Dag 7 - Personvern og kultur i alle former

Dag 7 - Personvern og kultur i alle former

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 25. Apr 2018

Under panseret her på bloggen så ligger det en besøksstatistikk. Den statistikken kan enten slå veldig positivt ut, eller veldig negativt. 2018 bloggen min har slått veldig negativt ut. Praktisk talt ingen leser. Jeg innrømmer å ha tenkt litt på det, men jeg skal da ikke plage folk til å lese.

Men, så fikk jeg høre i dag at personverninnstillingene var dradd til her så det var jo nesten ingen som hadde tillatelse til å se noe av det jeg hadde skrevet. Så etter å ha åpnet døren på vid gap for alle så øyner jeg et lite håp om at selvbildet kan få en liten opptur igjen.

Her er dagens tur.

Moksa er ikke spesielt stor enda


Jeg begynner å bli litt lei av å sykle og gå de samme stedene så i dag gikk turen til Tretten for å besøke Moksa kunstpark igjen. Jeg har vært her før og jeg var helt sikker på at jeg hadde skrevet om stedet i bloggen tidligere, men nå har jeg faktisk såpass mange innlegg at jeg ikke klart å finne tilbake til det. Så her kommer da evt. en liten reprise.

Visste du at Tretten har sin egen triumfbue?


I parken kan du se litt forskejllige kunstinnstallasjoner og du kan slå deg ned på en av benkene. Jeg vet ikke hvor mye dette området blir brukt, men her er det potensiale.

Du kan se et gammelt kvernhus med beskrivelse av hvordan det fungerer. Og litt lenger opp er det laget en fin bro over Moksa.


Gammelt kvernhus hvor den yngre garde kan lære om hvordan et vanndrevet kvernhus fungerte.

Vannrenna til kvernhuset er lang og imponerende!


Motivasjonen var ikke all verden i dag og jeg kom ikke til kunstparken for å leke kulturell. Den egentlige grunnen var for å se om den gamle veteranbilen jeg så sist, fortsatt sto i det gamle e-verks bygget.

Den gamle ærverdige e-verks bygningen


Øyer kommune ønsker å bruke bygget til kulturarbeid. Som gammelt bensinhode med hjerte for gamle kjøretøy gledet det meg å se at her sto det et par amerikanske biler inne. Gamle biler er jo både kunstverk og kultur.


Her ser du ikke bare en sykle til jobben deltager, her ser du også en pickup med stepside plan på. 


Etter å ha gått runden ved Moksa kunstverksted så tenke jeg at jeg hadde klart å slite turen til å bli en halvtime lang. Men når jeg var omtrent tilbake ved bilen så var det noen minutter igjen. 

Da ble løsningen å gå en ekstra runde i retning stavsplassen. For hesteinsteresserte er dette et eldorado. Jeg har mer sans for jernhester og fant en gammel Fordson Dexta som bare sto der og oste av sjarm.

Du hører nesten hvordan denne Dextaen forteller sin livshistorie!


Etter å ha hilst på den gamle traktoren hadde jeg nok en gang klart å bli litt klam på ryggen og å ha brukt en halvtime for å hanke inn det poenget her.


Dagens tørre fakta, her er det forresten en del stigning..


Dagens beste låt på øret var nok denne0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc