Trø te jobb trø te jobb trø te hva du vil, trø te møde om du vil med et smil

Trø te jobb trø te jobb trø te hva du vil, trø te møde om du vil med et smil

Postet av Guro Wendelbo den 11. Apr 2016

Folk i Mandal har for dårlig tid og for dårlig vær. Det svarer de når SINTEF spør hvorfor de tar bil istedet for sykkel. Dårlig tid og dårlig vær. Da har de ikke spurt denne gjengen her, for her smiles det om kapp med sola og dårlig tid, hvor kommer den fra? Anne Mette Foshaugen og Trine Bydahl Gulbrandsen venter tålmodig på sin gode kollega Frank Omdal som strever veeeeldig med å få på seg hjelmen.

Skynd deg litt da, sier jeg til Frank, for jeg skal rekke en annen kollega som venter utålmodig med motoren i gang. Du skulle i hvertfall syklet, parrerer Frank. Han har selvfølgelig rett, for jeg er kampanjeleder for Sykle til jobben, og prosjektleder for Sykkelbyen Mandal, men nå er det ikke tid til å argumentere, for jeg må hive meg inn i den ventende bilen.

Anne Mette Fosshaugen og Trine Bydahl Gulbrandsen venter tålmodig på kollega Frank Omdal som strever veldig med å få på seg hjelmen

Det tar 2-3 minutter å gå fra Rådhuset og bort til parkeringsplassen og komme seg på plass i bilen, ut med barneseter, (for noe pes!) inn med kommunearbeidere, minuttene tikker!!), 7 minutter å kjøre til Doneheia og 1-2 minutter å parkere og forflytte seg inn i bygningen.

Underveis kjører vi forbi de tre syklende kollegene, som allerede har rukket å komme halvveis. Anne Mette har el sykkel og seiler stille og rolig som et ørkenskip oppover bakkene, mens de to andre må trø litt ekstra for å holde tritt, og jeg sitter klar med klokka, og tenker at de kommer sikkert for seint til møde, men neida, de som er på plass presis kl 0900, det er våre tre syklende kolleger. Og nå er de så blide at det går trill rundt.

Da vet vi det: Det finnes ikke dårlig tid og dårlig vær i Mandal. Mandal har flest soldager i året, og tiden er like blid her som alt annet. For det tar bare 20 minutter den ene veien og 15 minutter den andre. Og har du el- sykkel går turen på 13 minutter opp og 10 ned. Slå den!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc