Dag 35 - Pipa får en annen lyd

Dag 35 - Pipa får en annen lyd

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 22. Mai 2017

Dette er veldig pinlig, men nå har ting sklidd ut med treninga. Jeg skylder på været for dette er virkelig ikke en vår som ligner på en vår. Den har lignet på vinter. Men nå ser det ut som om været slår om sånn at det kan bli sommer.

I dag tok jeg en rundtur mellom byens gamle ærverdige piper.


En relativt nyrestaurert staselig pipe i Elvegata.

Nesten alt hadde mer stil før i tida. Og når jeg tenker etter så liker jeg aller best gamle ting som det lukter av. Det kan være gamle mopeder, motorsykler eller piper. Ja faktisk så kan det være mer spennende å slå av en prat med en litt illeluktende by(gde)original istedenfor en japp med gele i håret også.


Piggtråd rundt området og med en staselig pipe. Lillehammer Uldvarefabrikk holder forretningsideene hemmelige.

Lillehammer Uldvarefabrikk ligger veldig sentralt, men allikevel litt anonymt til. Dette er en av de gamle ærverdige bedriftene i byen og den er fortsatt i full drift.

Gatene rundt gir litt sånn arbeiderklasse inntrykk, Olsenbanden kunne like gjerne vært spilt inn her i området.Lillehammer Meieri

Litt lenger nord i byen finner vi Lillehammer Meieri. Jeg vet ikke hva slags utstyr som henger på den gamle pipa. Det er kanskje noen radiosendere eller noe?

Jeg vet ikke helt om jeg liker den kombinasjonen av nytt og gammelt, men gleder meg likevel over at pipa står.

I disse lokalene har det vært laget mye pultost.

Lillehammerpultosten er viden kjent og den skulle være i plastpose ikke i fancy bøttelignende emballasje. Den ble laget på Lillehammer Meieri & Ysteri.

Nå er det nye krefter i sving i det gamle ysteriet, men heldigvis lever navnet videre.


Eidsiva Bioenergi. Nesten luktfri pipe uten personlighet.

Jeg vet om ei pipe til ved Strandtorget som kartongen akkurat rakk å sette i drift før konkursen men det er av stål og stålpiper liker jeg ikke. Sånn som den Eidsiva Bioenergi har på sitt anlegg i Industrigata.

Nei da er det bedre med de gamle murte pipene står som nesten står og viser fingeren til den nye tida.

Hvis du har sansen for gamle piper som lukter så kan du Google "Pipelarsen" og du vil kunne lese om en av Lillehammers store personligheter.

Kjøper meg samvittighet.

Som sagt så har det vært dårlig vær den siste tida. Men nå kommer sommeren. Jeg er litt lei av å ha Smerudgrinda som utgangspunkt for alle sykkelturene. Derfor har jeg kjøpt meg sykkelholder til bil på Biltema. Den kostet 349,- og er et røverkjøp! Da har jeg iallefall gitt litt tilbake til mine venner i Biltema.


Nå får pipa en annen lyd, i morgen skal jeg og Oline på hjul igjen. Følg med.

Jeg fant ingen passende låt om chimney eller pipe, så derfor utgår dagens Youtube snutt.


Men her er beviset på at jeg gjorde runden.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc