Wearables

Wearables

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 21. Apr 2018

Denne uka har jeg googlet og stått i verre for å finne motivasjon for å drive med sykletiljobben kampanjen. Som jeg har vært inne på tidligere i bloggen så er jo selvfølgelig løsningen å kjøpe dingser. 

Tidligere har jeg gjort et stort nummer ut av at du kan kjøpe dingsene på Biltema og ikke nødvendigvis gå for "top of the line" løsningen.

Nå har jeg driti på draget.

Etter å ha sett litt på sportsklokker til en billig penge, analysert forskjeller og funksjonalitet så fant jeg ut at jeg måtte kjøpe meg en Polar M600. Ikke en M400 eller M430, nei en vaskeekte M600.

Du må gjerne google veiledende pris på denne dingsen.

Det er rart det der når du begynner å google og lese deg opp på ting så justerer prisen oppover sånn helt uten at du merker det. Sånn er det hver gang jeg drømmer om en bil eller motorsykkel på finn.no og sånn var det når jeg skulle lære meg litt om sportsklokker.

Når jeg hadde bestemt meg for riktig type så viste det seg at ingen hadde denne på Lillehammer, og istedenfor å bestille på nett så kjørte jeg ens ærend til Power Hunndalen og kjøpte klokka.

Nå er det litt med blandede følelser jeg bruker denne klokka. Det er jo vanvittig gøy med dingser, men så sender det jo ut sånne signaler som jeg ikke vi bli forbundet med.

Når det er sagt så vil jeg følge med på kollegene om jeg kanskje kan få et og annet megetsigende blikk som sier "Å jasså han har kjøpt en M600 ja, den er ikke akkurat tatt fra nederste hylle".


Lørdag kveld, nesten ved midnatt og jeg skal snart la denne datamaskinen registrere mitt søvnmønster.


Nå har jeg betalt for premium utgaven av Endomondo, det måtte jeg nemlig for å få aktivert pulsmålerdelen av Endomondo. Den henter data fra min Polar dings.

Polar dingsen synkroniserer data via mobilen til min konto på Polar Flow, og her kan jeg lese av hva som til enhver tid er status med puls, søvn og om jeg er aktiv nok. Jeg har bare sett litt av mulighetene med wearables som det kalles. Dingser du drar med deg som er koblet til internett og som skal utgi seg for å være smarte.


Nettsiden "Polar Flow" viser at jeg hadde en lat start på lørdagen, men så  tok det seg litt opp.


Jeg vet ikke hvor smart det er av meg å dele disse dataene med aktører verden rundt. Kanskje sitter det en kineser og hacker sidene og flirer av den håpløse kroppen min. Eller hva om forsikringsselskapet plutselig skulle få ta del i hvor dårlig det egentlig står til med denne skrotten?

Men søvnmålingen den scorer jeg bra på, jeg sover godt, jeg har veldig god søvnkvalitet. 

Det er godt å være god på noe.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc