3 dager igjen - Gresset på Kaleb Hindars plass

3 dager igjen - Gresset på Kaleb Hindars plass

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 14. Jun 2016

I dag er siste dagen i kampanjen hvor jeg hadde anledning til å sykle. Det føltes nesten som en æresrunde å sykle runden om Vingnes i dag.

Kaleb Hindar, du trodde kanskje det var en eksotisk fotballspiller innkjøpt til Faaberg fotballs glansdager?

Nederst i Brunlagbakken ligger Kaleb Hindars Plass.

Kaleb Hindar var misjonær for Pinsemenigheten og skrev blant annet bok om sine opplevel­ser blant indianerne i Gran Chaco i Sør Amerika. Siden han har fått sin egen plass så antar jeg at han må være den bortimot mest kjente Fåbergingen.

Hver dag er det flere titalls trafikanter som passerer Kaleb Hindars Plass uten å legge merke til denne perlen. De fleste er mer opptatt av å følge med på om trafikklyset blir grønt, trafikklysene står rett ved siden av plassen.

Plassen eller parken har en enkel benk, men det er alltid gresset jeg legger merke til, jeg tror ikke noen føler ansvar for gresset, men det er alltid grønt. Jeg tror Fåberginger liker å ha en sånn plass som et slags felles holdepunkt i livet selv om de kanskje ikke helt har skjønt det sjøl.

Rundtomodden, her har det vært håvet og solgt mye lågåsild

Litt lenger syd, på andre siden av elva stoppa jeg på Rundtomodden. Dette er en perle på Fåberg og forbindes mest med lågåsildfisket i oktober / november. Da står bilene på rekke og rad i veikanten og du kan kjøpe fersk lågåsild.

Det fiskes her i hele sesongen og harrfiske på sensommeren kan også anbefales.

Du kan også slappe av på en benk, eller søke ly i gapahuken dersom det skulle være uggent vær.


Abbor og gjeddefarvann i Svartevja

I Svartevja traff jeg en østeuropeer. Jeg tror iallefall at han var østeuropeer. Han smilte og nikket uansett hva jeg sa og vi var enige om at det er fint å være på fisketur på denne perlen av en plass.

Han viste meg ivrig en grøt av musliblanding og mais som han hivde ut for å lokke fisken. Jeg kunne selvfølgelig fortalt at vi Fåberginger er trauste og at gjeddene her ikke er så moderne at de har blitt vegetarianere, men lot temaet ligge.

Fagstadløkken bensinstasjon

På veg tilbake mot Fåberg stoppet jeg ved Fagstadløkken bensinstasjon i Storgata. Jeg liker gamle bensinstasjoner. Noen burde lage en tidsriktig utgave av denne.

For et par tre år siden forsøkte de å gjøre den om til et galleri. Jeg liker ikke at klysete kunstnere kødder med god gammal bensinhistorie. Dette burde være treffsted for folk med rullingsen på lomma som snakker om Dellorto eller Stromberg forgassere.

Etter å ha filosofert litt over jålete kunstnere og NGK plugger vendte jeg snuta hjem til Fåberg.

I morgen er det spådd regn og gresset på Kaleb Hindars plass kommer til å gro seg tettere. Jeg håper ingen kunstnere skal kødde med den plassen.


Her er dagens godlåt fra sykkelturen:

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc