Dag 10 - Fokus

Dag 10 - Fokus

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 29. Apr 2018

Det er søndag og jeg lå lenge, mye lenger enn folk flest syns er akseptabelt. 

Været var sånn grått og trist og den eneste planen var å vaske og gjøre klar motorsykkelen til mjøsrunden som er på tirsdag. Ja også måtte jeg selvfølgelig få til ei treningsøkt.

Motivasjonen var ikke på topp, så timene gikk, men så tok jeg meg sjøl i nakken for å ta en sykkeltur. Da begynte det selvfølgelig å regne så da blir det gåtur isteden.

For å motivere meg selv så tok jeg med sekken med speilreflekskameraet.


Du er vel ikke akkurat naturfotograf når du må sette ring rundt det som er i fokus


Etter å ha kjørt litt rundt så endte jeg opp med å ta turen til Kanthaugen og rusle litt rundt i terrenget. Nå er ikke akkurat hoppbakken noe spesielt å ta bilde av så jeg ruslet litt på forskjellige turstier. Plutselig stod det et rådyr rett foran meg, et nydelig motiv med akkurat så nøytral bakgrunn at det potensielt kunne havne innrammet på veggen.

Men speilreflekskameraet det lå jo i ryggsekken! Jeg heiv opp mobilen for å ta bilde, men knota med tastelåsen sånn at rådyret rakk å stikke. Jeg har et par tre veldig dårlige bilder, det føles nesten som storfisken som forsvant.

Det hjelper ikke å ha med alt mulig av fotoutstyr når det ligger i sekken på ryggen!


Men det er klart at turen trengte jo ikke å bli forgjeves, jeg hadde jo en viss peiling på hvor rådyret tok vegen. Derfor ble kameraet hengt rundt halsen, ligg skjult bak jakka på grunn av regn i lufta.

Fokuset var nå selvfølgelig å liste seg inn på rådyret ved å gå i sirkel til andre enden av skogen. Det er derfor du ser den rare løypa nederst på Endomondokartet.

Med området fullt av folk i treningsmodus så føltes det litt rart å gå og skjule et kamera innenfor jakken mens jeg gikk og myste inn i skogen. Det så veldig suspekt ut!

Det ble ikke noen flere bilder av rådyret, men bonusen er at fokuset på rådyret gjorde at jeg surra rundt i terrenget i en time, ikke en halv en som jeg egentlig hadde planlagt.


Dette er ikke spor etter en småfull russ i terrenget, nei det er mine spor som naturfotograf:Black Sabbath med Dio som vokalist (ikke Ozzy) fulgte meg i dag, hør på denne nydelige låta:


2 Kommentarer

Kommentarer

  • Revmatismesykehuset

    Noen ganger er det veldig viktig å lese tekst under bildet for å være sikker på at man har skjønt budskapet! Her trodde jeg mannen hadde vært ute på det samme som meg; nemlig Plogging (vet du ikke hva det er så tipper jeg du googler det ganske kjapt). Men nei da, det var ikke et stort søppelfunn, derimot et rådyr gitt! :) :) Det blir nok neppe årets bilde hos Norske Naturfotografer eller i Ytre Fåberg Naturmagasin, men dog, med tekst og spesielt rød markering var det et artig bilde!

    30 april 2018
  • Kjell Gunnar Årnes

    Aha, ja nå har jeg googlet. Revmatismesykehuset kan være helt sikker på at jeg aldri vil delta på noe som inneholder *ogging! ;)

    30 april 2018

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc