Hva er vinneringrediensen?

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 11. Sep 2015

Vinnerne av Sykle til jobben-aksjonens Madrid-tur forbereder seg på langhelg med god hjelp fra ekspertene. Med råd om restauranter, sykkeltraséer, muséer og opplevelser i baggasjen er de godt rustet for en herlig tur til Madrid. Men hvordan klarte de egentlig målet om 2922 km?De fornøyde vinnerne løfter billettene til Madrid i været. Foto: Sykle til jobben.

Hva skal til?

Vel, når et lagmedlem blir skadet tidlig i aksjonen må rett og slett de andre trå til. Og det gjorde de. Vinnerne syklet omveier til jobb for å fylle opp kvota, og mot slutten nådde de målet. Ingrediensen for vinnerlaget kan dermed sies å være godt humør, en god dose ståpåvilje og godt samarbeid.

Vi gratulerer nok en gang og ønsker Rehabil-gjengen en god tur!
Les mer om vinnerne her.

Premien blir levert av Maxpulse i samarbeid med Spanias turistkontor og Norwegian. Vinnerne ble trukket blant de som oppnådde målet om 2922 km.


Sykkelvettreglene

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 6. Aug 2015

Vel tilbake fra ferie er det mange som finner frem sykkelen og tråkker til jobb. Da er det greit å repetere litt sykkelvettregler!Smarte syklister..


 • er synlige i trafikken,
 • gir tydelige tegn,
 • ser andre trafikanter i øynene,
 • lytter til trafikken, ikke musikken,
 • venter på grønt,
 • gir fotgjengerne førsterett på fortauet,
 • bruker lys i mørket,
 • bruker hjelm.
Sykkelvettreglene er laget av Syklistenes Landsforening og Statens vegvesen.
Foto: Illustrasjonsfoto hentet fra Shutterstock.
Fra stillstand til velstand

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 5. Aug 2015

Kjell Olav var yrkessjåfør med mye stillesitting. For han ble sykkelen nøkkelen til bedre helse, bedre form, nye venner og en ny hobby. Det hele startet med en enkel DBS-sykkel og et spark bak fra fysioterapauten.Kjell Olav forteller fra sin syklende opptur:


Eg var yrkessjåfør i 25 år og hadde ein stillesittande job. Eg prøvde å holde meg i form med jogging i dei tider. Etter ein skiveprolaps i 1994 måtte eg leggje om. Fysioteraputen gav meg eit spark i baken. Han sa til meg du er for ung til å gå med dårlig rygg! Finn ein treningsmetode som passer for deg.

Dermed var det gjort. Eg starta forsiktigt med ein enkel DBS-sykkel med 3 gir. Tok små distanser for og bygge meg opp igjen. So gjekk eg over til ein offroad-sykkel i 1999 og aukte treningsdosene til turer på 20 km og so til turer rundt Stord på 63 km.

Nye venner i Stord sykkelklubb

Eg meldte meg inn i Stord SK og fekk nye venner og ny inspirisjon. I 2001 so fekk eg min første racer trente jevnt og trutt. Faktisk ble interessen så stor at eg skifta jobb i 2004 og starta på InterSport på Stord. Då starta også sykling til jobben for meg.100 km i veka med arbeidssykling

Har ca 100 km i veka i arbeidssykling vår-haust- vinter, gråvrekna omlag 240 dager i året i arbeidssykling. Det skulle bli ca 4800 km i året til arbeid. For meg so er sykkelen ein fantatisk fin måte og komme seg fram på, og føler meg previligert som kan holde på med det.

Sjølvsagt har eg dager so eg må motivere meg,er jo dager so det høljer ned med regn små surt og kalt er på ingen måtte ein tøffehelt eg heller. Då er det fram med gode kler og sei til seg sjølv “dette går fint”. So kommer det gode dager vår og sommer sol då er berre heilt topp alt.

Eg har hatt utrulig mange og gode opplevelser på sykkel opp gjennom tide,har jo sjølvsagt møtt asfalten ein 4-5 ganger sett både måne og stjerner på ein gang. Men det viktigaste då for meg var hjelmen - den har redda meg!

Sett deg mål – du kan nå dem!

So kjære sykkelvenner, det går an og sette seg mål! Det er viktigt og starte forsiktigt. So må dere huske på og gjere det med lyst og ikkje tvang og ha det kjekt, finne gode venner som ein kan sykle med. Ha ein fin sykkeltur, om det blir til arbeid, trening eller i lag med gode venner. Og til dere som sykler: Ha ein fine haust til, tenk kor previligert vi er og for lykkerus me har!


Kjell Olav Tharaldsen

Kjell Olav er også med og konkurrerer på hobbybasis. Han har syklet Birkebeineren 12 år, Bergen-Voss - 170 km 5 ganger, Odda til Bø i Telemark 3 ganger og Nordsjørittet 2 ganger i tillegg til flere lokale løp på sine hjemtrakter.Hvem vant Madridturen?

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 1. Jul 2015

Denne gjengen jobber til vanlig med å få jobbsøkere ut i arbeid, men har også jobbet knallhardt for å få seg selv i form! Årets hovedpremie, en tur til Madrid for hele laget, er herved utdelt laget Rehabil Full Turbo!Gjengen i AS Rehabil skriver til oss:

Konkurranseinstinktet ble vekket av Sykle til jobben

AS Rehabil er en arbeidsmarkedsbedrift i Oslo. Rehabil ble etablert i 1971 og er i dag et datterselskap av Blå Kors Norge. Vi er 38 fast ansatte og om lag 240 på forskjellige tiltak i regi av NAV. Vi bistår jobbsøkere med blant annet karriereveiledning, kompetanseheving, jobbsøk og formidling til jobb. Vi tilbyr den enkelte arbeidstrening våre avdelinger; kantine, håndverksavdelinger og samarbeider i tillegg med eksterne bedrifter om praksisplasser.

I årets Sykle til jobben aksjon har 27 av oss fast ansatte deltatt på 7 ulike lag. Bedriften deltok for første gang i 2014 og oppdaget raskt at det bodde et sterkt konkurranseinstinkt i flere ansatte. Selv om det internt har vært hard konkurranse har det også blitt arrangert felles sykkelturer på tvers av alle lagene. Siden i fjor har det også blitt satt ned en idrettsgruppe som passer på å holde aktivitetsnivået oppe gjennom året. Sjefstrener Truls Rogstad har gjennom hele kampanjen fulgt oss opp med motivasjonsmail, drakter, events og premieringer. Truls sitt gode initiativ har bidratt til mye ekstra energi på huset!Laget Full Tubo

Cecilie Rustad: Cecilie har en vilje av stål og litt til. Hun har lang vei til jobb, men har syklet begge veier, hver dag, i hele perioden. Det som startet som en utfordring ble etter hvert for kort for Cecilie, som måtte legg inn daglige omveier. Hun hev seg nemlig med i kampen om førsteplassen i bedriften – og tok den :)

Annika Niska: Som finnmarking har Annika et litt annet forhold til avstand og km enn oss andre. Hun trener aldri – hun bare sykler over alt.

Gro Rognmo: Er nok den som har ofret mest for laget! Hun gikk hardt ut, og landet med et kne ute av ledd. Hun har likevel bidratt sterkt til lagånden - med solide heiarop.

Per Persson: Som nyansatt hev Per seg meg i konkurransen og begynte å sanke km før vi andre på laget rakk å hilse på ham. Vi mistenker at Per sin hund får nok mosjon.

Birgithe A. Gjesdahl: Lagleder og lar seg ikke affisere av regn, sludd, kuldegrader og motvind- er svoren helårssyklist og en gallionsfigur for laget. Konebilen er en sykkel og det finnes ingen plan B.
Maxpulse, TourSpain og Norwegian gratulerer Rehabil-Teamet med en flott innsats i årets Sykle til jobben aksjon! Vi gleder oss til å møte dere, samt å sette opp en uforglemmelig tur til Madrid.

Takk for fantastisk innsats og gratulerer med tur!! :)
Storfornøyde vinnere av Geilo-teamtur

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 30. Jun 2015

Laget fra barnevernstjenesten i Porsgrunn har en travel og til tider tøff arbeidshverdag. De har vunnet en teamtur til Geilo spekket av gode opplevelser.


Foto: André Breiland på benken, fra venstre: Marthe Wilhelmsen, Mariann Uldal, Wendy Jacobs og Siri Gunstensen.

Laget Flying Birds fra Porsgrunn kommune ble trukket som vinner av turen til Geilo. De skriver til oss og forteller:

Dette har vært en morsom prosess og vi oppfordrer absolutt andre barneverntjenester til å melde seg på ved en senere anledning. Det er sosialt, gir mer energi og er bra for kropp og sjel!Viktig å holde seg i form med en tøff arbeidshverdag

Vi synes alle at vi har en viktig og betydningsfull jobb. Arbeidshverdagen for oss er som regel travel, mange møter, sitter en del ved pc, og møter en del tøffe utfordringer. Det er derfor veldig viktig for oss å holde oss i god fysisk form. Trening gir oss mer energi og overskudd i hverdagen. Og er en god måte og koble av på. Det å trene ute, som å sykle, gir oss mulighet til å komme ut i frisk luft, etter en arbeidsdag inne på kontor.

Team, team, superteam

Laget vårt har vært sammensveiset allerede før «sykle til jobben», men det er klart at dette har ført oss enda nærmere. Vi er delt inn i ulike team på jobb, Vi har medlemmer på laget fra to team. Vi gleder oss til teambuilding på Geilo. Det vil gi oss et avbrekk i hverdagen og gi oss mulighet til å samarbeide på en annen måte enn det vi er vant til.

Ble pushet til å delta

Vi meldte oss på konkurransen fordi André motiverte laget til å delta. Vi fant informasjon om «sykle til jobben» på intranett, god og tydelig informasjon. I tillegg har kommunen betalt slik at vi kan delta i konkurransen gratis, og av den grunn var det enklere for oss å melde oss på. Vi håpet at flere på kontoret meldte seg på konkurransen siden vi som lag hadde allerede meldt oss på, men det ble dessverre ikke registrert flere lag herfra. Det var motiverende å følge med på hvordan de andre lagene i kommunen lå an, ble en konkurranse innad i hver kommune . Positivt og sosialt samhold i vårt eget lag.

Vant til å trene, men nå ble det mer

Vi på laget er vant til å trene fra før av , men har likevel gitt litt ekstra i forbindelse med denne konkurransen. Ved å delta, fikk vi mer oversikt over øktene våre når vi registeret treningene jevnlig.

Vår motivasjon var enkelt og greit å vinne gratis tur til Madrid, klare å «sykle» til Madrid samt å komme seg i bedre form. Flere på laget bor i Kragerø og har på grunn av det lang vei til arbeidsplassen som medførte at vi ikke syklet til jobb. Vi har likevel trent på andre måter. Andre var ikke enig at vi ikke skulle sykle på jobb, og hans sitat var « lær dere å sykle» (ha ha…).

Vårt mantra: « husk å registrer.. all trening»

Vi ville veldig gjerne til Madrid, og lagmedlemmene var flinke til å minne hverandre på å registrere. Vi har trent både sykling, løping, fotball, styrke, gruppetimer på senter og turer blant annet. På tross av at lagleder var sykemeldt i fire uker, og dermed ikke fikk så mange økter såklart. Vi kom ikke helt til Madrid, men er likevel fornøyde med innsatsen. Vi er ikke minst storfornøyd med å ha vunnet tur til Geilo :)

Om premien: Tur til Geilolia Hyttetun

Premie: Tur til Geilo for hele laget!
 • Teambuilding for 5 personer på Geilo i regi av Geilo Holiday
 • Overnatting i Geilolia Hyttetun 2 døgn
 • 1 valgfri aktivitet i sommerparken
 • Frokost og enkel middag på hytta
Trekning: Trekkes blant alle lag som har hatt minimum 3 økter per deltaker i snitt per uke i alle kampanjens uker. Totalt 25 økter per deltaker (minimum 2 økter i uke 17 og 25, og minimum 3 økter per uke i uke 18 -24).
Les mer om premien

1 Kommentar

Årets individuelle utøver vinner drømmesykkelen

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 29. Jun 2015

Vant hovedpremie: Roar Stornes fra Bergen kan velge sin egen drømmesykkel med sitt nyervervede gavekort på meridastore.no til en verdi av 12.000 kr. Roar transporterer sine barn i en transportsykkel og får på denne måten den trimmen han trenger. Hans motto er: Så lenge man sykler tungt (lastet) trenger man ikke å sykle så langt.Roar skriver til oss:
Jeg meldte meg på ”sykle til jobben” etter å ha sett en annonse for dette på Facebook.

Min helårsaktivitet består i å transportere barn til skolen og å sykle til togstasjonen for så å ta toget til jobb, og så omvendt rekkefølge på vei hjem. Dette har tidligere foregått ved hjelp av en Globe Daily sykkel med barnesete, men vår sønn vokste og eikene i bakhjulet røk oftere og oftere. Så ny sykkel ble bestilt fra Oslo transportsykkel (en Workcycles Kr8), og dette ble virkelig et vendepunkt i min sykkelhverdag. Her var det bare å laste oppi det man måtte ønske av barn og skolesekker og suse av gårde. Det er magisk å komme opp i fart og kjenne momentet av ca 200 kg ballast, akkurat som en usynlig kraft som trekker deg lydløst av sted over Bergenske gamle brostein.Koselig tur til barnehagen med ulltepper og puter

Når barna sitter foran er det lettere å kunne snakke sammen og dele morsomme observasjoner underveis. De små håper som regel på at det skal regne når vi sykler slik at de kan sitte under den tørre og trekkfrie kalesjen som sykkelen kan utstyres med, da blir det veldig koselig med ulltepper og puter inni den rullende boksen.

Praktisk sykkelparkeringshus ved stasjonen

Etter at barna er levert sykler jeg ca 70 kg lettere til stasjonen der de har et praktisk sykkelparkeringshus som åpnes med mobiltelefon.

Jeg trenger ingen ekstra motivasjon for å bedrive min daglige sykkelaktivitet. Gleden finnes ved å få tråkket hardt med beina, som regel å få våkne litt ekstra om morgenen ved å få litt friskt regnvann i ansiktet, og å merke at barna synes det er en aldeles storveis måte å komme seg til skolen. Samtidig har vi togavgangen som må rekkes, og det gir ofte litt ekstra spenning og høy puls, fordi togene fra Bergen til Arna går ikke så ofte.

Takknemlig å være helårssyklist i Bergen

Bergen er en takknemlig by å være helårssyklist i, med lite snø og saltede veier ved frost. Så det betyr at hver ukedag bruker jeg sykkelen for å komme meg til jobb. Vi bor i Bergen sentrum og det er kort vei til det meste, så sykkelen brukes også flittig til innkjøp og annen transport.

Dette var mitt første år i Sykle til jobben-aksjonen og jeg er veldig klar for neste års aksjon. Jeg synes det er viktig å profilere sykling for ens omgangskrets og arbeidsplass, og satser på at til neste år så har vi mitt firma med som lagdeltager.

Ellers liker jeg best å sykle i bomullsbukser, tilfeldige sko, t-skjorte, en tynn regnjakke samt en korrekt klokke slik at jeg rekker NSB sin punktlige avgang fra Bergen.


Mitt motto: så lenge man sykler tungt (lastet) trenger man ikke å sykle så langt._____________________________

Roar vant hovedpremien for individuelle utøvere:
HOVEDPREMIE INDIVIDUELL: 12.000 KR PÅ MERIDASTORE.NO
Premie: Velg din egen drømmesykkel - gavekort på meridastore.no til en verdi av 12.000 kr.

Trekning: Trekkes blant alle individuelle deltakere som har hatt minimum 3 økter i snitt per uke i alle kampanjens uker. Totalt 25 økter per deltaker (minimum 2 økter i uke 17 og 25, og minimum 3 økter per uke i uke 18 -24).
Uke 9 av 9: Disse leverte til aksjonens siste uke

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 29. Jun 2015

De siste ukesvinnerne er kåret, og du kan lese om hva som motiverer dem her.

Når egne mål - Erik Brenden

Bosatt i Sarpsborg, er med på Sykle til jobben for første gang. Hadde mål om 7 økter forrige uke - klarte 12!


Han skriver:
Veldig morsomt å vinne noe :)

Jeg har syklet til jobben noen år nå men dette er første gangen jeg var med på Sykle til jobben-aksjonen. Ble med etter at jeg leste om gratis påmelding for de i Sarpsborg kommune. Veldig bra tiltak. Dette er også første vinter som jeg har syklet hele vinteren etter å ha kjøpt piggdekk til sykkelen. Anbefales da det fungerte helt utmerket, ikke noe problem :)

Utover å sykle til jobben blir det en del turer med hunden og ut for å finne geocacher og stolper i skog og mark :)

https://www.geocaching.com/play
http://freskefolk.no/slik-fungerer-det/

Erik fylte ut sine mål på Min side, nådde dem, og var dermed med i trekningen av en t-skjorte og en "goodiebag". Heder til Erik som virkelig får trimmet!


Ukens jobbsyklist - Elida Stangeland

Elida er bosatt i Voll, dropper bilen og sykler en mil om dagen til jobben i stedet.Elida skriver:
Eg sykler til og frå jobb 5 dager i veka fordi eg køyrer ikkje bil. Sykling er ein utmerka måte å halde seg i form på, og ved å sykle 1 mil til dagen slepper eg å trene når eg er ferdig på jobb. Eg sykler som regel i all slags ver så lenge vegen er bar - frå øs pøs regn til bitande minusgrader. Min oppfordring til andre er at ein trenger få ting for å sykle til jobben, hjelm og sykkel er det viktigaste. Supergøy å vinne fordi eg ser ikkje på det som trening - sykling er min måte å kome seg til jobb.

Elida har syklet mer enn 4 ganger til/fra jobb og loggført under ★ Sykle til jobben, og var dermed med i trekningen. Hun vinner en Polar sykkelcomputer V650 til en verdi av 2799,-


Mine 30 - Alf Vegar Nymoen

Alf Vegar fra Lier fyller opp sin daglige dose fysisk aktivitet med variert trening: svømming, slynger, tur, ski, sykkel til jobb.


Alf Vegar skriver:
Konkurransen mellom lag og kollegaer skaper ett engasjerende samtaleemne på jobben, og det inspirerer meg til å yte litt ekstra. Eksempelvis å ta sykkelen til jobb selv om været ikke er det beste. Andre aktiviteter jeg har registrert er styrketrening med slynger, svømming og turer med hunden. Hadde aksjonen gått på vinteren ville jeg også ha registrert en del kilometer på langrennsski. Selv etter aksjonen har sykkelen vært i bruk i snitt annenhver dag, senest i dag en tur i Røysjømarka sør for Drammensfjorden. Bilde er tatt på plenen hjemme etter endt tur. Jeg blir med i aksjonen også neste år.

Premien trekkes blant de som beveger seg minst 30 min om dagen. Premien er et helgeopphold på valgfritt Scandichotell med en gjest på et dobbeltrom. Vi trekker et helgeopphold hver uke. Gratulerer til Alf Vegar med premien!

Ukens mosjonist, Ingegjerd Sandberg

Ingegjerd holder til i Namsos, har endelig fått plass i bunaden og fått bedret helse etter at hun la om på vanene.Ingegjerd skriver til oss:
Jeg ble svært overrasket da jeg ble oppringt og fikk vite at jeg hadde vunnet pulsklokke! Uka før hadde jeg blitt trukket ut som vinner av gavekort i helseforetaket. Det ble kommentert av mine kollegaer at det var grunn til å levere lottokupong fordi jeg var inne i en god periode med tanke på vinnerlykke!

Jeg har deltatt i Sykle til jobben i flere år, men i år har jeg vært mer aktiv enn før. Jeg begynte et nytt og bedre liv i januar, livsstilsendring! Jeg som alltid har sagt at på treningssenter skal jeg ALDRI, er innom 2- 3 ganger pr.uke nå. Det er faktisk artig å trene og utfordre seg selv! Jeg har hatt personlig trener en gang i uka fra april til nå. Trond (en fantastisk fysioterapeut fra treningssenteret TRÆN) har vist meg apparater, utfordret meg og støttet meg. Nå skal jeg fortsette å trene alene, og det går veldig bra. I tillegg har jeg begynt å svømme igjen etter opphold på ca 20 år! I Namsos har vi et flott svømmeanlegg med 50-meters basseng, Oasen. Jeg svømmer 1-2 ganger pr uke, en time. Noen mente jeg var litt overivrig da jeg sto opp kl. 0530 en fredag for å svømme fra kl 06. Det var herlig, god plass, dempet belysning og musikk. Bevilget meg god frokost i kantina på jobb før arbeidsdagen begynte, det var ekstra bonus.Etter at jeg begynte å trene bruker jeg ikke hurtigvirkende insulin, har redusert langtidsvirkende insulin og redusert blodtrykksmedisin. Det er min motivasjon for å fortsette å trene! Kroppen har forandret seg selv om kiloene ikke har endret seg så mye enda. Balansen er bedre og jeg har ekstra energi!

Ekstra artig var det at bunaden passet på 17.mai, selv om det ikke var noe mål. Registreringen på «Sykle til jobben» ga meg fin oversikt over aktivitetene mine, og det å få pulsklokke var en ekstra bonus. Sjefen min kommenterte: - Du skal vel ha den på deg på jobb også? Det tror jeg at jeg avstår fra, det får holde når jeg trener.

Ingegjerd har vært i aktivitet minst 90 minutter hver dag foregående uke og vinner en pulsklokke av typen Polar M400. Gratulerer så mye med formen og klokka! :)


Den nye inspirasjonskilden

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 23. Jun 2015

Unni sykler som regel dit hun skal. Nå har hun jammen meg slått en ny rekord også takket være ny inspirasjon.Unni skriver til oss 3 dager før aksjonsslutt, og etter at hun har mottatt en sykkelcomputer som premiering som Ukens jobbsyklist tidligere i aksjonen:


I dag er jeg veldig stolt. Har slått min gamle rekord fra 1 mai på 57 km. I dag syklet jeg 87 km i sol og vind :-D Hurraaa !! I min verden er dette VELDIG langt. Dette er helt fantastisk. Jeg er kjempeglad :-D Jeg hadde hyggelig selskap i 60 km, men resten tok jeg alene. Var ikke hjemme før kl. 23.10 i kveld.
Helt utrolig at kroppen bare sprutet i vei, og ville ikke hjem, hehe.

3 gode pauser innimellom gjorde at jeg kunne klare å sykle så langt, og det var også årsaken til at det ble så sent. Da vi hadde spist på Bøkekroa i Larvik, fikk jeg også intensivkurs i bruk av min nye flotte sykkelcomputer. Den er helt SUPER :-) Spennende å prøve den ut, og det gir masse ekstra motivasjon.
Jeg var virkelig heldig som vant den :-)Da jeg rent tilfeldig begynte å sykle korte turer for 15 år siden, hadde jeg aldrig trodd at jeg skulle oppleve å kunne sykle sååå langt.

Jeg har fibromyalgi, men dette viser hva regelmessig aktivitet, sunn mat og frisk luft og mosjon, kan gjøre med en "gammel kropp" :-D

Men alle dager er ikke like. Noen dager er det tungt og det går tregt. Men da er det viktig for meg å ta en tur allikevel , for å holde "hjulene" i gang . De fleste turene mine er bare 20-40 km lang, så rekorder hører sannelig ikke til det daglige.......men morro er det når det PLUTSELIG skjer :-D

Jeg varierer gjerne med gå-turer og treningsstudio innimellom. Om vinteren skiturer.

Det regelmessige, litt hver dag, gir resultat til slutt, når man minst venter det, og da øker også inspirasjonen.

Så det blir en GOD sirkel som ekspanderer :-)

I går var jeg nr.147 i fylket, og nr 97 i kommunen.
I dag er jeg nr. 118 i fylket, og nr.77 i kommunen.
Dette går unna, men det er veldig synd at det er bare 3 dager igjen.

Hadde håpet at vi som gruppe kunne klare å komme til Brussel. Men det er pr i dag 138 km igjen.
Dette kan holde hardt, da noen er på ferie og jobben krever sitt for min del.

Men til neste år er det nye muligheter.

Dette har vært veldig morro, og det var helt utrolig å få opleve å bli ukens vinner blant 27000 mennesker, og få en flott Computer. :-D
Hurraaa for dere som går i bresjen for å drive dette flotte arrangemanget fram til målstreken, år etter år :-)

Nå gjelder det å ikke "hvile på lauvbærene", men stå på videre og ta vare på det helsemessige oppsvinget som denne aksjonen har forårsaket :-D
Ser allerede frem til neste år :-D


Klæm fra Unni, en ekte nordlenning i Sykkelbyen Sandefjord :-)

En gode dose nordnorsk vinnerinstinkt!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 22. Jun 2015

Vi får stadig vekk hyggelig skildringer fra lag. Vi har lyst til å dele "Psyk.amb rehabteam" sine opplevelser på siste tur for å samle km til Madrid.Gry Aasgård for Psyk.amb Rehabteam på Universitetssykehuset Nord Norge skriver:
Nå er det virkelig ”The final countdown”, og laget ”Psyk.amb rehabteam” jobber på spreng for å komme i mål. Vi vil sååå gjerne være med i trekninga om turen til Madrid.

I går (torsdag 18.juni. Red.anm.) gjorde lagleder( u.t) og kollega Britt Johansen en gedigen innsats for laget. Vi syklet til sammen 9.7 mil!

På ettermiddagsturen vår stoppet vi i Botanisk hage og nøt de vakre blomstene der mens vi koste oss med litt smågodt Britt tilfeldigvis hadde i sekken sin. Videre gikk ferden til sentrum, hvor Kongeskipet Norge lå til kai.


Vi syns det var utrolig hyggelig at Kongen og Dronningen tok seg tid til å ”heie oss” frem mot Madrid :)
Vi hadde en hyggelig opplevelse på kaien og fikk tatt mange fine bilder av de flotte marinekledde menn som kostet og gjorde det så fint på kaien til de kongelige ankom.
Siste stopp på turen var på sydspissen, hvor det er laget en nydelig sti nede langs havet. Her er det fint å sykle og vi måtte selvsagt få noen til å ta et bilde av oss i kveldssola her nord :)
Vi mangler enda 40 mil til målet, men lagleder syklet 1.8 mil omvei på tur til jobb i dag, og jeg vet det er flere på laget som jobber på spreng for at vi skal klare det. Vinnerinstinktet er sterkt her nord!Lurer du på om laget har klart distansen til Madrid?

Sykle til jobben-teamet kan bekrefte at laget har oppnådd 2941 km i perioden og er med i trekningen av turen. Gratulerer med strålende innsats!


Vinnernes oppskrift: Et hårete mål, variasjon, moro og tålmodighet

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 17. Jun 2015

Her er ukens vinnere!

Mine 30 - Inspirasjonskilden Elisabeth Bjone

Bosatt i Oslo, har beveget sin minst 30 minutter foregående uke.Den første telefonen jeg fikk i dag var fra dere med beskjed om at jeg hadde vunnet. Jeg hadde ikke egentlig regnet med å vinne noe som helst, det er jo så mange som er med på aksjonen, så det må jeg si var en bra start på dagen!

Jeg har ikke syklet én meter siden aksjonen startet, men jeg går veldig mye, så for meg er dette "Gå til jobben-aksjonen". Siden starten har jeg tilbakelagt noe sånt som 46 mil.

Faktisk har laget jeg er på, "Groteske minuskler" (alle fotgjengere), nesten kommet seg helt til Paris. Vi visste fra dag én at vi ikke ville klare å nå Madrid til fots, men leder den interne konkurransen om å legge ned mest treningstimer.

I løpet av aksjonen har jeg nok gått enda litt mer enn vanlig. Dessuten har det blitt mindre trikk og buss i helgene enn det pleier.

Familien har jeg også slept med ut på tur, så det blir jo hyggelig at de kan få være med på weekendtur som takk for at de har holdt ut med meg!

I tillegg til de daglige spaserturene trener jeg tre ganger i uka, både styrketrening, løping og god, gammeldags dance-aerobics. Variasjon må til!

Jeg tror det aller viktigste er å finne en form for trening man trives med og synes er gøy. Det er mye lettere å være aktiv hvis man gjør noe man liker. Da jeg kom meg opp av sofaen for litt over ti år siden (etter noen ganske stillesittende år) satte jeg meg svært lave mål, og sa til meg selv at det er veldig mye bedre å trene én gang i uka enn ingen. Faktisk er det 52 treningsøkter i løpet av et år!

Og så er det jo sånn at når man først får en rutine og begynner å mestre noe, så blir det gøy, og det tok ikke mer enn et halvt år før jeg økte til både to og tre økter i uka. Og da kom jo resultatene fort i form av mer overskudd og bedre form. Har du brukt ti år på å bli tjukk og utrent er det ikke rettferdig mot kroppen din å bare gi den 8 uker på bli tynn og trent igjen. Det er ingen rask løsning som trengs, men en rolig endring av rutiner og livsstil. Det tar kanskje lenger tid, men resultatene varer også lenger.
Ukens mosjonist - Nils Petter Dønningen

En over snittet sprek 55 år ung bestefar.
Jeg er en aktiv, og sikkert over snittet sprek, 55 år ung bestefar.

Jeg sykler alltid på jobb, uansett vær. Det er bare 4 km. hver vei, men med nærmere 200 dager med jobbsykling blir det likevel 150-160 mil gjennom året.

De dagene det er for glatt og mye snø bruker jeg beina og går de 4 kilometerne hver vei. Har som motto at jeg alltid skal komme meg på jobb uten motorkraft.

På jobb er vi 4-5 kollegaer i Sparebanken Møre som bruker lunsjen til en daglig luftetur når det er oppholdsvær og vi ellers har tid. Da går vi fra jobben i Ålesund sentrum opp de 418 trappetrinnene og 150 høydemetrene til Fjellstua og Kniven. Fra Kniven går vi litt videre innover Aksla, ned Vannspringdalen og tilbake til jobb. I lengde er det ca. 2,4 km og tidsbruken er ca. 30 minutt pr. dag. Denne turen blir det ca. 150 av gjennom året. Vi ser på denne daglige turen som en sosial måte å få litt frisk luft på, og ikke som trening. Men det er likevel artig å leke seg med litt tall. Gjennom året blir denne daglige lunsjturen 62 700 trappetrinn, 22 500 høydemeter og 360 kilometer. Det er fin hverdagstrim det!

Siden jeg bestemte meg for å sykle Birken i 2005 har det blitt mye sykling, som trening og kos. Gjennom året blir det en god del mil. Jeg er blitt meget glad i sykkelen, selv om den også har gitt meg noen smeller etter noen bråstopp (dette er en historie for seg selv). Lar imidlertid ikke dette stoppe meg. Ser på sykkelen som en super og skånsom måte og forflytte meg, samt trene på.
Med bopel i Norges flotteste by og kanskje den mest naturskjønne regionen i landet er jeg meget glad i naturen. Helt fra de ytterste nakne skjær til de spisseste tinder.

Rekreasjonen får jeg på en rusletur i fjæra eller på en topptur. Fjelltopper er det rikelig av på Sunnmøre og mange av de er besøkt, men mange står fortsatt på ønskelisten.

For meg er ikke det å være best viktigst, men å ta vare på helsa mi. Styrke og kondisjon er ferskvare, men en ferskvare du ikke får kjøpt på butikken.

Jeg er en friluftsmann og velger å gjennomføre de fleste treninger ute. 1 time trening utgir meg mye mer en den samme timen inne. Dørstokkmila kan være både høy og lang når sørvesten pisker rundt husveggene, men aldri er det så godt å komme hjem etter trening som da!


Sykle til jobben er ikke det viktigste for meg, da jeg likevel er mye i aktivitet. Synes det imidlertid er et flott tiltak og blir gjerne med for det sosiale og at vi i fellesskap kan nå et mål! Og få vi flere i aktivitet er det bare supert.

Ukens jobbsyklist - Kjetil Lorentzen

Fra Tynset kommune, har blitt ivrig jobbsyklist etter påmelding til trippel-Birken helt uten skiferdigheter, løpeerfaring og minimalt med sykling.


Illustrasjonsfoto

«Hva er det du sier? Har jeg vunnet en sykkelcomputer..?? Så artig».

Syklingen for meg startet ved at to kollegaer og jeg satt på møterommet og leste at påmelding til Birken hadde begynt. Jeg hadde da en uttalelse om at «alle klarer å gjennomføre Birken». «Det sitter først og fremst i hodet», hevdet jeg. Samtalen utviklet seg mer etter hvert som flere kollegaer «koblet seg på». Utfordringen lot heller ikke vente på seg, og 15 minutter senere, var tre eplekjekke menn påmeldt. Undertegnede helt uten skiferdigheter, løpeerfaring og minimalt med sykling.

Alvoret begynte å synke inn etter påmeldingen, da det faktisk er ganske langt over «fjellet». Da startet min debut for å gjøre reisen så behagelig som mulig. Dermed kom også Sykle til jobben – aksjonen som en kjærkommen motivasjonspakke. Jeg elsker tekniske «duppeditter», så nå jeg kunne loggføre all syklingen på Endomondo og i tillegg følge med andre kollegaer, var det helt klart en ekstra motivasjon. Jeg kunne kjenne et barnslig konkurranseinstinkt våkne til liv. Dermed ble det en del sykling utenom jobb også. I dag er sykling bare moro. Bilen har nesten ikke vært i bruk siden kampanjen startet. Jeg har skaffet meg ny sykkel, som gjør sykling enda morsommere. I tillegg har jeg lagt igjen 7 unødvendige kg langs veiene i Nord – Østerdalen.

Hvordan har jeg klart dette? For min del har det vært viktig å ha noe å trene mot/ sette seg et mål og ikke minst gjøre en forpliktende avtale med kollegaer. Da er det ikke like lett å skulke unna når været er dårlig.


Min målsetting - Kari Øverby

Deltar på sjette året, med ny rekord i år!Så flott å være blant de heldige som vant premie!

Det er 6. året jeg har vært med å arrangere syklet til jobben for min bedrift. I år har vi hatt rekorddeltakelse på 75 deltakere.
Jeg har fått mange tilbakemeldinger på at aksjonen er en motivasjon for å holde seg i aktivitet.
Selv blir det ski på meg vinterstid og sykkel i sommerhalvåret med løping innimellom pluss aerobic.
Ellers er jeg glad i fjellturer og har vært på både Kilimanjaro og Everest Base camp pluss mange fantastiske fjellturer i Norge.

Så langt i år har jeg syklet 200 mil, så får jeg se om jeg slår rekorden på 550 mill i fjor.


Teambuilding på Geilo

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 17. Jun 2015

En av lagpremiene er en teambuildingstur til Geilo Sommerpark med spennende aktiviteter levert av Geilo Holiday. Har ditt lag hatt minst tre økter i uka? Da er dere med i trekningen.Minst tre økter i uka og laget er med i trekningen!

Denne premien trekkes blant alle lag som har hatt minimum 3 økter per deltaker i snitt per uke i alle kampanjens uker. Totalt 25 økter per deltaker (minimum 2 økter i uke 17 og 25, og minimum 3 økter per uke i uke 18 -24).

Lørdag 20. juni åpner sommerparken «dørene» igjen for denne sommer og høstsesongen og holder åpent hver dag fra kl 11-16 i perioden 20. juni – 16. august, samt hver lørdag og søndag utover det og hver dag i høstferien.

Geilo Sommerpark er et aktivitetstilbud for hele familien, med klatrepark og downhill for både voksne og barn, utleie av terrengsykler, Sommerheis som tar deg med til Nasjonalparkutsikten, en Lek & Aktivitetsarena med morsomme spill, lekepark og trampoline og åpen sommerkafè.

Sommer som vinter

Geilo på sommeren er et like vakkert eventyr som på vinteren. Varme lange dager kan være tilfelle, men alltid godt å ha med ullgenseren på lur. Er du på jakt etter en aktivitetsferie er Geilo midt i blinken. Vandring, sykling, stølsbesøk, bading i fjellvann (og i innendørsbasseng på kalde dager), SPA & Velvære i tillegg til morsomme aktiviteter i Geilo Sommerpark venter deg her.Geilo Holiday er en total leverandør av opplevelser på Geilo, og tilbyr overnatting i hytter, hotell, camping og ferieleiligheter i tillegg til aktiviteter. Book ditt opphold på Geilo på www.geiloholiday.no og få 15 % rabatt på Høydepark og terrengsykkel leie i sommer. Les mer om vår sommerkampanje på www.geiloholiday.no/kampanjer/sommerkampanje.


Velkommen til Geilo i sommer!Vil du sykle en tur med Abid Raja?

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 16. Jun 2015

Har du lyst til å bli med meg på sykkeltur? Jeg kommer nemlig til din kommune, da jeg tester sykkelveiene i Norge fra Lindenes i sør til Nordkapp i nord. Det er langt. Veldig langt. Derfor hadde det vært til veldig stor hjelp for meg om du hadde kommet, og syklet 500 meter med meg, eventuelt 5 eller 50km.
Helt opp til deg hvor lenge du vil henge på. Ta med barna og ektefellen, eller alle kollegaene på kontoret. Kan vi ikke sammen sykle ett lite strekk, for å vise at sykkel ikke bare en miljøvennlig og folkehelsevennlig, men først og fremst innmari gøy. Og så blir et lite morsomt avbrekk i sommerhverdagen. Bli med på tur da –det blir lenge til en annen stortingsmann kommer syklende fra Lindenes til Nordkapp.

Som en av ambassadørene for Friluftslivets år, ser jeg det som min store oppgave å få folk ut i naturen. Sykkel er noe vi alle har forhold til. Vi lærte selv å sykle av våre foreldre, eller vi har et fint minne om bestefar som dyttet oss bortover veien. Og vi gir dette videre til våre egne barn. Vi tenker ikke alltid over det å være i friluft, men det er utelukkende positive sider med å bevege seg. Frisk luft, bevegelighet, sykkel, ikke bare er det bare bra for den fysiske helsen, men jeg liker å kalle det antidepressiva på grønn resept. Naturen er gratis å nyte, og på sykkel får man store opplevelser påkorte minutter. Man kan sykle ganske langt bare på noen få timer, selv om man er bare på kosetur.

Sykkelsporten har vokst veldig de siste årene, veldig takket være Alexander Kristoff, Knut Asle Arvesen, Tor Hushovd, Anita Valen, Dag-Otto Lauritzen og mange andre norske sykkelprofiler vi er så stolte av. Dette har gjort at vi ser flere og flere en racere-sykkelsetet enn før.

Prosjektet er støttet av Norges sykkelforbund, Friluftlivets år, Sykle til jobben aksjonen, og jeg er sikker mine alle 168 øvrige kollegaer på stortinget også støtter meg i dette. Jeg håper på å treffe deg, høre din lokale sykkelhistorie og utfordring, og få dine konstruktive forslag til hva vi politikere kan gjøre bedre. Får du med Ordføreren i din kommune til Rådhuset iført ordførerkjedet for å vinke oss avsted, eller til å bli med et stykke på sykkel? Vi er så mye uenige gjennom hele året politisk; kan vi ikke om å ha det gøy være sykkelpolitisk enige?

For vi trenger et felles løft for sykkel i Norge. Barn og voksne skal være trygge på veien når de sykler til skole, jobb, kulturtilbud, idrettskamper og venner. Det er derfor stortinget har etablert en støtteordning for kommuner som satser på sykkel. Det er også derfor et flertall på stortinget har støttet Venstre og meg i å legge bedre til rette for el-sykkel og tillate flere og billigere sykkelvegløsninger.

Mer sykkel gir også bedre luft og mindre støy. Som en tommelfingerregel kan man si at en person sparer miljøet for 300 kilo CO2 i året om en lar bilen stå og sykler 5 kilometer til jobb hver dag.
Jeg håper jeg møter deg på vegen når jeg sykler gjennom din kommune. Jeg gleder meg.

Les mer om Abid Raja og når han sykler forbi eller sammen med deg: http://www.venstre.no/lokal/andre/abidsykler/

1 Kommentar

En motivator uten sidestykke

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 16. Jun 2015

- Vår kontorlærling på 19 år har sikret enormt engasjement og super gjennomføring av Sykle til jobben-aksjonen. På rådhuset der han jobber har man måttet ha god grunn for å ikke delta, når han har vært rundt å personlig invitert samtlige, forteller en imponert kollega.
Elisabeth Groven fra Sola kommune ønsker å løfte frem en kollega som har gjort en super innsats for sine kollegers trivsel, form og hverdagsglede. Hun skriver:

Vi i HMS-avdelingen hadde en mann nede i vår og innså at vi ikke hadde kapasitet til å koordinere Sykle til jobben-kampanjen. Men så kom vi på en genial ide om å engasjere kontorlærlingen vår på 19 år. Og snakk om å finne rett mann til jobben!!!!

Trykket plakater, skaffet premier, inviterte alle


Da han fikk oppdraget hoppet han i det med brask og bram. Han fikk trykket opp plakater og kommunisert ut om kampanjen på rekordtid. Han syklet rundt til virksomhetene for å dele ut plakatene slik at de fikk henge på et egnet sted. For å skaffe premier var han rundt i Sola sentrum og fikk ordnet fine premier til vår interne konkurranse. Han fikk også i stand en handledag hos en av våre sportsbutikker med godt rabatterte priser på sykkel/el-sykkel, forteller Elisabeth.

På rådhuset der han jobber har man måttet ha god grunn for å ikke delta, når han har vært rundt å personlig invitert samtlige.

Ivrig syklist med smittende engasjement


Og han er en IVRIG syklist selv. Han har som mål på seg å slå noen av sine tidligere lærere som er svært aktive syklister. Dette er ganske imponerende når han selv bare har vært hobbysyklist.

Selv kunne han ikke vente til den 21.april , og brukte tiden før kampanjen til å gjøre research på hvilke løyper som var lange nok og var mest effektive å sykle.

Moren eier en el-sykkel, og denne tror jeg og er i bruk etter harde økter for å cashe inn ytterligere km. Vi har vært litt bekymret for han om han har blitt overtrent i denne perioden. Men det ser ikke slik ut. Vi har oppfordret han til å delta i ritt, men det vil han ikke begi seg ut på enda. Selv om vi tror han hadde gjort det godt.Vi trenger flere som han i arbeidslivet


I Sola kommune har vi vært kjempeheldig med å finne rett person til Sykle til jobben i år.

Et slikt engasjement fra en ungdom er ikke hverdagskost, og bør opp i lyset. Vi trenger slike som han i arbeidslivet.

Og hva sier Bjarne selv? Vel, han skriver:


Nå har det snart gått 60 dager siden aksjonen startet å jeg gleder meg helt sinnsykt til neste år. Da skal jeg gruse min egen pers som i år blir rundt 250 mil kunne vært mer siden vi bygger på huset ikke alltid man rekker å skyve inn en trening økt da. Men jeg er stolt av å jobbe i en av de sprekeste kommunen i Rogaland med 140 påmeldte veldig bra gjennomført av mine spreke kollegaer. Også vil jeg bare legge til at den el-sykkel som blir nevnt har jeg ikke benyttet meg av. Jeg eier selv en landevei sykkel som blir brukt mye mer av meg selvfølgelig.

Vi fra Sykle til jobben-teamet gir en stor applaus til Bjarne og resten av gjengen i Sola kommune! :)

1 Kommentar

Syklet i sprutregn til Idrettstinget

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 12. Jun 2015

Syv ansatte i Norges idrettsforbund tok sykkelen fatt og syklet like godt til Idrettstinget i Trondheim. Men det var ikke «E6 – den strakaste vei`n» som den glade sykkelgjengen tok.
Tirsdag 2. juni gikk starten på Bjorli togstasjon med de første 50 km ned Romsdalen forbi Trollveggen til Åndalsnes. 2. etappe på 150 km gikk fra Åndalsnes, forbi Molde, videre ut på Atlanterhavsveien og inn til Flatøy utenfor Kristiansund, mens de 200 siste km gikk fra Kristiansund til Trondheim. Torsdag kveld 4. juni ankom en sliten, regnvåt men fornøyd sykkelgjeng Trondheim kl 22.15.

Til tross for at 37 av 40 mil ble syklet i sprutende regnvær klarte vi å holde teamstemningen på topp. Det største problemet underveis var iskaldt regnvann rett ned i sykkelskoene, og vi ble ikke mindre kalde på fingrene. Derfor var det ekstremt godt å komme frem til en oppvarmet hytte på Flatøy hvor vi fikk en etterlengtet varm dusj, en kald forfriskning og Bacalao, samt en god natt søvn.

Regn er regn – men motvind er noe ingen liker når man sykler. Derfor var det ekstra gledelig at den kraftige vinden, som føltes som orkan styrke enkelte ganger, kom bakfra. Det føltes nærmest som en hjelpende hånd i oppoverbakkene.

Siste etappe ble kanskje litt lenger enn de fleste satte pris på. Og bedre ble det ikke da vi ble overrasket over hvor langdryg fjellovergangen fra Krokstadøra til Orkanger var. Men vi bet tenna sammen, kom oss helskinnet over, og kunne begi oss ut på sjarmøretappen inn til Trondheim.

Turen gikk kjempefint, men de aller fleste slet litt med støle rumper i dagene etter. Ingen av oss sykler spesielt mye, men glad i sykling er vi!
I fjor syklet gjengen fra Haugastøl til Bergen og tilbakela 230 km. Neste år er NIFs ledermøte på Fornebu, men allerede nå planlegger de en litt lengre rute…
De som syklet var, Per Tøien, kommunikasjonssjef, Knut Songve, org.sjef i Hordaland idrettskrets, Tore Øderud Aasen, rådgiver Idrett for funksjonshemmede, Bjørn Omar Evju, leder av internasjonal avdeling, Lind Gustafsdottir, konsulent internasjonalt utviklingssamarbeid, Vigdis Brekkan, designer og Geir Owe Fredheim, informasjonsrådgiver.
Uke 7 av 9: Her er ukens vinnere

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 10. Jun 2015

Da var ukens vinnere trukket! Les om Ragnar som kom i gang igjen med Sykle til jobben-aksjonen og Thea som hadde 23 økter i forrige uke (17 flere enn sin målsetting). Supermosjonisten Hege sikrer seg 5 økter om dagen ved å sykle til og fra jobben og gå tre turer med bikkja, og ukens jobbsyklist Aud Iren sykler fast sin ene kilometer til jobb. Det er bare å la seg inspirere av ukens sporty vinnere!

Ukens jobbsyklist - Aud Iren Løvaas

Aud Iren har under 1 km til jobb og sykler fast til jobben.
- Oj så gøy!! Så morsomt å vinne, tusen takk! utroper en glad vinner i telefonen.
- Jeg sykler til og fra jobb. Det er enkelt og jeg bruker ikke mange minuttene. Ellers liker jeg å være aktiv og trene. Har en Alaskan malamute på snart 1 år som liker å være med på tur. Så det blir mange turer i skog og fjell, sommer som vinter.

Aud Iren har syklet mer enn 4 ganger til/fra jobb og loggført under ★ Sykle til jobben, og var dermed med i trekningen. Hun vinner en Polar sykkelcomputer V650 til en verdi av 2799,-

Mine 30 - Ragnar Kalland

Ragnar kom i gang igjen med trening ved å sykle til jobben.
- Veldig hyggelig å motta en telefon på slutten av arbeidsdagen og få høre at en har vunnet, takk til dere og takk til mine kolleger som fikk meg med!

- Etter å ha kjørt bil og ventet i trafikken alt for lenge den korte vegen til jobb, var det på tide at jeg begynte å komme meg i form ved å sykle til jobb. I tillegg til å sykle til jobb har jeg begynt å gå turer i marka og i fjellet. Prøver å få til en tur daglig.
Jeg hadde lenge tenkt å komme i gang med styrketrening igjen, dette har hjulpet meg med det. Nå forsøker jeg å få presset inn tre økter i uka, med god hjelp fra en kollega av meg.

- Merker det nå på kroppen at hverdagen er lettere, og motivasjonen til å gjøre mer er større. Fokuset fremover er å fortsette i den samme trenden og glede seg over resultatene både fysisk og mentalt.

Premien trekkes blant de som beveger seg minst 30 min om dagen. Premien er et helgeopphold på valgfritt Scandichotell med en gjest på et dobbeltrom. Vi trekker et helgeopphold hver uke. Grattis til Ragnar med premien!

Ukens mosjonist - Hege Salvesen Blix

Hege får fem økter hver dag ved å gå tur med bikkja og sykle frem og tilbake til jobben.


Jeg bruker sykkelen hver dag til jobb – ca 10 km hver vei og går tur med hunden 3 ganger om dagen. Så i uke-hverdagen har jeg 5 økter med fysisk aktivitet. I helgene blir det lange turer i skog og mark med hunden. Jeg føler egentlig ikke at jeg trener og det er ikke alltid så intensivt. Syklingen blir transportetapper, men samtidig er det jo «gratis» trening. Turene med hunden er heller ikke så intensive, men veldig bra for sjela. Fordi jeg liker å være fysisk aktiv ute i naturen – blir det både mange timer, mange økter og mange km i løpet av uken. I helgene blir det lengre turen i skog og mark – på ski eller på beina. Det er vel heller slik at om jeg en dag ikke er i aktivitet føler jeg at noe mangler.

Hege har vært i aktivitet minst 90 minutter hver dag foregående uke og vinner en pulsklokke av typen Polar M400. Gratulerer så mye med formen og klokka! :)

Min målsetting - Thea Engseth

Thea hadde mål om seks økter, men gjennomførte 23 forrige uke.

- 6 økter er minimum i mitt tilfelle, klarer ikke sitte rolig en kveld, hehe.- Overraskende, men fantastisk artig å vinne! Jeg har jo et ganske sultent konkuransseinstinkt, men trodde aldri jeg skulle ha sånn flaks å vinne noe sånt :D

- For å holde meg i form så har jeg først og fremst gode treningskamerater, men i tillegg til det et veldig flott treningssenter hvor miljøet er fantastisk og omgivelsene fristende til å bedrive en jevn og kontinuerlig trening. Jeg har store langsiktig mål, som jeg har delt opp i flere delmål underveis. Det gir meg motivasjon, for da ser jeg progresjon både med tanke på styrke, utholdenhet og fordeling av krefter under både trening og i hverdagen. Ved å spise rent klarer kroppen å restituere seg mellom øktene også. Viktigste for meg er ikke synlige resultater, men det å mestre og nå mål, vinne over meg selv og stadig bli bedre! "If you're still breathing, you can keep going".

- Lagets målsetting er først og fremst at alle skal være i aktivitet, og Sykle til jobben-kampanjen er et fantastisk hjelpemiddel! Jeg er kjempe stolt av alle deltakerne på laget! Vi har jo såklart mål om å nå alle km til Madrid, hadde vært vanvittig gøy og vært med i trekningen om tur. Dessuten, har vi ganske heftig konkurranseinstinkt, så hvis vi ser de andre lagene i bedriften/kommunen tar oss igjen, tar det ikke lang tid før vi er ute og trimmer!
En kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre litt! Gode alene, best sammen :)Aktivitet forrige uke

Mandag: 1,5 t dressur på hesten Emil
1,5 t skogstur med hesten Engvira, ulendt terreng
45 min crossfit (Sprint, skulderpress, burpees, boxjumps, pullups og roing)

Tirsdag: 2 t 20 min styrketrening; bein. Knebøy, sumomark, legcurl, bulgarskutfall, gående utfall, tåhev, skuldre og trapz

Onsdag: 1 t 15 min styrketrening ; Markløft, kjernemuskulatur.
1 t 40 min ridetur med hesten Engvira, langtur

Torsdag: 1 t 15 min styrketrening morgen; Knebøy
1 t 55 min styrketrening kveld; Bryst, skuldre, triceps.
20 min løping: 3,5 km mølle

Fredag: 1 t 45 min styrketrening: Tung knebøy og markløft
32 min løping: 5 km mølle

Lørdag: 1 time gåtur med hest i skogen; 5 km
1 t 40 min styrketrening; Knebøy og setemuskulatur
30 min løpetur; 5,2 km

Søndag: 50 minutt rolig joggetur med hest (løp begge to); 8 km
2 t 10 min styrketrening; Knebøy, markløft, skuldre og rygg
1 t 10 min ridning barbak

Forrige uke ble det en del alternativ trening (joggetur med hesten, vandring i myr osv). Planen fremover er fokus på styrkeløft, intervaller/langkjøring løp. Jeg kommer garantert til å fortsette å holde aktivitetsnivået oppe, da jeg virkelig brenner for både styrketrening, dressurriding og løpe/sykle. 6 økter er minimum i mitt tilfelle, klarer ikke sitte rolig en kveld, hehe.
Thea fylte ut sine mål på Min side, nådde dem, og var dermed med i trekningen av en t-skjorte og en "goodiebag". Heder til Thea som virkelig står på for seg selv og laget!
Trøste og bære, Økotrim, Fram og tilbake, Babes on blades og Snublefot.

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 2. Jun 2015

Det er en kreativ gjeng fra Cappelen Damm som deltar i Sykle til jobben. Fjorårets vinnere har satset hardnakket i år igjen. De har fått med godt over halvparten av alle ansatte, og sprer god stemning på e-post, sms, instagram via #forlagiform, på kontoret og der de ellers måtte befinne seg.

Forlaget i form har hengt opp en stor plakat med destinasjonen Madrid og flytter hvert lag nærmere underveis i aksjonen.

#Forlagiform henger opp oppdaterte plakater hver ukeSå hvordan ligger de an i konkurransen?

To lag kiver om teten:
Mens andre lag må bruke innspurten i aksjonen godt for å bli med i trekningen.En rekke kreative lagnavn har sitt utspring fra denne bedriften
________________________
Et eksempel på en intern oppmuntringsmail i Cappelen Damm.

Hei alle spreke kolleger,

Oversiktene våre, i gangen og kantinen, er nå oppdatert og det er bare å gratulere laget En kule er raskere som første lag til Madrid. Dere er nå med i trekningen om hovedpremien fra Bedriftsidrettsforbundet; tur til Madrid for hele laget.

Anders, Tomas, Joachim, Kjersti og Hege satte avgårde i et voldsomt tempo og har holdt høy fart hele veien. Imponerende innsats!

Siden kampanjen Sykle til jobben-mer enn bare sykkel startet 21. april, er formen blitt bedre og det gjelder nå å bryte ned de resterende milene i delmål, samle troppene, backe up hverandre og komme seg til København, Brussel, Paris eller helt til Madrid.

Twisted blisters har også som mål å rekke helt fram før 19. juni og hvis de fem på laget De usynlige tilbakelegger en drøy mil pr. dag, kan vi heie dem inn til stor jubel.

Fumlegængerne, De rullende redaktører og Sørlandsekspressen har absolutt mulighet til å ta et skippertak og rekke fram, litt svette i luggen kanskje, men sprekere enn noen gang.

Uansett hvor mange kilometer og timer vi summerer, nedlegges det en imponerende innsats i våre 32 lag blant 155 deltagere, og fortsatt har vi tre uker igjen før vi setter sluttstrek, tøyer ut og er klare for sommer og sol.

Husk å ta bilder og legg dem ut på Instagram #forlagiform. For øvrig trenger #forlagiform flere følgere, så neste gang du er på Instagram, søk opp forlagiform og klikk «følg»
Lykke til og stå på videre!

MVH
Bente, Bente, Carine, Marianne, Odd Karsten og Marit

___________

Takk til alle i Cappelen Damm som trår til og viser at de virkelig er et #forlagiform! :)

1 Kommentar

Ny uke, nye muligheter for å vinne!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 2. Jun 2015

Ukens vinnere: En har droppet bilen og sykler i stedet. En annen kom i form ved hjelp av håndsykkel. En tredje går sin ene kilometer til jobben og en fjerde holder seg i form ved hjelp av fotballen! Takk til ukens aktive vinnere med masse pågangsmot :)

Ukens jobbsyklist - Unni Havstein

Unni har ikke bil og sykler overalt!


Unni er psykiatrisk hjelpepleier og jobber med demente. Hun stortrives på det flotte Kamfjord-hjemmet i Sandefjord. Hun skriver:

HURRA..HURRA....nå ble jeg kjempegla :-D
Det er helt utrolig å bli plukket ut blandt 27000 mennesker !!
Denne computeren har jeg virkelig ønsket meg !!!!

Har hatt bil hele mitt liv, men ble ufrivillig uten bil i februar i år. Den var da 22 år og orket ikke mer.
Men har oppdaget at det går veldig bra å sykle. Har ikke umiddelbare planer om å kjøpe bil.
Nå har jeg et STORT ønske om kjempegode piggdekk til vinteren.:-D
Holder på å bygge meg opp mentalt nå til å utvide grensene enda mer, hehe.

* Det utenkelige er ikke så vanskelig som man tror *.

Bare å starte med korte distanser, så går resten av seg selv. Det sitter mellom ørene.
Man skal bare tenke TID...og atter TID. Det tar sin tid å sykle fremfor å kjøre, men man kommer tilslutt inn i en god rutine. Det er deilig å presse grenser , og jeg bare elsker å bruke kroppen :-)
Sykling har blitt livet mitt, uten tvil !!!

Unni har syklet mer enn 4 ganger til/fra jobb og loggført under ★ Sykle til jobben, og var dermed med i trekningen. Hun vinner en Polar sykkelcomputer V650 til en verdi av 2799,-


Mine 30 - Kristoffer Abrahamsen

Kristoffer bor i Fauske og har kommet seg i form med sykkelen!Han skriver:
Det var veldig overraskende telefon og få (mens jeg syklet), jeg vinner sjeldent så det var morro Smilefjes

Jeg sitter i rullestol og har håndsykkel som jeg benytter meg av når det er vær til det på sommeren. Om vinteren har jeg en håndsykkel som man fester fast på bortplaten. Den har jeg brukt aktivt nå siste 7-8 månder med intervalltrening.

Jeg hadde slurvet med treningen de siste årene og bestemte meg for å komme meg i bedre form. Som sagt så gjort, nå trener jeg 4-6 ganger i uken. Sykling ute med håndsykkel, styrketrening og intervalltrening med håndsykkel innendørs. Formen er på god vei tilbake Smilefjes

En kollega av meg i Statens vegvesen fikk meg til å melde meg på Sykle til jobben så jeg får takke han. Han heter Anders Hansen og vi jobber sammen i svartjeneste for trafikant og kjøretøy underlagt vegdirektoratet avdeling Fauske (TK tjenester der av lagnavn TEKÅ) Smilefjes Sykle til jobben er et bra tiltak som gjør det moro å komme seg i aktivitet SmilefjesPremien trekkes blant de som beveger seg minst 30 min om dagen. Premien er et helgeopphold på valgfritt Scandichotell med en gjest på et dobbeltrom. Vi trekker et helgeopphold hver uke.


Når egne mål - Mona Låte

Mona har mål om 4 økter i uka og nådde målet forrige uke!Hun skriver:
Tusen takk, så hyggelig å bli trukket ut som vinner!
Målsetningen min om minst 4 økter i uka er nok ikke så ambisiøs, men den er ganske realistisk i en travel hverdag. Jeg har kun 1 km til jobb så det å gå/sykle til jobb er en selvfølgelighet hele året, men det blir ikke mye trening av det. Jeg prøver derfor å komme meg på trening (treningssenter) 2-3 ganger til i løpet av uka, og om det ikke blir tid til trening så legger jeg inn en del hverdagsaktivitet som å la bilen stå på korte turer og å gå tur mens ungene er på trening.
Det er helt klart et konkurranseelement i å registrere seg på sykle til jobben som også medfører økt aktivitet. Min målsetningen er å gjøre det så godt som mulig innad på arbeidsplassen, og gjerne knuse målet om minst 4 økter hver uke.


Mona fylte ut sine mål på Min side, nådde dem, og var dermed med i trekningen av en t-skjorte og en "goodiebag". Heder til Mona som nådde målene sine!

Ukens mosjonist - Atle Olsvik

Atle bor i Farsund: Går tur, trener yoga, spiller fotball og trener styrke!Han skriver:
Kjempegøy å vinne en så flott premie. Bruker til vanlig en Polar Loop aktivitetsmåler, men Polar M400 kommer til å bli flittig brukt.

Som lab.ingeniør på Alcoa Lista i Farsund blir det mye innetid på jobb, og mange timer på kontoret med PC. Så jeg synes det er viktig å være i aktivitet for å holde
meg i form og forhindre rygg- og muskulære problemer.

Jeg går mye på tur sammen med kone og hund når vi får tid til det. Ellers er det fotballkvelden sammen med gutta som er ukens høydepunkt, skal mye til for å droppe den! Har i det siste også startet med fotballøkt enkelte dager i lunsjen, dette gir et ekstra kick og jeg føler meg mer energisk etter en runde på det flotte nye kunstgresset i Alcoa parken. Fotball er også sentralt ellers i hverdagen, da jeg er med som fotballtrener for minste gutt som spiller på Farsund G13.

Styrketrening i form av sirkeltrening er en del av ukens program, en til to ganger i uken blir det plass til dette. Og en yogatime sent søndag kveld er en flott avslutning på uken, slik at en får
strukket godt ut og føler seg avslappet før en ny uke starter.

Sykle til jobben-aksjonen sammen med GCC skritt teller konkurranse som pågår er veldig stimulerende til å ta en ekstra tur eller en aktivitet, og bidrar til å holde motivasjonen oppe.
Så jeg gleder meg masse til å ta i bruk den nye pulsklokken. Dette går jo bare oppover :)
Atle har vært i aktivitet minst 90 minutter hver dag foregående uke og vinner en pulsklokke av typen Polar M400. Gratulerer!Endelig aktiv igjen!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 27. Mai 2015

Alexandra Reksten er med på Sykle til jobben-aksjonen, men det er absolutt ingen selvfølge. Etter en prolapsoperasjon ble sykling og aktivitet mulig igjen.
Alexandra Reksten skriver:

9.februar 2015

Jeg befinner meg på nevrokirurgisk avdeling på Haukeland universitetssykehus. Noen har funnet frem en stol til meg, siden det er åpenbart at jeg ikke har det greit med å stå. Jeg er til innleggelse for prolapsoperasjon, et inngrep som er rutinejobb for kirurgen, men som skal endre livet mitt slik det har vært de siste to årene til det bedre med 100%.


11.mai 2015

Jeg er i min 6. uke der jeg har syklet daglig til jobb. Tiden de 18 kilometerne en vei tar meg er redusert med 10 minutter. Det å være i stand til å jobbe fullt igjen og sykle til jobb på denne måten kjennes fantastisk. Etter at helsevesenet har brukt ressurser på å «fikse» meg, så skylder jeg å ta vare på helsen ved å være i aktivitet tilbake.

Som hundefører i Norske redningshunder har det vært veldig viktig for meg å komme meg i god form igjen slik at jeg kan bidra på redningsaksjoner med redningshunden min Gia. I tillegg er det herlig å ta med barn og hund på sykkeltur og bringe gleden over aktivitet videre til de som er bittelitt yngre.
Jeg er en av de heldige bergenserne som har en god trygg sykkeltrase. Jeg sykler «Fanaruten» mellom arbeidsplassen min på Haukeland sykehus og Fana kirke, og mesteparten av traseen er veldig godt tilrettelagt.

Det å bruke sykkel til jobb gir meg treningseffekt på 1,5 time daglig, men jeg bruker netto kun en halvtimen av familie tiden, siden alternativet med bil, parkering og spasering fra parkeringplass også tar sin tid. Målet mitt nå er å se om jeg klarer å sykle hele året, jeg har aldri forsøkt å sykle på snø og is, men er innstilt på å forsøke gjennom vinteren som kommer ETTER en lang flott sommer.

2 Kommentarer

Ukens vinnere: El-sykler seg fra a til b

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 27. Mai 2015

Hver uke trekker vi minst fire vinnere. Denne uken kan du lese om fire ulike måter å holde seg i form - en hundelufter, en el-syklist, en helårs jobbsyklist, og en som kom i gang igjen med Sykle til jobben-aksjonen.

Her er ukens vinnere:

Ukens jobbsyklist - Janne Larsen

Individuell deltaker fra Porsgrunn som sparer tid på å sykle til jobben sine 8 km.- Oi, tusen takk!! Kjempeartig!! Jeg har ikke for vane å vinne noe, dette var veldig morsomt!

- Jeg har ikke vært like flink alltid til å trene. Samboeren min, Jørn, introduserte meg for terrengsykling, da jeg traff han for 7 år siden. Det var kjempemorsomt og jeg deltok i en del terrengritt. Etter at vi fikk en liten gutt for to år siden, har det blitt altfor lite trening. Det var da de på jobben begynte å prate om Sykle til jobben at konkurranseinstinktet (som jeg har litt i overkant mye av), våknet ordentlig til livet igjen.

- Nå sykler jeg hver dag til og fra jobben, jeg slipper å stå i bilkø, jeg bruker like lang tid som bussen, de 8 km inn til byen og jeg får gratis trim på kjøpet. Det ble så morsomt å følge med på registreringene, at det utviklet seg fort til ekstra runde før og etter jobben. Sykle til jobben har virkelig inspirert meg til å komme skikkelig i gang igjen,- første sykkelritt jeg skal delte i denne sesongen, er kanalrittet (Dalen til Lunde), førstkommende lørdag.

- Stor takk til Sykle til jobben som har fått meg i gang igjen!!!

Janne har syklet mer enn 4 ganger til/fra jobb og loggført under ★ Sykle til jobben, og var dermed med i trekningen. Hun vinner en Polar sykkelcomputer V650 til en verdi av 2799,-

Nådde egen målsetting - Hermann Bruun

Bosatt i Oslo, jobber i Vegdirektoratet, sykler til jobben hele året.Hermann satte seg et mål om 10 aktivitetsøkter i uka, og nådde 19 i forrige uke.

- Målsettingen er nok høyere enn 10 økter i uka. Målsettingen i Sykle til jobben er at laget vinner lagkonkurransen i Vegdirektoratet.

Hermann sykler stort sett hele året sine drøye 4 km til jobb:

- Moro å vinne premie! Jeg trener stort sett hver dag, sykler til jobb hele året. Utenom sykle til jobben blir det stort sett korteste vei som er litt over 4 km, men i Sykle til jobben blir det lange omveier opp til 23 km er vanlig og om jeg ikke skal løpe etterpå blir det kanskje 40 km. Er også med på turorientering og mosjonsløp og gjerne motbakkeløp som Stoltzekleiven Opp.

Hermann fylte ut sine mål på Min side, nådde dem, og var dermed med i trekningen av en t-skjorte og en "goodiebag". Heder til Hermann som nådde målene sine!

Mine 30 - Thorhild Fjeld

På lag i Kvinesdal kommune med laget The Homesykepleie. Går tur med Schæferen sin for å sikre seg sine daglige 30 minutter med aktivitet.


Foto: Illustrasjonsfoto

- Jeg går jo tur kver einaste dag. Jeg er jo aktiv i jobben, det er jo ganske fysisk i jobben. Også har jeg jo gått på noen dansekurs.

- Nå har jeg gått over to timer i dag. Jeg går 11 km hver eneste dag – minst. Det er bare oppover og oppover. Sjelden jeg går mindre en halvanna time. Jeg gjør det omtrent alltid fordi jeg har en Schäfer som må luftes.

- De unge på jobben ville ha meg med, og jeg ville egentlig ikke, men så maste de så da ble jeg ble likevel! Vi er 15 stykker på jobben som er med, og det er hyggelig.

Premien trekkes blant de som beveger seg minst 30 min om dagen. Premien er et helgeopphold på valgfritt Scandichotell med en gjest på et dobbeltrom. Vi trekker et helgeopphold hver uke.

Ukens mosjonist - Anne Margrethe Abildgaard

Bosatt i Kristiansand, og bruker el-sykkel! Hun loggfører mer enn to timer el-sykling om dagen.


Illustrasjonsfoto: William Kristiansen

Anne Margrethe loggfører både salaktivitet, styrketrening og "aktiv til jobben", men det kan virke som det er el-sykling som er en hennes primærkilde til aktivitet. I helgene går hun også litt tur.

Det har ikke lykkes Sykle til jobben-aksjonen å komme i kontakt med deltakeren i tide for nyhetsbrevet for å få en kommentar til premien. I stedet for bruker vi muligheten til å heie på el-syklistene!

Visste du at en el-sykkel gjør det moro å sykle i motbakker og at den fungerer som et godt alternativ til bil? Her finner du uavhengig informasjon om el-sykler, sykkelkart og filmer. Du kan også bestille prøvekjøring for en uke via provekjore.no - velg tidspunkt og butikk og få din egen el-sykkelopplevelse.

Anne Margrethe har vært i aktivitet minst 90 minutter hver dag foregående uke og vinner en pulsklokke av typen Polar M400. Gratulerer!

Takk til alle vinnerne for at dere er med! Flere vinnere neste uke!Konkurranse i Øygarden

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 26. Mai 2015

Kjenner du noen som bor eller jobber i Øygarden? Kunne det friste med en pulsklokke av typen Polar M400? Bli med i aksjonen og ha mulighet til å stikke avgårde med en pulsklokke.

Vi er i gang, men det er fortsatt mulig å være med.

Bli med i aksjonen, det er nemlig gratis for folk i Øygarden kommune å delta! Melder du deg på nå er du med i trekningen av en pulsklokke. De som melder seg på innen 5.juni kan vinne.

Premien trekkes 5.juni og blir annonsert på Facebook.

Les mer om aksjonen i Øygarden her: http://www.vestnytt.no/aktuelt/Kommunefolk-i-aksjo...


Frå Skjergardsrittet 25. mai med politikare i kommunen.Spinning fredag morgon er med rådmann og ordførar i kommunen.


Gjør det, gjør det, gjennomfør det!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 25. Mai 2015

Mange snakker om det, men Camilla Bock (39) gjorde det og vant en avansert el-sykkel til 20.000 kroner.

Buskerudbyens ”Gjør det”-kampanjeFORNØYDE SYKKEL-ENTUSIASTER: En strålende fornøyd Camilla Bock fra Danvik i Drammen som vant elsykkel til 20.000 kroner. Sykkel-koordinator for Buskerudbyens ”Gjør det”-kampanje, Kjerstin Spångberg (bak t.v.) og Drammen kommunes sykkel-koordinator Elisabeth von Enzberg-Viker er godt fornøyde med responsen kampanjen har fått.


Camilla vant en el-sykkel:

– Jeg kommer opprinnelig fra Danmark der jeg syklet veldig mye. Etter å ha prøvd denne elsykkelen tror jeg nesten at vi må kjøpe oss enda en elsykkel, slik at mannen min og jeg kan dra på elsykkel-tur til Drammen sammen. Dette var jo bare helt fantastisk, smiler en strålende fornøyd vinner, Camilla Bock.


Tobarnsmoren, som til daglig er styrerassistent i Blåbærlyngen barnehage på Skoppum, er bosatt på Danvik i Drammen sammen med mann og to barn. 39-åringen deltok i ”Gjør det, gjør det, gjennomfør det!”-kampanjen som skal få flere i Buskerudbyen til å sykle til jobb, studiested og fritidsaktiviteter.


– Bra for helse og miljø

I Buskerudbyen varierer sykkelandelen fra kommune til kommune. Kongsberg er på topp med en sykkelandel på nesten 10 %, som sykler til jobb og/eller fritidsaktiviteter. De andre kommunene har rundt 4 %. Målet innen 2023 er 15 % for Kongsberg og å doble sykkelandelen til 8 % for de andre. I den anledning ble det lagt opp til en konkurranse der innbyggerne i Buskerudbyen som gikk inn og likte kampanjen på Facebook eller lastet opp en sykkel-selfie, kunne vinne en splitter ny elsykkel til 20.000 kroner. Og vinneren ble altså Camilla Bock fra Danvik. – Sykling er flott, både for egen helse og for miljøet, sier den glade vinneren.


Det er Buskerudbyen, med kommunene Lier, Drammen, Nedre Eiker, Øvre Eiker og Kongsberg, som i samarbeid med Buskerud fylkeskommune, Statens vegvesen, Jernbaneverket og Fylkesmannen, står bak kampanjen.

Vellykket kampanje

– Responsen har vært over all forventning med hele 1.750 deltakere i konkurransen. I tillegg hadde vi ca. 50.000 visninger i sosiale medier av sykkel-filmer med Mjøndalen-trener Vegard Hansen i hovedrollen, sier engasjert koordinator for Buskerudbyens kampanje, Kjerstin Spångberg.

Også Drammen kommunes sykkel-koordinator, Elisabeth von Enzberg-Viker er svært fornøyd med kampanjen. – Dette er med på å skape et veldig bra engasjement rundt det å sykle, i tillegg til at vi får stadig flere gode ambassadører for sykkelsaken der ute, sier von Enzberg-Viker. Hun opplyser at kommunens målinger viser at stadig flere nå bruker sykkel som fremkomstmiddel i Drammen.
GLAD VINNER: Camilla Bock fra Danvik i Drammen vant elsykkel til 20.000 kroner i ”Gjør det, gjør det, gjennomfør det!”-kampanjen.Gir bort ukens premie til en god kollega

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 20. Mai 2015

Ville din kollega gitt bort et gratis weekendopphold på et valgfritt Scandichotell? Det gjør en av ukens vinnere, nemlig! Les mer om ukens vinnere, og hva de gjør for å holde seg aktive.

Ukens jobbsyklist - Csaba Horváth

Jobber og sykler for Cellvision AS, jobber i Budapest.Csaba ble utrolig glad da vi ringte:

- I’m very happy to win! I’m so excited!!!

Han forteller at han bruker sykkelen som transportmiddel og for å holde formen:

- I ride my old timer bike every day to work, summer and winter. I was glad to hear there is a competition like this where I can participate. I started the cycle to work 2 years ago. The local transport became boring and I found the bike gives me freedom. Since I started participating in this competition I can’t stop biking! I go everywhere by bike as this keeps me fit.

I gledesrus kom en siste anmodning til de andre deltakerne fra:

- Keep moving!!

Csaba har syklet mer enn 4 ganger til/fra jobb og loggført under ★ Sykle til jobben, og var dermed med i trekningen. Han vinner en Polar sykkelcomputer V650 til en verdi av 2799,-

Mine 30 - Tone Myhre

Tone jobber i barnehage i Hell, Nord-Trøndelag. Tone gir bort sin premie til en god kollega. Makan til generøs dame!Tone elsker å gå turer i skog og mark med hundene sine. Hun er ute og går flere km før jobb hver dag. Ettermiddagene blir fylt med lengre trimturer.

Hun ble veldig glad for premien, og ønsker å gjøre sin gode kollega enda gladere. Hun "regifter" premien til Linda Nilssen som har dratt i gang Sykle til jobben-aksjonen på Tønsåsen.

Vi gratulerer dermed både vinner og ny vinner med premien :)

Premien trekkes blant de som beveger seg minst 30 min om dagen. Premien er et helgeopphold på valgfritt Scandichotell med en gjest på et dobbeltrom. Vi trekker et helgeopphold hver uke.

Ukens mosjonist - Aina Oen

Aina bor i Kopervik, Rogaland og har syklet mer enn gjennomsnittet den siste tiden!- Jeg er konkurransemenneske og har etter at jeg meldte meg på Sykle til jobben-aksjonen økt antall turer per dag.

Vi er glad for at aksjonen kan bidra til Aina får holdt seg mer aktiv.

Hun sper også på med annen aktivitet for å holde seg i form:
- Jeg har en hund som er glad i å gå tur. Jeg sykler til jobben innimellom, det er en herlig start og slutt på arbeidsdagen. Jeg sykler også turer utenom, sammen med mamma og pappa.

Aina har vært i aktivitet minst 90 minutter hver dag foregående uke og vinner en pulsklokke av typen Polar M400. Gratulerer!

Nådde sin målsetting - Trond Rasmussen

Trond er bosatt i Oslo, på lag for Avinor.


Foto: Illustrasjonsfoto.

Trond satte seg et mål om 4 økter og klarte 7 forrige uke! Han takket pent på telefonen da vi ringte:

- Morsomt å vinne, det er ikke noe som skjer så ofte. Prøver å holde meg i jevnlig aktivitet slik at formen holdes ved like. Dette gir overskudd i hverdagen!

Trond fylte ut sine mål på Min side, nådde dem, og var dermed med i trekningen av en t-skjorte og en "goodiebag". Heder til Trond som nådde målene sine!
Vinn to billetter til et av disse fantastiske rittene

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 19. Mai 2015

Du kan vinne to billetter til et ritt! Det eneste du må gjøre er å skrive til oss hvorfor du vil vinne! Vi deler ut billetter til disse rittene Nordsjørittet, Farrisrunden, Valdresrittet, Birkebeinerrittet og Hårfagrerittet.


Foto: Fra Midnattsolrittet

Delta i konkurransen her
Les mer om de ulike rittene her

Hvorfor skal akkurat du vinne rittbilletter?

Alt du trenger å gjøre er å svare på er spørsmålet over! Vi er særlig på utkikk etter de som prøver ritt for første gang, eller der en erfaren rytter tar med en fersking på ritt! Vinnerne vil bli bedt om å skrive om sin erfaring med rittet i etterkant.

Vi deler ut fire billetter til hvert av følgende ritt:


Hårfagrerittet 6.juni
Nordsjørittet 13.juni
Farrisrunden 13.juni
Valdresrittet 18.juli
Birkebeinerrittet 29.august

Les mer om de ulike rittene her

Trekningen er 29.mai.

Vinnerne vil bli bedt om å skrive om sin erfaring med rittet i etterkant.
Delta i konkurransen her.Har du vurdert å sykle ritt?

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 19. Mai 2015

For mange kan et ritt være en motivator og et hårete mål som gjør hverdagstreningen litt mer spennende. For andre er det naturopplevelsen eller det sosiale som står i sentrum. Her har vi funnet frem noen eksempler på ritt som kan være en god målsetting etter Sykle til jobben-aksjonen.

Hårfagrerittet - Kappestrid for alle

Dato: 06/06/2015
Sted: Kårstø og Aksdal i Tysvær til Haugesund.
Hårfagrerittet er et terrengsykkelritt som går på grus, asfalt og terreng fra Kårstø og Aksdal i Tysvær til kaien i sentrum av Haugesund. Du kan velge mellom to ulike distanser; 40 km og 70 km, i små kupert terreng i flott natur i Tysvær og Haugesund kommune.

Her kan alle delta, så lenge du er 17 år, har en sykkel, hjelm og en målsetning om å fullføre.

Hårfagrerittet arrangerer i tillegg et eget Barnas Hårfagreritt på søndagen (7.juni). Dette er et gratis arrangement som tar mål av seg til å bli Norges største barneritt. Her blir det servert pølser, boler, is og en fantastisk ramme for barna.

Farrisrunden - Et ekte terrengritt

Tid: 13.juni
Sted: Larvik13. juni arrangeres Farrisrunden for 20 gang. Farrisrunden er et terrengritt for aktive og mosjonister arrangert av Nanset IF. Rittet går i vakre omgivelser rundt Farrisvannet.

For å heve kvalitet og trivsel for deltakerne ble det i fjor utført endringer i de to lengste terrengpartiene. I partiene Skolapperåsen (35 km) og Kringlemyr (56 km), har mange deltakere tidligere år møtt på vått og utfordrende terreng. Ved å bruke klopper sikrer Farrisrunden gode og langvarige løsninger.

Løypetrassen er ca. 67 km lang og underlaget fordeler seg slik:
Det er også mulig å sykle Sparebank1-runden som er 19 km samt eget barneritt fra 10-16 år.

Les mer på www.farrisrunden.no

Nordsjørittet - For folk flest

Dato: Lørdag 13.juni
Sted: Jæren mellom Egersund og Sandnes
Lørdag 13 juni 2015 går Norges vakreste sykkelritt av stabelen. Arrangøren gir en unik mulighet til å oppleve Jæren mellom Egersund og Sandnes, på grus og landevei, i innlandet og langs havet.

Det er et 91 km tur-ritt i lett syklet terreng som starter i en folkefest og avsluttes i et folkehav. 500 frivillige loser nærmere 12 000 syklister fra omtrent 200 kommuner og fra mer enn 50 nasjoner trygt gjennom løypen.

Nordsjørittet er en stor naturopplevelse med heiagjenger langs løypen. Etter rittet blir det fest i Vågen med mattelter som serverer etterlengtet og deilig mat. En god prat i målområdet med nye og gamle venner. Dusjmuligheter før festen fortsetter. Gratiskonsert i målområdet. Alt lagt til rette for en flott opplevelse fra start til mål, fra tidlig til seint.

De unge og barna er også viktige for Nordsjørittet. I år arrangeres Barnas Nordsjøritt i Egersund og på Nærbø, og dette er gratis og alle premieres. Ungdomsrittet starter på Orre og flettes inn i hoved løypen og sykler inn i målområdet hvor Thor Hushovd dette året står får premieringen.

Nytt av året er Nordsjørittets eget Dameritt på 45 km som starter med stor fest i Nærbø og flettes inn hoved løypen, 500 damer stiller på startstreken i et av landets største og kjekkeste dameritt.

Parolen vår «For folk flest» stemmer, våre yngste er 2 år og de eldste er 80.

Arrangøren tilbyr pakkereiser fra Oslo og Bergen.

Oppfølger til sykkelrittet er vårt motbakkeløp Hilleknuten 1209, 22. august 2015.
Sett av også Nordsjørittet 11. juni 2016.

Vil du vite mer om Nordsjørittet, se www.nordsjorittet.no

Valdresrittet 18.juli - For hele familien!

Tid: 18.juli
Sted: VasetValdresrittet går i variert terreng i et av landets mest aktive støls-/sæterområder. Naturen skifter mellom flate vidder til bratte fjell, omkranset av friske vann og klukkende bekker. Underlaget varierer mellom gode singletrackstier og grusveier med sugende motbakker og raske utforkjøringer. Løypa er 54 km lang og har start og mål på Vaset i Vestre Slidre. Vi passer for hele familien og har traseer på 22 og 11 km, samt et miniritt. Ta med hele familien til Vaset denne helgen og nyt den flotte Valdresnaturen!

Les mer på www.valdresrittet.com

Midnattsolrittet - Sykle med den sykkelen du har

Tid: 13.juni
Sted: BodøMidnattsolrittet er et sykkelritt i Bodø og omegn og ble i sitt første år i 2009 en gedigen suksess! Hovedmålet er at alle som deltar skal få en like god opplevelse og at det sosiale skal stå i sentrum. Her kan du velge mellom fire distanser og du kan sykle med den sykkelen du har!
Stor fet etter målgang! Kom og sykle Nord-Norges største sykkelritt!

Vi har fire distanser:
 • 30 om dagen 34km. Trimritt uten tidtaking
 • VB-rittet 53km. Mosjonsritt der alle kan delta
 • SNN-rittet 98km. Kupert løype med start fra Rognan
 • Diadora Challenge 182km. Salten Rundt på sykkel!
Les mer på www.midnattsolrittet

Birkebeinerrittet - verdens største terrengsykkelritt

Tid: 29.august
Sted: Rena til Lillehammer
Birkebeinerrittet er verdens største terrengsykkelritt og arrangeres for 23. gang. Det 92 km lange, tradisjonsrike sykkelrittet foregår i vakker natur fra Rena til Lillehammer og er en stor folkefest både for deltakere og publikum langs løypa. Birkebeinerrittet har også arrangement som er tilpasset hele familien; BarneBirken, UngdomsBirken, HalvBirken, UltraBirken, FredagsBirken og det tradisjonelle Birkebeinerrittet. Her kan du bli med på en naturopplevelse av de sjeldne!


Fungerte brevet til fru Øverby?

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 18. Mai 2015

Team Maurits skrev tidligere om deres "motivasjonsmobbebrev" til en av deltakerne på laget. Her kan du lese om brevet fungerte etter hensikten når lagånden blir testet på fellestur.

Les hele brevet som ble sendt til fru Øverby.Slik gikk det når hele laget skulle på sykkeltur

En beretning fra Team Maurits, Kongsberg:

Onsdag 13. mai var det klart for Team Maurits sykkeltur fra Maurits Hansen (undervisningsbygg tilhørende Kongsberg vgs) til hytta til Anders beliggende på Raje på Skrimfjella på Kongsberg. En tur på ca 2 mil. Avstanden i lengderetningen er ikke vår største utfordring. Da er det en langt større utfordring for noen av oss å skulle forflytte våre korpulente kropper ca 400 m i vertikal retning også. Og de fleste av de høydemetrene kommer på de siste 5 km.

Vi hadde avtalt å møtes utenfor jobben kl 16.00. Vi ble bare fire stykker da Jan Erik sviktet oss til fordel for en runde på golfbanen. (Han bidrar med mange minutter den karen, men forflytter seg jo ikke så langt per minutt.) Marit, Ellen og Asbjørn var klare og ventet bare på Anders. Han kom litt forsinket. På en splitter ny sykkel! Det var tydelig at brevet som ble skrevet til fru Øverby ikke hadde virket etter hensikten. Vi var selvsagt skuffet alle sammen. Med unntak av Anders da. Dette forklarte hvorfor Anders hadde klatret opp på en 4. plass i laget.

Vi la i vei. De første 15 km gikk unna på ca 50 min. Noe vi synes er et passe tempo for personer som synes sofaen er et flott møbel. Vi tok en stopp for å lade opp til de siste 5 km. Det var litt fælt å se at eldstemann på laget, Anders, var den som tok bakkene lettest. (Han skulle aldri ha fått kjøpt seg ny sykkel!) Etter ytterligere 40 slitsomme minutter senere var vi fremme på hytta til Anders. (Vi brukte 9 minutter og 57 sekunder ned de samme 5 km.) Som straff for sin opptreden opp bakken, måtte Anders lage mat. Vi spiser rømmegrøt med risengrynsgrøt. Anders trodde han hadde kjøpt 5 en-porsjons pakker med rømmegrøt, men to av pakkene inneholdt risengrynsgrøt. Men det smakte!
Slapp stemning på sofaen

Etterpå slappet vi litt av i sofaen (det møbelet noen av oss liker veldig godt). Mens vi satt der kom fru Øverby. Vi måtte da ta opp dette med innkjøp av ny sykkel. Det viste seg da at Anders aldri hadde levert brevet hjemme! Vi burde selvsagt ha sendt det rekommandert, slik vi gjør når det er noe vi vil være sikre på elevene/foresatt har mottatt.

Kl 21.00 var vi slitne og lykkelige tilbake på Maurits Hansen. Klare for sofaen som ventet hjemme. Og nye utfordringer neste uke. Vi får se om vi ikke kan sykle hjem til Asbjørn i Hokksund en dag også. Litt lengere tur, men ikke så slitsomt.Takk til de som står bak sykle til jobben-aksjonen! De motiverer oss til å komme oss opp fra vårt ynglingsmøbel og ut i aktivitet. Og nå som Anders har begynt å true nr 3 på laget, er det bare å stå på for å holde han bak seg!Konkurranse for folk i Nittedal!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 15. Mai 2015

Bor eller jobber du i Nittedal kommune er det gratis å delta i aksjonen! Melder du deg på nå, er du med i trekningen av flotte premier. Vi er i gang, men det er fortsatt mulig å være med.

Vi trekker en pulsklokke fra Polar av typen M400 og to powerbank til telefonen.

Pulsklokken Polar M400

En helt fantastisk pulsklokke fra Polar. Vi lodder ut 1 stk i denne konkurransen.

Les mer om klokken her.

Nyttig powerbank til telefon

Trenger du å lade telefonen på farten? En powerbank løser biffen. Vi lodder ut 2 stk.
Vi trekker vinnerne 28.mai.

1 Kommentar

Motiverende erting

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 12. Mai 2015

Et lag har utpekt seg med spesielle motivasjonstiltak. Team Maurits Hansen har inkludert koner for å sette press på teammedlemmene. Les brevet de har skrevet her.
Kjære fru Øverby.

Vi i Team Maurits Hansen vil rette en stor takk til Dem. Vi ser at Deres mann, herr Anders Øverby, kjemper en ensom kamp i bunnen av lista når det gjelder intern rangering i Team Maurits Hansen. Vi er takknemlige for at den nevnte herr Anders Øverby ikke får lov til å kjøpe nytt og moderne utstyr som kunne intensivert trengingsiveren hans, og dermed truet nr 4 på lista. Ja, kanskje til og med truet nr 3 på lista med helt topp moderne utstyr.

Om Deres mann, herr Anders Øverby, skulle mase mer om å få gå til innkjøp av mer moderne utstyr, vil gi i all vennskapelighet gi Dem noen gode argumenter mot dette:

 • En gammel kropp har ikke godt av å overdrive treningen, og bør ikke ta opp kampen mot de andre i laget som tross alt er av langt yngre årgang
 • En gammel mann vil, etter hvert som hans demens blir mer og mer tydelig, ha godt av ha gammelt utstyr som minner han om ungdommens velosiped som han koste seg med
 • Et slikt innhugg i husholdningsbudsjettet vil gå ut over andre ting som Deres møblerte hjem da må klare seg uten, evt at barnebarn ikke får de unødvendig dyre lekene de krever
Andre argumenter kan fremskaffes om det er behov for det.


Med vennlig hilsen,

Øvrige deltakere i Team Maurits Hansen


Hvem er Team Maurits Hansen?

Teammedlem Asbjørn forteller:
Laget heter Team Maurits Hansen, og er oppkalt etter undervisningsstedet der vi alle jobber på Kongsberg vgs. Det er noen flere lag på jobben, men vi konkurrer ikke mot dem – bare mot hverandre. En av deltakerne er skikkelig ivrig (etter vår målestokk), vi andre er hobbymosjonister. Alle deltakere er lærere (jeg er i tillegg leder av realfagsseksjonen, og er sjefen til tre andre på laget). De fire andre sitter på samme arbeidsrom. (Der de sikkert baktaler og mobber sjefen.)

Laget ble opprettet for to år siden. Da inviterte en av deltakerne (Anders) oss opp til hytta si i juni. Passe lang sykkeltur på (20 - 25 km hver vei, men masse tunge bakker på slutten). I fjor lå laget «brakk», men i år er vi i gang igjen. Men nå har Anders invitert oss alt onsdag 13. mai. Vi må m.a.o. trene som bare f… for å komme i form til å orke sykkelturen så raskt i kampanjen.

"Motivasjonsmobbebrevet" over viser hvordan vi motiverer hverandre til å sykle mer. Ellers er det mye mobbing når vi møtes i lunsjen eller gangen. Mobbing som virker motiverende.Vi ønsker Team Maurits Hansen lykke til på sykkelturen!

4 Kommentarer

Her er ukens vinnere!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 12. Mai 2015

Ukens jobbsyklist ble lederen i ØKOKRIMs miljøkrimavdeling som viser seg å være i kriminelt god form! Vi har også trukket fire vinnere som alle fortjener heiagjeng, dusker, fløytespill og klapp på skulder'n. Disse folka er i god form!

Ukens jobbsyklist – Hans Tore Høviskeland

Leder for ØKOKRIMs miljøkrimavdeling, og helårssyklist.
- Oi, det var veldig hyggelig. Har nå vært med på aksjonen sykle til jobb i mange år og dette er første gang jeg vinner, så det var artig! utropte en overrasket vinner.

- Jeg har syklet til jobb hele året i ca 17 år, så det er blitt en livsstil! Det er flott å kunne sette seg på sykkelen om morgenen på vei til jobb og om ettermiddagen på vei hjem fra jobb uten å være avhengig å rekke bussen. Dessuten får en gratis trim og frisk luft. Sykling gir overskudd og i tillegg til å sykle 11 km en vei til jobben, holder jeg meg også i form med bl.a. løping, rulleskigåing og ski om vinteren, forteller Hans Tore.

- Sykling til jobb kan anbefales og etter en uke kommer en inn i rytme. Det er gledelig å se hvor mange som de siste årene har begynt å sykle til jobb. Det er bra for det er ikke minst miljøvennlig, avslutter lederen for ØKOKRIMs miljøkrimavdeling.

Hans Tore har syklet mer enn 4 ganger til/fra jobb og loggført under ★ Sykle til jobben, og var dermed med i trekningen. Han vinner en Polar sykkelcomputer V650 til en verdi av 2799,-

Min målsetting – Cecilie Rustad

Bosatt i Rælingen kommune. Hadde 19 økter forrige uke og mål om 7.- Hæ? Har jeg vunnet?? Wow! Så gøy! Jeg som aldri pleier å vinne noe som helst. Dette var overraskende og morro.

- Jeg har i grunn aldri vært den som trener så mye, ikke før jeg ble "lurt" med på Sykle til jobben kampanjen i fjor. Da fikk jeg virkelig vekket både treningsgleden og konkurranseinstinktet. Nå sykler jeg til jobb hver dag og prøver å få til noen økter på treningsstudio i løpet av uka. Så må jeg jo selvfølgelig gå flere turer med hunden min hver dag.

- Jeg oppfordrer alle til å grave frem sykkelen og hive seg på! Det er morsom trening, man kommer raskt i bedre form, det er miljøvennlig, det er gratis og faktisk kjappere å komme seg frem enn med kollektivtransport. sykle til jobben er en vanvittig kul kampanje som i bedriften jeg jobber tar helt av! Folk er kjempegira og kollegaer heier hverandre frem. Fantastisk!

Cecilie fylte ut sine mål på Min side, nådde dem, og var dermed med i trekningen av en t-skjorte og en "goodiebag". Heder til Cecilie som overgikk målene sine med god margin (19 økter, mål om 7)!


Ukens mosjonist – Peter Koch

Supermosjonisten Peter trengte ikke egentlig å komme i form, men ble med på aksjonen allikevel. Resultatet ble økt motivasjon.

- Må jo da begynne med å si at det var MEGA GØY å vinne noe. Tusen takk til Trine Holdgaard Halvorsen. Det var hun som overtalte meg til å være med på kampanjen.

- Jeg har aldri sett for meg å delta i denne kampanjen fordi jeg aldri sykler til jobben. Jeg er både lærer å trener. Skulle jeg syklet til jobben måtte jeg syklet 11-12 mil hver eneste dag og hatt med alt av sekker og utstyr. Da jeg ble informert om at all aktivitet kunne registreres ble jeg veldig motivert og bestemte meg fort for å bli blant de beste i denne kampanjen. Som lærer på en toppidrettslinje har jeg veldig god mulighet til å trene i arbeidstiden, da jeg kan bli med elevene på øktene de har.

- Treningen nå om dagen er for det meste svømming, løping og styrketrening. Vi bruker også tid på basistrening og stretching. Nå for tiden blir det også en del sykkel, siden vi har lagt inn noen triathlon økter i svømmetreningen. Jeg er stort sett i aktivitet hele dagen, men setter bare inn det jeg mener er trening i denne kampanjen.

- Min oppfordring til alle der ute som ønsker å komme i form er som følger: 1. Finn noe du liker å gjøre 2. Start forsiktig 3. sett deg kortsiktige og langsiktige mål. 4. det er lov å bli sliten! Alt er mulig og alle er gode til noe. Hvis du tror du klarer no, så klarer du det. Hvis du tror du ikke klarer no, så har du helt rett.

Peter har vært i aktivitet minst 90 minutter hver dag foregående uke og vinner en pulsklokke av typen Polar M400.

Superverver Zoran Stepanoski – fikk med seg minst 19!


19 deltakere har oppgitt Zoran som verver, i tillegg har han fått med seg godt over 70 stykker i Sporveien. Vi vil takke han med en Polar M400, som var blant vervepremiene! :)
Sykkelgruppa til Sporveien Oslo B. I. L. startet Sykle til jobben aksjon med en ukes tur til Quesada (Alicante) Spania. Kollega Ann-Karin Koløy bodde der nede, og da vi ble invitert og komme ned måtte vi bare slå til! Året før syklet vi i Danmark. Vi fikk leid sykler og syklet 3 turer på 12 mil til sammen.

Hvordan får du med deg så mange, Zoran?

- På slike turer får vi vervet flere inn i sykkelgruppa. Her fikk jeg vervet 10. Resten vervet jeg på min arbeidsplass i Sporveien. Jeg fikk også andre til verve folk. Lenken som vi la ut vårt intranett var også til god hjelp. Målet vårt er få med over 100 stykker i år.


- Tusen takk til Sykle til jobben aksjon for hjelp med å lage lenken. Og tusen takk for gaven!

Mine 30 - Brita Finseth

Bosatt i Nord-Trøndelag, jobber for Helse Nord-Trøndelag.

- Overraskelsen var stor da jeg fikk telefon (da jeg var på sykkeltur) om at jeg har vunnet et helgeopphold på Scandic! forteller den nytrukne vinneren.

- Dette er 2. året på rad jeg er med i Sykle til jobben. Vi er 5 damer på laget som konkurrerer med resten av Helse Nord-Trøndelag. Det er raskere å sykle til jobben enn å kjøre bil for meg som bor 2,5 km fra jobben. Når jeg sykler hjem fra jobb tar jeg en runde ekstra for å få en lengre tur. Jeg holder meg for øvrig i form ved turer i fjellet og i treningsstudio ved dårlig vær og om vinteren.

- Jeg anbefaler alle å være aktiv, du blir i bedre form og får mer overskudd i hverdagen!Premien denne gangen ble et helgeopphold på valgfritt Scandichotell med en gjest på et dobbeltrom. Vi trekker et helgeopphold hver uke.


Takk til alle ukens vinnere! Stå på med aktiviteten! Vi trekker flere premier neste uke.


2 Kommentarer

Vinner av el-sykkel: Fikk med seg halve bedriften

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 8. Mai 2015

Anita Weberg-Larsen er trukket ut som vinneren av el-sykkelen til 31.999,-. Hun vervet 18 stykker i sin egen bedrift og det er så godt som halvparten. Flott jobba, Anita!


Foto: privat

Dersom du vervet minst en til aksjonen var du med i trekningen. Les mer om konkurransen og premien her. En skikkelig fet el-sykkel av typen Merida E-Spresso Tour 409 til en verdi av 31,999 kroner er nå i Anitas hender. Den har en lett aluminiumsramme, er komplett ustyrt med skjermer, støtte, bagasjebrett, lys foran og bak og rammelås, og hele el-systemet er det selveste Bosch som står bak. Bedre får du ikke. Gratulerer, Anita!

Ble skikkelig overrasket

Anita ble nokså overrasket da vi ringte henne.
- Overraskelsen var stor da jeg fikk telefonen om at jeg hadde vunnet. Knallmoro å vinne verve-premien! Tusen takk til alle i Pöyry’anere som har stemt på meg! En stor takk til Bedriftsidretten/Sykle-til-jobben aksjonen for den knallfine EL-sykkelen. Den vil bli mye brukt! forteller Anita på telefonen.

50 ansatte - 19 med

- Kollegaene mine er en sporty gjeng som stiller opp når vi setter i gang med aktiviteter!

Av totalt 50 ansatte har hun fått med seg 18 andre på årets aksjon.

- Vi er ca 50 ansatte i Pöyry Norge AS (rådgivende ingeniører) i Sarpsborg. Flere av oss sykler til jobben og mange er aktive utenom jobben. Jentene i firmaet har tidligere stilt lag i Hennesrittet (ca 70 km i terreng), noe som har bidratt til felles trening og mye moro.


Foto fra Hennesrittet.

- Sykkelen er for meg først og fremst et fremkomstmiddel, men har deltatt på Hennesrittet. Med tre fuglehunder (Gordon settere) blir det mye turer i skog og mark både i Østfold og Engerdal/Drevsjø hvor vi har hytte. Går en del på langrenn i vinterhalvåret og kan ’’skryte’’ av å ha gjennomført både Birkebeineren, Marcialonga og Skarverennet – men er kun med på ritt/renn for moro skyld :)

Inspirerer, motiverer og får med flere

Det har vært flere tusen deltakere som har vervet og fått med seg flere deltakere. Her er to inspirasjonskilder som har bidratt til andre kommer i bedre form. Tusen takk for deres bidrag til aksjonen og for at dere gjør Norge sprekere :)

Martin Rasch Ersdal: Vervet 13
Martin skriver:
Arkitektfirmaet jeg jobber i, LINK Arkitektur, har kontorsteder i Norge, Sverige og Danmark. Trondheimskontoret har hatt en tradisjon for å være med i aksjonen og utfordret de andre kontorstedene til å slenge seg med. Jeg har blitt bitt av sykkelbasillen og syntes konkurranseaspektet var spennende.

Jeg er også ny i LINK og tenkte at dette kunne være en fin anledning til å bli kjent med alle på kontoret. Jeg fikk en avklaring av lederen av Oslo-kontoret om at påmeldingsavgiften ble dekket av bedriften og dermed var det bare å sette i gang og rekruttere. En inspirerende fellesmail var det som skulle til. Så langt har vi fått med omtrent halvparten til å bli med og ett av lagene våre ligger blant de som 50 lagene som har syklet aller lengst. Jeg er veldig fornøyd med hvor spreke folk har vært til å bli med!

Bildet er fra en fantastisk tre-dagers sykkeltur på Jæren i fjor sommer.


May Kristin Jakobsen: Vervet 36

Fysioterapeut, jobber ved Frisklivssentralen Lørenskog og er kontaktperson for Sykle til jobben-kampanjen i Lørenskog kommune.- Lørenskog kommune har i år med mange nye deltakere i Sykle til jobben-kampanjen. Antall deltakere er i hvert fall tredoblet fra tidligere år. 22 av kommunens ansatte har gått helsemotivatorkurs i år. I tillegg til å verve deltakere via disse, har invitasjon gått ut via ledere i de forskjellige virksomhetene. I Lørenskog og omegn er det enkelt å forflytte seg på sykkel eller til fots, både på asfalt og i skogsterreng. Det er morsomt - og motiverende for meg - å se at enda flere oppdager dette!
Blir lykkelig av sykkel

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 8. Mai 2015

Beretning fra en deltaker: En sykkeltur gjennom byens åpne rom, torg og plasser gir nye syn og opplevelser – og et løft i hverdagen.


Foto: Gro Reppen

Langsom i svingene

Gro Reppen er hverdagssyklist og med på Sykle til jobben-aksjonen. Sammen med Siri Breistein og Gunvor Rasmussen promoterer hun "slow-sykling", eller langsom hverdagssykling om du vil. I Bergens Tidende skriver de:

Men er det mulig å få en «slow»-syklist-bevegelse i Bergen? Bondens marked er blitt en suksess, og bærekraftig liv på Landås er in. Så hvorfor ikke langsomsykling?

Les hele artikkelen.

Gjør et unntak i denne konkurransen

Gro Reppen skriver:

Her er eg. På sykkel for å gjøre noe som jeg må gjøre hver dag. Yoga. Hver dag litt yoga hjemme. Og hver onsdag på et byfjell i Bergen som heter Stoltzen..........Yoga alene handler om ro og styrke. Tankens kraft. Når jeg er på sykkel er jeg lykkelig i bevegelse. Yoga på Stoltzen er for meg en fantastisk opplevelse av fjell, ro og samhold. Jeg elsker å være i aktivitet. En indre glede er motivasjon.

For meg er ikke aktivetet styrt av måling og telling.... Selv om jeg i denne konkurransen gjør et unntak. Men det fine med unntaket er at jeg er med på et lag. Jobben min. Og den er å være omgitt av ungdom. Ungdom i sin beste alder. For etter mange år i bank/finans har jeg tatt steget inn i videregående skole og underviser. Heldige meg.


Takk til Gro som deler fra sin sykkelglede :)


Ny trend: Hjelmsveis

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 7. Mai 2015

Flere og flere legger ut bilder av egen hjelmsveis for å bidra til at flere bruker hjelm. En av fire lar nemlig være å bruke hjelm av hensyn til sveisen, viser tall fra Trygg Trafikk. Kvinner og ungdom er i flertall blant dem som ikke bruker hjelm.


Del din hjelmsveis!

I Norge blir tusenvis av mennesker behandlet for hjerneskader etter ulykker hvert år. Mange av skadene kan knyttes til manglende- eller feil bruk av hjelm. Selv om vi vet at hjelm kan redusere faren for hjerneskade, prioriterer vi utseendet fremfor sikkerhet.


Flere pasienter som kommer til Norges største sykehus innen medisinsk og fysikalsk rehabilitering, Sunnaas sykehus HF, forteller at de lot forfengeligheten vinne og hjelmen henge igjen hjemme.


Hår foran helse

Tall fra trygg trafikk forteller at en av fire lar være å bruke hjelm av hensyn til sveisen. Kvinner og ungdom er i flertall blant dem som ikke bruker hjelm.

Noen kjøper og bruker riktig hjem, men fester den feil, noen ganger med større skader som resultat.

Del din hjelmsveis


Det er Sunnaas sykehus ønsker å fremme økt og riktig hjelmbruk blant barn, unge og i befolkningen for øvrig. Derfor inviterer de deg til å dele dine hjelmsveisopplevelser på Facebook, Instagram, Snapchat og Twitter. Husk å merke bildene med #hjelmsveis og utfordre andre til å engasjere seg i kampanjen.


Visste du at..?


 • Kun halvparten av syklistene bruker sykkelhjelm. Barn er flinkest, ungdom dårligst og blant voksne er det flere menn enn kvinner som beskytter hodet (Trygg Trafikk)
 • Hvert å søker om lag 4.500 – 5.000 legebehandling etter sykkelskader (Trygg Trafikk)
 • Hjelmbruk hos kvinner er lavere enn hos men (5 %) i følge Trygg Trafikk
 • En av fire oppgir at de ikke bruker hjelm fordi hjelmen ikke ser bra ut, eller fordi hjelmbruk ødelegger frisyren – mest utbredt blant kvinner 18-34 , 15 av 100 oppgir dette som grunn til manglende bruk av hjelm (Undersøkelse Codan 2011)

Slik kan du delta

Last opp egne bilder, erfaringer eller lag en kort videosnutt (maks 15 sekunder) med din egen telefon. Del den gjerne på Facebook eller Instagram og tagge dem med

#hjelmsveis og @hjelmsveis

Lik, del og tagg #hjelmsveis – og blogg om kampanjen og riktig hjelmbruk

send stafettpinnen videre når du publiserer ditt bidrag - oppfordre tre personer i nettverket til å gjøre som deg. Husk å tagge både dem du utfordrer og #hjelmsveis.Informasjon om kampanjen


Kampanjen #hjelmsveis skal fremme økt og riktig hjelmbruk blant barn, unge og i befolkningen for øvrig. Det være seg på sykkelen, i skaterampa, på rulleski, i klatreveggen og på hesteryggen. Denne kampanjeperioden er fra begynnelsen av mai til midten av juni, i uke 19-23, 2015

#hjelmsveis er en kampanje i regi av Sunnaas sykehus HF med støtte fra Sunnaasstiftelsen.

Bakgrunnen for kampanjen er at sykehuset opplever at mange pasienter får hjerneskader som følge av manglende- eller feil bruk av hjelm.

Målet er å fremme økt og riktig bruk av hjelm for å forbygge hjerneskader

Kampanjen foregår i sosiale medier og har emneknagg hjelmsveis. Profilene på Facebook/hjelmsveis og Instagram@hjelmsveis er allerede i bruk

Kampanjen starter for fullt den første uken i maiOm Sunnaas sykehus HF


Sunnaas sykehus HF er Norges største spesialsykehus innen fysikalsk medisin og rehabilitering, og er ett av elleve helseforetak i Helse Sør-Øst. Sykehuset har hovedsakelig regionale, men også nasjonale oppgaver, og er et sykehus med universitetsfunksjoner.


Sunnaas sykehus HF tilbyr rehabilitering, vurdering og oppfølging etter alvorlig skade eller sykdom, og flere av behandlingsprogrammene har et livsløpsperspektiv. Sykehuset behandler pasienter med ryggmargskader, hjerneskader, multitraumer, brannskader og nevrologiske sykdommer, og prioriterer tilbud til barn og ungdom.


Sykehuset har kliniske enheter på Nesodden og på Aker helsearena i Oslo og har egen forskningsavdeling, kompetansesenter for sjeldne diagnoser (TRS) og et lærings- og mestringssenter. Gjennom regional koordinerende enhet for rehabilitering (RKE) og regional kompetansetjeneste rehabilitering (RKR) har foretaket også oversikt over rehabiliteringstilbud og rehabiliteringskompetansen innen spesialisthelsetjenesten.

Du kan lese mer om sykehuset på sunnaas.noVinnere med konkurranseinnstinkt i aksjonens andre uke

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 6. Mai 2015

Sterkt konkurranseinstinkt preger ukens vinnere. Vinnerlysten blir kanskje ikke mindre nå?

Ukens jobbsyklist - Petter Hebæk

Jobber i Oslo kommune og sykler for laget Vintersyklistene.


Petter forteller litt om hans sykkelvaner:

- Jeg har syklet til jobben i mange år, sommer som vinter. Jeg liker også å trene litt på sykkelen utenom jobb-pendlingen. Terreng (grusvei...) og landevei - hver sin sjarme. Sykling er uansett den aller beste måten å trimme på!

På jobben er vi ivrige deltakere i Sykle til jobben aksjonen - og laget jeg var med på i fjor syklet lengst av alle! Vi har ambisjoner om å være det laget med flest kilometer i år også! Laget er Vintersyklistene (nytt navn av året...) Jeg er altså med i aksjonen av rene konkurranse-instinkt grunner og av mosjonsgrunner. Jeg liker dessuten å logge kilometer :)

Petter har syklet mer enn 4 ganger til/fra jobb og loggført under ★ Sykle til jobben, og var dermed med i trekningen. Han vinner en Polar sykkelcomputer V650 til en verdi av 2799,-Gratulerer til både Petter og teamet Vintersyklistene!

Mine 30 - Kristin Kleiv

Kristin jobber i Drammen og vant et helgeopphold på et valgfritt Scandichotell.
Kristin forteller litt om hvordan hun sikrer seg sine 30 minutter med hverdagsaktivitet:

- Jeg prøver å være nøye med de 30 minuttene om dagen; i sommerhalvåret sykler jeg til jobben, så da er jeg sikret. Det er ikke mer enn 6 kilometer hver vei, men med ungene på slep i oppoverbakkene hjemover så kjenner jeg at kroppen er i bruk.

Jeg prøver generelt å legge inn litt trim der jeg kan – spesielt går det på å la bilen stå når det er mulig.
Jeg er også nokså regelmessig noen turen på SATS i uka, for tiden går det mest i spinning.
I helgene blir turer med hele familien høyt prioritert; det er ikke alltid ungene er like motiverte, men det ender alltid opp med å bli en fin tur, enten det er til fots, på sykkel eller ski.
I fjor sommer fikk vi en fin rutine med noen naboer: søndagsettermiddagene samlet vi store og små til slåball. Kjempemorsomt å leke sammen – og fryktelig slitsomt; det gjør gjerne det når man er født med litt konkurranseinstinkt… Håper på å ta opp igjen dette nå i år.

Tusen takk for premien – nå gleder jeg meg til helgetur med mannen min!
Premien denne gangen ble et helgeopphold på valgfritt Scandichotell med en gjest på et dobbeltrom. Vi trekker et helgeopphold hver uke.

Når sine mål - Elisabeth Rolland

Elisabeth fra Straume fylte ut sine mål på Min side, nådde dem, og var dermed med i trekningen av en t-skjorte og en "goodiebag". Heder til Elisabeth som overgikk målene sine med god margin!Elisabeth forteller:
- Jeg har alltid likt å være aktiv, men det går litt i perioder med hvor aktiv jeg er. Jeg er et konkurransemenneske, så med en gang det er snakk om konkurranse er jeg med. Nå sykler jeg til og fra jobben hver dag, i tillegg er jeg ute og går tur. Noen ganger går jeg alene, noen ganger sammen med mann og barn (to gutter på 8 år) som er veldig flinke til å være med mamma på tur!

Ukens mosjonist - Diego López Mulero

Diego jobber i Stavanger og sykler hele året.Diego forteller:
- I bike to work all year round and was asked to join the campaign by a colleague. We made two teams within the company so there’s a little competitiveness that helps us to push each other. It’s very nice that all of us are so interested in each other’s activity and we encourage the team to train more, we are even talking about meeting on the weekends for longer trips.

I have noticed that, lately, it is more difficult to find a parking spot for the bike than for the car in the building where I work so I believe this is a very positive initiative and I look forward to joining every year.

Diego har vært i aktivitet minst 90 minutter hver dag foregående uke og vinner en pulsklokke av typen Polar M400. Den entustiastiske vinneren lurer på om han kan få klokken i hvit slik at kona kan få den i gave. Det sier vi klart ja til! :) Stå på med treninga begge to!


Tusen takk for bidragene til alle ukens vinnere! :)

2 Kommentarer

Mindre støy med sykkel

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 29. Apr 2015

I anledning Støyfri dag vil vi i Sykle til jobben-administrasjonen skryte litt av alle som velger sykkel. Vi syklister bidrar til mindre støy. En sykkel bråker ikke spesielt mye, med mindre du har veldig kraftig ringeklokke, har satt på et større horn for å konkurrere med russebussen, eller har brukt tid på å sette pappbiter i eikene for en mer dramatisk lydeffekt.


Foto: Tankerekken

Vi gir ordet videre til Norsk forening mot støy som jobber aktivt for et mindre støyfult samfunn.

Om sykling og støy

Av Pål Jensen, rådgiver i Norsk forening mot støy

Nærmere 90 % av støyplagene i Norge skyldes samferdsel, dvs. at vi flytter oss selv, matpakken, verdisakene eller skrotet vårt fra sted til sted. Og det aller meste av denne støyen kommer fra bilene – vesentlig fordi de finnes nær sagt over alt, og fordi det er så mange av dem.

Noen transportmidler støyer mindre enn andre. Sykkelen er det mest stillegående av alle transportmidler på skinner og hjul. Mer sykling istedenfor bilkjøring er altså et kraftig virkemiddel mot støy.

Støyen rundt en jernbanelinje, en flyplass eller en havn kan naturligvis være plagsom – men slike anlegg finnes ikke over alt: Det er visse vanskeligheter ved å anlegge en havn i Groruddalen. Noen transportmidler støyer mindre enn andre - sykkelen er et godt eksempel på dette.

Fakta om støy

 • Desibel (dB) er et mål for støy (mer presist: lydtrykk).
 • dBA-skalaen brukes mest, bl.a. i regelverket for veitrafikkstøy. Den er tilpasset hørselen vår: Den vektlegger særlig de frekvensene vi hører best.
 • En økning på 3 dB tilsvarer en dobling av lydtrykket, f.eks. to biler istedenfor én – men oppfattes av ørene våre som en liten økning: Når du sykler, er det vanskelig å høre om det kommer én eller to biler bak deg.
 • En økning på 10 dB tilsvarer en tidobling av lydtrykket – men oppfattes omtrent som en dobling.
 • Bilstøyen øker proposjonalt med antall biler (under ellers like forhold). To biler gir 3 dB mer støy enn én.
 • Bilstøy øker kraftig med hastigheten. Den mangedobles når farten fordobles. I tillegg virker lydbildet mer aggressivt og skremmende. Danske undersøkelser viser at støyen fra motorveier virker mer plagsom enn støy med samme lydstyrke fra lokale veier og gater.
 • Støy er smittsomt: Hvis du sykler i eller nær en vei med stor biltrafikk, propper du kjanskje en MP3-spiller i ørene for å unngå bilstøyen. Men da hører du kanskje ikke tuting og faresignaler du avgjort bør høre. Mange drar dessuten på så høy lyd at det kan skade hørselen. Og hørselsskader varer livet ut.
 • Støy, eksos og svevestøv er tre sider av samme sak: De mest støyene transportmidlene bruker som regel også mest energi, slipper ut mest skadelig eksos og virvler opp mest svevestøv. I Oslo medførte miljøfartsgrenser på 60 istedenfor 80 km/t at opptil 40 % mindre svevestøv ble virvler opp, og støyen avtok nesten like mye.

Gater og veier kan inndeles etter støynivå

I vegvesen-sjargongen snakker en om ÅDT (årsdøgntrafikk), dvs. gjennomsnittlig antall motorkjøretøy pr. døgn i gjennomsnitt over året. Siden sykler ikke medregnes i ÅDT (selv om vegvesenet noen få steder har begynt å telle sykkeltrafikken), er det naturligvis en nær sammenheng mellom ÅDT og støy:
 • Snakkegate: I en gate med 2000 ÅDT kan vi snakke sammen – snakkegate.
 • Ropegate: I en gate med 8000 ÅDT må du rope for å bli hørt. Dronning Eufemias gate i Oslo er en slik ropegate.
 • Brølegate: I en gate med 16 000 ÅDT må du brøle for å bli hørt. Kirkeveien i Oslo er en slik brølegate. Uhørt: Flere tusen mennesker bor langs veier med over 50 000 ÅDT. Det er uhørt! Støynivået fra en bilvei gjenspeiler faregraden


Sporty vinnere i aksjonens første uke!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 28. Apr 2015

Hver uke trekker vi vinnere fra aksjonen. Ukens trekning ble en blomst av sporty folk: En har transportert en madrass med en sykkel, en annen er helårssyklist og en tredje er nyfrelst transportsyklist med to barn til barnehage.

Ukens jobbsyklist – Anders Åsheim

Bosatt i Bergen og jobber i Bergen kommune.Anders skriver litt om hans sykkelvaner:

- Jeg har lenge tenkt på å begynne å sykle til jobben, men tenkte det ble så mye styr siden det er jeg som leverer og henter ungene på skole og barnehage. Men da vi på jobben meldte oss på Sykle til jobben-aksjonen måtte jeg prøve. Litt styr de første dagene til vi kom inn i det, og no begynner vi å få rutine på det. Det er også godt å kjenne er kroppen i gang når jeg kommer på jobb, den har fått frisk luft og aktivitet.

Anders holder seg ellers i form ved å padle kajakk, gå tur, sykle og med noen turer på treningstudio (spesielt når det er dårlig vær). Prøver å 2 til 3 ganger i uken.

Premie: En sykkelcomputer fra Polar til en verdi av 2799,- Gratulerer!

Svein Bjørnar Lerum, 64 år – vant i kategorien ”Mine 30”

Bosatt i Bø i Telemark, jobbet i kommunen i 42 år. Har vært i aktivitet mer enn 30 min om dagen foregående uke.


Den syklende spesialrådgiveren i Bø kommune på 64 år "har alltid" syklet til jobben, har vært tilsatt i Bø kommune i snart 42 år.

Om å sykle til jobb sier han:

- Selv om det ikke er den lange turen så er det en livsstil. Etter fylte 60 år ble det piggdekk på vinteren og det går an å sykle ned mot 20 minusgrader. Motbakken hjem fra jobben gir styrke i beina. Sykle til jobben fyller 30 min, mens jogg/løping og/eller skog/fjelltur i helgen fyller ut dette. Har i alle år etter den aktive idrettsperioden jogget ca. 50 km pr veke (og erstattet jogg med ski, sykkel, oldboys fotball m.m. gjennom året).


Vi heier på en supersprek 64åring! Premien denne gangen ble et helgeopphold på valgfritt Scandichotell med en gjest på et dobbeltrom.


Aud Val nådde sin målsetting!

Aud fylte ut ”min målsetting” på sykletiljobben.no og nådde målene og ble dermed med i trekningen.- Sykling er ein artig og sosial måte å holde seg i form, forteller Aud.


Hun skriver litt om hvordan hun holder seg i form:

- Eg har i fleire år gått på helsestudio, mye spinning og ein del andre timer som step og zumba. I tillegg gikk eg litt på fjellet, men litt trøblete knær gjer at sykkel passer meg best som treningsform. Kjøpte derfor landeveissykkel for snart 2 år sidan og meldte meg inn i Kolbotn sykkelklubb. Sykla første sesongen i fjor og syns det var kjempeartig å sykle og trene sammen med fleire. Blei overtalt til å delta i noen ritt, bl.a Lillehammer-Oslo. Det gikk over all forventning og da blei ikkje sykkelinteressen mindre. Kjøpte også terrengsykkel på høsten i fjor, så no blir det litt begge deler og sykling tar mykje av fritida. Har lenge tenkt på at eg skulle ta sykkelen fatt til og frå jobb også, men det har vært ein terskel å komme over. Deltakelse i årets «sykle til jobben» har derimot gitt eit lite ekstra spark, så i dag var første gang eg sykla til jobb og det blir heilt sikkert ikkje siste.


Vi synes det er flott at en kneskade kan føre så mye positivt med seg, som det tydeligvis har gjort for Aud. Denne uken fant hun en t-skjorte og en goodiebag fra Sykle til jobben :)


Ukens mosjonist – Sara Hemmer fra Oslo.

Sara Hemmer har vært i aktivitet mer enn 90 minutter hver dag den siste uka og kåres herved til ”Ukens mosjonist”. Hun jobber på Kuben Yrkesarena i Oslo.
Sara Hemmer holder seg i form ved å sykle stort sett over alt. Hun skriver:

- Sykkel er det perfekte transportmiddel! Jeg sykler stort sett overalt jeg skal, og holder grei kondisjon med det. Sykle til jobben -aksjonen har imidlertid motivert meg skikkelig til å øke aktiviteten, og jeg har tatt digre omveier på vei til og fra jobb! Jeg syns det er litt ekstra moro at alle økter så nær som en langtur er gjort på en damesykkel til 999 kr på salg, stor sett med godt fulle sykkelvesker :-)


Her kan du se hva jeg har klart å transportere på sykkelen min:Rammemadrassen er nok den største enkeltgjenstanden jeg har fått med meg, mens haugen med dagligvarer (inkl. støvsuger og et vaffeljern) er det meste jeg har fraktet uten sykkelhenger. (Begge transportstrekk var ca 2 km.)
Selv om de fleste ikke sykler så mye som meg er det mange på jobben som sier de er blitt inspirerte av aksjonen, og også noen som nok har fått nytt syn på hva litt runde damer med grått hår og godt oppe i femtiåra kan klare :-)

Vi heier på Sara som ukens mosjonist! Hun vant en Polar M400 til en verdi av 1999,- denne uken.


Det var aksjonens første vinnere! Flere neste uke så her er det best å stå på med treninga! :D
5 Kommentarer

I dag oppfordrer vi alle til å ta sykkelen!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 21. Apr 2015

21. april går startskuddet for Sykle til jobben-aksjonen der flere tusen nordmenn er med. Aksjonen har som formål å få flere til å sykle.

– Denne våren skal vi virkelig få til et løft for sykkelen, oppfordrer Emily Robertson, prosjektleder for aksjonen.


21.april klokken 06.00 har vi 17.358 påmeldte, og vi regner med flere påmeldinger i løpet av dagen.

Bli med å sykle til jobben i dag du også!Twitterlegen Wasim Zahid er med!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 17. Apr 2015

Du kan se han på Nytt på nytt i kveld 17.april. Twitterlegen er også med på Sykle til jobben-aksjonen :)

Wasim Zahid, også kjent som Twitterlegen, skrev nylig i VG om sykling. Han fremhever jobbsykling som en del av løsningen på å komme i form:

Å sykle til jobben er gull! Grunnen er at du inkorporerer trening i hverdagen din. Det er selve oppskriften på en varig livsstilsendring.

Studier har også vist en direkte effekt av sykling på spesifikke sykdommer. Menn som sykler 25 km eller mer i uken, halverer sin risiko for å utvikle hjertekarsykdom, sammenlignet med dem som er inaktive.

En annen studie har vist at folk som sykler til og fra jobb (i mer enn 30 minutter daglig), har betydelig lavere risiko for å utvikle diabetes enn de som utfører samme treningsmengden på fritiden. I tillegg har større meta-analyser (sammenstilling av flere studier) vist at syklister har lavere risiko for tidlig død. Fysisk aktivitet har dessuten positive effekter på psykisk helse som er på nivå med medisinering.

Les hele innlegget til Wasim Zahid på VG.

Takk for at du er Sykle til jobben-ambassadør, Wasim!Gode grunner til å sykle

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 1. Apr 2015

Å sykle har så mange fordeler at vi så oss nødt til å liste dem opp.Du kommer raskt fram.

I de store byene er det mye raskere å sykle enn å ta bilen eller offentlig transport. Du sparer også tid ved å lete etter parkeringsplass eller vente på bussen.

Sykling gjør det lett å holde vekta!

I gjennomsnitt forbrenner du ca. 300 kalorier i timen når du sykler. Både langsomme og raske turer teller med i kaloriregnskapet.

Du forebygger helseplager.

Risikoen for sykdommer og lidelser (spesielt hjerte- og karsykdommer) reduseres kraftig.

Fordi det er gøy!

Den gode følelsen av frihet og uavhengighet nevnes av flere, deriblant Olav Torvlund.

Alle kan bruke sykkel.

Å sykle er skånsomt for leddene, samtidig som du bruker store muskelgrupper som rumpe, lår og legger.

Du trenger minimalt med utstyr.

Du trenger faktisk bare en sykkel og sykkelhjelm. Dette behøver ikke koste skjorta for å gi en god opplevelse.

Reduserer sykefravær.

Ifølge Syklistenes Landsforening gir økt sykkelbruk mindre sykefravær.

Du sikrer deg dine påkrevde 30 minutter om dagen med hverdagsaktivitet.

Helsemyndighetene anbefaler minst 30 minutter hverdagsaktivitet om dagen. Sykler du til og fra jobben så kan du gjør unna din daglige dose anbefalt bevegelse i en transportetappe.

Lavere reisekostnader.

Du trenger ingen racersykkel for å sykle, og kan spare mye penger på å la bilen stå. Du kan spare inn på både bilbruk, parkeringsavgifter, bompenger og trikke- og togbilletter.

God miljøsamvittighet.

Utslipp fra transportsektoren står for om lag en tredjedelav norske utslipp. Ditt bidrag på sykkelen monner på utslippene. I tillegg bidrar du til bedret luftkvalitet for ikke å snakke om reduserert lydforurensning.

Frisk luft.

Frisk luft i kinnene er jo selve ungdomskilden.

Du får luftet tankene.

Sykler du frem og tilbake til jobb får du etterlengtet egentid. Du kan både forberede deg til jobbdagen, eller koble av etter jobb. Kanskje er det lettere å være tilstede der man er, etter at man har luftet tankene på jernhesten?

Mindre sint sammenliknet med bilsjåfører.

Bilkjøring medvirker til sinne oftere enn andre aktiviteter. (Kilde: Colleen Laing) Ved å unngå bilkjøring er det dermed rimelig å anta at man kan bli mindre sint.

Du blir gladere!

Å være i aktivitet reduserer stress og virker positivt på vår mentale helse. Aktivitet på regelmessig basis gir en deilig følelse av velvære!

Bidra positivt til det samfunnsøkonomiske regnskapet.

Sykling er god samfunnsøkonomi – sykler du 3 km til jobb sparer du samfunnet for mer enn 150 kroner per dag! I henhold til Oslos sykkelstrategi er det en samfunnsgevinst på 26 kroner for hver km du sykler. Til sammenlikning er det en samfunnsøkonomisk kostnad på 5,90 kroner for hver km i bil.
Oppsummert kan vi si oss enige i at "sykkelen kan bli katalysatoren for å løse mange samfunnsmessige problemer." (Kilde: Twinhouse)

Stå på med syklinga! :)
1 Kommentar

Zahid Ali har skiftet beite

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 1. Apr 2015

Zahid Ali har byttet beite fra komiker til logistikkansvarlig. Se filmen på Facebook-siden vår! :)


Abid Raja er med!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 31. Mar 2015

Sykle til jobben-ambassadør Abid Raja gleder til årets aksjon. - Sykkel er det perfekte kinderegg; godt for helsa, miljøet og en kommer faktisk raskere frem. Så er det jo gøy!


Foto: Dagens Næringsliv

Abid Raja har over flere år vært opptatt av å være aktiv, og særlig har sykkelen vært hans hjerte nær.

Han har både syklet Lillehammer – Oslo og vært med på flere andre sporty arrangement. Han har også engasjert seg i sykkelfremkommelighet i hovedstaden, og promotert bruk av el-sykkel ved flere anledninger.


Tusen takk for at du er med på årets aksjon, Abid! Vi gleder oss til å se hvor langt du sykler :)Foto: Transportsykkel.noSamferdselsministeren åpner aksjonen!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 31. Mar 2015

Sykle til jobben-ambassadør Ketil Solvik-Olsen kommer 21.april og åpner årets aksjon.

Solvik-Olsen er med på aksjonen for andre gang, og vi gleder oss over at han blir med i år igjen! Som samferdselsminister jobber han aktivt med å bedre forholdene for syklister.Bildet er tatt under åpningen 2014 der Solvik-Olsen tester Birgit Skarstein sin sykkel. Foto: Bedriftsidretten.

Flere gangveier!


– Regjeringen vil ha på plass flere gang og sykkelveger. Vi må sikre at vi får flere kilometer sykkelveg for pengene. Jeg har nå gitt Vegdirektoratet i oppdrag å se på hvordan vi kan effektivisere utbyggingen og bedre tilbudet, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Les mer om hans forslag knyttet til å få flere gangveier

Samferdselsministeren er opptatt av el-sykkel


‑ Vi ser nå at flere og flere bruker el-sykkel, og det er bra både for helsen vår og for miljøet. Det finnes i dag mange ulike typer el-sykler og det har vært en del uklarheter om disse kan regnes som "ordinær" sykkel, moped eller annen type motorvogn. Vi ser derfor et behov for å rydde i regelverket, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Les mer om hans forslag rundt el-sykkel

Takk for at du er med, Ketil! :)Får komplimenter for lårmusklene sine

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 17. Mar 2015

- Litt sykling hver dag gjør underverker for muskulatur og hjerte! Og det er ekstra artig når en proffkledt mannlig sykkelfantast blir forbisyklet av meg i Maridalen og han hesblesende peser til meg: Fy søren for noen lårmuskler du har! Hehe.

Merete Vevelstad, overlege ved Folkehelseinstituttet, anbefaler sykling på det varmeste.
- Jeg har syklet til jobb både sommer og vinter i mange år nå, og stortrives med det, og særlig sommerstid! Da slipper jeg å sitte i kjedelig bilkø eller vente på fulle busser, og kan i stedet få strammet opp muskler og bedret kondis'en, koblet ut jobbtanker og komme hjem i restituert tilstand med endorfiner på tanken. Og er jeg litt sliten eller været er ekstra dårlig en dag innimellom tar jeg bussen eller kjører på jobb, og da gleder jeg meg veldig til å sykle igjen neste dag!


Merete sykler også om vinteren
Men aller best er det vel om sommeren..

Folkehelseinstituttet deltar på årets Sykle til jobben-aksjon. Du leste om Merete Vevelstad, overlege, rettstoksikolog og spesialist i klinisk farmakologi. Tusen takk for at du sykler!
Vintersykling - tips fra en deltaker

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 28. Jan 2015

Gode råd for nye vintersyklister

Ingar Johansen, bosatt i Oslo, sykler hele året. Her har han oppsummert sine gode råd for andre vintersyklister.

Ingar bor i Oslo og sykler til jobben hele året. I dette blogginnlegget deler han sine erfaringer for de helt ferske. Gode og praktiske råd for de som er interessert i å sykle om vinteren.

Les hele innlegget hans på engelsk her.
Har du noen tips? Send oss det gjerne på sykle@bedriftsidrett.no


1 Kommentar

Turen går til Madrid!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 28. Jan 2015

Turen går til Madrid!

Tenk at sykling og aktivitet i Norge, som er så gøy, kan føre deg helt til Madrid! Årets Sykle til jobben-premie sender deg hele veien til Madrid, om du og ditt lag klarer de 2922 km i løpet av 60 dager.
Premien er for hele laget

Turen starter allerede med Norwegian som tilbyr direktefly fra Oslo. I Madrid bor dere på et sentralt plassert hotell, får oppleve Madrid fra sykkelsetet, og får mye tid på egenhånd til bare å nyte og utforske byen.

Tapas og yrende folkeliv

Mektige Madrid er kjent for sitt yrende folkeliv. Her kan du spise tapas, besøke Debod-tempelet, vandre rundt på El Rastro loppemarked eller sykle rundt for å se hva som møter en rundt neste sving. Og det er akkurat dét du skal få være med på. Du skal bli kjent med Madrid på en helt vanlig bysykkel. Her får du se de viktigste severdighetene. Du får verdifulle tips og råd om hva man bør se og gjøre i Madrid. Du vil avslutte turen med følelsen av at du har sett severdigheter og fått vite alt du trenger om Madrid, mens du hadde det gøy med gode venner og kollegaer.

Du kan se (og vi lister opp).. Templo de Debod, Royal Theatre, Royal Palace, Almudena Cathedral, Plaza de la Paja, Town Square, Plaza Mayor, Puerta del Sol, St. Ann´s Square, Paseo del Prado, Prado Museum, Retiro Park, Alcala Gate samt Cibeles Square.Hvor langt må vi egentlig tråkke for å nå målet?

2.922 km fordelt på 60 aksjonsdager gir 48,7 km per dag. Fordelt på et lag med fem deltakere betyr dette 9,74 km om dagen per deltaker. Dette høres kanskje voldsomt ut, men hele 513 lag klarte distansen til Barcelona ifjor på 2.627 km. Vi er dypt imponert! Husk også at all kilometerbasert aktivitet teller med, ikke bare sykling til og fra jobben.Flere trekninger i år - mange muligheter for å vinne

Vi har også lagt til flere trekninger i årets aksjon, med enda flere premier. For de lag som opplever at distansen til Madrid kan bli for mye, så kan de trøste seg med at det er mange andre premier å jobbe mot. Se full oversikt over trekninger og premier her. Vi fyller stadig på med flere premier. Følg med!Sykle-til-jobben-premien – «Twisted blisters» i Barcelona

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 27. Jan 2015

Sykle-til-jobben-premien – «Twisted blisters» i Barcelona

Reiseskildring fra vinnerne av Sykle til jobben 2014, et lag fra Cappelen Damm.

«Tenk at vi vant» er fortsatt melodien der vi forventningsfulle sitter på flytoget og imponerende raskt glemmer jobb og hverdagsliv. Allerede på Gardermoen slår Kristian til og spanderer sjampis på de fire damene i reisefølget; pytt, pytt at det må koste skjorta, vi skåler for oss selv og «tenk at vi vant»!Ankomst Barcelona sent fredag kveld og det er kun tid til den første touch av lekker tapas og mer godt drikke før vi stuper i loppekassa, vel vitende om at klokka hyler 07.15 og at tre av oss skal ut på såkalt Early bird; guidet løpetur. Bente D. har klekket ut denne strålende ideen og beroliget oss med at tempoet kun er 6 km/t, hvilket viser seg å være en grov «understatement». Guide Jeremy driver med triathlon, maraton og Gud vet hva og startfarten er høy, men det hjelper med innlagt guiding her og der, samt at vi får varmet opp den sløve skrotten og kommer i siget. 13 km og vi rekker mange av Barcelonas fantastiske severdigheter. For en start på dagen!Mens vi løper, har Bente B. og Carine leid seg hver sin tohjuling, modell Brelett, og satt kursen for stranda; sykler rundt omkring, bader og koser seg. Lunsjavtalen vår går dukken, de vil bli i sitt paradis der i solen, de 27 varmegradene, en kald øl – og måtte humla bare suse videre.Vi tre morgenjoggerne finner det fantastiske Boqueria market ved Las Ramblas, og ikke ante jeg at havets dyp og markens grøde hadde så mye merkverdig å by på. Men Kristian, som er en racer i mat- og vinkunsten, forklarer om ulike skinkesorter, kaviarer, tilberedning av blekksprut, morkler og all verdens oster. «Eia var jeg her neste gang jeg skal ha gjester», sukker Kristian, før vi rusler videre til fristende butikker, trange smug, mat- og vinfestival i gamlebyen og et yrende folkeliv, fortsatt i T-skjorter og solbriller. Dette kan vi lie.Søndag er sykkeldag etter en fantastisk middag lørdag kveld. Nå står Sagrada Familia, Park Guell, Casa Mila og OL-anleggene på Montjuic for tur. Vi retter oss opp i ryggen, traller Brelettmelodien, passerer tusenvis av rosakedde damer som løper for kreftsaken og styrer mot Gaudis mest berømte byggverk, Sagrada Familia, i dag med 8 spir og fortsatt 10 til som skal bygges. Park Guell ligger definitivt ikke sentralt, men heldigvis har vi jo vunnet en sykkelpremie og tråkker oppover så svetten renner til nok et mylder av mennesker, gateselgere med butikken i fanget, musikanter og mer av Gaudis fascinerende kunst.Folk trodde Antoni Gaudi var en tigger, funnet uten ID-papirer og veldig fattigslig kledd, da han ble påkjørt av en trikk i 1926. Ingen brydde seg om å få han på sykehus. Da en politimann til slutt tok affære, var det for sent og han døde tre dager etter. Stor kontrast til de enorme menneskemengdene som møtte fram i begravelsen og den anerkjennelsen hans kunst har oppnådd. Selvsagt ligger han der i sitt eget, og et av verdens mest berømte kirkebygg.Montjuic og OL-anlegg må vike til fordel for strand og bading på hele gjengen, via den staselige Gracia, Cataloniaplassen og mylderet i gamlebyen. Etter en forfriskende dukkert, holder vi oss pent på rad og rekke langs stranden, vinker til Columbus høyt der oppe og tråkker den siste etappen opp Ramblaen til Placa del Reial for en forfriskning, før sykler avleveres og vi er enige om at dette også har vært en kjempemessig dag.Mye har vi sett, mye har vi skravlet og ledd, nydelig mat og ditto drikke er fortært, noen av oss har shoppet litt mer enn vi kanskje burde, skinke og Manchego er med på lasset hjem, en del av severdighetene i denne flotte byen har vi fått med oss, ingen har blitt ranet eller lurt mer enn vi trolig fortjener. Før vi setter kursen for flyplass og hjemtur, tar resepsjonisten et bilde av oss i Maxpulseluene. Vi er enige om at vi har sett bedre ut enn dette – men pytt sann og tusen takk, for tenk at vi vant!Bente Dahl Svendsen, Bente Bergan, Carine Fløystad, Kristian Klem og Marit Austgulen

Foto: © Carine Fløystad og Bente Bergan