Vinner av Vendela elsykkel i Sykle til jobben-aksjonen 2016

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 23. Jun 2016

8898 deltakere klarte kravet, men bare en kunne vinne! Anne Søyset oppnådde mer enn 90 poeng i løpet av kampanjeperioden og ble trukket som årets individuelle vinner.

Anne Søyset ble mildt sagt glad for å stikke avgårde med en lekker elsykkel av typen Vendela fra Merida til en verdi av 19.998,-:

Tusen takk for den overraskende og hyggelige telefonsamtalen der jeg fikk vite at jeg hadde blitt trukket ut som vinner av en utrolig flott elsykkel. Det satte en ekstra spiss på den første feriedagen!

Dette er tredje gangen jeg deltar i Sykle til jobben. Kystverkets bedriftsidrettslag har vært en pådriver for at vi skal delta og i år er vi representert med 45 deltagere fordelt på 13 lag fra våre avdelinger i Ålesund og Horten. Det har vært innbyrdes konkurranser mellom byene, avdelingene og lagene (også innad i lagene) og kampanjen har ført til høyt aktivitetsnivå og sosiale sammenkomster både til lands og til vanns.

Idrettslaget arrangerer kajakkurs og låner ut kajakker, dette tilbudet har blitt svært godt mottatt. I fjor ble det arrangert en sykkeltur for medlemmer med familie gjennom den idylliske Norangsdalen og vi planlegger å gjenta suksessen til høsten. Selv har jeg sanket de fleste poengene ved å gå til og fra jobb samt på turer i skog og mark etter jobb. Jeg er så heldig å ha et flott turterreng rett ved siden av der jeg bor og denne kampanjen har ført til at det har blitt flittig brukt. En kollega tipset meg om at Endomondo kunne synkroniseres med Sykle til jobben, det gjorde deltagelsen ekstra motiverende og registreringen gikk nesten av seg selv.

Mange av mine kollegaer sykler fast til og fra jobb og sykkel er et gjennomgående tema i lunsjen. Her gis det gode råd om utstyr og tips til nye turer. Hanne, som har elsykkel (med to barneseter!!) skryter av sin sykkel og nå gleder jeg meg til å prøve. Jeg har akkurat passe lang vei til jobb, ny innendørs sykkelparkering på jobb og en ganske lang og bratt bakke den siste kilometeren hjem, så en elsykkel kommer godt med!

Vinner den eksklusive elsykkelen Vendela

Den lekre elsykkelen er designet i samarbeid med supermodell og programleder Vendela Kirsebom. Modellen har et unikt og klassisk design, stilren ramme i aluminium, bredt sete for ekstra komfort og høy front med justerbart styre for oppreist sittestilling. Vendela leveres med det meget brukervennlige SRAM Automatix baknavet med 2 automatiske gir, samt pedalbrems, lys f/b og kurv. Verdi: 19.998,-

Les mer om sykkelen her


1 Kommentar

Så hvem vant egentlig den turen til Tallinn?

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 22. Jun 2016

Mange lag klarte kravet om å samle 90 poeng i gjennomsnitt på 60 dager, men bare et lag kunne vinne. Vinneren av årets hovedpremie ble trukket og Dream Team hverdagsrehabilitering fra Flekkefjord kommune stakk av med seieren. Disse kvinnene klarte å samle 98,6 poeng i gjennomsnitt gjennom kampanjeperioden ved å registrere all type aktivitet. Styrketrening, løping, sykling og fjellturer sikret seieren!

Drømmelaget skal på drømmetur! Og de gleder seg...

- Vi i Dreamteam hverdagsrehabilitering jobber sammen i ett team med Hverdagsrehabilitering. I jobben vår fokuserer vi på aktivitet og mestring. Da Sykle til jobben-aksjonen startet var det en selvfølge at vi skulle være med, da vi i jobben ser hvor viktig det er med fysisk aktivitet for helsa. Det er gøy for oss som jobber sammen i ett team å bli med på en konkurranse sammen som ett lag. Det har vært gøy og motiverende å klikke seg inn på de andre på laget og sammenligne poeng. Hvem leder? Vi er fra før av aktive både på jobb og fritid så det å samle nok poeng gikk fint. Det har blitt noen ekstra sykkelturer og gåturer til og fra brukere på jobben også for å få poeng. I tillegg til noen ekstra trimturer på fritiden. Vi har ett godt samhold fra før og trives godt sammen, men kan vi muligens ha blitt litt sprekere..? :) skriver laglederen inn til oss.

Turen går til Tallinn

De heldige og spreke vinnerne får med seg kjempeflotte opplevelser i denne byen. Tallinn er en historisk by med et bredt tilbud av fantastiske kulturopplevelser, god mat og drikke, shopping, trening, spa eller hva man måtte ønske.

Tallinn er rett og slett en fascinerende hansaby, som byr på en stemning som gjør byen lett å falle for. Med en bykjerne som minner om middelalderen, mange severdigheter, og et elegant restaurantliv begynner Tallinn virkelig å bli et populært reisemål for nordmenn. Denne estetiske hovedstaden regnes som en av verdens vakreste byer så en ferie til Tallinn vil garantert være en stor suksess.

Følgende er inkludert i årets vinnertur:

 • Fly tur retur Oslo – Tallin – Oslo
 • Transport tur / retur flyplass – hotell
 • To overnattinger på Swissotel 5* (twin room) inklusiv frokost.
 • Tallincard for 24 timer (ett pr person)
 • Transport til Pärnu - Estonias sommerhovedstad! En vakker kystby 100 km fra Tallin. Én overnatting på Estonia Resort Hotel & Spa * - inkludert frokost, inngang til spa- og sauna-senteret
 • Golfspilling på Pärnu Bay Golf Centre.
 • Transport tilbake til Tallinn Flyplass.


God tur til Dream Team! Vi gleder oss til å høre hva de har opplevd!


3 Kommentarer

Årets hederspris går til Tone N. Schultz!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 22. Jun 2016

Nærmere 600 personer er nominert til årets hederspris. Komitéen hadde nærmest en umulig jobb i å velge kandidater da det var flere hundre som viste seg å ha engasjert folk rundt seg, stått på for å skape stemning på jobben, gått ned i vekt og motivert kollegaer. Tone N. Schultz er en av disse. Hun har stått på i tre år for å få med flest mulig på aksjonen på sin arbeidsplass NAV Klageinstans Midt-Norge.


Komitéens begrunnelse for Tone som årets vinner av hedersprisen:

Tone har utvist innsats over flere år for å få sine kollegaer med på Sykle til jobben. Med hennes engasjement og stå-på-vilje har hun fått med halvparten av de ansatte og klart å skape et fellesskap på jobben. Hennes kollegaer oppgir å være i bedre form takket være henne. I tillegg har hun kjempet for at arbeidsgiver skal dekke kostnaden ved deltakelse og fått det til etter tre år med hard kamp. Vi ønsker Tone lykke til videre med prosessen å gjøre Norge og NAV Klageinstans Midt-Norge sprekere!

Og Tone selv ble overveldet av pristildelingen da vi ringte henne:

- Æ synes jo det er utrulig artig, hele opplegget! Når våren kommer så er det Sykle til jobben, og det redder meg gjennom våren og sommeren. Da kommer jeg i gang igjen og finner motivasjonen tilbake etter vinteren, forteller en glad prisvinner.

Foto: Hentet fra Tones Instagramprofil. Tone er aktiv i sosiale medier og legger ut glade treningsbilder til glede for sine venner og kollegaer.

- Æ synes jo at Sykle til jobben skaper så mye godt engasjement og fellesskap på arbeidsplassen. Det er en utelukkende positiv greie! Og selvfølgelig er det aspektet av at man kommer i bedre form. Æ synes æ merker det på min egen helse. Æ e aldri syk i denne perioden fordi man holder seg aktiv hele tida.

Foto: Kollegaer beskriver Tone som positiv og motiverende.

- Sykle til jobben e veldig positivt på jobb, og man girer hverandre opp. Det e ellers så mye stress i arbeidshverdagen, så det er godt at man har noe positivt sammen ved siden av. Det e motiverende at vi jobber mot et mål sammen. Vi teller jo opp og følger med. Nå er det bare så og så mange poeng igjen. Det er virkelig motiverende!

- Utrolig koselig å få en pris, og det er mange av de som jobber her som har motivert meg. Det kommer noen mailer innimellom med oppdateringer og morsomme meldinger. Det har virkelig mye å si for meg.

Møtte motstand i ledelsen, men ga seg ikke!

- I 2013 var vi bare ett lag, men har vokst jevnt og trutt fra år til år. Hun og jeg delte kontor og har vært opptatt av dette med idrett og jobb og at det er positivt for helsa til folk og det sosiale miljøet på jobben. Vi manglet noe fellesskap og sosialt på jobb, så Sykle til jobben skulle vi være med på! forteller en engasjert Nina Johnsen.

- Tone la det frem for arbeidsgiver, men det ble sabla rett ned. De trodde ikke det ville være interessant for de andre kollegaene våre. Men Tone fikk med et lag og deltakerne betalte selv. Etter økende engasjement i både 2013, 2014 og 2015 har arbeidsgiver gått inn og betalt deltakeravgiften i 2016. Det var en seier! fortsetter kollega Nina.

- Og i år var det tre lag. Jeg tror hun nesten ble litt motivert av et nei og fortsette å mase for å få med folk.

En annen kollega er enig med Nina:

- Hu har jo vært veldig flink til å motivere oss andre. Vi har vært med noen år nå. Vi har betalt av egen lomme, men hun har kjempet for at arbeidsgiver skal dekke dette her. Det gikk igjennom i år!


Foto: hentet fra Instagramprofilen til Tone. Tone beskrives som positiv, motiverende og sporty

- Hun har et engasjement og en stå-på-vilje som gjør at hun faktisk får med folk på tross av at motivasjonen ikke er helt på topp. Hun har en egen evne til å dra med seg folk og få dem til å bli positive! Hun er veldig flink til å vise at dette er en positiv ting for den enkelte, både med tanke på det sosiale og på treningseffekten. Mange på vår arbeidsplass har hatt lite kontakt sosialt på jobben, men dette har skapt en felles arena.

Foto: Tones instagramprofil. - Tone er veldig flink til å vise hvor enkelt det er. Hun legger ut bilder fra løpeturer i regnet. Vi har hatt en grusom forsommer her i Trøndelagen, og da trenger vi litt motivasjon! Takk til Tone! forteller en god kollega.

- Dørstokkmila behøver ikke være så høy på tross av drittvær. Det har Tone lært oss.

- Jeg er på ferie nå, men jeg vet at hun sitter og følger med og kontrollerer. Her er det ingen som ber meg om å stå opp om morran, men siden jeg vet at hun sitter og følger med så står jeg opp 8 og legger inn en økt! forteller Nina.

- Vi to har vært de som har bodd lengst unna jobben, men det har vært litt tøft i perioder. Denne Elliptigo’en blir en ny motivasjon for å komme seg til jobben uten motorisert kjøretøy! avslutter den gode kollegaen Nina.

Vinner en Elliptigo til en verdi av 25.000,-

Vinneren stikker avgårde med en premie til 25.000 kroner. En elliptisk sykkel levert av treningspartner. Les mer om Elliptigo her.

Foto: treningspartner.no​Full rulle på Myrens Sportssenter

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 23. Mai 2016

Full rulle på Myrens Sportssenter

Styrkeprøven nærmer seg med stormskritt, og det er under en måned til vår sporty gjeng fra Sporveiens bedriftsidrettslag skal ut i aksjon. Vi har igjen tatt en prat med laglederen deres Zoran om hvordan laget ligger an inn mot den store prøvelsen.


Fra en tur til Maridalen for laget :) Foto: Privat


Sist gang jeg snakket med deg sa du at dere hadde et lite sykkelproblem. Har alle fått seg en sykkel nå?

­– Nei, alle har ikke fått seg en sykkel. Tre av oss har egen sykkel, mens to må låne en sykkel. Blant annet låner jeg bort min offroad-sykkel. Heldigvis får alle syklet og vi trener mye sammen. Her om dagen var vi på sykkeltur i Maridalen og syklet 18 kilometer. Det var en fin tur!

Tidligere har dere vært på spinning og hatt sirkeltrening på Myrens Sportssenter, hva har dere gjort de to siste gangene dere har vært der?

– Vi har hatt en styrkeøkt og en økt med rulle. På styrketreningen fortsatte vi med å trene overkropp. Vi løftet vekter og hadde mange forskjellige øvelser. På rulleøkten løste vi opp muskelknuter.


På denne rulleøkten, hva gjorde dere da?

– Vi hadde denne økten for å løse opp muskelknuter. En rulle er formet som en sylinder, så skal du for eksempel ta baksiden av leggen på rullen mens du samtidig legger press på rullen. Deretter beveger du deg slik at hele området fra ankelen til knehasen får kontakt med rullen. De første gangene gjør det innmari vondt, men når man har en økt på 45 minutter begynte man å forstå teknikken etter hvert, og ikke minst begynte muskelknutene å løsne opp. Det var tre stykker på laget som aldri har vært borti dette tidligere, og etter økten så kunne de ikke fatte hvorfor de ikke hadde prøvd det tidligere. Jeg personlig kunne ikke fatte at jeg hørte mer på dattera mi da hun prøvde å lære meg dette, sier Zoran.

Så dere effekten etter én eneste økt med rulle?

– Ja, helt klart. Man følte seg nesten helt ny etterpå! All honnør til de flinke instruktørene våre på Myrens Sportssenter.

Du snakket tidligere om en sykkeltur i Maridalen. Vil du fortelle litt om den?

­– Ja, vi har hatt to sykkelturer i Maridalen nå. Det var en flott tur hvor hele laget vårt deltok. Alle på laget sykler med offroad-sykler utenom meg, så jeg trillet noe innmari ifra de andre. Bare det kom en nedoverbakke kom jeg opp i 50 km/t – så jeg fikk god tid på meg i oppoverbakker, sier en entusiastisk Zoran.

Forrige gang vi snakket sammen skulle du få deg sykkelsko. Har du fått prøve deg med sykkelsko ennå?

– Ja, jeg har fått meg sykkelsko. Jeg sykler med sykkelsko hele tiden og har virkelig fått teken på det. Jeg kan ikke skjønne at jeg ikke har gjort dette før, for effekten med sykkelsko er stor. Apropos, du skulle sett meg den første økten med sykkelsko. Jeg skulle sykle for å møte noen ved Helsfyr, og det var helt ærlig så jeg nesten måtte sykle på rødt lys i trafikken fordi jeg ikke turte å stoppe! Da jeg ble litt stresset så ville jeg nesten gjøre alt jeg kunne for å unngå og stoppe, men når det er sagt har jeg fremdeles ikke falt av sykkelen ennå.

Tenker dere mye på Styrkeprøven?

– Ja, vi gjør det. Vi har bedrevet mye variert trening i det siste takket være dette opplegget, og det har gitt uttelling. Man merker virkelig fremgang på hver bidige økt. Det i seg selv gir motivasjon til å sykle Styrkeprøven. Sykle til jobben-aksjonen har selvfølgelig vært med på å gi oss masse motivasjon, og ikke bare for vårt lag. Man ser det på hele arbeidsplassen at det er flere som sykler og registrerer aktivitet. Vi i Sporveien B.I.L. skal faktisk lodde ut en sykkel til en heldig deltaker. Vi har hele 105 påmeldte deltakere fra Sporveien akkurat nå, sier en stolt Zoran.

Følg med for å vite hvordan det går med Zoran og co. i ukene som kommer!
Dristig sykkeltøy ga etappeseier

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 9. Mai 2016

Med det passende lagnavnet Iført Dristig Sykkeltøy dro de av gårde med etappeseieren til Dalarna!

På bildet, fra venstre: Klas Robert Strønen, Else Dalby, Ove Eeg, Christian Tumyr og Thor Hallvard Østmoen.


Laget fra Kongsberg Defence & Aerospace klarte kravet om å samle 15 poeng i gjennomsnitt i laget og vant dermed en tur til Dalarna.

Vi er med på Sykle til jobben fordi det er en flott motivator til å ta en ekstra økt eller la bilen stå til og fra jobb. I tillegg er det morsomt å konkurrere med andre lag, både innad i bedriften og ellers.
Motivasjonen vår for å trene og være aktiv er å være i god form, det gir mer energi i hverdagen og humøret er bedre. Kombinert med at vi får masse frisk luft og at vi sparer miljøet for unødig forurensning er det ingen grunn til å la være, sier Klas Robert Strønen.


Sykle til jobben gratulerer så mye :)Gjør sykkelen klar for våren

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 9. Mai 2016

Våryre syklister strømmer fortsatt ut fra garasjer og boder over det ganske land, i pur sykkelglede. Vi har samlet noen gode råd for å gjøre sykkelen klar for de mange mil!

Av Naturvernforbundet

Etter en lang vinter trenger sykkelen din stell før den er klar for en ny sesong, enten du har trosset salt, snø og slaps eller latt sykkelen stå siden høsten.

Foto: Mikael Colville-Andersen

Vask sykkelen

Det første du bør gjøre er å vaske sykkelen skikkelig med såpe, bruk gjerne oppvasksåpe. Vask hele rammen med svamp. På kjedet og drivverket bruker du et avfettingsmiddel. Her finnes det flere miljøvennlige alternativer. La avfettingsmiddel virke noen minutter før du børster løs fett og smuss med en børste. Gamle tannbørster og oppvaskbørster fungerer fint. Vask deretter over med mildt såpevann, før du spyler hele sykkelen. Unngå å bruke høytrykksspyler. Du kan også polere sykkelen. Da vil ikke søle og smuss feste seg så lett, og det blir enklere å holde den ren.

En liten dråpe olje …

Uten olje, fungerer sykkelen ikke. Start den nye sesongen med å «smøre opp» hele sykkelen. Smør kjedet med kjedeolje og bruk en tynnere olje til smøring av bakgir, framgir, mekanismen for å låse gaffelen (hvis du har), klikkpedaler (hvis du har) og girhendeler. Tørk av overflødig olje på kjedet med ei fille for å unngå at det tiltrekker seg skitt. Du bør også smøre gir- og bremsewirer. Det gjøres ved å gire til det letteste giret, gir så ned igjen uten å røre pedalene. Da blir wiren slakk, slik at du kan løsne den fra festene. Trekk strømpen vekk og smør hele wiren. Bremsewiren smører du ved å slakke strammeskruen, løfte wiren ut av festet og påføre olje. Pass på så du ikke bruker for mye.

Juster gir og bremser

Du bør også forsikre deg om at gir og bremser fungerer som de skal. Husk å stramme bremsene og skifte bremseklosser hvis de ikke tar ordentlig. Er bremseklossene sentrert? Klossene skal treffe felgen samtidig når du bremser. Bruk den lille skruen nederst på bremsearmene til å stramme/slakke bremsearmene slik at de blir sentrert.

Juster frem- og bakgirene ved å stille på de to justeringsskruene på giret, ofte markert med L og H. En halv omdreining er ofte nok. Vri på justeringsskruen som sitter der viren går inn i giret til å sikre at sykkelen går skikkelig i gir.

Skifte dekk

Har du syklet gjennom vinteren med piggdekk, bør du skifte dekkene når nattefrosten forsvinner. Pass på at dekkene dine ikke har sprekker eller er nedslitt. Da bør du kjøpe nye. Det er enkelt å skifte dekkene selv. Løsne hjulet fra rammen og fjern det gamle dekket ved hjelp av dekkspaker. Dra ut slangen og ta av dekket. Forsikre deg om at det ikke er grus, sand eller lignende inni dekket eller på felgen. Sett på det nye dekket halvveis på, tre ventilen inn i ventilhullet, tre slangen forsiktig inn i dekket og fest resten av dekket ved hjelp av dekkspaker.

Naturvernforbundet ønsker alle en god sykkelsesong og lykke til med «Sykle til jobben»-aksjonen.

Her er en sjekkliste:

Våren:

 • Sjekk bremser og hjul: bremsene skal virke, hjulene skal gå rundt.
 • Slappe eiker må strammes.
 • Gi sykkelen en god såpevask.
 • Smør kjede, drivverk og gir med olje.
 • Juster/stram girene.
 • Skift til sommerdekk når snø, is og slaps er borte
 • Ved vintersykling:
 • Bytt til piggdekk.
 • Vask sykkelen grundig med jevne mellomrom. Uten dette vil saltet angripe viktige deler av sykkelen!
 • Smør drivverk, gir og wirer jevnlig.
 • Hvis du setter sykkelen inn om høsten:
 • Vask sykkelen grundig.
 • Smør alle bevegelige deler før du setter bort sykkelen
 • Sjekk kulelagrene i styre og krank: Ta dem fra hverandre, tørk, sett inn med fett og skru igjen.
 • Hvis dette ikke gjøres, vil lagrene og de bevegelige delene stå og korrodere hele vinteren, noe som forkorter levetiden på sykkelen betraktelig, og kan gi dyre reparasjoner.
 • Ved sykling i alle sesonger: Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær!

Kilder: Oslo Sportslager, Bjørn Myhre Sport, Rune Høydahl


Visste du at … Hver gang du sykler i stedet for å kjøre bil, kutter du klimagassutslippene dine. En gjennomsnittlig sykkeltur til jobb eller fritidsaktiviteter sparer atmosfæren for 2,3 kilo CO2, ifølge nettstedet ducky.no. Tar du sykkelen fatt hver dag, kan du spare mer enn et halvt tonn CO2 i året.

Slik bytter du sykkelkjedet

Hold kjedet rent og smør det ofte med en kjedeolje. Da vil det vare i mange år. Og det er ingen sak å bytte det selv. Jobben er gjort på noen få minutter.

Slik gjør du det: http://tavarepadetduhar.no/fritid/slik-bytter-du-sykkelkjede-article218-818.html

Lappe eller bytte sykkelslange

Liten tue velter stort lass. Et knøttlite hull i slangen er nok til å sette syklisten ut av spill, men det skal ikke mer enn en lapp og litt lim til for å få deg tilbake på hjulene.

Slik gjør du det: http://tavarepadetduhar.no/fritid/lappe-eller-bytte-sykkelslange-article216-818.html

Alle kan bytte bremseklosser

Den som skal sykle, må kunne bremse. Pass på å holde bremsene i tipp topp stand. Da blir det tryggere og morsommere å sykle.

Slik gjør du det: http://tavarepadetduhar.no/fritid/alle-kan-bytte-bremseklosser-article215-818.html

Ny kassett på sykkelen?

Det er lett å bytte kassetten på bakhjulet. Alt du trenger er en kjedepisk og en kassettavdrager, så gjør du jobben på ti minutter.

Slik gjør du det: http://tavarepadetduhar.no/fritid/ny-kassett-pa-sykkelen-article217-818.htmlBruker trening som en slags elskerinne på siden

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 6. Mai 2016

Gjengen fra DigitasLBi har fått full uttelling i Sykle til jobben i år. Les om hvordan de motiverer hverandre gjennom kampanjen :)


Skrevet av DigitasLBi

Slik motiverer vi hverandre

Vi er en gjeng som ikke tar livet så veldig alvorlig, men når det kommer til mat er det ramme alvor. Når du er så glad i mat som oss er det greit å ha trening som en slags elskerinne på siden for å holde kroppen ved like. Ukentlige hindringer som Waffle Wednesday, Fredagskos og nøtter i løsvekt fra Rema 1000 sørger for at vi drar med oss treningsklær på jobb.

Det er likevel det at vi er en såpass sammensveiset gjeng som gjør utslaget. Vi er konstant utsatt for treningsbilder på Snapchat, som fort fører til at vi bytter ut de komfortable bilsetene våre med sykkelshorts og hjelm!

Vinneren slipper kjøkkentjeneste i seks uker

Som bedrift har vi også vår egen internkonkurranse, hvor vinneren slipper unna kjøkkentjeneste i 6 uker og taperne må hoppe i havet på Sjøbadet. Kjøkkentjeneste er alvorlig kjedelig, så her gir alle alt for å vinne!

Vi er også veldig glade i å organisere og delta på arrangement som et lag. Tidligere har vi vært med på idrettsfestivalen, vært på skitur og organisert sledetrening (prowling for crossfit’erne).

Dette betyr konkurransen for oss

Selv om vi er en forholdsvis aktiv gjeng fra før har Sykle til jobben virkelig gjort oss engasjerte. Det er samtaleemnet på morningen og rundt lunsjen, og med så mye konkurranseinstinkt vi har mellom oss jobber alle for å vinne.


Våre tips for å motivere andre

Arranger deres egen Waffle Wednesday! Om dere mangler vaffeljern så finn en kollega som liker samme typen trening som deg. Det er mye gøyere å løfte vekter, sykle eller klatre sammen med en kollega eller kompis. Dersom du bor i nærheten av en kollega kan dere gå sammen til jobb, så har du en venn å småprate med på veien!​Ut med trikk – inn med pedaler og klikk

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 6. Mai 2016

Uke to er godt i gang for gjengen som ser frem til Styrkeprøven den 18. juni. Vi har tatt en prat med leder i Sporveien Oslo sitt bedriftsidrettslag, Zoran Stepanoski, om hvordan laget hans ligger an inn mot den mildt sagt krevende utfordringen.

Zoran har allerede kjørt trikk siden klokken 04:15, så det er en opplagt og engasjert Zoran som snakker i den andre enden av telefonen.

Hvordan gikk mandagens økt?

– Mandagens økt innbar et lite mannefall, hvorav to av fem møtte opp grunnet blant annet sykdom. Vi som var der fikk kjørt oss i form av sirkeltrening, og vi fikk trent andre muskelgrupper enn hva man er vant med. Vi trente muskler som skal hjelpe oss når vi skal sykle, og som skal gjøre det enklere å ligge på sykkelen, sier Zoran.

Er du støl?
– Støl er jeg, det skal jeg si deg. Som sagt så har jeg drevet med fotball i alle år, så muskulaturen i overkroppen er ikke den beste. Dette resulterer i at man kjenner godt at man trener muskler man gjerne ikke har trent så mye til vanlig. Det samme kjente jeg da vi hadde spinning - men samtidig kjenner man at effekten allerede er i gang med å utbrede seg i kroppen! Skryt til de dyktige instruktørene på Myrens Sportssenter.

Dere skal jo sykle Styrkeprøven. Hvis dere hadde satt dere på sykkelen i dag – hvordan tror du det ville gått?
– Vel, først og fremst må man skaffe seg en sykkel. Jeg skal hente sykkelen jeg har bestilt i morgen, også håper jeg resten av laget klarer å skaffe seg sykkel så fort som mulig. Da skal vi ut å sykle turer sammen og forhåpentligvis spisse treningen inn mot Styrkeprøven.

Undertegnede har sett et par sykkelturer hvor personer har prøvd sykkelsko for første gang, og kunne rett og slett ikke dy seg fra å spørre om noen på laget har syklet med det før.

Har du prøvd sykkelsko og klikkpedaler før?
– Nei, det har jeg aldri prøvd. Jeg skal ned på Sørensen Sykkel på Helsfyr i morgen å få tilpasset skoene mine, sier en entusiastisk Zoran.

Tror du at du lander teknikken ved første forsøk?
Jeg sier ikke nei til en utfordring. Før i tiden brukte man rett og slett tau rundt skoene og pedalene for å få den samme effekten som man får med sykkelsko.

I neste innlegg vil man få svar på om laget har rusket av seg sykdommen i kjent Ole Einar Bjørndalen-stil, om hvordan Zoran sin første tur med sykkelsko gikk, og om den spennende sykkeljakten endelig er i boks. Følg med!

Lek i sjokoladefabrikken ga full uttelling!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 27. Apr 2016

Vinnerne av Geiloturen viste seg å være fire spreke sjefer som bruker sykkel som fremkomstmiddel både til jobben og i jobben.

Foto: Lagbildet et tatt fra uteplassen til en av barnehagene laget Løkka barnehageområde har ansvar for, og heter Sjokoladefabrikken barnehage.


- Veldig god start på uken og veldig god stemning på kontoret! utroper et opprømt lagleder, Daniel Ø. Perkis da vi meddeler de gode nyhetene.


Fire kvikke og spreke ledere på lag

Laget forteller litt om seg selv i en e-post til oss:Vi er 4 kvikke og spreke fra lederteamet i Løkka barnehageområde. Vi jobber i hjerte av bydel Grünerløkka og trives godt med det. Vi har personalansvar for opptil 150 ansatte. Vi som ledere må bevege oss raskt og mellom mange tjenestesteder, og da er vi nødt til å være i god form. Så det å bruke hverdagens nødvendige forflytninger til mosjon er en smart løsning for oss. Vår visjon er «å lære å lære å mestre oss selv i omgivelsen», og vi stiller krav til at vi selv må ta ansvar for egen helse og liv.

Ingvill Norheim, 48 år – Seksjonsleder

Tidligere gymlærer/håndball/fotballspiller og trener. Har hele livet vært en i overkant aktiv mosjonist. Går f.eks. milevis på ski om vinteren, sykler hele året uansett vær, fjellvandring, jogging o.l. Et godt og lykkelig liv for meg er et liv i bevegelse, helst ute i våre vakre land!

Hege A. Nymoen, 40 år – Barnehageleder

Bor på Vålerenga og sykler til og fra jobb hver dag. I tillegg trener jeg 2-3 ganger i uka på treningssenter (yoga, saltimer, styrke) og bruker skogen i helgene til fottur eller skitur. Etter at jeg sluttet å jobbe direkte med barna i barnehagen og sitt på kontor fungerer kroppen mye bedre dersom jeg er fysisk aktiv på fritiden. Blir dessuten glad av å være ute.

Erik Abrahamsen, 35 år – Barnehageleder

Nylig kontorrotte med kropp som da trenger mer bevegelse. Går stort sett til og fra alt i Oslo i et høyt tempo. Ser etter sykkel, men redd for trikken.

Daniel Øverdahl Perkis, 25 år – Konsulent og lagleder

Sykler eller går til jobb hver dag. I tillegg prøver jeg å få til en treningsøkt hver dag enten det er på SATS, basketball, landeveissykling eller løping. Får ekstra overskudd av å trene og liker å være i god form.


Vi gratulerer laget med innsatsen og ønsker lykke til på tur og videre i aksjonen! Les mer om premien de vant her.Rekrutteringen er i gang for fullt!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 13. Apr 2016

Mandag 11. april var det en stor vervekampanje for å få flere av de ansatte i Jonsvollkvarteret til å sykle til jobben. Tilstede var både arrangøren for Sykle til Jobben-aksjonen, Sykkelsenteret og ikke minst sykkelsjefen i bergen, Einar Grieg.

Sykle til jobben-gjengen: fra venstre Mona Vikør (Sparebanken Vest), sykkelsjef Einar Grieg (Bergen kommune), Britt Nyheim (Sparebanken Vest), Torleif Madsen (Sparebanken Vest) og Truls Langeland (Frende Forsikring)

Tanken bak var først å ha en liten stand for å synliggjøre mulighetene de ansatte har i et så moderne bygg. Både sykkelbod og garderobeanlegg står klar til bruk, så da er det bare for oss å endre vanene våre, sier en entusiastisk Britt Nyheim, Leder for Sykkelgruppen i Sparebanken vest. Da denne tanken sammenfalt med Sykle til jobben-aksjonen var det enkelt å få andre aktører inn, slik at markedsføringen ble litt bredere.

Sykkelsenteret stilte med både sykler og el-sykler til svært gode priser.

Sykle til jobben-aksjonen er en perfekt anledning til uformelle konkurranser både mellom avdelinger i de ulike selskapene i bygget, og mellom selskapene. Vi har landet på at internkonkurransene må bestå av antall minutter mosjon pr ansatt, slik at alle har like konkurransevilkår, uttaler Truls Langeland i Frende. Alternativt kan vi gjøre en kåring på hvem som har prøvd ut flest mulige aktiviteter, da alle typer mosjon teller i denne konkurransen, fortsetter han ivrig. Størrelsen på selskapene i bygget varierer jo fra et par ansatte til flere hundre, så totalt antall kilometer eller lignende vil fort bli en urettferdig konkurranse.


Inger Søndervik hos Brage og Silje Hjelmtveit fra Sparebanken Vest har akkurat meldt seg på Sykle til jobben-aksjonen og gleder seg til å komme i gang!

Det er selvfølgelig også kjekt å måle seg med andre selskaper rundt om, spesielt mot de i samme bransje som oss, men vårt fokus handler mer om å skape et sunt og miljøvennlig klima enn at det skal være konkurranse «med livet som innsats». Fana Sparebank annonserte tidlig at de hadde mønstret på 35 stykker blant sine 150 ansatte, så det var jo et mål å få høyere enn deres 23,5% oppslutning, uttaler Langeland med et glimt i øyet.

Gjør ulike tiltak for å forenkle sykkelhverdagen

Som et ledd i å legge forholdene til rette for syklistene, har selskapene i Jonsvollkvarteret gjort flere tiltak. I forbindelse med denne aksjonen har vi hanket inn et par sykkelkyndige ungdommer som skal komme og utføre en sjekk av syklene folk sykler til jobb med. De vil utføre enkle justeringer på gir og bremser, samt melde tilbake dersom de anbefaler tyngre vedlikehold og reparasjoner, uttaler Mona Vikøyr på vegne av sykkelgruppen. Vi er også svært fornøyde med at det serveres sunn frokost i kantinen, slik at både syklister og andre kan spise en brødblings eller litt yoghurt som en god start på arbeidshverdagen.

Mosjon for alle

For å vise at sykling ikke bare er for Boasson Hagen og Alexander Kristoff-kloner, er det hanket inn tilbud på flere ulike typer sykler fra samarbeidspartner Sykkelsenteret i Lars Hillesgate. Formålet med denne standen er ikke å skape vinneren av Bergen-Voss, men å få dørstokkmilen litt mindre for de som bor i riktig avstand, men som enda ikke har tatt steget. Derfor fikk vi inn samarbeidspartnere til å vise frem både tursykler og el-sykler.

Det spiller ingen rolle hvor langt eller fort en sykler, eller om en helst ønsker å drive med annen type mosjon og til andre tider på døgnet. Det viktigste er å benytte muligheten til å bevege seg litt mer, og å ta de små enkle valgene for å sitte litt mindre stille. Vi har også spinningtilbud én til to ganger i uken for de som helst vil sykle inne. Actic rett borte ved Hotel Norge har både spinning- og saltilbud, samt kondisjons- og styrketrening midt i sentrum. Kan det bli bedre? avslutter Nyheim før hun snur seg for å hjelpe enda en av de godt over hundre Jonsvoll-ansatte som i løpet av dagen registrerte seg på www.sykletiljobben.noKom i form med dette seks ukers programmet!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 6. Apr 2016

av Paal Hermansen, syklist og personlig trener

For å lykkes med å komme i form er det enklest og lettest når du er motivert og trives med trening, at du har en plan å følge og et langsiktig mål der fremme som du drømmer om.

Et genialt triks som kan være til uvurderlig hjelp er å lure deg selv til å slappe av og kose deg på langturene. Kjenn på at det er godt og gøy at kroppen beveger seg raskt og blir presset underveis i intervallene. Tenk at det å sitte på sykkelen er omtrent som å sitte i godstolen hjemme i stua men med mye mer spennende ting å se og tenke på. Legg gjerne sykkelturene til interessante og idylliske gater og steder med utsikt, da har du alle forutsetninger for å ha det kjekt og sakte men sikkert bli gradvis bedre og bedre uten at du egentlig tenker noe særlig på det. Alt mulig er mulig, så lenge du trives på veien.


Paal er personlig trener og syklist og har satt opp et treningsprogram for deg som ikke trener eller trener 1-2 ganger i uken. Vi håper det hjelper på når du skal komme i gang :)

Om Paal Hermansen

Paal A. Hermansen begynte å sykle til jobb for 8 år siden og ble så ivrig til å sykle at han snart begynte å trene med en sykkelklubb og delta i mosjonsritt. I dag er han er med på Rye Expressen (Sportsklubben Rye sitt satsningslag for bl.a. Trondheim - Oslo) og deler gledelig erfaringer med treningsprogram og råd for å komme i gang. Han er utdannet pedagog og personlig trener.

Se hele seksukersprogrammet her!Fjorårets vinnere koste seg på tredagers i fantastiske Madrid!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 16. Mar 2016

I oktober satte fjorårets velfortjente vinnere av Sykle til jobben-aksjon kursen mot verdensbyen Madrid. Gjengen som til vanlig jobber på Rehabil i Oslo var veldig klare for en begivenhetsrik tur til det som kanskje er Spanias kuleste by, om enn noe overrasket over at akkurat de hadde vunnet aksjonens hovedpremie.

Vi tok en prat med gjengen fra Rehabil om hvordan de hadde hatt det på turen og her er høydepunktene kort oppsummert:

 • Å bli hentet på flyplassen med navneskilt og kjørt rett til hotellet. Luksus!
 • Å kunne gå ut til ferdig bestilt middag første kvelden og bli servert deilig mat og vin.
 • Guidet sykkeltur. Etter å ha sett trafikken i Madrid var skepsisen blant gjengen stor i starten, men alle ble overbevist om å bli med. Sykkel er den beste måten å bli kjent med en ny by på!
 • Perfekt beliggenhet på hotellet gjorde det lett å oppleve byen.
 • Vinnerne har spist tapas, drukket vin, vært på museum, spist mer tapas, vært på shopping, drukket kaffe, spist chorros og opplevd Madrid på sitt beste!

Årets tur går til…

I årets Sykle til jobben-aksjon er hovedpremien en tur for hele laget til Tallinn. Tallinn er en historisk by med et bredt tilbud av fantastiske kulturopplevelser, god mat og drikke, shopping, trening, spa eller hva man måtte ønske.

Følgende er inkludert i årets vinnertur:

 • Fly tur retur Oslo – Tallin – Oslo
 • Transport tur / retur flyplass – hotell
 • To overnattinger på Swissotel 5* (twin room) inklusiv frokost.
 • Tallincard for 24 timer (ett pr person)
 • Transport til Pärnu - Estonias sommerhovedstad! En vakker kystby 100 km fra Tallin. Én overnatting på Estonia Resort Hotel & Spa * - inkludert frokost, inngang til spa- og sauna-senteret
 • Golfspilling på Pärnu Bay Golf Centre.
 • Transport tilbake til Tallinn Flyplass.

Et drøss av andre premier deles ut underveis!

I tillegg trekkes det seks lagpremier underveis – les mer om disse og om hvordan du deltar her!

Bilder fra fjorårets tur:

Spesialretten Chorros!

Sykling i Parque del Retiro

Nam!

Tapas i La LatinaBagel + sykkel = høyt engasjement

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 23. Feb 2016

Disse folka skal få flere til å sykle i Bergen

Sykkelfrokosten i Bergen i dag samlet hele 42 deltakere. Alle har de ett mål; å få flere på sykkel!

Foto: Bernt Andersen og Jørgen johanson ønsker tips til hva man kan gjøre på arbeidsplassen for å motivere kollegaer til å bli med.

Dagens sykkelfrokost, arrangert av Bedriftsidretten Hordaland, Sykkelbyen Bergen og Scandic, er godt i gang på Scandic Hotel Byparken!

Engasjementet er stort og det bobler over av gode ideer om hvordan vi sammen kan skape den beste Sykle til jobben-aksjonen noen sinne! Sykkel-VM 2017 tok også turen innom og slo av en prat om hvorfor frivillighet er så viktig.

Foto: Tove Sæter håper å få nyttige tips til hvordan hun kan verve kollegaer i NAV til å bli med på aksjonen.

En ting er hvertfall sikkert, Sykle til jobben-aksjonen 2016 kommer bergenserne til å huske! Husk å meld deg på via www.sykletiljobben.no.


Foto: Mette Hammarsland fra Fana Sparebank gleder seg til å få engasjert flere kollegaer under sykle til jobben-aksjonen. I fjor var de 50 deltaker av 130 ansatte.

PS: Du har vel fått med deg at det er gratis for alle som bor eller jobber i Bergen kommune å bli med på aksjonen? Stor takk til Sykkelbyen Bergen som sponser deltakelsen til Bergen kommunes innbyggere og arbeidstakere!- Jeg hjelper deg komme i form på seks uker!

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 19. Feb 2016

Seks ukers jobbing kan gi vanvittige resultater! Her er en seksukers treningsplan for deg som vil få et forsprang på sjefen og kollegaer, og komme i gang før Sykle til jobben starter.

Av Astrid Uhrenholdt Jacobsen


Det viktigste for at jeg skal nå mine mål, er min egen vilje og gjennomføringskraft. Bak dette ligger et brennende ønske om å lykkes, og ikke minst en veldig god plan.

For meg er det veldig viktig å kunne ha en plan å følge! Det gir meg motivasjon å kunne se utviklingen, og treningen blir mer effektiv. Legger man ved sine egne notater om hvordan økten og kroppen fungerte, vil man også få en god pekepinn på om man får et ønskelig utbytte av treningen.

Planen under kan du gjennomføre alene, eller sammen med noen på laget! Jeg tror den skal passe både deg som akkurat har begynt å trene, og deg som trener mye fra før. Kanskje føler du også behov for å justere den mot egne målsettinger. Kjør på! Lykke til med treningen og årets Sykle til jobben-aksjon!

Vi belønner alle som gjennomfører programmet med en heders-t-skjorte. Det eneste du trenger å gjøre er å laste opp bilder fra treningsøkta med #sykletiljobben på instagram eller sende oss bilder på sykle@bedriftsidrett.no

Om Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (1987) er en norsk langrennsløper i verdensklassen. Karrieren tok fart i 2005 da hun tok sølv på sprinten under junior-VM og var godt etablert i verdenstoppen gjennom 2007. Les mer om Astrid Jacobsen på hennes blogg http://www.astridjacobsen.com/