​ «Årets motivator» i Sykle til jobben er kåret!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 3. Jul 2018

I 2018 har vi hatt en ny konkurranse i Sykle til jobben aksjonen, «Årets motivator». Vi ønsket å få et innblikk i hvordan våre deltakere motiveres og å finne ut av hva disse ildsjelene gjør for å skape aktivitetsglede. Vi oppfordret årets deltakere til å nominere de personene som har motivert og inspirert gjennom kampanjen. Vi fikk inn flere flotte innspill, men til slutt var det nominasjonen sendt inn av Odd Olav Haavorstad som førte til at Marianne Gjellestad ble «Årets motivator».

Premien var en lekker hybridsykkel fra Merida. Vi takker alle som sprer glede og inspirasjon og takker for innsatsen i Sykle til jobben aksjonen 2018. Nedenfor kan du lese nominasjonen som førte til at Marianne og Odd Olav gikk helt til topps i konkurransen.

Foto: B64Photo (c) Knut Otto Pedersen

Nominasjon, skrevet av Odd Olav Haavorstad:

Som et friskt pust av vår kom Marianne kom inn i livet mitt for halvannet år siden og med sitt vennlige vesen og evne til å se det beste i andre mennesker vekket hun bamsefar fra sin lune dvale hvor jeg hadde sovet godt de siste 10 årene. Marianne fortjener å vinne fordi hun er den beste venn, kollega og støttespiller man kan tenke seg. Hun er en idealist og ukuelig optimist - hun ser det positive i andre mennesker, hun inspirerer og motiverer med sin væremåte og søker å hjelpe alle med å finne løsninger der de kanskje ikke evner å se dem selv. 

Etter årevis med fysisk forfall har hun klart å inspirere og motivere meg til å trene igjen. Dette har blant annet ført til at jeg vant Sykle til jobben i vår organisasjon både i 2017 og 2018. I tillegg til Ti-på-topp bedriftslag 2017 (Kristiansands regionen). Aktivitetsnivået øker år for år og har medført at jeg har gått ned 30 kg. Underveis i denne prosessen har Marianne vært der hele veien med støtte, formaninger og gode råd. Jeg tror aldri jeg kan få takket henne ordentlig for dette men jeg tenker at denne nominasjonen er en god start. Jeg vet mange i vår organisasjon er imponert av meg og resultatene mine – men jeg mener selv jeg ikke fortjener noen pris. Prisen bør gå til dama som har fått fart på meg.

 

På generell basis kan jeg også legge til at Marianne er en enestående motivator og inspirator, og hun fortjener virkelig å vinne denne prisen. I vår organisasjon har det i mange år vært liten oppslutning og engasjement rundt sykle til jobben. De siste årene har det skjedd en merkbar endring hos mange ansatte. Vi har gått fra en håndfull deltakere til over 50 deltakere i år, og det er merkbart at konkurranseinstinktet har våknet hos mange. Det prates om konkurransen rundt lunsjbordet, avtales felles turer og aktiviteter utenom jobben og det inngås vennskapelige veddemål mellom kollegaer. Jeg har stått sentralt i mange av disse aktivitetene, godt hjulpet av motivasjonen fra Marianne. I en tid hvor det ellers er en del uro i organisasjonen vår, grunnet sammenslåing med nabofylket, så har sykle til jobben bidratt positivt til arbeidsmiljøet og det kollegiale felleskapet. 

 

Marianne er også en aktiv deltaker i fylkets MFT (Miljøfyrtårn) gruppe, hvor hun bidrar innenfor helse og miljø. Denne gruppen har stått bak mange positive miljøtiltak og har vært med på å få i stand en sykkelavtale med Pedalen sykkelverksted (Kirkens bymisjon) slik at alle ansatte fikk gratis sykkelservice denne våren. Forhåpentligvis vil det øke andelen ansatte som sykler til jobben og det er planlagt å gjøre tilsvarende igjen til høsten (skifte til vinterdekk) og neste vår. 


Foto: B64Photo (c) Knut Otto Pedersen 

Foto: B64Photo (c) Knut Otto Pedersen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Norges Bedriftsidrettsforbund