Utmerkelse til sykkelvennlige arbeidsplasser!

Utmerkelse til sykkelvennlige arbeidsplasser!

Postet av Sykle til jobben den 22. Jun 2017

Private Barnehagers Landsforbund i Bodø og Universitetssykehuset i Stavanger premieres for ekstra god tilrettelegging som sykkelvennlig arbeidsplass.

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) med hovedsete i Bodø var meget fornøyd med å få denne tildelingen. Hele 123 av 144 ansatte i landsforbundet er medlem av Team Pøbel, et meget aktivt og sosialt bedriftsidrettslag. Ledelsen går foran med et godt eksempel, noe som sikrer en høy bevissthet om aktivitet blant de ansatte.

Stavanger universitetssykehus er stolte av utmerkelsen. Sykehuset med daglig 3.500 på jobb gjennomfører i dag en rekke tiltak, som utlån av el-sykkel, utlån av sammenleggbare sykler samt tilbyr diverse fasiliteter som gode garderobe og tørkemuligheter og sikker sykkelparkering. I tillegg kjøres det kampanjer som sykkelverksted, dekkskifteaksjon og vår- og høstaksjon med gode tilbud på sykler, bekledning og sykkelutstyr. Vi opplever et stort press på parkeringsplassene på sykehusområdet.

I tillegg har vi foretatt en trekning blant alle bedrifter i aksjonen som har deltakere som er aktive til og fra jobb. Det var Aker Solutions som stakk av med seieren og nå får den aktive gjengen på Aker Solutions mulighet for selv å mekke litt på syklene. Vi gratulerer!

Vi oppfordrer alle Sykle til jobben-bedrifter og alle andre bedrifter til å delta i den nye sertifiseringsordningen Sykkelvennlig arbeidsplass, som Syklistenes Landsforening nylig har lansert - les mer om sertifiseringsordningen her.


Nyhet! Sertifiseringsordningen – Sykkelvennlig arbeidsplass:

Sykkelvennlig arbeidsplass er en ny sertifiseringsordning der arbeidsplasser har mulighet til å bli sertifisert som sykkelvennlige. Ordningen ble lansert av Syklistenes Landsforening i april 2017.

Ved å legge til rette for at flere ansatte sykler til jobb, bidrar virksomheten

  • til å vise miljøansvar
  • bedre helse hos ansatte,
  • styrket bunnlinje ved reduksjon av sykefravær.

Trygg sykkelparkering, tilgjengelighet, garderobefasiliteter, tjenester, ledelse og incentiver er noen av områdene som kartlegges i sertifiseringsprosessen. Til sammen er det rundt 50 indikatorer. Sammen med en digital reisevaneundersøkelse blant de ansatte gir dette grunnlaget for en rapport som beskriver forholdene for tilrettelegging hos bedriften. Avhengig av resultatene kan virksomheten oppnå gull-, sølv- eller bronsesertifisering.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc