Årets hederspris går til Tone N. Schultz!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 22. Jun 2016

Nærmere 600 personer er nominert til årets hederspris. Komitéen hadde nærmest en umulig jobb i å velge kandidater da det var flere hundre som viste seg å ha engasjert folk rundt seg, stått på for å skape stemning på jobben, gått ned i vekt og motivert kollegaer. Tone N. Schultz er en av disse. Hun har stått på i tre år for å få med flest mulig på aksjonen på sin arbeidsplass NAV Klageinstans Midt-Norge.


Komitéens begrunnelse for Tone som årets vinner av hedersprisen:

Tone har utvist innsats over flere år for å få sine kollegaer med på Sykle til jobben. Med hennes engasjement og stå-på-vilje har hun fått med halvparten av de ansatte og klart å skape et fellesskap på jobben. Hennes kollegaer oppgir å være i bedre form takket være henne. I tillegg har hun kjempet for at arbeidsgiver skal dekke kostnaden ved deltakelse og fått det til etter tre år med hard kamp. Vi ønsker Tone lykke til videre med prosessen å gjøre Norge og NAV Klageinstans Midt-Norge sprekere!

Og Tone selv ble overveldet av pristildelingen da vi ringte henne:

- Æ synes jo det er utrulig artig, hele opplegget! Når våren kommer så er det Sykle til jobben, og det redder meg gjennom våren og sommeren. Da kommer jeg i gang igjen og finner motivasjonen tilbake etter vinteren, forteller en glad prisvinner.

Foto: Hentet fra Tones Instagramprofil. Tone er aktiv i sosiale medier og legger ut glade treningsbilder til glede for sine venner og kollegaer.

- Æ synes jo at Sykle til jobben skaper så mye godt engasjement og fellesskap på arbeidsplassen. Det er en utelukkende positiv greie! Og selvfølgelig er det aspektet av at man kommer i bedre form. Æ synes æ merker det på min egen helse. Æ e aldri syk i denne perioden fordi man holder seg aktiv hele tida.

Foto: Kollegaer beskriver Tone som positiv og motiverende.

- Sykle til jobben e veldig positivt på jobb, og man girer hverandre opp. Det e ellers så mye stress i arbeidshverdagen, så det er godt at man har noe positivt sammen ved siden av. Det e motiverende at vi jobber mot et mål sammen. Vi teller jo opp og følger med. Nå er det bare så og så mange poeng igjen. Det er virkelig motiverende!

- Utrolig koselig å få en pris, og det er mange av de som jobber her som har motivert meg. Det kommer noen mailer innimellom med oppdateringer og morsomme meldinger. Det har virkelig mye å si for meg.

Møtte motstand i ledelsen, men ga seg ikke!

- I 2013 var vi bare ett lag, men har vokst jevnt og trutt fra år til år. Hun og jeg delte kontor og har vært opptatt av dette med idrett og jobb og at det er positivt for helsa til folk og det sosiale miljøet på jobben. Vi manglet noe fellesskap og sosialt på jobb, så Sykle til jobben skulle vi være med på! forteller en engasjert Nina Johnsen.

- Tone la det frem for arbeidsgiver, men det ble sabla rett ned. De trodde ikke det ville være interessant for de andre kollegaene våre. Men Tone fikk med et lag og deltakerne betalte selv. Etter økende engasjement i både 2013, 2014 og 2015 har arbeidsgiver gått inn og betalt deltakeravgiften i 2016. Det var en seier! fortsetter kollega Nina.

- Og i år var det tre lag. Jeg tror hun nesten ble litt motivert av et nei og fortsette å mase for å få med folk.

En annen kollega er enig med Nina:

- Hu har jo vært veldig flink til å motivere oss andre. Vi har vært med noen år nå. Vi har betalt av egen lomme, men hun har kjempet for at arbeidsgiver skal dekke dette her. Det gikk igjennom i år!


Foto: hentet fra Instagramprofilen til Tone. Tone beskrives som positiv, motiverende og sporty

- Hun har et engasjement og en stå-på-vilje som gjør at hun faktisk får med folk på tross av at motivasjonen ikke er helt på topp. Hun har en egen evne til å dra med seg folk og få dem til å bli positive! Hun er veldig flink til å vise at dette er en positiv ting for den enkelte, både med tanke på det sosiale og på treningseffekten. Mange på vår arbeidsplass har hatt lite kontakt sosialt på jobben, men dette har skapt en felles arena.

Foto: Tones instagramprofil. - Tone er veldig flink til å vise hvor enkelt det er. Hun legger ut bilder fra løpeturer i regnet. Vi har hatt en grusom forsommer her i Trøndelagen, og da trenger vi litt motivasjon! Takk til Tone! forteller en god kollega.

- Dørstokkmila behøver ikke være så høy på tross av drittvær. Det har Tone lært oss.

- Jeg er på ferie nå, men jeg vet at hun sitter og følger med og kontrollerer. Her er det ingen som ber meg om å stå opp om morran, men siden jeg vet at hun sitter og følger med så står jeg opp 8 og legger inn en økt! forteller Nina.

- Vi to har vært de som har bodd lengst unna jobben, men det har vært litt tøft i perioder. Denne Elliptigo’en blir en ny motivasjon for å komme seg til jobben uten motorisert kjøretøy! avslutter den gode kollegaen Nina.

Vinner en Elliptigo til en verdi av 25.000,-

Vinneren stikker avgårde med en premie til 25.000 kroner. En elliptisk sykkel levert av treningspartner. Les mer om Elliptigo her.

Foto: treningspartner.no


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.