Bli en Sykkelvennlig arbeidsplass

Bli en Sykkelvennlig arbeidsplass

Hva er sykkelvennlig arbeidsplass?
Sykkelvennlig arbeidsplass er en sertifiseringsordning hvor arbeidsplasser blir sertifisert som sykkelvennlige, og får rådgivning om tilrettelegging slik at flere velger sykkel til jobb. Sertifiseringsordningen kartlegger blant annet virksomhetens parkeringsmuligheter for sykkel, garderobefasiliteter samt motivasjon og insentiver fra ledelsen.

Vurdering av forhold på arbeidsstedet og en digital reisevaneundersøkelse blant de ansatte i bedriften, danner grunnlaget for en rapport som beskriver forholdene for syklister ved virksomheten. Rapporten kommer med konkrete tips til videre tiltak for økt tilrettelegging. Bedriften tildeles en valør – gull, sølv, bronse eller på vei til å bli. I tillegg vil virksomheten motta rådgivning underveis i prosessen. Sertifiseringen gjelder for tre år.

Hvorfor bli en Sykkelvennlig arbeidsplass? 

  • Sette fokus på fysisk og psykisk helse
  • Skape trivsel og et godt arbeidsmiljø
  • Vise klima- og miljøansvar
  • Oppnå styrket omdømme og økt lønnsomhet

Det er Syklistenes Landsforening som forvalter denne sertifiseringsordningen. Les mer om ordningen her.


Vinn gratis sertifisering
I årets Sykle til jobben aksjon vil vi tildele en bedrift en gratis sertifisering. Det er viktigere enn noen gang at bedrifter motiverer til at flere sykler til jobb, for å følge myndighetenes anbefaling om å minimere bruk av kollektivtrafikk. 

Hvorfor bør din bedrift sertifiseres? Send inn nominasjon av din bedrift innen 30.juni (linkes til Google forms) og bli med i trekningen av en sertifisering. Blant alle innkomne forslag vil en jury med representanter fra Sykle til jobben og Syklistenes Landsforening kåre en vinner, som vil offentliggjøres 2. juli.
Powered by: Bloc