens Sportssenter

Styrkeprøven nærmer seg med stormskritt, og det er under en måned til vår sporty gjeng fra Sporveiens bedriftsidrettslag skal ut i aksjon. Vi har igjen tatt en prat med laglederen deres Zoran om hvordan laget ligger an inn mot den store prøvelsen.


Fra en tur til Maridalen for laget :) Foto: Privat


Sist gang jeg snakket med deg sa du at dere hadde et lite sykkelproblem. Har alle fått seg en sykkel nå?

­– Nei, alle har ikke fått seg en sykkel. Tre av oss har egen sykkel, mens to må låne en sykkel. Blant annet låner jeg bort min offroad-sykkel. Heldigvis får alle syklet og vi trener mye sammen. Her om dagen var vi på sykkeltur i Maridalen og syklet 18 kilometer. Det var en fin tur!

Tidligere har dere vært på spinning og hatt sirkeltrening på Myrens Sportssenter, hva har dere gjort de to siste gangene dere har vært der?

– Vi har hatt en styrkeøkt og en økt med rulle. På styrketreningen fortsatte vi med å trene overkropp. Vi løftet vekter og hadde mange forskjellige øvelser. På rulleøkten løste vi opp muskelknuter.


På denne rulleøkten, hva gjorde dere da?

– Vi hadde denne økten for å løse opp muskelknuter. En rulle er formet som en sylinder, så skal du for eksempel ta baksiden av leggen på rullen mens du samtidig legger press på rullen. Deretter beveger du deg slik at hele området fra ankelen til knehasen får kontakt med rullen. De første gangene gjør det innmari vondt, men når man har en økt på 45 minutter begynte man å forstå teknikken etter hvert, og ikke minst begynte muskelknutene å løsne opp. Det var tre stykker på laget som aldri har vært borti dette tidligere, og etter økten så kunne de ikke fatte hvorfor de ikke hadde prøvd det tidligere. Jeg personlig kunne ikke fatte at jeg hørte mer på dattera mi da hun prøvde å lære meg dette, sier Zoran.

Så dere effekten etter én eneste økt med rulle?

– Ja, helt klart. Man følte seg nesten helt ny etterpå! All honnør til de flinke instruktørene våre på Myrens Sportssenter.

Du snakket tidligere om en sykkeltur i Maridalen. Vil du fortelle litt om den?

­– Ja, vi har hatt to sykkelturer i Maridalen nå. Det var en flott tur hvor hele laget vårt deltok. Alle på laget sykler med offroad-sykler utenom meg, så jeg trillet noe innmari ifra de andre. Bare det kom en nedoverbakke kom jeg opp i 50 km/t – så jeg fikk god tid på meg i oppoverbakker, sier en entusiastisk Zoran.

Forrige gang vi snakket sammen skulle du få deg sykkelsko. Har du fått prøve deg med sykkelsko ennå?

– Ja, jeg har fått meg sykkelsko. Jeg sykler med sykkelsko hele tiden og har virkelig fått teken på det. Jeg kan ikke skjønne at jeg ikke har gjort dette før, for effekten med sykkelsko er stor. Apropos, du skulle sett meg den første økten med sykkelsko. Jeg skulle sykle for å møte noen ved Helsfyr, og det var helt ærlig så jeg nesten måtte sykle på rødt lys i trafikken fordi jeg ikke turte å stoppe! Da jeg ble litt stresset så ville jeg nesten gjøre alt jeg kunne for å unngå og stoppe, men når det er sagt har jeg fremdeles ikke falt av sykkelen ennå.

Tenker dere mye på Styrkeprøven?

– Ja, vi gjør det. Vi har bedrevet mye variert trening i det siste takket være dette opplegget, og det har gitt uttelling. Man merker virkelig fremgang på hver bidige økt. Det i seg selv gir motivasjon til å sykle Styrkeprøven. Sykle til jobben-aksjonen har selvfølgelig vært med på å gi oss masse motivasjon, og ikke bare for vårt lag. Man ser det på hele arbeidsplassen at det er flere som sykler og registrerer aktivitet. Vi i Sporveien B.I.L. skal faktisk lodde ut en sykkel til en heldig deltaker. Vi har hele 105 påmeldte deltakere fra Sporveien akkurat nå, sier en stolt Zoran.

Følg med for å vite hvordan det går med Zoran og co. i ukene som kommer!0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc