30 000 gjør det...

30 000 gjør det...

Postet av Mithilan Ahilan den 20. Apr 2018


..og flere kommer til å gjøre det fremover. Sykle til jobben-aksjonen er nemlig i gang, og tusenvis tok pedalene fatt i morgentimene i dag.

Sykle til jobben-aksjonen startet torsdag

Norges største og eldste nasjonale aktivitetskampanje, Sykle til jobben-aksjonen, ble kickstartet for 45. gang i dag over hele landet. I over ni uker skal deltakerne få en motivasjonsboost til å gjennomføre hverdagsaktivitet og trening på regelmessig basis. Flere enn 40 000 deltakere var med i 2017.

- Gi deg selv bedre helse, godt humør og en knallbra start på dagen. Bli med på Sykle til jobben-aksjonen, oppfordrer Lotte Frost fra aksjonen i Norges Bedriftsidrettsforbund.  

God stemning på sykkelveiene

Solen skinner over store deler av landet, og Sykle til jobben-aksjonen har vært ute og heiet på syklistene sammen med flere enn 150 kommuner i dag. 

- Det har vært arrangementer over hele Norge i dag, og vi ser enormt med sykkelglede! utroper Lotte Frost.

- Her i Stavanger delte vi ut bananer, drikke, ringeklokker og buffer til de 3-400 som syklet forbi Sverd i fjell i morges. Det var et herlig vær og mange svært glade syklister der. Proffer fra Team Coop var også med og delte ut bananer til lykkelige jobbsyklister, forteller en entusiastisk lokal arrangør, Roar Børresen i Stavanger.

- Bananer og kaffe-gavekort ble virkelig satt pris på av både gående og syklende. Vi heier på alle som er aktive under transportetappene sine i dag, sier Trond Solem, prosjektleder Sykkel i Buskerudbysamarbeidet. 

Tre statsråder stiller seg bak aksjonen

På åpningen foran Stortinget i dag var det høyt trykk på diskusjonen om hvordan man skal få flere på sykkel. 

- Vi jobber hele tiden for å utbedre veinettet så det skal bli plass til flere syklister. Mer sammenhengende sykkelstier og god infrastruktur er nøkkelen. Vi er på god vei, sier Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fra talerstolen foran Stortinget.

- Du får roser i kinnet, fregner på nesa, kommer deg ut i frisk luft, men det er nokså kjipt at du får flatt hår når du kommer frem på jobben. Vi må få folket frem på sykkel eller på to ben, oppfordrer Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen de fremmøtte på åpningsarrangementet.

- Begynn å sykle eller gå til jobben. Da blir du en bedre kollega, en bedre sjef, en bedre venn, i bedre form. Og så kommer du til å oppdage at våren i Norge er fantastisk, motiverer Kulturminister Trine Skei Grande.

Årets aksjon slår nye rekorder:

- Arrangeres for 45. gang
- Flere enn 150 kommuner er med
- Mer enn 30 000 påmeldte og vi ser lyst på å slå fjorårets rekord på 40 0000

Stor helseeffekt

80 % av de inaktive deltakerne økte sin aktivitet fra null til tre timer i uken. De samme deltakerne oppgir også motivasjon for fortsatt aktivitet etter aksjonsslutt.  

Det er store effekter på helsa om du sykler. Er du aktiv til og fra jobben, enten ved å gå eller sykle, kan du redusere generell dødsrisiko med 41 prosent, forekomst av kreft med 45 prosent og hjertesykdom med 46 prosent, viser en stor og anerkjent studie (BMJ)


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc