8 dager igjen - Damen i fiskebua

8 dager igjen - Damen i fiskebua

Postet av Kjell Gunnar Årnes den 9. Jun 2016

I dag som i går sovnet jeg etter middag, men i dag klarte jeg å slite meg løs fra den tidligere omtalte godstolen for å rusle en tur og hanke inn noen poeng igjen.

Du har kanskje sett dette skiltet når du kjører langs gamle E6 nord for Fåberg? Stopp opp og ta turen ned til elva neste gang!

Jeg har fortalt om min dragning mot elva tidligere. I dag tok jeg turen til Hølsauget. Mange kaller det tunnelen siden det er et utløp der i forbindelse med reguleringen av vannføringen i Hunderfossen kraftverk.

Når du går nedover lia må du krysse jernbanelinja.

Omtrent halvveis mellom gamle E6 og elva må du krysse jernbanelinja. Som gammel bluesentusiast har jeg et spesielt forhold til tog og jernbanen.

Allikevel er det indianeren i meg som våkner opp i det jeg er i ferd med å krysse sporet. Jeg lytter for å høre om det synger i skinnene, i så fall er toget under veis.

Det er mange små skatter å finne i skogen, kjuker er fascinerende utvekster.

Dersom du går litt utenom stien så vil du finne et vilt landskap. Jeg hadde med speilreflekskamera, men endte som vanlig opp med å bruke mobilkameraet.

En annen gang skal jeg jakte på noen blinkskudd av fugler i samme område.

Når du er nesten nede ved elva finner du ei fiskebu.

På flata like før du når elva finner du ei gammel fiskebu. Jeg vet ikke om håvene som henger i taket har vært brukt til lågåsildfiske?. Det ligger mye utstyr fra gamledager i bua, så jeg tok en liten pause og følte litt på historien som sitter i veggene.

Jeg tror ikke på spøkelser, men innrømmer at jeg skvatt til når en damestemme plutselig meddelte "the GPS signal is lost", det var selvfølgelig Endomondo dama. Hun var ikke videre imponert over den gamle historien tenker jeg, så jeg gikk ut igjen, lukket døra og trasket videre mot elva

Sannelig fant jeg en spinner ved elva.

Akkurat som sist når jeg ruslet langs elva ved Hunderfossen så fant jeg fiskeutstyr i dag også. En fin droppen spinner som jeg nok får bruk for.

Selv om vannstanden var høy så er det enkelt å gå langs elva nesten helt opp til tunnelen.

Litt lenger syd på andre sida av elva kan du se helleristningene i Drotten.

Det ble i overkant mange selfier i dag, men det gir litt inntrykk av landskapet.

De stupbratte fjellskrentene er utrolig fascinerende. Det er vanskelig å fange fargespillet på kamera, men jeg har gjort et forsøk her.

Hvem trenger vel å bruke masse penger på utenlandsturer når en har et sånt landskap rett utenfor stuedøra?

Turen gav meg 1 poeng, jeg synes det var verdt 3.


Blues og tog er to sider av samme sak.Det ble ikke så mange kilometer, men høydeforskjellen er da brukbar?0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc