Gøy, helse og samhold


Høstkampanjen styrker organisasjonskultur, helse og energipåfyll på jobben! Det handler om tilhørighet, mestring og felles opplevelser med kolleger. 

Bevegelse reduserer også kroppens stresshormoner og bidrar til mer fornøyde ansatte. I tillegg vet vi at gode aktivitetstilbud er viktig både for å rekruttere og beholde gode ansatte. 

Kampanjen er for alle, uansett fysisk form. Den sosiale støtten fra kolleger, familie og venner gjør det også lettere å opprettholde gode aktivitetsvaner, som på sikt kan forebygge sykdom og redusere sykefravær.

Sykle til jobben gjør en forskjell for de som deltar, og mer enn 90 % sier de vil delta igjen. Med 50 års erfaring vet vi at kampanjen øker aktivitet, løfter samholdet og er gøy å være med på!

Se rabatter for bedrifter
Digital brosjyre

Gode tips til hvordan få med kollegaene og skape engasjement internt:

 • Heng opp Høstkampanjen-plakater på jobben og informer i alle interne kommunikasjonskanaler. Kampanjemateriell ligger på nettsiden.  

 • Arranger en «kick-off» hvor ledelsen deltar for å skape engasjement internt. Ha en morsom aktivitet og trekk en premie blant alle som melder seg på.

 • La ledelsen utfordre de ulike avdelingene i en uhøytidelig konkurranse. Allier dere med ildsjeler som kan få med de ansatte.

 • Utfordre nabobedriften og benytt konkurransen til å styrke samhold og lagfølelse.
   
 • Sett noen mål for kampanjen for hele organisasjonen. Legg lista på et nivå som motiverer alle til å bli med, for eksempel at alle skal få 1 poeng hver dag.

 • Interne belønninger eller premier inspirerer alltid. Premiene bør være attraktive nok til at de motiverer, samtidig som målet er realistisk. For eksempel en vinner blant dem som oppnår mer enn 10 poeng i uken. De ansatte kan også konkurrere om Sykle til jobbens mange premier.

 • La de ansatte få 10-20 minutter av arbeidsdagen til litt lett fysisk aktivitet eller til å skifte i forbindelse med aktiv transport til eller fra jobb.
   
 • Vurder om dere kan forbedre for eksempel sykkelparkering og garderobefasiliteter for klesskift?

 • Stadig flere bygger treningsrom eller mindre aktivitetssoner på jobben. Det ikke er mye som skal til for å legge til rette for mer aktivitet som styrker arbeidshelsen.